Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η Εξώδειος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 15.00, στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, και η ταφή της σωρού του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου θα γίνει στη συνέχεια στο νεκροταφείο του Ελληνικού.

Καλό ταξίδι.
Ελαφρύ να 'ναι το χώμα.

Συλληπητήρια σε όλη την οικογένεια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ...

Το ενδιαφέρον των Χαλανδραίων - και όχι μόνο - για οποιοδήποτε πληροφορία  αφορά την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι τεράστιο και από το πρωί χτυπάνε τα τηλέφωνα από φίλους, εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Το πρώτο ερώτημα είναι σχετικό με την τελετή.

Μιλάμε μόνο με τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, και μαθαίνουμε ό,τι χρειάζεται να μαθευτεί, ο Γιώργος θα ενημερώσει αμέσως τον αναγνώστη της Πλατείας, μόλις υπάρξει καθορισμός της τελετής.

Ο Γρηγόρης είναι στην ΓΑΔΑ και δεν υπάρχει δυνατότηtα επικοινωνίας μαζί του.

Εκκρεμεί να γίνει η νεκροψία για να βρεθούν οι δολοφονικοί κάλυκες για την βαλλιστική και αυτό θα καθορίσει το αν θα γίνει η κηδεία αύριο Σάββατο ή την Δευτέρα.

Μόλις υπάρχει νέο θα το ανεβάσουμε αμέσως.

Για τις υποθέσεις του Μιχάλη, τους πελάτες του κλπ, μην μας ρωτάτε, δεν θα ρωτήσουμε, δεν θα κάνουμε ρεπορτάζ, δε θα γράψουμε τίποτα,  το κάνουν τόσοι πολλοί, θα γραφτούν τόσες αλήθειες αλλά και τόσα φίδια που δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε.

Εμείς με το μόνο που ασχολούμαστε είναι το πώς θα αποχαιρετίσει η σοκαρισμένη γενέτειρα πόλη του τον παλιό συμμαθητή και φίλο και τίποτε άλλο.

Και πώς θα βρούμε τρόπο να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στα δυο παιδιά του, την σύζυγό του, τα αδέλφια του και εκείνη την ηλικιωμένη  μάνα του, την κα Ίριδα,  που δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου, από εχτές.

Προφανώς και η Πλατεία θα ενημερώνει συνεχώς το Χαλάνδρι που σήμερα είναι βυθισμένο στην θλίψη.

Η ΔΕ ΚΑΙ Ο ΠΡ ......
"Ναι, δίκιο έχεις για το θέμα που βάζεις σχετικά με την άρνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας να ενημερώσει εσένα - και τον Τζούρα για τα θέματα της αξιολόγησης και των κριτηρίων σε εκείνους που χορηγούνται επιδόματα από τον δήμο" (της κοινωνικής υπηρεσίας δηλαδή που βέβαια δίνει τους φακέλους στον κο Πράσσο να τους δει και αν θέλει να τους φωτογραφήσει κιόλας για να έχει πειστήρια και να κάνει την πολιτική του), "αλλά πίσω από αυτά που διάβαζε ο Πράσσος υπάρχει σκάνδαλο αφού η αναφορά του ήταν σε συγκεκριμένη ωφελούμενη, την ΔΕ, που είναι ρουσφετάρα που το παίρνει."
  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ.
  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ.
  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
Δεν είναι δική μας;
ΒΑΡΑΤΕ ΤΗΝ!

Την ξέρω αυτή την .... "πολιτική" του "πετάω κρέας στην αρένα" για να πανηγυρίζει το φιλοθεάμον κοινό με τα λιοντάρια που τσακώνονται για το ποιο θα το πρωτοαρπάξει.

Μην μου ζητάει κανείς να συναινέσω στο να εφαρμόζεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Επίσης θυμίζω ότι εμείς στην αυτοδιοίκηση δεν ήμασταν ποτέ τέτοιοι, μέχρι να επικρατήσει η αυτοεξυπηρέτηση μέσω του διχασμού. Ήμασταν της συνοχής στην τοπική κοινωνία.

Δεν θέλαμε ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Δεν θέλαμε να επιβληθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΣ και Η ΤΑΞΗ στην Αποστολοπούλου στον ΠΤ μόνο, γιατί ο ΝΠ είναι δικός μας.

Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο. 

Ο ΠΡ δεν αντέδρασε λοιπόν.
  • στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, 
  • στην δίωξη αιρετών και μέσων ενημέρωσης,
  • σε μηνύσεις
  • σε αγωγές
  • ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ από συμβούλους και παρατάξεις, αποδεχόμενος και υποστηρίζοντας την ΓΕΛΟΙΑ, ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ άποψη ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, τα υπηρεσιακά στελέχια της κοινωνικής υπηρεσίας,  δεν πρέπει να αποδέχονται έλεγχο και επιτροπεία των αιρετών για όσα κάνουν, για όσα εισηγούνται, για όσους επιλέγουν να χορηγούν βοηθήματα, διότι οι αιρετοί - λέει - κάνουν ρουσφέτια και λειτουργούν με βάση το πολιτικοκομματικό τους όφελος ενώ οι υπηρεσιακοί είναι αντικειμενικοί, τέρατα αμεροληψίας, υπευθυνότητας και αξιοκρατίας και δεν εκμεταλλεύονται πολιτικοκομματικά τους ωφελούμενους.
Άρα εκείνοι μπορούν να ξέρουν τα πλήρη ονόματα και τα δικαιολογητικά που αξιολογούν μόνοι τους, μόνο με την διοίκηση του δήμου και χωρίς κανένα έλεγχο από άλλο μάτι, για να δίνουν το δημόσιο χρήμα στους άπορους ή καλύτερα τους ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΥΣ, όπως τους λένε, αφού από ότι φαίνεται υπάρχουν ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΙ που δεν είναι ΑΠΟΡΟΙ.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τον ΠΡ. ¨Εχει καλή ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ εσωτερική πληροφόρηση.
Από την ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ υπηρεσία.

Άμα τα ξέρουν και οι αιρετοί - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - αν υπάρχει μια επιτροπή με πρόσβαση σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αν υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, σου λέει.

Για τους ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ. Όχι για τον ΠΡ.

Οπότε εκείνοι - οι αιρετοί  - θα εγκρίνουν - ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ - να παίρνει δημόσιο χρήμα η - κάθε - ΔΕ, γνωρίζοντας μόνο τα αρχικά του ονόματός της - βέβαια - χωρίς να μπορούν να έχουν άποψη αν η κάθε ΔΕ καλώς η κακώς παίρνει το επιδοματάκι.

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ, ο ΑΝ θα παίρνει την ευθύνη - αστική, ποινική, πολιτική - για όσα κάνει η υπηρεσία ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ!

Αυτό το λένε "ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ" στο πεζοδρόμιο.

Και όταν θα πάρει η - κάθε - ΔΕ επίδομα, ενώ δεν έπρεπε να πάρει θα του λέει και ο κάθε μαλάκας

-"ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ, ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ; Δεν είδες ότι πήρε η ΔΕ;;;;"
- ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ. Πώς να δω ο πούστης; Αφού δεν μου τα δείχνουν!
Δεν είμαι ο ΠΡ!
Και στο λέω - ρε καραγκιόζη - και εσύ αδιαφορείς, συνεχίζεις να τους στηρίζεις γιατί είναι του κόμματος, με γράφεις στα τέτοια σου. Το χειρότερο είναι ότι μου απαντάς κιόλας: 
"Ε , έτσι είναι το σύστημα, τι να κάνουμε;"

Η ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΙΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΒΑΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ και της ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Ο ΠΡ λοιπόν ήξερε ....

Όταν εμείς όμως πρώτοι - ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ - θέσαμε το θέμα ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΕΊΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,  ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ που κρύβεται πίσω από το πανηγύρι της φιλανθρωπίας, του παντοκοροϊδείου και της επιδοματικής πολιτικής ΉΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΉΜΑΣΤΑΝ ΤΡΕΛΟΙ.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΚΡΑΙΟΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ και ΛΟΙΔΟΡΊΕΣ υπό την ανοχή και την σιωπή ΟΛΩΝ.

