Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών στο Χαλάνδρι


Αντιμέτωποι με «βροχή» από πέτρες ήρθαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που στις 14:45 το μεσημέρι της Πέμπτης, κλήθηκαν για απόπειρα ρευματοκλοπής απο Ρομά.

Μόλις οι Ρομά αντίκρισαν το περιπολικό ξεκίνησαν να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα εναντίον τους με αποτέλεσμα το περιπολικό να απομακρυνθεί από το σημείο. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε προσαγωγές.

http://newpost.gr


ΣΧΟΛΙΟ: 
Παρακαλούμε τα σχόλια στην ανάρτηση να γίνουν με την απαραίτητη ψυχραιμία, 

Δεν θάβουμε εμείς ειδήσεις,ούτε όμως θεωρούμε ότι ενισχύουμε  τον ρατσισμό, όταν ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ για την αλήθεια των παραβατικών συμπεριφορών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που έχουμε διατυπώσει ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ στο θέμα των Χαλανδραίων τσιγγάνων. 
Η διατυπωμένη, ολοκληρωμένη θέση μας που βέβαια βασίζεται στην ένταξη του Π. Πολίτη στο σχέδιο η οποία ΠΑΛΙ οδηγήθηκε στις καλένδες  δεν νομιμοποιεί τους τσιγγάνους, όπως δεν νομιμοποιείται κανένας Έλλην πολίτης ασχέτως φυλής,  να πετροβολούν τα μπατσάκια που πάνε να κάνουν την δουλειά τους.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ (από φίλους)

-Κατάλαβες ρε, πως θα την βάλεις?

 -Ναι μάστορα. 

-Να πα να πιω καφέ ήσυχος? 

-Ναι μάστορα.


*2 ώρες αργότερα*Το 2060; 33 (και βάλε) Χρονάκια θητεία ..... Στραβάδια απολύομαι .....

ΗΧΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9ΑΛΑΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ - ΡΟΥΣΣΟΣ: Ευχαριστούμε τον Τσακαλώτο και τον Σκουρλέτη για την παραχώρηση.

ΧΕΥ 8 - ΡΟΥΣΣΟΣ: Είμαστε χαρούμενοι που νοικιάσαμε το ακίνητο απότ ο ΤΑΙΠΕΔ που το "είχε χασει ο δήμος" πριν 20 χρόνια και τώρα το νοικιάσαμε". 
(Δεν είπε βέβαια ο Σουλτάνος ότι τα 20 χρόνια που το είχε "χαμένο" ο δήμος το χρησιμοποιούσε τσάμπα ενώ τώρα θα πληρώνει ΧΑΡΑΤΣΙ - φόρο υποταγής).

ΧΕΥ 9: Στις 14 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ. Θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να συμμετέχει. 
(Να μαζευτούμε παιδιά, να πάτε.)

ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Ευχαριστούμε

ΝΤΑΒΙΑΣ: Με διαφορά φάσης 10 χρόνων ερχόσαστε στις θέσεις μας.

ΡΟΥΣΣΟΣ: Απάντηση στον Νταβία.

Εγκρίθηκε το νέο ΠΕΣΔΑ παρά τις αντιδράσεις του δήμου ΦυλήςΗ 2η αναθεώρηση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη, κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Παρά τις αντιδράσεις κατοίκων της Φυλής να ακυρωθεί η διαδικασία του περιφερειακού συμβουλίου, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, μετά την αποψινή ψήφισή του, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το κλείσιμο της χωματερής, ενώ αυξάνονται και οι ευθύνες του δήμου στην διαχείρισή τους.

Ειδικότερα, η διαδικασία της έγκρισης έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς μικροομάδες κατοίκων της Φυλής εμπόδισαν την εξέλιξη της διαδικασίας καθ’ ότι εφοδιασμένοι με πανό και μεγάφωνα, δεν επέτρεπαν να μιλήσει κανένας, ενώ δεν αποδέχθηκαν και την πρόταση του προέδρου να τοποθετηθεί και να μιλήσει εκπρόσωπος τους από το βήμα.

