Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΡΟΜΠΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΒΑΠΟ Γ. Πατούλης πήρε τον δήμο Αμαρουσίου εκτός του ΣΒΑΠ στον οποίο πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κουράσης, ο οποίος εκπροσωπεί στον Σύνδεσμο - σφραγίδα τον δήμο Χαλανδρίου με επιλογή του Συμεών - βεβαίως, βεβαίως.

Η απόφαση του δήμου Αμαρουσίου ελήφθη με εισήγηση της διοίκησης, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος.
Την εισήγηση έκανε ο γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, τονίζοντας ότι για τα 27.000 ευρώ που δίνει ως ετήσια συνδρομή στον ΣΒΑΠ ο Δήμος δεν έχει ανάλογο όφελος από τις δράσεις του Συνδέσμου.

«Μηδαμινό έργο»

Άλλη διάσταση του σκεπτικού περί αποχώρησης από τον Σύνδεσμο έδωσε όμως λίγο αργότερα ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στις πρόσφατη εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου πρόεδρου και Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως είπε, «το Μαρούσι, ο μεγαλύτερος και πιο εύρωστος Δήμος-μέλος του ΣΒΑΠ ουδέποτε ειδοποιήθηκε για τον τόπο και τον χρόνο των αρχαιρεσιών, ούτε ρωτήθηκε αν επιθυμεί να συμμετάσχει στα διοικητικά του όργανα», για να προσθέσει: «Την ίδια στιγμή, με ελάχιστη ετήσια συνδρομή, μετέχουμε στον ΣΠΑΠ, το έργο του οποίου είναι πολλαπλάσιο για τις τοπικές κοινωνίες».

Ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, ο δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε λόγο για «πρακτικές κάποιων, που είναι απόμαχοι της αυτοδιοίκησης, είτε να μισθοδοτούνται είτε μέσα από κάποιο “αέριο”, είτε μέσα μέσα από κάποιους συνδέσμους που επιδοτούν οι Δήμοι, να βρίσκουν θέσεις εργασίας» και κατέληξε: «Και να το κάνουν, όμως, όταν το αποτέλεσμα είναι μηδέν, νομίζω ότι είναι ντροπή για την ίδια την αυτοδιοίκηση, κάθε ευρώ να διατίθεται χωρίς λόγο και να παραμένουμε εκεί».

Παρόν ψήφισε η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) - του Λ. Μαγιάκη για να μην γίνει εντελώς ρόμπα ο σύντροφος Συμεών  ενώ υπέρ της πρότασης Πατούλη ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις του Δήμου Αμαρουσίου (!!!!!)

Σε ανακοίνωσή του ο Σ.Β.Α.Π.  κάνει λόγο για "ΑΤΟΠΗΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και προσωπικά του Δημάρχου του Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ"  που πήρε την απόφαση αποχώρησης στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να καλέσει τον Γ. Κουράση να εξηγήσει το έργο του.
(Σ.Σ.: Ο Πατούλης θα καλούσε τον Κουράση, να του ζητήσει την άδεια .... Τι λέτε ρε συνάδελφοι στον ΣΒΑΠ, πιωμένοι τα γράψατε αυτά;)

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ - ΒΕΒΑΙΩΣ - ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ - τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016 - ΟΤΙ Ο ΣΒΑΠ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ  ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΠΑΤΑ ΤΟ LINK ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ αν δεν θυμάσαι  Η ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ!!! ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Πηγές της δικής μας ανάρτησης το ρεπορτάζ της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ και του aftodioikisi.gr για το θέμα.

ΥΓ: Για τους φίλους της ΝΔ στο Χαλάνδρι που δεν ανήκουν στην ομερτά της αυτοεξυπηρέτησης και έχουν πάθει ντουβρουτζά με την  έκδοση λιβανιστήρι του Συμεών που κυκλοφορεί και είναι πληρωμένη από τη Νέα Δημοκρατία έχω μια ερώτηση:

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;; 

ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ "ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ" και πάρουν άλλοι που δεν αυτοξυπηρετούνται τις καρέκλες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑΑφού η αυτόνομη και αυτόφωτη  συμμετοχή των πολιτών στο Χαλάνδρι έχει ουσιαστικά ποινικοποιηθεί και όσοι δεν είναι τσάτσοι της Σουλτανικής αυλής και της συμμαχίας  αυτοεξυπηρέτησης με την οποία συμπορεύεται φανερά πλέον και χωρίς προκαλλύματα, γίνονται εκλογές στο κορυφαίο δευτεροβάθμιο φορέα της πόλης, στην Ένωση Γονέων του Δήμου και δεν υπάρχουν υποψήφιοι για να καλύψουν θέσεις  αναπληρωματικών.

ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ όπως έχει προσυμφωνηθεί στα παρασκήνια.

Διότι μόνο όσοι έχουν πάρει την έγκριση τολμάνε να θέσουν υποψηφιότητα και οι άλλοι γνωρίζουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να εκτεθούν αφού ακόμα και αν εκλεγούν  και τολμήσουν και διαφωνήσουν τους έφαε το μαύρο φίδι από τον δήμο της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ.

Στις αρχαιρεσίες της Ένωσης λοιπόν που έγιναν την Τετάρτη, την ψήφο των αντιπροσώπων των συλλόγων για το επταμελές συμβούλιο της Ένωσης διεκδίκησαν 3 ψηφοδέλτια:

Το - αυτοαποκαλούμενο -  ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με 5 υποψηφίους τους  Χρήστο Χαχάμη, Σταυρούλα Πετράκου, Δημήτρη Βασιλάκη, Γιάννη Αντωνιάδη και Νίκο Δεονά (δηλαδή τους "κομματικούς" της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για να μην κοροϊδευόμαστε και να ξέρεις τι σου γίνεται χωρίς να σου θολώνουν το τοπίο), που είχαν κατέλθει σε ενιαίο σχήμα και εκλέχτηκαν ΟΛΟΙ αφού το ενιαίο αυτό σχήμα των Τ.Ο. των 3 κομμάτων κέρδισε τις 5 από τις 7 έδρες του ΔΣ

Για όσους ξέρουν να βγάζουν συμπεράσματα από τέτοιες διαδικασίες ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ότι για τα 5 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" για να εκλεγεί  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ, αφού βέβαια στα κομπρεμί που προηγήθηκαν για το "2-2-1" ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαλάσει η "ομερτά" ήταν να μην υπάρχει άλλος συστημικός - κομματικός υποψήφιος μπας και χαλάσει η σούπα κατά λάθος στην σταυροδοσία και μείνει κανένα Σουλτανικό οικόσιτο απέξω πάλι, όπως έγινε στον Σύλλογο της Ρεματιάς.

(Κάποιοι είχαν ποντάρει βέβαια σε μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  υποψηφιότητα που την θεωρούσαν βέβαιη και θα νομιμοποιούσε το κομπρεμί τους δημιουργώντας το αναγκαίο προπέτασμα καπνού αλλά δεν μάσησε η κατσίκα ταραμά διότι ήταν πιο σημαντικό να αποκαλυφθεί το κομπρεμί του ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥ).

Τις άλλες δύο έδρες στο ΔΣ κέρδισε  το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΜΕ) που εξέλεξε τους Αν. Οικονόμου και Δ. Λάμπρου ενώ ένα ακόμα ψηφοδέλτιο διεκδίκησε την ψήφο των αντιπροσώπων - εμφανίστηκε ως "ψηφοδέλτιο σχολείου Πατήματος" αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα στο επταμελές.

Πέρα πάντως από την στρεβλή, καθεστωτική αντίληψη που έχει επιβληθεί στην πόλη η Ένωση Γονέων έχει σοβαρό ρόλο να επιτελέσει και υπάρχουν στο νέο ΔΣ εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να υπερβούν το τσατσιλίκι των οικόσιτων, να κατανοήσουν ότι πρέπει να προτάξουν την αυτονομία του φορέα και να παρέμβουν στα σχολεία υπέρ των μαθητών και της εκπαίδευσης.

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (και πάλι ....)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (και πάλι ....)

Περιληπτικά (ΠΑΡΟΝ 25-3-2017)

Συνεχίζεται με ένταση (στο Ελεύθερο Τμήμα) εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, μετά το «διάλειμμα» (ή, διακοπή) των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ των «δύο πλευρών» στην Ελβετία για την εξεύρεση «λύσης» του Κυπριακού. Ένταση που προκύπτει και από το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εισέρχεται σιγά-σιγά σε προεκλογική περίοδο.

