Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήριο Μήνυμα της Χαράς Καφαντάρη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΑθήναςΛίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού στις εκλογές της Κυριακής, και έχοντας ήδη ξεκινήσει να βαδίζουμε στη δημιουργική ανηφόρα του μέλλοντος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους και όλες εκείνους που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσει την πατρίδα μας έξω από τα καταστροφικά μνημόνια, σε έναν προοδευτικό δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ακόμα περισσότερο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σχεδόν 21.000 συμπολίτες μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους προκειμένου να συνεχίσω να αγωνίζομαι και μέσα από τη Βουλή, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Το εξώφυλλο του "The Economist" διορθωμένο…


http://massmedia-gr.blogspot.com/

5 ΜΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς πέντε μήνες από την ημέρα που η νέα διοίκηση του δήμου εγκαταστάθηκε στην Αγίου Γεωργίου και οκτώ από όταν κέρδισε τις εκλογές του Μαΐου.

Η Αντίσταση κέρδισε τις δημοτικές εκλογές ξεκινώντας μετά τον πρώτο γύρο με το χαμηλότερο ποσοστό με το οποίο έχει περάσει ποτέ παράταξη στον τελικό του δεύτερου γύρου στο Χαλάνδρι.
 
Στον δεύτερο γύρο λειτούργησε η καθολική αντίδραση - μέχρι απέχθειας που είχε δημιουργηθεί στην τοπική κοινή γνώμη για τον προηγούμενο δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση.

Και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ βγήκε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ διοίκηση στον δήμο.

Και αυτό το "κατά λάθος" το γράφω με απόλυτη συνείδηση και έχοντας μιλήσει προεκλογικά με αρκετά στελέχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε συζητήσεις που αφορούσαν την αναζήτηση συνθέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων.

Όταν απέρριπταν τις θέσεις μας ασυζητητί ως .... διαχειριστικές και εμάς ως υπηρετούντες φιλελεύθερες πολιτικές (δεν λέγαμε εμείς κατάργηση όλων των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς βλέπεις και δεν συμφωνούσαμε να κλείσει η ΦΛΥΑ - που δεν έκλεισε βεβαίως η νέα διοίκηση - βλέπεις).

"Εμάς τα προτάγματα μας δεν είναι διαχειριστικά, είμαστε κινηματικοί, έχουμε άλλες προτεραιότητες, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις εκλογές, δεν συνεργαζόμαστε με όσους έχουν υπηρετήσει Καλλικρατικές πολιτικές".

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ. Και τώρα διοικούν.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, κυρίως υπηρεσιακοί καθοδηγητές τους, είχαν την βεβαιότητα ότι ο δήμος θα ξανακερδηθεί - εύκολα ή δύσκολα - από τον Γιώργο Κουράση και τη ΝΔ.

Οπότε  η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ θα πετύχαινε τον πραγματικό της εκλογικό στόχο: Να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, να συνεχίζει να λέει ό,τι τις κατεβαίνει για τους άλλους "αριστερούς" "πασόκους" "φιλελέδες", "φασίστες", να το παίζει "σοβαρή αντιπολίτευση" στον Κουράση (δηλαδή να του στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές),  να την βγαίνει ηθικοπλαστικά σε όλους, ακόμα και στα μαγαζιά της πόλης, ως ένα είδος τοπικής ηθικής και ιδεολογικής αστυνομίας, την ώρα που θα μεγάλωνε και θα στέριωνε υπό την ανοχή και την βοήθεια του δεξιού δήμου τους οικονομικούς μηχανισμούς της με παραταξιακές ΚΟΙΝ.ΣΕΠ, πωλήσεις οσπρίων  κλπ., οικονομιών μηχανισμών που τις δίνουν την δυνατότητα να έχει ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ αλλά ανοίγουν και τον δρόμο σε όλες τις ιδιωτικοποίησεις.

Αλλά το πράγμα στράβωσε.
Και κατά λάθος είναι πλέον διοίκηση στον δήμο η Αντίσταση.

