Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2018Σε λίγο στο δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίσουμε για τα δημοτικά τέλη του 2018.
Η ώρα που ημείς "Αι αρχαί του τόπου" μπαίνουμε στην τσέπη σου, έφτασε, όπως κάθε χρόνο.

Αποφάσισα να τοποθετηθούμε δημόσια λίγο πριν την συνεδρίαση, ώστε να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι επηρέασε την κρίση μας. Αυτό έχει ρίσκο, αφού πάντα μπορεί κάποιος συνάδελφος να έχει ένα επιχείρημα που θα είναι ικανό να αλλάξει την στάση μας. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο θα αναλάβουμε το ρίσκο ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ την ψήφο μου στο συμβούλιο. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.  Ο δημοκρατικός διάλογος είναι πάντα πιο γόνιμος και εποικοδομητικός.

Αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι στην πολιτική, εκεί που παίζονται ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,  παίζουν πόκερ οι παίκτες.

 Εμείς ΟΧΙ. Γι΄αυτό θα το παίξουμε το παιχνίδι με ανοικτά χαρτιά, ειδικά εν όψει της πιο κρίσιμης ψήφισης προϋπολογισμού στην ιστορία του δήμου Χαλανδρίου.

Έχουμς"ΛΟΖΕ"χαρτί και δεν φοβόμαστε: ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ και την αντοχή τους στον χρόνο.

Το 2018 εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο δια τας δημοτικάς εκλογάς του 2019.

Οπότε πολλά πράγματα αλλάζουν εις την πολιτική συμπεριφορά της διοικήσεως του δήμου δια να πειστεί ο ψηφοφόρος να ξαναδώσει την πολύτιμη ψήφο του.

Θα είναι για καλό όλες αυτές οι "βελτιώσεις" στις ασκούμενες πολιτικές αλλά κυρίως τις συμπεριφορές της εξουσίας απέναντι στον πολίτη, τώρα που τον έχει ανάγκη, αν ήταν αληθινές.

Μέχρι και δημόσιο απολογισμό θα κάνουν φέτος! Δημοκρατία να ΄ουμε!

Η πραγματική πρόοδος βέβαια για την χώρα, την κοινωνία και τα πολιτικά μας ήθη θα έρθει όταν η εξουσία συμπεριφέρεται πάντα - και τα τέσσερα ή πέντε χρόνια της θητείας της - στον ιθαγενή με σεβασμό, ισότητα, ευθυκρισία και δικαιοσύνη.
"Η συναίνεση δεν είναι σημαία ευκαιρίας"  είπε ο Κώστας Παττακός.

Αυτά είναι θέματα προς κατάκτηση, όχι εδώ και σαράντα χρόνια - που λένε οι της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ -  αλλά εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια, από τότε που οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες και έβαλαν κάποιον ή κάποιους να κάνουν κουμάντο.

Σήμερα λοιπόν θα αποφασίσουμε οι δημοτικοί σου σύμβουλοι για τα δημοτικά τέλη, για το 2018.

Η εισήγηση της διοίκησης του δήμου, όπως αποφασίστηκε στην οικονομική επιτροπή, είναι να γίνει  μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού - των ανταποδοτικών τελών, που λέμε - κατά 3%.
Δεν ψήφισε η Καρατζά στην οικονομική επιτροπή.
"Παρών" ψήφισαν Κουράσης και Πράσσος (Ανδρεόπουλος).

ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ!
Σιγά μην βάλουμε αστερίσκο στη μείωση.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση Συμεών έκανε μείωση κατά 13% στα ανταποδοτικά τέλη το 2015, ενώ πέρυσι τα άφησε σταθερά στις προπέρσινες τιμές.

Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας στο Χαλάνδρι είναι αλήθεια ότι είναι πλέον από τα χαμηλότερα του λεκανοπεδίου. Ενώ επί Κουράση ήταν πάρα πολύ ψηλά και φούσκωναν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτό δεν είναι "άποψη Νταβία", είναι αυταπόδεικτο αν σκεφτεί κανείς ότι παρά τις μειώσεις στα ανταποδοτικά, η υπηρεσία έχει πλέον περισσότερους εργαζόμενους από την προηγούμενη περίοδο - και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι ιθαγενείς που παντού λένε ότι "τα ίδια σκατά είναι σε γενικές γραμμές και αυτή η διοίκηση του δήμου, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, όπου υπάρχει βελτίωση".

(Αυτό λέτε όλοι συνδημότες, όσοι μιλάμε, έτσι; Να τους το λέτε και στα ίσια για να μην καβαλάνε το καλάμι, μην τους γλείφετε ότι τα κάνουν όλα καλά, γιατί απλώνονται και θα σας κάνουν αυξήσεις μετά.)

Και έγιναν και κάποιες (ανεπαρκείς) επενδύσεις στην καθαριότητα φέτος.

Καλώς ή κακώς αγόρασαν τον ΧΕΥ, έβαλαν υπόγειους κάδους, πήραν κάδους, κάποια λεφτά πέσανε στο δημόσιο σύστημα καθαριότητας. (ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ, μέχρι να έχουμε σύγχρονες ΜΟΝΙΜΕΣ εγκαταστάσεις υποδομής).

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.


