Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Καμίνη

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Καμίνη
Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων και της κυβέρνησης εξαπολύει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή, όπως αναφέρει την προσφυγή Καμίνη στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία ζητά την ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι :
«Η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης επιλέγουν την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων» και συμπληρώνει:
«Με προσφυγή του στην Εισαγγελία Αθηνών, ο Δήμαρχος της Αθήνας ζητάει την ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ». Προφανώς ο κ. Καμίνης θεωρεί πως η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απόλυσή τους που προωθεί το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας, εξυπηρετεί το «όραμα του» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».
Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με ενίσχυση της περιφρούρησης και της παρουσίας τηςστο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, κλιμάκωση των καταλήψεων των Δημοτικών κτιρίων, Γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 11 Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

                                                                                      Χαλάνδρι 4 Οκτωβρίου 2011


Αγαπητοί συμπολίτες,


Οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιδορούνται και συκοφαντούνται καθημερινά από την κυβερνητική προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή αποκρύβουν την πραγματική οικονομική μας κατάσταση και ότι αποτελούμε το μόνο σταθερό φορολογικό σώμα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα εισοδήματα και την φοροδιαφυγή όλων όσων στηρίζουν το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Ως εργαζόμενοι του Δήμου συμμετέχουμε στην αγωνία της κοινωνίας και στο διάλογο που συντελείτε για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

Στο διάλογο και στον αγώνα αυτό συμμετέχουμε με θέσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην υπεράσπιση του συνόλου της κοινωνίας και όχι μόνο της δικής μας περίπτωσης.

Για το σκοπό αυτό:

Παλεύουμε και διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ ΒΑΘΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Άμεσες νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και της κοινωνικής συμμετοχής, όπως:

  1. κατάργηση ΟΛΩΝ των προνομίων των βουλευτών και του πολιτικού προσωπικού,
  2. καθιέρωση της απλής αναλογικής,
  3. δραστική περικοπή των δημόσιων χρηματοδοτήσεων των κομμάτων,
  4. κατάργηση του  βουλευτικού επαγγελματισμού με περιορισμό της θητείας στα 8 χρόνια συνεχόμενα ή 12 χρόνια συνολικά,
  5. ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής και κυβερνητικής θέσης, για να αποκατασταθεί η διάκριση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
  6. ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με κατάργηση των προνομίων που την καθιστούν τοποτηρητή του εκάστοτε καθεστώτος.

Παλεύουμε και διεκδικούμε για ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ


1.   Ανάκαμψη της πραγματικής Οικονομίας με παράλληλη συρρίκνωση του παρασιτισμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


  1. Νέο φορολογικό σύστημα δίκαιης κατανομής των βαρών και θέσπιση φορολογικής απαλλαγής για τρία (3) χρόνια σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες ή σε νέους ηλικιακά επιχειρηματίες σε παραγωγικές δραστηριότητες.
  2. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ξεκινώντας από το ίδιο το πολιτικό προσωπικό και τα κρατικοδίαιτα «επιχειρηματικά» στηρίγματά του.

Παλεύουμε και διεκδικούμε, για την εργασία στο Δημόσιο τομέα,


την παραγωγική και δημιουργική ανασυγκρότηση της εργασίας μας με τον επανασχεδιασμό των θέσεων στο σύνολο του δημόσιου τομέα και όχι με απολύσεις.

Οι όποιες στερήσεις και θυσίες αποκτούν νόημα μόνο αν αγωνιστούμε ΑΜΕΣΑ για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας.


ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 7. ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Το HARVARD ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ (13%) ή ΦΑΓΗΤΟ (23%) ?????Ορθιος 13% - καθιστός 23%, πακέτο 13% - Ανοιχτό 23%, μέσα 23% - έξω 13%, μέσα έξω το μισό του 23 %, το διπλό του 13% αλλά οχι πάνω απο 23%. ΟΥΑΟΥ, ΤΡΕΛΑ!


Διευκρινίσεις (;) για τον εφαρμοζόμενο συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση γενικά και στην παράδοση μη αλκοολούχων ποτών

 

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Δηλαδή ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?????


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.600 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!!!

Πάνω από 1.600 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, παιδικοί σταθμοί που αν και άνοιξαν δεν παρέχουν στα παιδιά τροφή και πάει λέγοντας, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που βιώνουν αυτή την περίοδο οι εργατικές λαϊκές οικογένειες της πειραιώτικης περιφέρειας. Στοιχεία που αναδεικνύουν ανάγλυφα ότι εντείνεται συνεχώς η πρωτοφανής σε αγριότητα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, στην οποία συμμετέχουν και οι δημοτικές αρχές της περιοχής του Πειραιά (εκλεγμένες με τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, συνολικά των κομμάτων του ευρωμονόδρομου).