Την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών στέλεχος - υψηλό - της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απευθυνόμενο σε "δικό μας" του είπε: "Την πατήσαμε ρε συ. Δεν πάτε να γ..... και σεις με το 3%, γιατί δεν μας καταγγείλατε και μας στηρίξατε, τόσα σας σούραμε. Δεν το είχαμε υπολογίσει και τώρα πάει στο διάολο, έχουμε την ευθύνη και είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι".

 Αυτό φαίνεται. Πέντε μήνες πέρασαν. Καταλάβατε να υπάρχει ΠΥΞΙΔΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ αλλαγής;

Και πώς να υπάρξει όταν προνομιακοί συνομιλητές "μεταβίβασης εμπειριών στην άπειρη διοίκηση" στον δήμαρχο Σ. Ρούσσο είναι οι Γ. Κουράσης και Μ. Ανδριανάκης, και αυτό το ξέρουν όλοι στο δημαρχείο. Το βλέπουν καθημερινά.
 Αλλά και όταν στον διοικητικό μηχανισμό δεν έχει πειραχτεί από την θέση του ούτε εκείνος ο δημοτικός υπάλληλος που εγκρίνει μόνος τα σχέδια που φτιάχνει ο ίδιος το απόγευμα ως ιδιώτης μηχανικός.

Βλέπεις αναγνώστη μου την διαφορά κατ' αναλογία βεβαίως, με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια βδομάδα έχουν ανοίξει διακόσια μέτωπα.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ (αν θα το πετύχουν είναι άλλο καπέλο, αλλά ποιος δεν έχει πειστεί για τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ τους;)
Αλλά ξέρουν ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται στην αρχή. Τον ταύρο τον πιάνεις από τα κέρατα αλλιώς τα κέρατά του θα τα βρεις ..... ξέρεις που.

Πέντε μήνες στον δήμο όμως και το μόνο που ακούς στο δημαρχείο είναι "δεν βιαζόμαστε", "είμαστε ψύχραιμοι", "σπεύδε βραδέως" , "θα το δούμε αργότερα" και σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τον φίλο μου τον Μύρωνα να καλεί τον δήμαρχο να επιδεικνύει και άλλη σύνεση και συντηρητικότητα γιατί "έχει προσωπικές ευθύνες" και να τον καλεί να βάλει το "ατομικό" του πρόταγμα πάνω από όλα ως συνετός διοικητής.

Όπως βεβαίως ο Μύρωνας το κατανοεί αυτό το "συνετός", διότι δεν του αναγνωρίζουμε εμείς το αλάθητο του Πάπα ή τον ρόλο του αυτοδιοικητικού Νέστωρα, ρόλο που διεκδικεί για τον εαυτό του αλλά δεν τον κατέκτησε όταν ήταν διοίκηση (κατά την γνώμη  μας πάντα).

Και εμείς επιμένουμε ότι ο δήμαρχος είναι εκεί για να προστατεύει τους δημότες όχι τον εαυτό του.

Η νέα διοίκηση του δήμου δουλεύει, δεν είναι σαν τους προηγούμενους που αν δεν υπήρχε "επικοινωνιακό νταβαντούρι" ή κάποιου είδους νταβαντούρι τέλος πάντων, δεν έκαναν τίποτα.

Και όπου η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι ζήτημα "εντάσεως εργασίας"  - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ - πετυχαίνει μια βελτίωση που είναι ορατή ακόμα και σε μένα τον γκρινιάρη.

Αλλά όπου απαιτείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ρήξης με το παρελθόν, ανατροπής παραλυτικών ισορροπιών, όπου τα προβλήματα υπερβαίνουν τις εύκολες ομοφωνίες και τις ταυτίσεις με την συντηρητική λογική και ακουμπάνε στην διαπλοκή (τοπική ή κεντρική)  η νέα διοίκηση πετάει πέντε μήνες την μπάλα στην εξέδρα και φωτογραφίζεται σε ξένα περιοδικά.

