Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ! ΤΟ ΚΛΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ FB

Το ξέρουμε ότι είναι ΛΟΞΟΙ!!!

του Γιάννη Ιωάννου , από το "Έθνος" της 15-10-2012

Πορτογάλοι καταστρέφουν τον τουρισμό τους! Ποιος Έλληνας τουρίστας θα πάει τώρα στη Λισσαβόνα;http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΜΑΖΙ ΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

UploadFiles/Pictures/Pages/Other/GrafeioTypou/


(Συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου Χαλανδρίου! Κριτική μετά .... Τώρα όλοι μαζί γιατί τελικά ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, Ο ΜΝΗΜΟΝΑΚΟΣ!)

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ 2011…


Έγραφα πριν από πολλούς μήνες (μεταξύ άλλων παρεμβάσεών μου για το θέμα : «πρΟΤΑση», τεύχος Νο 28, Φεβρουάριος 2011, τίτλος : Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο : Αυτονομία = Διόγκωση προβλημάτων, Συγχώνευση = Λύσεις στο αδιέξοδο)  για τους κινδύνους που εγκυμονεί η - ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ - παραμονής του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου ως αυτόνομου αυτοτελούς Νομικού Προσώπου.

Σήμερα, 20 μήνες μετά, αφού ΑΤΥΧΩΣ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πήρε σάρκα και οστά η πρόταση δημοτικών παραγόντων, το Ν.Π. παρέμεινε μόνο (και έρημο) με το ΦΕΚ 1765Β’ της 5-8-2011.  «Νίκη»; Ποιων και για ποιους;

Δεν θα ήθελα (δεν έχει νόημα και δεν είναι της αρμοδιότητάς μου) να σχολιάσω την απόφαση του Υπουργού ούτε και της Επιτροπής που πρότεινε την αυτονομία του Πολιτιστικού Κέντρου. Τα περί «ιστορικότητας», «προσφοράς» κ.λπ. του Αετοπούλειου ΟΥΔΕΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αμφισβήτησε, πλην όμως, «ιστορικά», «παραγωγικά» και «δημιουργικά» είναι άλλα 200 ή 300 Ν.Π. σε ολόκληρη την Ελλάδα…
Αυτό που θέλω πραγματικά να μάθω είναι, ποιοι από τους δημοτικούς παράγοντες που αποφάσισαν – για δικούς τους και, σε κάποιες περιπτώσεις, για πολιτικούς ή κομματικούς - επικοινωνιακούς λόγους – να παραμείνει μόνο του το Π.Κ., ήλθαν ποτέ σε επαφή με τους ίδιους τους εργαζόμενους για να μάθουν πώς λειτουργεί το Αετοπούλειο, να γνωρίσουν τις ανάγκες του, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, ποιες ΣΟΒΑΡΕΣ και ΧΡΟΝΙΕΣ ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν (χαρακτηριστικά παραδείγματα η – ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ - έλλειψη μόνιμης ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ, και οι ελλείψεις ΛΟΓΙΣΤΗ και κλητήρα …) και ΑΝ, εν τέλει, μπορεί να παραμείνει μόνο του το Πολιτιστικό Κέντρο;
Γιατί, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

Η Μη ένταξη του Αετοπούλειου σε έναν Ενιαίο Οργανισμό ως αποτέλεσμα συγχώνευσης με άλλο ή άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας ή η Μη ένταξή του στις Υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου, δημιουργεί ήδη πρόσθετα οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα. 
Το γεγονός, μάλιστα, της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού (σε ειδικότητες οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ), καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση των αυξανόμενων – πλέον – αναγκών και απαιτήσεων. Ανάγκες οι οποίες σαφώς και ΔΕΝ μπορούν να καλυφθούν.
Το Ν.Π., παρόλες τις προσπάθειες της νέας διοίκησης (κυρίως στο κομμάτι των πολιτιστικών, το οποίο είναι και το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΩΣ – άλλωστε, «Πολιτιστικό Κέντρο» ονομάζεται…) ΔΕΝ  μπορεί να ανταποκριθεί, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ κυρίως, όπου οι υπάρχοντες εργαζόμενοι, μην έχοντας επάρκεια γνώσης σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως τα οικονομικά/δημόσια λογιστικά, δεν είναι δυνατό να φέρουν εις πέρας πολύ σημαντικά αντικείμενα εργασίας.
Με την υπερπροσπάθεια κάποιων από τους εργαζόμενους και με τον κίνδυνο να βρεθούν υπόλογοι για θέματα που δεν εμπίπτουν της αρμοδιότητας, της ειδικότητας και της εξειδίκευσής τους, το πολιτιστικό κέντρο καταφέρνει να λειτουργεί.
Δεν είναι σε θέση, όμως, να συνδυάσει τις πολλές πολιτιστικές του δραστηριότητες με τις όλο και αυξανόμενες διοικητικές εργασίες , εκτός και αν μετονομαστεί σε… «Αετοπούλειο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ Κέντρο»…