Ένα από τα «επιχειρήματα» που επιστρατεύονται «υπέρ της λύσης» εκ μέρους της πλευράς Ανα(ν)στασιάδη και ΑΚΕΛ., είναι η πιθανότητα της προσάρτησης από την Τουρκία των κατεχομένων εδαφών, σε περίπτωση που ο λαός αρνηθεί να αποδεχθεί την (τουρκική) «λύση» που διαπραγματεύονται.

Στην ουσία, τα κατεχόμενα είναι ήδη εν πολλοίς προσαρτημένα στην Τουρκία. Διοικητικά, στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά, είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Η μεταφορά νερού από την Τουρκία, οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στα θέματα του ηλεκτρισμού, της ενέργειας και άλλων τομέων μεταξύ ψευδοκράτους- Τουρκίας, το γεγονός ότι περιοχές του ψευδοκράτους, όπου εκτελούνται έργα από την Τουρκία περιέρχονται στην κυριότητα της τουρκικής επικράτειας, είναι απτά παραδείγματα του τι πραγματικά συμβαίνει.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική και Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια εύρεσης Βιώσιμης λύσης. Άλλως, ο Κυπριακός Ελληνισμός κινδυνεύει να χάσει την ασπίδα του κράτους του, μόλις αποφασίσει να αυτοκτονήσει εάν αποδεχθεί λύση των προδιαγραφών σαν αυτές που συζητούνται σήμερα.

ΑΠΟΔΕΚΤΗ σήμερα είναι ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ μια ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ. ΒΙΩΣΙΜΗ λύση σημαίνει:

-Πλήρης αποκατάσταση της κρατικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Όχι στην λεγόμενη «Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία»

-Αποχώρηση των στρατευμάτων Κατοχής

-Αποχώρηση των εποίκων π-λην αυτών που προβλέπουν οι Συνθήκες

Yπενθυμίζω –ενισχυτικά της όποιας προσπάθειας- ένα ισχυρό επιχείρημα (μου το θύμισε άρθρο του Π.Ήφαιστου) ότι : «η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΛΥΣΗΣ». Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Γι’ αυτό πλέον δεν χρειάζεται να αποφασίσει κάτι άλλο παρά μόνο να αξιώσουμε έντονα εμείς οι ίδιοι να εφαρμοστεί!!] ότι το acquis communautaire ισχύει για όλη την Επικράτεια του ισότιμου και κυρίαρχου κράτους-μέλους της.

Βασικά, τόσο η αποτυχία των συνομιλιών επί 4 δεκαετίες όσο και η ένταξη –συν βέβαια το καθοριστικό ΟΧΙ των κυπρίων στο ρατσιστικό, αντί-δημοκρατικό και ανελεύθερο σχέδιο Αναν– επιτάσσουν αποκατάσταση στην Κύπρο της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας.”

Η λεγόμενη «λύση» των Ανα(ν)στασιάδηδων και του ΑΚΕΛ, οδηγεί σε νομιμοποίηση των κατεχομένων, νομιμοποίηση του εγκλήματος πολέμου του εποικισμού, επικυριαρχία της Τουρκίας επί όλης της Μεγαλονήσου. Προκύπτει, εκ των ων ουκ άνευ, ότι ήταν και είναι μονόδρομος η εμμονή της Ελληνικής πλευράς στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων ως μίας εκ των προϋποθέσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail.g.papagian3@yahoo.gr

Γ.Γ.: ΑΛΛΑΞΕ Η ΩΡΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤOΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΞημερώματα Κυριακής άλλαξε η ώρα. Τα ρολόγια μπήκαν μία ώρα μπροστά.

Κάποιοι είπαν ότι χάσαμε μία ώρα ύπνο. Οι μονταζιέρες και η παραπληροφόρηση στο φόρτε.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου όμως, η ώρα θα επανέλθει, οι δείκτες θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σωστά «αντίμετρα» φροντίζει για μηδενική απώλεια στην ώρα.

Α.Ν: XAXA! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - 26 ΜΑΡΤΙΟΥ