Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ .... ΕΙΠΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΟ! ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΕ ...Εχθές ένας από τους λίγους πιστούς και αληθινούς φίλους μου, που το τελευταίο καιρό ξιφουλκούσε στο φατσομπούκι  υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα με πάθος που πολλές φορές με εκνεύριζε (αλλά έτσι είμαστε εμείς που ό,τι κάνουμε το πιστεύουμε,  δεν είμαστε "επαγγελματίες" για να είμαστε "επαγγελματικά και επικοινωνιακά ψύχραιμοι", παθιαζόμαστε από την πίστη μας , τις αξίες μας , τις ιδέες μας) σε ένα δικό μου ποστ αναφέρθηκε στο θέμα με το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα - ΠΑΝΤΑ, ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, και αυτό σημαίνει καμιά σαρανταρέα χρόνια, δηλαδή από κοντά 15 χρονών - τα επεισόδια και την βία.

Το δικό μου ποστ έλεγε:

Καλημέρα. Αυτό που έχω καταλάβει από κάτι καιροσκόπους πολιτικάντηδες καργαριστερούς του Χαλά Ντερε΄είναι ότι είναι απολύτως ηθικό και νόμιμο να συνεργάζεσαι με τα "εθνίκια", τους "φασίστες" για να βάψεις το σχολείο σικλαμέν με ροζ πουά, αλλά όχι για να διαδηλώσεις για την πατρίδα. ΟΚ! Μαθαίνω την ηθική της αριστεράς σιγά, σιγά.

Και μου έγραψε ο παλιόφιλος:

Διαδήλωση όμως για την οποία η Μ....... και η Ελεύθερη Ωρα ζητούσαν επίθεση στη Βουλή. Οπότε το ζήτημα για μένα είναι απερίφραστη καταδίκη. Οι πατριώτες έπρεπε τέτοια φασισταριά να τα πετάξουν εκτός και να περιφρουρήσουν τον χώρο τους.

(Ποια στο διάλο είναι η Μπ....... ειλικρινά ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ, αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό) 

Σε αυτό το σημείο για να συνεχίσω πρέπει να κάνω κάτι "πολιτικαλ κορέκτ" προς αποφυγήν εκμετάλλευσης των παρακάτω από σπεκουλαδόρους, που έχουν γίνει και πολλοί τώρα τελευταία ελλείψει επιχειρημάτων και πολιτικής: Να καταδικάσω την βία και τις ακραίες ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.  Και να επαναλάβω την βαρύγδουπη δήλωση ότι ημείς είμεθα δημοκράτες και τούτου δοθέντος δεν θέλουμε να σκοτώσουμε, κάψουμε, ανασκολοπίσουμε κανέναν δια τις απόψεις του και βεβαίως η βουλή για εμάς δεν είναι κτίριο που θα επιθυμούσαμε να εξαφανίσουμε παραδομένο στις φλόγες.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να καταστήσουμε τις απόψεις μας πλειοψηφικές, ούτε ότι δεν θα ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ τα συνταγματικά μας δικαιώματα προς τούτο.

Και αυτά είναι η διατύπωση χωρίς φόβο αλλά με πάθος της άποψής μας, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων, η αποκάλυψη των αδυναμιών της αντίθετης άποψης, η ανάδειξη του τι - πιθανά - υποκρύπτεται πίσω από την άλλη άποψη, η ανάδειξη της υποκρισίας μερικών από τους εμφανιζόμενους ως υποστηρικτές της άλλης άποψης και των σκοπιμοτήτων τους και στο τέλος η κινητοποίηση, το πεζοδρόμιο, η διαμαρτυρία ΑΠΕΝΕΝΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που είναι ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΣΥΝΑΤΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και δεν το απεμπολούμε.

Δεν ακούμε λοιπόν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τα επιχειρήματα εκείνων των καιροσκόπων που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την παρουσία στην πλατεία, εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών,  που διαδηλώνουν ενάντια σε πολιτικές και πολιτικούς που τους προσβάλλουν, πολιτικών που είναι καταφανώς απέναντι στο λαϊκό αίσθημα, επειδή έγραψε μια ανοησία η τάδε εφημερίδα της ακροδεξιάς (τώρα)  ή της ακροριστεράς (παλιότερα, στις πλατείες των Αγανακτισμένων) ή επειδή μια ομάδα ηλίθιων (σπανίως) ή παρακρατικών (τις περισσότερες φορές) βρίσκονται να προκαλούν πετώντας πετρούλες, μολότωφ ή κραδαίνοντας στειλιάρια για να  ΔΙΩΧΝΟΥΝ από τις κινητοποιήσεις τους κανονικούς ανθρώπους, απομαζικοποιώντας τα προς χάρη του κράτους και της εξουσίας και με μοναδικό στχο να το καταλάβουν ή να το ανακαταλάβουν ώστε να αλλάξουν οι ρόλοι.
Εκείνοι που πουλάνε σε πιτσιρικάδα και ΑΝΩΡΙΜΟΥΣ πολίτες  παπατζιλίκι ότι αντιτίθενται με πάθος στο σύστημα και τους "προδότες" (κατά πώς τους λένε εκείνοι), και να σου λένε ότι θέλουν να νικήσουν - αυτοί μια σαρανταρέα ψευτοπαληκαράδες επαγγελματίες μπαχαλάκηδες τα πάνοπλα ΜΑΤ στο ντου - για να σε παρασύρουν και να το κάνεις και εσύ υπό την αρχηγία του.
(Αλλά εσύ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ θα συλληφθείς άμα το κάνεις, αυτοί έχουν ασυλία - ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ που τους εμφανίζεις ως ήρωες. ΧΑΖΕ!)


Αυτά για εμάς τις παλιοκαραβάνες της Πλατείας ισχύουν διαχρονικά.
Ίσχυαν στις πλατείες των Αγανακτισμένων όταν πέντε παρακρατικοί με πλήρη εξάρτηση κάψανε την MARFIN μπροστά στα μάτια μας και οι δεξιοί χρεώνουν ακόμα τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ισχύουν και τώρα που δέκα μαλακισμένα θέλανε να μπουκάρουν στην βουλή και δώσανε την ευκαιρία στους καλοταϊσμένους υπάλληλους της να φωνάζουν στο φατσομπούκι ότι κινδύνευσε η δημοκρατία, μην χέσω.

Ο Αρκάς το είπε - όπως πάντα κάνει ο καλός γελοιογράφος με ένα σκίτσο:

Αυτά λοιπόν δεν ισχύουν μόνο για το τεράστιο προχθεσινό συλλαλητήριο φίλοι εκ δεξιών, στο οποίο κατέβηκαν - ανάμεσα μας, οικογενειάρχες πρωτόβγαλτοι στην πλατεία.

Λίγο πριν αρχίσουν τα μπαχαλάκια την δουλειά τους συναντήθηκα με τον συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου Κ. Αγγελή στην γωνία της Μεγάλης Βρετανίας.
Ήταν ήδη σε παράταξη οι μπάχαλοι - κρανιοφόροι, κουκουλοφόροι, στειλιαροφόροι - στο τέλος της Πανεπιστημίου. Σαν τη μύγα μες το γάλα.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; μου λέει ο Κώστας Αγγελής.
 - Εγώ αρχίζω πάντως να πηγαίνω κατά πάνω του λέω γιατί σε λίγο ....

Ε δεν έφτασα στην είσοδο της βουλής και άρχισε το πάρτυ.

