Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Προσφυγή στο ΣΤΕ από κατοίκους του Πατήματος Χαλανδρίου και τον σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΟ αγώνας για την ματαίωση της εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών (ΣΜΑ) στο ΧΕΥ 9 συνεχίζεται


Ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» , πιστός στην υπόσχεση που έδωσε από την ίδρυση του στα εκατοντάδες μέλη του, ότι θα αγωνισθεί για να μην γίνει το ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, όπως επιθυμεί ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου, συνεχίζει τον αγώνα για την ανάκληση και ακύρωση όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και υπηρετούν το περιβαλλοντοκτόνο σχέδιο του κ. Δημάρχου , για κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε ακατάλληλο οικόπεδο, μέσα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, δίπλα από τα σπίτια μας, τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, μαζί με άλλους συνδημότες, μέλη μας και κατοίκους του Πατήματος Χαλανδρίου, με πληρεξούσιο δικηγόρο μας τον κ Γεώργιο Θωμά , Δημοτικό Σύμβουλο Χαλανδρίου, καταθέσαμε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας ( ΣΤΕ) αίτηση ακύρωσης με την οποία ΖΗΤΟΥΜΕ να ακυρωθούν:

1. Η παράλειψη του Υπουργού περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετα την από 22 Ιανουαρίου 2020 Αίτηση Θεραπείας που είχαμε καταθέσει, να προβεί στην ανάκληση της υπ ' αριθμό 38033/2015 (ΦΕΚ 201/ΤΑΑΑΠ /18.9.2015 ) Υπουργικής Απόφασης, που εξέδωσαν οι Υπηρεσιακοί Υπουργοί κκ Γκόλιας και Μουσουρούλης, και με την οποία, μετα από παρέμβαση του κ Ρούσου άλλαξαν οι χρήσεις γης στο ΧΕΥ 9, και δόθηκε χρήση γης για σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών

2.) Η υπ ' αριθμό 302/2016 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ ' αρ. 15/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και με την οποία αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην διαγωνιστική διαδικασία αγοράς του ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν η εποχή που ο κ. Ρούσσος, λόγω ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τα χατίρια του ΤΑΙΠΕΔ και ήταν πρόθυμος να ενισχύσει οικονομικά το ΤΑΙΠΕΔ με τα χρήματα των δημοτών του Χαλανδρίου.

3) Η υπ ' αριθμό 496/2016 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ ' αρ. 24/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και με την οποία αποφασίσθηκε η αύξηση του τιμήματος που θα κατέβαλε ο Δήμος για την αγορά.

4) Η υπ ' αριθμό 235/2019 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ ' αρ. 17/2019 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου με την οποία αντικαταστάθηκε η υπ αρ 192/2019 απόφαση η οποία είχε ληφθεί κατά την υπ’ αρ. 13/2019 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, και με την οποία αποφασίσθηκε η προκήρυξη μελέτης διαμόρφωσης του ΧΕΥ 9, προϋπολογισμού 650.000,00 ευρώ !!!!!!!!!.

Ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» για άλλη μια φορά δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του Πατήματος που επιχειρεί ο δήμαρχος κ Ρούσσος και η παρέα του και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακύρωση κάθε πράξης και απόφασης του Δήμου Χαλανδρίου, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πατήματος και οδηγεί στην υποβάθμιση του φυσικού και του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος του Πατήματος.