Κατόπιν τούτων, ακολούθησε πολύωρη διακοπή και εφ’ όσον δεν διαφαινόταν πρόθεση αποχώρησης τους, η περιφερειακή αρχή σε συνεννόηση με τις παρατάξεις προχώρησαν στην ψήφιση της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε αποσταλεί σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους από την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παρευρίσκονταν αρκετοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων με κοινή άποψη, την οποία εξάλλου συνόψισε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νίκος Σαράντης και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση για την έγκριση της ΣΜΠΕ επι του ΠΕΣΔΑ. Τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης δήμων στη «μάχη της ενημέρωσης» για την ευαισθητοποίηση των και πολιτών, ώστε να ενταχθούμε όλοι ενεργά στη νέα πραγματικότητα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αναφερόμενους στους «διαδηλωτές», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «έχουν τις εξής δύο επιλογές: Είτε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να συνδράμουν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ, είτε να γίνουν βαρίδια στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που ξεκινά η περιφέρεια Αττικής, η οποία όμως αποτελεί και την μοναδική ευκαιρία για όλους και κυρίως για την Φυλή, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Λίγες ώρες αργότερα, στο ιστολόγιο του δήμου αναρτήθηκε το εξής κείμενο, το οποίο υπογράφει ο Θάνος Μπιζάς:

«Την μάχη του ΠΕΣΔΑ την χάσαμε. Σήμερα το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής θα εγκρίνει το νέο περιφερειακό σχέδιο.

Τις επόμενες μέρες το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ασφαλώς θα κάνουν με συλλογικό τρόπο την αποτίμηση του αγώνα που δώσαμε και θα συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.

Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να πω δυο κουβέντες για αυτόν το αγώνα λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο αγώνας δόθηκε με καθαρή συνείδηση και με μεγάλη δόση αποκοτιάς.

Ξέραμε πως είμαστε λίγοι και το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να είμαστε ακόμα λιγότεροι γιατί οι ήττες εκτός όλων των άλλων φέρνουν και απογοήτευση .

Μπήκαμε σε μια σκληρή μάχη με κάτι λιανοντούφεκα σαν το antilogos. 15 , όταν οι «απέναντι» διέθεταν πυρηνικά όπλα.

Δώσαμε μια μάχη χωρίς να διαθέτουμε κομματικούς και αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς, χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε υπουργικά γραφεία , χωρίς να διαθέτουμε οργανωμένα γραφεία τύπου και χωρίς να έχουμε διαύλους σε πρακτορεία ειδήσεων .
Δεν διαθέταμε εμείς περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες, δεν είχαμε «πρόθυμους» δημάρχους , δεν είχαμε επαγγελματίες μελετητές και επιστημονικούς συνεργάτες.

Ότι καταφέραμε το καταφέραμε με πάρα πολύ κόπο και με τεράστια επιμονή.

Το χειρότερο ήταν πως είχαμε πόλεμο από παντού. Όχι μόνο από τους σκουπιδοεργολάβους που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ και δεν θέλουν να «χαθεί» η Φυλή. Είχαμε πόλεμο και από κόλπους του κόμματος και της περιφερειακής παράταξης , πόλεμο από κάποιους «πρόθυμους» στην Φυλή , πόλεμο από κάτι θλιβερά υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ ,πόλεμο και από το σύνολο της εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς γιατί η δράση μας αποκάλυψε την κινηματική τους γύμνια.

Γίναμε για τους Σπαρτιάτες είλωτες και για τους είλωτες Σπαρτιάτες που έλεγε και ο Άρης Αλεξάνδρου.
Την μάχη του ΠΕΣΔΑ την χάσαμε όμως η μάχη της Φυλής θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Στην Φυλή μια καινούργια γενιά αγωνιστών είναι ήδη έτοιμη να σηκώσει το βάρος του αγώνα και αυτή η νέα γενιά αγωνιστών θα τα καταφέρει».

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου ΠΕΣΔΑ

Συνοπτικά τα βασικά στοιχεία που εμπεριέχονται στο νέο ΠΕΣΔΑ προσδιορίζοντας και τη φιλοσοφία του νέου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων είναι:

-Η κοινωνική συμμετοχή και συναίνεση, τόσο στο στάδιο σχεδιασμού, όσο και στην υλοποίηση των δράσεων με ευθύνη και δράση από κάθε πολίτη, στην αρχή ότι η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί «από πολλούς λίγα και όχι από λίγους πολλά». Το ερώτημα που θέτει ο νέος σχεδιασμός είναι «πώς θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα» και όχι «πού θα τα μεταφέρουμε», ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος και το ΕΣΔΑ, ο εθνικός σχεδιασμός.

-Η υποχρέωση για τοπικό σχεδιασμό σε επίπεδο δήμων και ταυτόχρονα ο ορισμός ότι το 52% των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) θα διαχειρίζονται με διαλογή στη πηγή σε τοπικό επίπεδο με ευθύνη των δήμων, εξασφαλίζοντας άμεσα την αποκέντρωση στη διαχείριση.

-Η αμφισβήτηση έως και κατάργηση του όρου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων» (ΟΕΔΑ). Οι μονάδες επεξεργασίας διαχωρίζονται από τους χώρους τελικής διάθεσης, ενώ το σύνολο των εγκαταστάσεων αποκεντρώνονται και εγκαθίστανται σε όλη την Αττική. Μπαίνουν οι βάσεις για να πάψει οριστικά να λειτουργεί η χωματερή της Φυλής - «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου», σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

-Η αξιοποίηση των εξοφλημένων λατομείων-μεταλλείων, (η Αττική διαθέτει 154), τόσο για χώρους εγκατάστασης πράσινων σημείων, μικτά επικίνδυνα απόβλητα (ΜΕΑ) και μονάδων βιοαποβλήτων, όσο και για χώρους τελικής διάθεσης.

- Η υιοθέτηση μαζί με την αρχή της αποκέντρωσης και την αρχή της εγγύτητας για την εγκατάσταση μονάδων διαχείρισης (ιδίως ΜΕΑ και μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων), έτσι ώστε στην πράξη να απαιτούνται ελάχιστοι έως καθόλου σταθμοί μεταφόρτωσης (ΣΜΑ,βεβαίως όμως όχι κεντρικοί ΣΜΑ.

http://www.huffingtonpost.gr/

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο LENNON

Όταν πνίγεσαι, δεν λες "Θα σας ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων εάν κάποιος είχε την πρόνοια να ανακοινώσει ότι εγώ πνίγομαι και να έλθει να με βοηθήσει, απλώς ουρλιάζεις".

Απεργία 8 Δεκεμβρίου: Παραλύει όλη η χώρα

Γενική Απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι περισσότεροι κλάδοι του Δημοσίου έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία, με τα συνδικάτα να καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Ποιοι απεργούν
Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αν μετακινείστε με τα ΜΜΜ, αύριο ξανασκεφτείτε το. Τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνονται μετ' εμποδίων καθώς έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00 ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως την έναρξη της βάρδιας την Παρασκευή το πρωί.

Πατήστε εδώ και δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ.(Πηγή:EUROKINISSI)

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 12.00 το βράδυ της Πέμπτης.(Πηγή:EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Εφοριακοί - Τράπεζες
Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εφοριακοί μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωσηΤη συμμετοχή του στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δάσκαλοι – Καθηγητές

24ωρο απεργιακό κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ ζητώντας «αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, δημόσιο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές, συλλογικές συμβάσεις και ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ».

Επίσης και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.


cnn.gr

ΠΕΣΕΚ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


Ως Π.Ε.Σ.ΕΚ επιμένουμε στην κοινή δράση και στην ενότητα όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων ως μόνη διέξοδο για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

· Στην απεργία της Πέμπτης, 8 ΔΕΚ, οι εργαζόμενοι δίνουν το δικό τους αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπισθούν το μεροκάματο που καθημερινά εξαϋλώνεται και για να αντιμετωπίσουν το εργατικό δίκαιο του 19ου αι. που επανέφεραν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Μπροστά σ’ αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρέωση να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους του μόχθου. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Χωρίς εργαζόμενους, χωρίς εργατική τάξη που αντιστέκεται, η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βέβαιη.

· Δυστυχώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνεχίζουν να ακολουθούν διασπαστική πολιτική και να δίνουν μάχες «χαρακωμάτων» με απεργίες τύπου λιτανειών και εθιμικού χαρακτήρα. Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φορέσει το 4ο μνημόνιο, ενώ αρχίζει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ενώ η τρόικα και ΔΝΤ προτείνουν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που σημαίνει μείωση συντάξεων άνω των 200 ευρώ, ενώ οι επικουρικές μειώνονται και το Μετοχικό έχει μετατραπεί σε επίδομα ελεημοσύνης, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει απεργία στις 24 ΝΟΕ και η ΓΣΣΕ στις 8 ΔΕΚ.

· Εμείς επιμένουμε ότι χωρίς ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς ανατροπή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν μεγάλη ευθύνη για τις αναντίστοιχες αντιδράσεις των εργαζομένων στη μνημονιακή πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια, οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να νικήσουν και να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και ΔΝΤ.

· Η Π.Ε.Σ.ΕΚ αύριο Πέμπτη,9/12, ώρα 11.00 θα είναι με το πανό της στο Πολυτεχνείο.

Για την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 15 ΔΕΚ, ώρα 17.00, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, η Π.Ε.Σ.ΕΚ θα ενημερώσει έγκαιρα.


Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας 

Τάσος Σταυρόπουλος                  Ροζίτα Σουραή