Η παραμονή του «Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου» ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου, μόνο προβλήματα  αναπαραγάγει και, άλλα, καινούρια, θα επιφέρει, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, κυρίως.
Συντηρεί και μεγεθύνει δυσλειτουργίες που ήδη υπάρχουν και τις αναφέρω παραπάνω (έλλειψη προσωπικού, αδυναμία εκτέλεσης κάποιων – βασικών εργασιών κ.ά),  ενώ η αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών σε προσφορά και υπηρεσίες θα είναι σε λίγο καιρό όνειρο απατηλό.
Αντιθέτως, ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ – πλέον – της υπαγωγής των  υπηρεσιών του στον κεντρικό Δήμο, θα δώσει μια οριστική και «λειτουργική» λύση στο πρόβλημα.
Ακόμη – έστω - μια πιθανή συγχώνευσή του με άλλα Νομικά Πρόσωπα θα καταστήσει δυνατή την «εσωτερική μετακίνηση» κάποιων ειδικοτήτων που θα λύσουν – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ κυρίως – προβλήματα και θα κάνουν πιο ευέλικτη τη λειτουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ – πλέον – Νομικού Προσώπου.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ....


ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ: 

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ........ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ.......


ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΗΛΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ..........Απάντηση Πλατείας:

ΑΑΑΑΑ!


Να σας πω!
Δε θα μας κάνετε εσείς το μαγαζί μπουρδέλο γιατί βιαζόσαστε! 
Άσε που το αφεντικό θα τον απολύσει τον διευθυντή άμα πέσουν τα κλικ.
Λοιπόν παρακολουθούμε και την επικαιρότητα στην πόλη, υπάρχουν έκτακτες ειδήσεις, βγαίνει και η Καθημερινή με δηλώσεις ΠΑΝΟΥ Βάσιου για το θαύμα που συντελέστηκε στην πόλη μας και εξαφανίστηκαν τα αυτοκίνητα (μαζί με τους πελάτες της αγοράς), την βαράει στον Χανιωτάκη γράφει φοβερό άρθρο για το εμπορικό κέντρο, τι να κάνει και αυτός ο διευθυντής.
Να θάψει στην δεύτερη σελίδα τέτοια θέματα;;;

Αφού τα άλλα - που βιάζονται οι συνομιλητές σου φίλε - θα μας απασχολούν δυο χρόνια. Τι ζόρι τραβάνε για μια δυο μέρες. Άσε, θα έρθει η μέρα που δεν θα έχουμε θέματα για να πάρουμε τα 700 κλικάκια που πήραμε εχθές και τότε έχουμε να λέμε. ΣΥΝΤΟΜΑ.

Αλλά αυτοί που λένε αυτά στον φίλο μας ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ δηλαδή στον Δήμο;;

Από εμάς περιμένουν για να κάνουν την υποχρέωσή τους;;;;
Ε μην χέσω κιόλας.
(ΧΑΧΑΧΑ! Έχουν κάτσει πέντε δικαιόροι και περιμένουν να κάνουμε ένα λάθος για να μας τραβήξουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Τα μαθαίνουμε. ΜΠΑΑΑ! Δε νομίζω Τάκη).


Που ' σαι ρε Βαγγέλη;
Που σε ρε Αφάνα!

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΣΤΗ ΘΗΣΕΩΣ..........Ε ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...........

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΣΕ ΦΩΤΟ.............

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ 

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.....ΩΡΑ 8.00 ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις