Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ! ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία εξαιτίας του bullying

Πανικός έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας να κλείσει όλα τα σχολεία της χώρας, για να αντιμετωπιστεί το bullying. Στην ξαφνική απόφαση του υπουργού Παιδείας να κλείσει όλα τα σχολεία της χώρας συνέβαλε το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες αποκάλυψαν τις τελευταίες ημέρες ότι κι αυτοί είχαν υποστεί bullying στο σχολείο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο μόνος τρόπος να σταματήσει το bullying στα σχολεία είναι να κλείσουν τα σχολεία.
«Αν δεν υπάρχουν σχολεία, δεν θα υπάρχει και bullying στα σχολεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
Οι γονείς είναι έξαλλοι με την απόφαση του υπουργού Παιδείας να κλείσουν τα σχολεία για να αντιμετωπιστεί το bullying στα σχολεία, γιατί δεν ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, όταν δουλεύουν.
Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς διαμαρτύρονται και οι άνεργοι γονείς, γιατί δεν γίνεται από τη μία να έχεις την πίκρα της ανεργίας σου, και από την άλλη να έχεις και τα μαλακιστήρια να σου παίρνουν τα αυτιά.
Εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων δήλωσαν πως τους γονείς δεν τους πειράζει να τρώνε τα παιδιά τους ξύλο στα σχολεία, αρκεί να μην είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να τρώνε όλη μέρα τα παιδιά τους στη μάπα.
Οι γονείς δηλώνουν πως, αν κλείσουν τα σχολεία δεν θα υπάρχει μεν bullynig στα σχολεία αλλά θα υπάρχει bullying στο σπίτι, αφού οι γονείς θα πλακώνουν τα παιδιά τους στο ξύλο, επειδή θα τους σπάνε τα αρχίδια.
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως είναι δικαίωμα των γονιών να κάνουν μαύρα τα παιδιά τους στο ξύλο αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα να απειλεί ο Γιωργάκης την Αννούλα στο σχολείο πως θα της κατεβάσει το βρακί, αν δεν του δώσει το κουλούρι της.
Οι γονείς μπορούν ακόμα και να βιάζουν τα παιδιά τους, αφενός γιατί δικά τους είναι και τα κάνουν ό,τι θέλουν, και αφετέρου γιατί ό,τι μάθει το παιδί, καλό είναι να το μάθει στο σπίτι και όχι από τίποτα ξένους.
Επειδή υπάρχει bullying και στα πανεπιστήμια και στον στρατό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα πανεπιστήμια και να καταργήσει τον στρατό, ώστε να μην υπάρχει bullying ούτε εκεί.
Το καθημερινό bullying στην κοινωνία θα αντιμετωπιστεί με το να κάτσουν όλοι οι Έλληνες
κλειδωμένοι στα σπίτια τους, ώστε να μην μπορεί να τους εκφοβίσει και να τους δείρει κανείς.
Bullying τέλος.

ΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!


Το ΥΠΕΚΑ λοιπόν αναγνώστη μου απάντησε το 2012  στον Συνήγορο τους Πολίτη με υπογραφή του αναπλ. διευθυντή της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών κ. Μεθενίτη ότι με την εισφορά σε χρήμα του αρ. 9 του 1337/83 οι ιδιοκτήτες νεοντασσόμενων περιοχών έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη απάντησε στους συνδημότες μας ότι έχουν δίκιο αλλά το κράτος του βασιλείου της Σουαζιλάνδης δεν ίδρωσε και συνέχισε.

30 ΜΑΙΟΥ 2012 ΤΟ ΥΠΕΚΑ - υπό την πίεση των συνδημοτών μας - ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!


Το έγγραφο υπογράφεται πάλι από τον κο Μεθενίτη.

ΓΕΝΑΡΗΣ 2013! ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:


ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013.

Πλέον (ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ) ένα νέο έγγραφο από ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ) απαντάει σε ΝΕΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Και κοινοποιεί το έγγραφο και στους χρεώστες των συνδημοτών μας ΕΥΔΑΠ και ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


 " ...... και διευκρινίζει ότι η εισφορά αυτή εξαντλεί τη δαπάνη κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής (το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί έργο υποδομής της πολεοδομούμενης περιοχής), αλλά όχι τις δαπάνες συντήρησης ή σύνδεσης με αυτό." 

ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο το θέμα ο Διευθυντής του ΥΠΕΚΑ κος ΦΑΡΚΩΝΑΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014. (Λίαν προσφάτως)ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ!!!!
(Και του δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος όμως τουλάχιστον δεν έχει προβεί ακόμα σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως η ΕΥΔΑΠ).

ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ "ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ" !!!!

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ!!

Ειδικά οι συνδημότες μας που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να διεκδικήσουν το δίκιο τους έχουν "ειδική μεταχείριση" από τας αρχάς.

Μας περιέγραψαν περιστατικό όπου ΑΛΗΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ πήγε στο σπίτι ενός εξ αυτών (με εντολή προφανώς να τον τρομοκρατήσει για να γίνει καλός και πειθαρχικός πολίτης, να μην δείχνει αποκλίνουσα συμπεριφορά διεκδικώντας το δίκιο του και να το βουλώσει).

Έκανε καταγραφή των κινητών προς κατάσχεση  παρουσία της δεκάχρονης κόρης του και ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (το ζωντανό σκυλάκι, όχι κανένα λούτρινο) κάνοντας το παιδάκι να τρέχει κλαίγοντας φωνάζοντας "όχι το σκυλάκι μου".

Και μάλιστα για ένα χρέος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ!
Και μάλιστα για χρέος περί τα δύο χιλιάρικα (από 1500 έως 2000 από όλους τους ιδιοκτήτες στο Πάτημα είναι ο λογαριασμός) το οποίο μπορούσε να κατάσχει ακόμα και από τα εισοδήματα του πατέρα από μισθώματα που υπερκαλύπτουν μηνιαία την οφειλή.

Και έρχονται οι άνθρωποι στο δημοτικό συμβούλιο και τους λένε "αι αρχαί του τόπου" : ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ. Εμείς εδώ έχουμε ρωτήσει έναν δικηγόρο - δικό μας - και μας είπε ότι εκείνος ερμηνεύει ότι πρέπει να πληρώσετε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"!!!!

ΠΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Είναι ή δεν είναι το κράτος μας χειρότερο από το ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΖΙΛΑΝΔΗΣ;

ΥΓ: 
Τα γράψαμε τόσο αναλυτικά για να τα διαβάσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας κυβέρνησης!
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.
ΜΗΝ ΚΩΛΩΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ "έλα μωρέ, τίποτα δεν γίνεται".

ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΟΔΕΝΔΡΙΕΣ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΖΩΝΗ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ!!!!Διαβάζω την μεγάλη είδηση αναγνώστη μου και πραγματικά οφείλω να σου απολογηθώ γιατί είμαι ο μόνος κομπλεξικός, αντιφατικός, βλαμμένος, τρελός και γενικώς είμαι όλα αυτά που με λούζει το τοπικό κατεστημένο - όλο μαζί και εν χορώ!

Αλλά δεν το ψήφισα αναγνώστη μου στο δημοτικό συμβούλιο και σου απολογούμαι, που εσύ τέτοια θες για να είσαι χαρούμενος.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ τον "Καθορισμό του εύρους ζώνης διέλευσης πεζών" - "ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΖΩΝΗΣ ΠΕΖΩΝ" όπως γράφουν συνάδελφοι, στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ της ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ! (2 μέτρα εύρος ή το 40% όπως μου είπε εμφατικά για να με πείσει να ψηφίσω κάποιος συνάδελφος από το Κουρασαίικο)

Και δεν ψήφισα γιατί το μόνο εύρος ζώνης σε έναν ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ που θα ψήφιζα ποτέ είναι ο καθορισμός του εύρους  ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ δημόσιου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων! (Ας πούμε για την παραχώρηση του 25% του εύρους για τραπεζοκαθίσματα θα συμφωνούσα ως μια λογική ισορροπία).

ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑ!

Η ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ 40% ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ με εισήγηση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ομοφωνία στο Δ.Σ. (εκτός του μαλάκα).

Και ο πεζός τώρα πρέπει να μην παραβιάζει το εύρος της ζώνης για τους πεζούς όταν περπατάει στον πεζόδρομο!
Αλλιώς θα φωνάζει ο μαγαζάτορας τους δημοτικούς υπαλλήλους να του βεβαιώνουν παράβαση!!!
ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ!!!

ΧΜΦΦ!

Α.Ν.

ΑΝΟΙΞΗ ? (spring!)


ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ : ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
«Δεν υπάρχει η 5η αξιολόγηση, δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων», ξεκαθάρισε για άλλη μιά φορά ο Α. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Αυτό σημαίνει ότι «η κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και η ανάγνωσή της είναι ενιαία» τόνισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «ξεκαθαρίστηκαν και θέματα διαδικασίας. Οι συναντήσεις για θέματα πολιτικής θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα υπάρχουν αποστολές μόνο για συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών».
Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλίμα κατά την συνάντηση φιλικό και τον απολογισμό θετικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και η Α. Μέρκελ ανέφερε ότι «είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας παρά να μας συζητούν οι άλλοι». «Βάλαμε στο τραπέζι, συζητήσαμε και προστατεύσαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση μας ότι η πολιτική διαπραγματεύση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία μεδ τους εταίρους» κατέληξε.
«Οχι μόνο φεύγουμε πιο αισιόδοξοι αλλά και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης και συνεννόησης μεσα στο δύσκολο πεδίο που ονομάζεται ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα του πακέτου των 2 δισ ευρώ που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου για την Ελλάδα.
Στην ερώτηση σχετικά με το πότε θα κατατεθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, ο Α. Τσίπρας απάντησε ότι θα ήταν λάθος θα βάλουμε χρονικά όρια και στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μην ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο. «Είπαμε να ξεκινησουμε συντονισμένα την προσπάθεια ώστε να η λίστα να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό»
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία τόσο προς τους πολίτες όσο και προς του θεσμούς. Διαβεβαίωσε και για την ασφάλεια των καταθέσεων λέγοντας ότι «είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα»», ενώ συνέστησε ψυχραιμία απέναντι στο «κλίμα ανασφάλειας», το οποίο, όπως υποστήριξε, ενδέχεται να καλλιεργηθεί το επόμενο διάστημα.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη διαπραγμάτευση, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε μια Ευρώπη με συντηρητική νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και στην ελληνική κυβέρνηση. Μίλησε ακόμη για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και δήλωσε ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει απόλυτα.
«Είμαστε μία κυβέρνηση που μέσα σε 55 μέρες έχει προλάβει να διαπραγματευτεί και να παράξει νομοθετικό έργο σεβόμενη πάντα τη δημοκρατία και τον διάλογο. Αυτή η πίεση της διαπραγμάτευσης δεν έχει χαλαρώσει ούτε τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά ούτε τη διάθεσή μας να κυβερνήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.
«Πρέπει να ξεπεράσουμε την εντύπωση ότι οι κυβερνήσεις που είναι σε πρόγραμμα δεν μπορούν να νομοθετούν αλλά αντικαθίστανται από τα τεχνικά κλιμάκια και τους τεχνοκράτες. Αυτή η νοοτροπία υπήρχε στην Ελλάδα πέντε χρόνια», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας της Ελβετίας την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για να εντοπιστούν καταθέσεις Ελλήνων που βρίσκονται στην Ελβετία και δεν έχουν φορολογηθεί. «Μία συμφωνία που είχε ζητήσει τότε η Ελβετία από την προηγούμενη κυβέρνηση» σχολίασε.
Μέσα στον επόμενο χρόνο ο Α. Τσίπρας εκτίμησε ότι μπορούν να εισρεύσουν 800 εκατ. από τη φοροδιαφυγή.
Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού
«Καλησπέρα σας.
Νομίζω ότι αισίως ολοκληρώνουμε ένα εξαιρετικά εξαντλητικό για όλους μας διήμερο. Σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, όπως γνωρίζετε, συζητήσαμε για την Ενεργειακή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τη Συμφωνία TTIP, τις εξωτερικές σχέσεις και το θέμα της Λιβύης. Σε αυτή τη Σύνοδο επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται απολύτως τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Και στη Σύνοδο αλλά και στην επταμερή, όπως την ονομάσατε οι περισσότεροι από σας, συνάντηση που έγινε χθες βράδυ, βάλαμε στο τραπέζι, συζητήσαμε και στην ουσία προστατεύσαμε αυτή της συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μας ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν τελικά το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους. Και υπ’ αυτή την έννοια, μπορώ να σας πω πως η αίσθησή μου είναι πως οι προσπάθειες μας στέφθηκαν με επιτυχία.
Όπως ανέφερα και χθες, στη χθεσινοβραδινή μας συνάντηση, επιβεβαιώσαμε κάτι εξαιρετικά κρίσιμο. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο αλλά είναι κρίσιμο. Ότι έχουμε όλοι ενιαία ανάγνωση, την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό πρακτικά;
Πρώτον, δεν υπάρχει η λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται δηλαδή η Ελλάδα να λάβει υφεσιακά μέτρα. Όπως αυτά που περιλαμβάνονταν στο περιβόητο email του πρώην Υπουργού Οικονομικών, του κ. Χαρδούβελη.