 Άκουγα με συμπάθεια δίπλα μου κάποια κυρία - ξέρετε από τις κλασσικές νεοδημοκράτισσες caumme il faut με μαλλί στην πέννα, ενδεδυμένη με ταγέρ κάζουαλ περιπάτου - ακόμα δακρυσμένη από τα χημικά ενώ είμασταν ψηλά κοντά στο Μαξίμου πια, να λέει  "μα η αστυνομία έριξε τα δακρυγόνα στον κόσμο; Είναι δυνατόν; Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν;"

Σκέφτηκα να την τρολλάρω λίγο με το "είδατε κυρία  μου τι γίνεται καμιά φορά. Οι παλιοσυριζαίοι δεν τους συλλαμβάνουν τους .... ακροδεξιούς. Αλλά και οι πασοκονουδούδες, παλιά δεν συλλαμβάνανε κάτι τέτοιους που δήλωναν..... αναρχικοκομμούνια. Καταλάβατε ή να κάνουμε και κακά μας;"

Αλλά το απέφυγα γιατί η κυριούλα αυτή δεν ήταν και πολύ στα καλά της εκείνη την ώρα. Είχε γκρεμιστεί ο κόσμος γύρω της. Τρέχανε τα μάτια της, φοβόταν και δεν καταλάβαινε πώς η αστυνομία της την ψέκασε. Και πού να ζητήσει τώρα προστασία αφού ξαφνικά ήταν από την άλλη πλευρά με την αστυνομία. Με το κράτος.

Μάλλον δεν είχε ξαναβγεί στο μεϊντάνι η χριστιανή.

Από εμάς λοιπόν δεν θα ακούσετε ΠΟΤΕ το επιχείρημα περί της "βίας" των επαγγελματιών τραμπούκων όταν μιλάει η μεγάλη λαϊκή μάζα, όταν μιλάνε ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όταν μιλάει Ο ΛΑΟΣ.

Και θα μένουμε στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ και ΟΧΙ στα μπάχαλα.
Το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ήταν για την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, δεν ήταν για να καταλυθεί το πολίτευμα.
Και παρακαλώ λοιπόν εμάς τουλάχιστον να μην μας ζητάτε να διακηρύσσουμε ή να κάνουμε δηλώσεις διότι  ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ και είμαστε και ευέξαπτα παιδιά και βρωμόστομοι και θα ακούσετε κανένα γαλλικό.
Που θα κάνουμε δήλωση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στους Σταλίνες.
Ε όχι δα.

Ας θυμηθούμε λίγο από Αγανακτησμένους - τις πλατείες που έφτιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ κα τους ΑΝΕΛ, όταν μας ψέκαζαν οι άλλοι. Αλήθεια τους "διεθνιστές" ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (ψευτοδιεθνιστές το σωστότερο) που κατέβαιναν με τις Ισπανικές σημαίες και τα σύμβολα των PODEMOS τότε δεν τους πείραζαν οι παπάδες και τα εθνίκια;
Αυτά για να διευκρινίσουμε σε όλους εσάς που όταν μιλάει ο λαός βλέπετε τα μπάχαλα, ότι είστε εκείνοι που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. 
ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΘΑ ΜΕΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ!

Και είστε τελικά ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το πολιτικό κατάντημα της χώρας αλλά και τον ΦΑΣΙΣΜΟ. Διότι για εσάς ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ, όταν δεν συμφωνείτε μαζί του.

Ας θυμηθούμε λίγο ΜΠΡΕΧΤ λοιπόν :

«Ύστερ' απ' την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. 

Δε θα 'ταν τότε πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον;»

«Η λύση» (1953)

Αυτό το τελευταίο το πήρα από την ΑΥΓΗ, από άρθρο με τίτλο  Τους φταίει ο λαϊκισμός ή μήπως ο ίδιος ο λαός;


 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΡΕΧΤ ΑΚΟΜΑ για όσα διαβάζω αυτή την περίοδο από κάποιους που δεν θα ήθελα να τα διαβάζω ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ:

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος: έχουνε κιόλας φάει.

Εσύ, που είσαι αρχηγός, μην ξεχνάς πως έγινες ό,τι είσαι επειδή είχες αμφιβάλει για άλλους αρχηγούς. Άσε λοιπόν αυτούς που οδηγείς να αμφιβάλλουνε κι εκείνοι.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