  • Το θέμα ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΡΟΜΑ πρωτίστως, 
  • τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, 
  • τα εργασιακά θέματα, 
  • τα ζητήματα διαφάνειας, διαφθοράς  και δημοκρατίας στον δήμο, 
  • η οργάνωση των δημοτικών δομών για την παροχή ουσιαστικών κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υπηρεσιών στον δημότη,   
  • τα θέματα της χωροθέτησης κρίσιμων δημοτικών δομών (Καθαριότητα, δημαρχείο) 

φαίνεται ότι δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, αφού σε αυτά δεν αφιερώνει χρόνο και ενδιαφέρον απλά ακολούθησε την πεπατημένη της "καταγραφής τους"  και της έκφρασης "προθέσεων" για το μέλλον.

Την ώρα που γίνεται προφανές πλέον ότι οι ιεραρχήσεις της διοίκησης δεν είναι αυτό το καθ' αυτό δημοτικό έργο αλλά η αξιοποίηση των  υπηρεσιών  του δήμου και κυρίως των υποδομών του ως υποστηρικτικό μηχανισμό σε εξωθεσμικές παραταξιακές τους πρωτοβουλίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ δεν έχει βεβαίως την λαϊκή νομιμοποίηση.

Ούτε εκείνοι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό του πρόγραμμα έχουν πει τέτοια πράγματα στον λαό.

Οι επιλογές τους αυτές που πραγματικά δεν ξέρουμε σε τι αποδόμηση μπορεί να οδηγήσουν τον δήμο, μέχρι πού φτάνουν, ποιες υπηρεσίες αγγίζουν, ποιες δομές, μας κανουν πολύ  ανήσυχους, ειδικά τώρα που θα έχουν "φιλική εξουσία" που ίσως τους κάνει τα χατήρια άκριτα.

Και τις ανησυχίες μας δεν μπορούμε να τις κουβεντιάσουμε για να απαντηθούν προβληματισμοί, διότι μας απαντάνε ΞΥΔΙ άρα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ΕΙΚΑΣΙΕΣ και να βγάζουμε -ναι μερικές φορές ακόμα και αυθαίρετα - συμπεράσματα, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε  ουσιαστικό διάλογο και να ενημερωθούμε επίσημα αλλά να καταθέσουμε και τον αντίλογό μας που ίσως είναι και πειστικός καμιά φορά.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

1. Από τον Σεπτέμβριο εκκρεμεί δέσμευση του δήμαρχου για άνοιγμα της συζήτησης για τους τσιγγάνους και το Πεύκο Πολίτη. Εκκρεμεί δέσμευση του Δημάρχου για συνάντηση - ενημέρωση των παρατάξεων με την μελετητική ομάδα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ.

2. Από τον Σεπτέμβριο εκκρεμεί δέσμευση της Προέδρου του Δ.Σ. ότι θα υλοποιηθεί Η ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου να παραχωρήσει χώρους για την οργανωμένη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων. Δέσμευση που θα υλοποιείτο μόλις ευρίσκοντο οι κατάλληλοι χώροι.
Μέχρι το Νοέμβριο μου είχε πει η Πρόεδρος, μέχρι τον Δεκέμβριο είχα πλειοδοτήσει σε υπομονή.
Βέβαια χώροι για τις δημοτικές παρατάξεις δεν θα βρεθούν ποτέ διότι οι δημοτικοί χώροι παραχωρούνται σε κολλητούς "άνευ διαδικασιών και αντιτίμου".
Και γιατί η λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων σημαίνει ΕΛΕΓΧΟΣ. Και έλεγχο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

3. Πέντε μήνες περιμένουμε να δούμε τι παρέλαβε η νέα διοίκηση διαχειριστικά.
Μιλούσαν για σκάνδαλα, για αμαρτωλές συμβάσεις, για έλεγχο των πάντων στον δήμο.
Έριξαν τόνους λάσπη σε όσους δεν γούσταραν.
Είδατε τίποτα να αποκαλύπτεται για τον δήμο, τα Νομικά Προσωπα, την Φλύα;
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και όλες οι  ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ των προηγουμένων έκλεισαν ήσυχα - ήσυχα και αθόρυβα χωρίς καμία απολύτως μεταβολή. Όλα όπως ήταν δρομολογημένα. Δεν άλλαξε τίποτα.

Και ο δήμαρχος μας είπε σε συνέντευξή του ότι όλα τα βρήκε καλά και νοικοκυρεμένα.
Δεν υπήρχε τίποτα το κακό, το άξιο να αναδειχτεί.
ΖΗΤΩ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟΥ.