Δεύτερον, ως προς τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσουμε, κατέστη σαφές ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, προφανώς για τη νομοθέτησή τους και την υλοποίησή τους.
Και τρίτον, ξεκαθαρίσαμε και ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία. Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής θα γίνονται στις Βρυξέλλες, στη συνάντηση του Brussels Group, όπως ονομάστηκε. Στην Αθήνα θα γίνονται αποστολές μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών.
Αυτό που θεωρώ σημαντικό, κλείνοντας αυτή τη δύσκολη διαδικασία συζήτησης, διαβούλευσης, διαπραγμάτευσης, αυτό το διήμερο, αλλά και περνώντας τα σκαμπανεβάσματα του τελευταίου καιρού, την εναλλαγή και ψυχολογικών διαθέσεων στην κοινή γνώμη θα έλεγα. Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εν μέσω μιας, όπως διαπιστώνετε δύσκολης και σκληρής, διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, δεν εξαντλείται στη διαπραγμάτευση. Αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να νομοθετεί το πρόγραμμά της.
Διαπραγματευόμαστε αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε κιόλας. Συζητάμε αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε στη χώρα την κανονικότητα αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια.
Τέλος, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη το γεγονός πως κατά τη διήμερη αυτή Σύνοδο επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, τόσο χθες στη Σύνοδο Κορυφής όσο και στην επταμερή συνάντηση ότι στη χώρας και ότι χρέος μας, της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των εταίρων μας είναι από κοινού να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Διότι δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο. Αλλά ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και άφησε πολύ μεγάλες πληγές. Και η νομοθέτηση των νομοσχεδίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Την κατεύθυνση των δράσεων για την επούλωση των πληγών, την κατεύθυνση όπως την ονομάζουμε εμείς της κοινωνικής σωτηρίας. Και φυσικά αυτή η κατεύθυνση επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις ανακοινώσεις σήμερα του Προέδρου της Κομισιόν Jean-Claude Juncker που αφορούν στο αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαμε μαζί την προηγούμενη Παρασκευή, όπου μετά την ολοκλήρωσή της έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και της ανεργίας, ύψους 2 δις ευρώ μέσα στο 2015. Υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ ότι έχουμε ένα θετικό απολογισμό, στα πλαίσια του δυνατού. Πολλοί από σας είχατε διαφορετική αίσθηση για την πρωτοβουλία που πήραμε και για το αποτέλεσμα της Συνόδου. Όχι μόνο φεύγουμε πιο αισιόδοξοι αλλά και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες μέσα σε αυτό το δύσκολο πεδίο που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης, παρά το γεγονός ότι οι συσχετισμοί τους οποίους αντιμετωπίζουμε, οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι εξαιρετικά δυσμενείς.
Είναι γεγονός ότι επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία, την ξαναβάλαμε σε ράγες. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία όπου με τις δικές μας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αυτές που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούμε να προχωρήσουμε γοργά σε αποφάσεις που θα άρουν άμεσα, το συντομότερο δυνατόν, και τα προβλήματα της χρηματοοικονομικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας. Είναι γεγονός ότι φεύγουμε με ένα πρόγραμμα 2 δις ευρώ για την ανεργία και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης μέσα στο 2015.
Νομίζω ότι είναι ένας θετικός απολογισμός. Μένει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να υλοποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις, γιατί πολλές φορές παίρνονται αποφάσεις οι οποίες δεν υλοποιούνται. Το κρίσιμο λοιπόν είναι να συνεχίσουμε στην ορθή υλοποίηση. Γι’ αυτό χρειάζεται το επόμενο διάστημα εγρήγορση, χρειάζεται επικοινωνία σε πολιτικό πλαίσιο, σε θεσμικό πλαίσιο. Με τους θεσμούς, σε υψηλό επίπεδο όμως, προκειμένου να χτίσουμε εμπιστοσύνη και να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που η Ελλάδα προχωρούσε τα τελευταία 4-4,5 χρόνια»

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Έρευνα: Η κρίση ευνόησε τους πλούσιους αλλά και το Δημόσιο – 43% η διαφορά των μισθών από τον ιδιωτικό τομέα


Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σήκωσαν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης καθώς αναγκάστηκαν να υποστούν επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, με τίτλο «Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη.

Παράλληλα ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 19%, ενώ στο Δημόσιο κατά 8%, ανεβάζοντας την μεταξύ τους διαφορά από 35% το 2009 στο 43% το 2013.

Σε απόλυτους αριθμούς, αν και η φορολογική επιβάρυνση στα μη προνομιούχα νοικοκυριά αυξήθηκε μόνο κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, εντούτοις συνοδεύτηκε από τις μαζικές μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%. Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά.

http://www.aftodioikisi.gr