Δεν είναι θέμα ΜΕΘΟΔΩΝ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Είναι θέμα "τίνος είναι παραταξιακά η ΔΕ"

Πήρε επίδομα η ΔΕ, αυτό δεν άρεσε στη ΕΚ που είναι υπηρεσιακή και τέρας αμεροληψίας και καθήκοντος, παράδειγμα κορυφαίο δημοσιοϋπαλληλικού παλιοκομματισμού,  "εν ελλείψη¨ άλλων καλύτερων, το έδωσε λοιπόν η ΕΚ στον παραταξιακό της εκλεκτό τον ΠΡ, ο οποίος ενώ είχε στηρίξει όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές του ΣΡ, της ΕΧ και του ΚΕ που ήταν υπεύθυνος της Κοινωνικής Πολιτικής μετά την παραίτηση της αξιοπρεπούς Μάζη από την επιτροπή - φερετζέ, χαλάστηκε, γιατί ανάμεσα στους ωφελούμενους ήταν και η ΔΕ, που ίσως κακώς να ήταν με βάση τα κριτήρια αλλά ούτε ποια είναι η ΔΕ μου είπε η καφετζού στο φλυτζάνι, ούτε τα κριτήρια

Ποιος ξέρει όμως αν είναι η μόνη που είναι ΚΑΚΩΣ;

Ποιος μπορεί να ελέγξει τα κριτήρια εκτός από τον ΠΡ που τον αφήνει η ΕΚ και τον ΚΕ, που μοιράζει μηνιιιιιίυσεις και αγωγές;

Και ποιος ξέρει ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ συμπολίτες μας της λίστας  - Ο ΣΒ, Ο ΚΣ, Ο ΡΤ, Ο ΚΛ, ΚΑΙ Ο ΦΟΥ παίρνουν σωστά τα επιδόματα αντί να τα παίρνει ο ΒΝ, η ΑΣ. η ΖΚ, ο ΒΜ, ο ΞΡ που μπορεί να πληρούν περισσότερα κριτήρια;;;;

Ποιος να του το πει. Η καφετζού ή η χαρτορίχτρα;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ λέει, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΑ έχει κάνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται άλλο.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ!
Που βέβαια δεν δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς. Ποτέ!
Μόνο αν κάνει φύλλο αξιολόγησης είναι εκβιασμός.
Άμα κάνει ό,τι της λέει η διευθύντρια είναι ..... Παρασκευή και 13.

Μόνο η Κοινωνική Λειτουργός λοιπόν θα τα ξέρει όλα.
Αλλά και η Διευθύντριά της, βεβαίως, βεβαίως.
Και ο υπεύθυνος του γραφείου του ΣΡ.

Τρεις στη γύρα. Οι άλλοι θα μάθουν αν το σφυρίξει ένας από τους τρεις στον ΠΡ.

ΔΕΝ ΣΕ ΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕ ΛΟΙΠΟΝ; ρωτήθηκα με νόημα.

Λοιπόν ΟΧΙ φίλε, δεν με νιάζει το δέντρο.
Η ΔΕ!

Με νοιάζει το ΔΑΣΟΣ!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΖΙΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Με νιάζει που η υπηρεσία ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ και που εμείς που μας ψήφισαν για να την καθοδηγούμε και να την ελέγχουμε για να φροντίζει το ΔΑΣΟΣ, ασχολούμαστε πάντα με το ΔΕΝΤΡΟ και συγκαλύπτουμε - να μην πω ότι κάποιοι σπέρνουν και καλλιεργούν τα ζιζάνια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  και να ελεχθεί πειθαρχικά πρέπει η εργαζόμενη αλλά και να γίνει το αυτονόητο: ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΕΓΑΝΑ!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, έργο εμπνευσμένο από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Του Κώστα Παπακωστόπουλου- Eλληνογερμανικό Θέατρο (ΕΓΘ)
Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου Κώστας Παπακωστόπουλος, γνωστός στη Γερμανία για τις πρωτοποριακές παραστάσεις έργων αρχαίου δράματος, συμπληρώνει φέτος με το θεατρικό του σχήμα «Ελληνογερμανικό Θέατρο» 27 χρόνια δημιουργικής πορείας στη Γερμανία. Μετά την περυσινή επιτυχημένη παράστασή του «Αντιγόνη», έρχεται και φέτος στην Αθήνα, αυτή τη φορά με την «Ιφιγένεια», έργο γραμμένο από τον ίδιο και εμπνευσμένο από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η παράσταση, που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Bauturm της Κολωνίας, ανεβαίνει στην Αθήνα, για μία και μόνο φορά, την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στις 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας/Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Πόλης της Κολωνίας.

Η «Ιφιγένεια» του Κώστα Παπακωστόπουλου αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο «Πολυαγαπημένη Ύβρις» και θέμα την κρίση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα. Ο κύκλος ξεκίνησε με την «Αντιγόνη» το 2015 και συνεχίσθηκε τη χειμερινή περίοδο 2016/17 με την «Ιφιγένεια», που έχει θέμα μια ιδιαίτερη πλευρά της κρίσης: τη στάση της Ευρώπης απέναντι στον ξένο – πρόσφυγα.