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, από τις 833 αιτήσεις που κατατέθηκαν, πήραν 508 παιδιά αφήνοντας έξω τα 325. Για την ακρίβεια, στην περιοχή του Κερατσινίου για τους 7 παιδικούς σταθμούς και 2 βρεφικούς κατατέθηκαν 522 αιτήσεις, πήραν 285 παιδιά και άφησαν εκτός 237. Για τους 5 παιδικούς σταθμούς κατατέθηκαν 311 αιτήσεις, πήραν 223 παιδιά και άφησαν έξω 88. Και όχι μόνο αυτό. Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν, όμως δεν παρέχουν στα παιδιά τροφή!
Στο Δήμο Κορυδαλλού για τους 7 παιδικούς σταθμούς κατατέθηκαν 813 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 508 και έμειναν έξω 305 παιδιά.
Στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη η κατάσταση έχει ως εξής: Στη Νίκαια από τους 11 παιδικούς σταθμούς που υπήρχαν απέμειναν φέτος 9, αφού οι δύο έκλεισαν. Εγιναν 811 αιτήσεις, πήραν 546 παιδιά, αφήνοντας έξω 265. Οσον αφορά το Ρέντη το μόνο στοιχείο που δόθηκε από το δήμο είναι ότι για τους 4 παιδικούς σταθμούς (όλοι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης) πήραν 145 παιδιά.
Στο Δήμο Περάματος (η δημοτική αρχή εκλέχθηκε με το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ) συμβαίνει το εξής εξωφρενικό: Η αρμόδια Επιτροπή που εγκρίνει τις αιτήσεις μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα σχετικά με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και πόσες από αυτές εγκρίθηκαν. Υπάρχουν καταγγελίες γονιών ότι η επιτροπή λειτουργεί ως ρουσφετολογικός μηχανισμός! Ετσι αυτήν τη στιγμή στους 7 παιδικούς σταθμούς βρίσκονται συνολικά 65 παιδιά μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Στο Δήμο του Πειραιά άνοιξαν και οι 22 παιδικοί σταθμοί και από τις 1.100 αιτήσεις που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν οι 934, αφήνοντας εκτός 166 παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεργοι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εγγραφής για τα παιδιά τους ώστε να μπορέσουν να ψάξουν για μεροκάματο.
Ελλείψεις και σε προσωπικό
Τη θλιβερή αυτή εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και οι απολύσεις αυτού του λιγοστού προσωπικού που υπήρχε, αφού λήγουν οι συμβάσεις του. Χαρακτηριστικά στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας λείπουν συνολικά 33 εργαζόμενοι (στον αριθμό αυτό δε συμπεριλαμβάνονται δύο παιδικοί σταθμοί), ενώ ως τις 31 του Οκτώβρη θα έχουν λήξει οι συμβάσεις 16 ακόμη εργαζομένων!
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής του Πειραιά ήταν και το επίκεντρο της συζήτησης της σύσκεψης που είχε γίνει στις 14 του Σεπτέμβρη στην αίθουσα της Επιτροπής Ειρήνης Κορυδαλλού την οποία είχαν διοργανώσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.
Στη σύσκεψη άνοιξαν τη συζήτηση η Αριστέα Δρίβα και ο Τάκης Κατσαρελάς και οι δύο μέλη του Συνδικάτου των ΟΤΑ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη γονείς και εργαζόμενοι του χώρου σε συμπόρευση με τα ταξικά συνδικάτα, τους αιρετούς, σε κάθε δήμο να δημιουργήσουν κυψέλες αγώνα αντίστασης, με προοπτική την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα, διεκδικώντας: Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους, να ιδρυθούν άμεσα νέοι για να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που καταθέτουν αιτήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη γίνει καμία απόλυση. Κατάργηση των τροφείων, σύγχρονες ασφαλείς υποδομές και εγκαταστάσεις κ.ά.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV


Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της 5 Οκτωβρίου 2011 και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν βροντερό παρόν και απάντηση στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης και τρόικας.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ήταν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με τη μεγάλη τους συμμετοχή στην απεργία, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα εξέφρασαν δυναμικά την πρόθεσή τους, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι καταλήψεις των Δημαρχείων, των Δημοτικών Γκαράζ και των ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με τις καταλήψεις και των Υπουργείων και άλλων κυβερνητικών κτηρίων από την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί με μαζικό τρόπο η αντίθεση των εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το σύνθημα: «ή εμείς ή αυτοί» και η ανατροπή της κυβερνητικής - τροϊκανής πολιτικής, σήμερα βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες και αποτελεί την μοναδική διέξοδο στη σημερινή κατάσταση που δεν αφήνει καμιά ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το μισθολόγιο ετοιμάζεται νέα σφαγή στα εισοδήματά μας και με την εργασιακή εφεδρεία ανοίγουν διάπλατα οι απολύσεις, που αν περάσουν θα γενικευτούν πολύ σύντομα μέσα από την κατάργηση υπηρεσιών και θέσεων.

Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες εν όψει και της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 2011, και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτηρίων, των γκαράζ και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Παράλληλα καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σε Γενικές Συνελεύσεις και σε συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς και τη συμμετοχή των όμορων Δήμων
.
Την Τρίτη 11-10-2011 προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.
Καλούμε τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις Υπουργείων, Σχολείων, Νοσοκομείων και άλλων Δημοσίων κτηρίων.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ ! ! ! !

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *