Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 
«Ένα τραγούδι για μας»

μουσικο-θεατρική παράσταση στα πλαίσια του Κοινού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας

Στις 12 Μαίου του 2016, ώρα 20.00,
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου (Παπάγου 7)
Το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE»,
γιορτάζει την 71η Επέτειο της ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στον πόλεμο κατά της φασιστικής Γερμανίας.
Μετά από τους επίσημους χαιρετισμούς ακολουθεί η μουσικο-θεατρική παράσταση «‘Ενα τραγούδι για μας» του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» με συμμετοχή των ηθοποιών
Χρήστου Λάβνου
Ειρήνης Καζάκου
Βασίλη Κουκαλάνη

Φιλική συμμετοχή
ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ

Θα παραβρεθούν ο Πρεσβευτής-Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Ολέγκ Μπρεντίχιν, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, τιμώμενο πρόσωπο – ο κ.Τ. Καντάρια, εγγονός του θρυλικού Μελίτονα Καντάρια, που ύψωσε τη σημαία της Νίκης πάνω από το Ράιχσταγκ το Μάιο του 1945.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ...

του Γ. Παπιδά
Κάπως έτσι θα ήταν ο τίτλος του θεατρικού θρίλερ το οποίο παίζεται με ιδιαίτερη αποτυχία στις τηλεοράσεις μας και αφορά το λεγόμενο ελληνικό χρέος..
Δεν αργεί η ώρα που και ο τελευταίος αιθεροβάμων πολίτης θα καταλάβει την άθλια φάμπρικα που έχει στηθεί εις βάρος της τσέπης του, της νοημοσύνης του και της Ελλάδας ειδικότερα..

Ένας κακοστημένος θίασος αθλίων πολιτικών μαυρογιαλούρων χτυπιέται στα έδρανα της βουλής χωρίς νόημα και σκοπό με δήθεν έπαθλο την μείωση του χρέους..

ΠΟΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ?
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ?

Ουδείς ασχολείται με αυτά τα ερωτήματα κρίσιμης σημασίας για το μέλλον όλων μας αλλά και της ίδιας της πατρίδας μας...

Το τραίνο δυστυχώς δεν θα περάσει φίλοι μου γιατί απλούστατα η ΑΝΔΡΟΣ δεν έχει σιδηροδρομικό σταθμό!!!!

ΤΙ ΒΑΡΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;;


http://anemosantistasis.blogspot.gr

Θ. ΜΑΚΡΗΣ:ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Πριν μερικές βδομάδες ο Δήμος τοποθέτησε κάγκελα στην είσοδο του πάρκου από την πλευρά της Μεθώνης, φωτογραφία θα βρείτε στην Πλατεία, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των κατοίκων, το οποίο και κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης υπάρχουν τώρα και διαγραμμίσεις στην Μεθώνης, στην Σαρανταπόρου όμως?

Οι ηλιόλουστες μέρες έφτασαν και όλο περισσότερα  παιδιά θα πηγαίνουν στο κεντρικό πάρκο του Κάτω Χαλανδρίου.

Ο Δήμος οφείλει να  διασφαλίσει την πρόσβαση στο πάρκο και  να βελτιώσει την τραγική κατάσταση του ( βλέπε 5Χ5 , τσουλήθρα…) Είναι θέμα ασφάλειας για όλα τα παιδιά.

Περιμένουμε λοιπόν

  • διαγραμμίσεις στην Σαρανταπόρου,
  • προειδοποιητικές πινακίδες σε Μεθώνης και Σαρανταπόρου,
  • νέου τύπου σαμαράκια στην Μεθώνης και Σαρανταπόρου.
  • Στο πάρκο, το 5Χ5 χρήζει αντικατάσταση , ενώ πρέπει να πραγματοποιηθούν σοβαρές επεμβάσεις στην παιδική χαρά.  

Τέλος η παρουσία φύλακα στο πάρκο θα ήταν κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενη για να μην πω επιβεβλημένη.

Το πάρκο είναι χώρος ζωής και οφείλουμε όλοι μας να το προστατεύσουμε και να το βελτιώσουμε.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μακρής 

Εκδήλωση Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου


Παρουσίαση του βιβλίου του Ζ.Α. Βαπορίδη "Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου" (Κάπα Εκδοτική) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚαβάλαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρής Γκόνης, και ο δικηγόρος και συγγραφέας, Κοσμάς Χαρπαντίδης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Κοντός. Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας, Νίκος Τσουμπάκης. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο κρατερός βασιλιάς Λυκούργος, στη μέθη της έπαρσής του, διώκει τον Διόνυσο επισύροντας την εχθροπάθεια των θεών και τελικά συντρίβεται. Οι σαράντα και πλέον παραλλαγές του μύθου έχουν εμπνεύσει, εκτός από ποιητές, και καλλιτέχνες της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της αγγειογραφίας, της χαρακτικής και της ψηφοθεσίας σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Υιοθετώντας την πλέον διαδεδομένη εκδοχή του, ο Ζήσης Α. Βαπορίδης συνθέτει ένα έμμετρο ποίημα για τα παθήματα του μυθικού βασιλιά της Ηδωνίδας. Το πόνημα του Ζ. Α. Βαπορίδη υπήρξε αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στους μύθους της αρχαίας Θράκης και τους Ήδωνες, η οποία περιλάμβανε τη συλλογή σχετικών ονομάτων, θεσμών και εθίμων που αναφέρονται στην Ελληνική Γραμματεία. Στη διάρκεια της έρευνας, ο συγγραφέας γοητεύτηκε από τον βασιλιά που στον κολοφώνα της δύναμής του, αγνοώντας τους κανόνες της ηθικής, αψήφησε τους νόμους των θεών και γι’ αυτό τιμωρήθηκε σκληρά. Πέρα από το ποίημα, η έκδοση περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο με πλούσιο σχολιασμό, αλλά και φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τον Λυκούργο και τον αρχαίο θρακικό λαό.Κάπα Εκδοτική - Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι - Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki

Γκαλερί Χρυσόθεμις:ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΗ Γκαλερί Χρυσόθεμις οργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής


Τοπιογραφία

Επτά καλλιτέχνες ‘’μιλούν’’ για τη σχέση τους με τη φύση προσεγγίζοντας το θέμα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Εγκαίνια, Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ώρα 19.30
Διάρκεια έως Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Tel. 2106811418/ email: gall.chryssothemis@gmail.com

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΧ - ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