Η Ελλάδα εδώ ως Ένωση των Ελεύθερων Λαών παραπέμπει στη σύγχρονη Ευρώπη, ενώ το Projekt Τροία υπαινίσσεται τον απώτατο στόχο της, την επικράτηση στις Διεθνείς Αγορές. Η άφιξη των προσφύγων στο νέο έργο δημιουργεί προβλήματα στη συνοχή της Ένωσης, αλλά και στην ίδια της την ύπαρξη, που απαιτούν άμεση λύση. Ο χρόνος περνάει, η Συμμαχία των Ηγετών κλονίζεται, η υπομονή των πολιτών εξαντλείται. Είναι απαραίτητο να γίνει μια θυσία, και είναι η Ιφιγένεια που μπορεί να δώσει τη λύση. Η Ιφιγ;eνεια, που καταφθάνει ως πρόσφυγας στην Αυλίδα, αναζητά καταφύγιο στην Ένωση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ο Αγαμέμνων ως Αρχηγός της Συμμαχίας - τον ρόλο του υποδύεται γυναίκα - βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα υπαρξιακό δίλημμα. Η θυσία της Ιφιγένειας - δηλαδή το κλείσιμο των συνόρων της Ένωσης - θα σήμαινε για αυτόν αυτόματα τη θυσία των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών που ο ίδιος διακηρύττει ως Θεματοφύλακας των Ιδανικών της. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εσωτερικών του αντιπάλων, αλλιώς απειλείται και ο ίδιος να γίνει το επόμενο θύμα της οργής των πολιτών. Κάτω από την πίεση των Ελεύθερων Λαών και τις μηχανορραφίες των Ηγετών, ο Αγαμέμνων θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, ενώ μέσα του παλεύουν η συνείδηση και το ηθικό χρέος από τη μια με την αχαλίνωτη επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία από την άλλη.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο Παπακωστόπουλος κινηματογράφησε πρόσφυγες στη Γερμανία που εξιστορούν τις δικές τους εμπειρίες, ιστορίες φυγής και ελπίδας στη νέα τους πατρίδα. Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης συνέδεσε αυτό το κινηματογραφικό υλικό με δικά του κείμενα και αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» δημιουργώντας έτσι το νέο του έργο. Το αρχαίο δράμα συναντά εδώ το σύγχρονο Θέατρο - Ντοκουμέντο.

Σε μια εποχή ολοένα αυξανόμενων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων στην Ευρώπη σχετικά με το μέλλον των προσφύγων, η παράσταση θέτει το ζήτημα της στάσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες, αλλά και το ερώτημα κατά πόσο οι Ηγέτες της είναι σε θέση να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση πραγμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝΤην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου με το Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Σίμο Ρούσσο.

Κατά τη συνάντηση αυτή, παρουσία και της Αντιδημάρχου Διοικητικών-Οικονομικών-Κοινωνικής Μέριμνας κας Ελένης Χριστούλη, συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί υπ’ όψιν του Δημάρχου με την από 7/9/2017 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σχετικά με την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει στην παρούσα φάση οι Σχολικές Επιτροπές. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και έγινε μέσα σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι, πέραν της κρατικής επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές ύψους περίπου 400.000 € κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017, δόθηκε από τον Δήμο για το έτος 2017 έκτακτη επιχορήγηση ύψους 195.000 € (150.000 € προς την Α’Θμια Σχολική Επιτροπή και 45.000 € προς την Β’Θμια Σχολική Επιτροπή) για την αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών των σχολείων του Δήμου μας. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος μας γνωστοποίησε ότι υπάρχει επιπλέον διαθέσιμο στον προϋπολογισμό για τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών το ποσό των 195.000 €. Οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν την επιπλέον αυτή έκτακτη επιχορήγηση (έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις).

Επίσης, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της εργολαβίας των τεχνικών έργων στα σχολεία, καθώς και την εργολαβία που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί για έργα επισκευών και συντήρησης.

Από την πλευρά μας θέσαμε υπ’ όψιν της Δημοτικής Αρχής την σοβαρή έλλειψη των εποπτικών και ψηφιακών εκπαιδευτικών μέσων στα σχολεία μας καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθεί από τον Δήμο ένα Μητρώο που να απεικονίζει την κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες σε κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να υπάρχει ορθολογικός και ιεραρχημένος προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας.