4. Δεν έχει γίνει ούτε μια κουβέντα για το θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της κανονιστικής κλπ. στο δημοτικό συμβούλιο. Μόνο "ενημερώσεις".
Τα θέματα συζητιόνται μεταξύ του δημάρχου, του αντιδημάρχου και της νέας "ένωσης ιδιοκτητών ΚΥΕ" (που ήταν οι μόνοι που είχαν την ευαισθησία να μας ενημερώσουν για συζητήσεις διευκολύνσεων των ΚΥΕ που έγιναν στο επίπεδο της "προσωπικής διαχείρισης" του δημάρχου, όπως το ωράριο μουσικής. (αυτό παλιά το έλεγαν ρουσφέτι).
ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.

5. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ θα καλούνταν - με πρόσκληση και θέματα - οι επικεφελείς των παρατάξεων. Άλλη μια βερμπαλιστική επίδειξη δημοκρατίας που δεν υλοποιείται στην πράξη. Η εποχή του ακατάσχετου βερμπαλισμού όμως για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τελείωσε. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

6. Τα θέματα του χώρου της καθαριότητας και του δημαρχείου δεν έχουν απασχολήσει ούτε μια σύσκεψη στον δήμου.

Η περίοδος της χάρης και της σιωπής τελείωσε, όσο μας αφορά, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Κυριακή, αφού δεν θέλαμε να εμπλακούν - όσο είναι δυνατόν - τα δημοτικά με τον μεγάλο κοινό αγώνα για την απεμπλοκή της πατρίδας μας από τα μνημόνια της υποτέλειας (το αν ήταν ή όχι κοινός ο αγώνας δεν είναι δικό μας θέμα να το αξιολογήσουμε, εμείς κάναμε αυτό το λίγο που μπορούσαμε).

Από αυτή την βδομάδα η Πλατεία επανέρχεται στον ρόλο της στα τοπικά.

Και είμαστε εδώ για να ελέγξουμε, να πιέσουμε αλλά και να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί.
Με τις απόψεις μας όμως.

Το θέμα είναι πολιτικό αλλά τίθεται πλέον και οργανωτικά ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι η ετήσια αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας σε μερικές ημέρες ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (Φλεβάρη 2014 ελήφθη η απόφαση, μόλις ανακοίνωσα την κάθοδό μας στις εκλογές).

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα και τους λογαριασμούς μας.

ΦΟΒΕΡΗ γελοιογραφία του ΣΤΑΘΗ στο σημερινό "Παρόν"


ΚΡΙΜΑ. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

πηγή:http://epirusgate.blogspot.gr/

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

17 Φλεβάρη... ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ...


ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΗ .... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!Και προσοχή με αυτό το τραγούδι γιατί ξέρεις τι λένε κάποιοι ψεκασμένοι έτσι;
Μην το παίξεις ανάποδα για καλό και για κακό ....

ΕΛΕΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣΗ  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει την  έκθεση  ζωγραφικής της    Ελένης  Γούναρη
  « Απώλειες »
 Εγκαίνια:  Πέμπτη  5 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19.30

  Η  Ελένη  Γούναρη  γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Ζάκυνθο.
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία στο Εργαστήριο Β. Βασιλειάδη και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.
Έχει κάνει  πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα  ( Αθήνα,  Πάτρα Θεσσαλονίκη, Νησιά).  Έχει συμμετοχές σε εκθέσεις  στο εξωτερικό όπως Ιταλία - στην Biennale της Φλωρεντίας- Γαλλία, Η.Π.Α., Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία όπου ήταν ανάμεσα στους δύο Έλληνες που βραβεύθηκαν. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε., Πολιτιστικών Συλλόγων, Εικαστικών ομάδων -όπως της ομάδας Just 5, της Mail Art, της Ash in Art, Art Way, του Ορίζοντα Γεγονότων Πολιτισμού- και πολλών Καλλιτεχνικών Επιτροπών και Συμβουλίων.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
 


                                                 
Διάρκεια  έκθεσης  έως  28/2/2015

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΡΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΜΠΑ ΑΚΟΜΑ