Τέλος, επαναλάβαμε την πάγια θέση της Ένωσης να υπάρχει διαρκής δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την εξεύρεση άμεσων και ολοκληρωμένων λύσεων για τα προβλήματα των σχολείων μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟΚαθαρισμός φρεατίων, προμήθεια αλατιού, οι συστάσεις Γ. Καραμέρου σε Δήμους. Αιχμές προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα ερειπωμένα κτίσματα στα ρέματα.


Oι δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις, απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) που συνεδρίασε σήμερα, 12/10/2017, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου και την παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, υποστράτηγου Κωνσταντίνου Γιόβα και των δημάρχων Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, και, Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη. Κατά τη συνεδρίαση, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δόθηκαν οδηγίες για συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, καθώς και επικαιροποίησης των σχεδίων δράσης. Επιπλέον, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα περιστατικά που εκδηλώθηκαν στη βόρεια Αθήνα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική, τους δήμους και τα εθελοντικά κλιμάκια.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Καραμέρος επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Προετοιμαζόμαστε, όπως κάθε χρόνο, για τη χειρότερη εκδοχή και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς λαμβάνουμε τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις». Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους Δήμους να μεριμνήσουν έγκαιρα για τον καθαρισμό των φρεατίων και την προμήθεια αλατιού, ενώ σημείωσε, ότι «προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η θωράκιση των πόλεων με χρηματοδότηση ώριμων και αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευή ή επέκταση δικτύων ομβρίων υδάτων, καθώς και διευθετήσεις ρεμάτων με σεβασμό στο τοπικό οικοσύστημα. «Έγκαιρα προχωρήσαμε στον καθαρισμό τμημάτων του Κηφισού, και των ρεμάτων Βριλησσού, Σαπφούς, Κυρίλου, Χελιδονούς, άλλα και άλλων μικρών ρεμάτων στους δήμους, Κηφισιάς, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Φιλοθέης Ψυχικού και Μεταμόρφωσης. Εμπόδιο αποτελεί η απομάκρυνση ερειπωμένων κατοικιών στα πρανή ή στις κοίτες ρεμάτων, όπως για παράδειγμα στο ρέμα Σαπφούς, καθώς καθυστερεί αδικαιολόγητα η σύγκλιση της Επιτροπής Επικινδύνων Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Αν τα ερείπια αυτά με μια βροχή, τύπου Σαμοθράκης, καταρρεύσουν και φράξουν τα ρέματα και πνιγούν άνθρωποι, όπως συνέβη πρόσφατα στην Τοσκάνη της Ιταλίας, θα αναζητούμε ευθύνες στον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη ή Δήμαρχο» κατέληξε ο κ. Γ. Καραμέρος.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών του Βόρειου Τομέα, ο Δασάρχης Πεντέλης, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Ομάδων Διάσωσης, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ GENERAL: Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση low dose (3D + C-VIEW), Υπερηχογράφημα Μαστών και ΔΩΡΕΑΝ Ελαστογραφία


Mε το μήνυμα «Μην περιμένετε τον συναγερμό. Ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται, όταν ανιχνεύεται εγκαίρως.», το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ General επισημαίνουν τη σημαντικότητα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή το μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, παρέχουν:

¨ ΙΑΣΩ: Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση low dose (3D + C-VIEW), στην προνομιακή τιμή των 50€. Πραγματοποιείται συγχρόνως Ψηφιακή Μαστογραφία και Τoμοσύνθεση με αποτέλεσμα 40% καλύτερη διάγνωση με χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Η προσφορά ισχύει για τα πρώτα 100 τηλεφωνήματα για ραντεβού στο τηλ. 210 6185201 (Δευτ.-Παρ. 09:00-15:00).

¨ ΙΑΣΩ General: Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 45€. Επιπλέον, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ Ελαστογραφία επί ευρημάτων (τεχνική εκτίμησης της σκληρότητας των ιστών). Η προσφορά ισχύει για όσες τηλεφωνήσουν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τηλ. 210 6502510-11 (Δευτ.-Παρ. 8:00-20:00).

Στον Όμιλο ΙΑΣΩ φροντίζουμε για ό,τι πιο πολύτιμο έχετε…την υγεία σας!