 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ 16,5 ΕΚ - όσα ήταν πέρυσι δηλαδή  (17,4 εκ ήταν πέρυσι τον Γενάρη) μείον τα λεφτά που πήρε το ΤΑΙΠΕΔ για τους ΧΕΥ. Τυχαίο; Μπα δε νομίζω.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ύψους 10 εκ. περίπου με βάση τα στοιχεία - ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.

ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ (εκτός από τα 200 χιλιάρικα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μη χέσω)
(Σκέψου τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια μπαμπουϊνο μου, που φωνάζαμε και μας έλεγαν τρελούς ΟΛΟΙΜΑΖΙ ).

Για τον  Φορο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ - είναι κανονικός φόρος - και που εντελώς ακατανόητα και αναιτιολόγητα - πέρυσι είχε γίνει ΑΥΞΗΣΗ (αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ) - η διοίκηση δεν προτείνει μείωση, τον διατηρεί και φέτος σταθερό στην περυσινή τιμή του.

Αυτό το κάνει μάλλον για να μην παραδεχτεί (διότι έχουν και το ψώνιο να πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα), με φετινή μείωση, ότι πέρυσι έκανε ΜΑΛΑΚΙΑ και έφαγε κράξιμο ξεγυρισμένο και δικαιολογημένο αφού με 17,5 εκατομμύρια ταμειακά διαθέσιμα - που είχε πέρυσι ο δήμος - είναι τουλάχιστον προκλητικό να κάνεις αύξηση στον χειμαζόμενο από την μνημονιακή λαίλαπα δημότη σου. 
 

Εκεί όμως που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην φετινή πρόταση της διοίκησης του δήμου είναι στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων! 
Εδώ φαίνεται μια πολιτική μετατόπιση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και σοβαρή πολιτική ουρά.

Η διοίκηση του δήμου προτείνει μείωση 5% επί των τελών Ο.Ε. 2017 για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου πέριξ περιπτέρου , ενώ διατηρεί τις υπόλοιπες κατηγορίες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων ίδιες με το Ο.Ε. 2017.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή και θαρραλέα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυτή κίνηση της διοίκησης του δήμου.

Δεν είναι και πολύ "αριστερή" βέβαια αλλά ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

Και αυτό ΝΑΙ - το λέμε εμείς!

Η υπερφορολόγηση του τραπεζοκαθίσματος - όπως και το παράλογο νοίκι από τον ιδιοκτήτη στο ακίνητο - ανεβάζει την τιμή του καφέ και διώχνει πελάτες από την πόλη.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ πολιτική, όπως είναι κάθε ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

Αυτό το λέω λοιπόν σήμερα εγώ, που τους λέω ότι είναι η διοίκηση των ΚΥΕ και των τραπεζοκαθισμάτων, όχι όμως για το επιβαλλόμενο τέλος αλλά  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της χωροθέτησης ΚΥΕ και ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ.

Για την ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που έκρυψαν οι προηγούμενοι και τούτοι στην αρχή τους,   πίσω από την επέκταση των ΚΥΕ - που είναι έτσι και αλλιώς αναποτελεσματική ακόμα και εισπρακτικά, με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

ΤΡΙΧΕΣ εισπράττει ο δήμος από τα ΚΥΕ σε σχέση με την κατοικία, τα έχουμε πει αυτά.

Άρα χρειάζεται ΜΕΙΩΣΗ των ΚΥΕ και των τραπεζοκαθισμάτων, όχι αύξηση του φόρου.

Χρειάζονται ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ στην αναρχία της ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ των ΚΥΕ, όχι εξόντωση - δια της υπερφορολόγησης - αυτών που λειτουργούν.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, μην αρχίσουν πάλι οι γελοίες εξισώσεις που θάβουν την ουσία της πολιτικής.

Το θέμα των ΚΥΕ δεν ήταν και δεν είναι ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ και όσο δήμος το αντιμετωπίζει έτσι, θα οδηγείται σε αδιέξοδα, δεν θα εισπράττει, θα "φταίει ο δήμος" που έκλεισαν τα μαγαζιά στην πλατεία, θα τρέχει στα δικαστήρια για να διεκδικεί οφειλές που ποτέ δεν θα εισπράξει και οι μόνοι που θα χαίρονται είναι οι δικαιόροι που θα έχουν αιωνίως να εισπράττουν από υποθέσεις του δήμου απέναντι σε ετιαρίες που δεν υπάρχουν πλέον.
 Γιατί;
"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, είμαστε υπόλογοι" θα μου λέει η διευθύντρια οικονομικής υπηρεσίας.
"Να καλυφθούμε" και δεν τρέχει τίποτα.
Δίκιο έχουν ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΡΕΤΟΙ.

Το θέμα είναι κυρίως ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ.

Είναι κυρίως ζήτημα ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Απαιτεί ΣΥΝΘΕΤΕΣ πολιτικές χρήσεων γης, φορολογίας αλλά και "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ" ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ από τον δήμο.

Πολιτικές που δεν είναι μόνο φορολογικές, όπως θεωρούν οι ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, περαστικοί από την αυτοδιοίκηση που μέχρι να καταλάβουν φεύγουν.

ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΜΑΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΝΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ διάσταση σε αυτό το παιχνίδι, που θα μπορούσε να ΒΟΗΘΗΣΕΙ πολύ.

Και κάτι νεαροί, φερέλπιδες νέοι και οι συνεργάτες τους ξερόλες αλλά και οι καργαριστεροί ιδεοληπτικοί που έλεγαν ότι η ΦΛΥΑ στερεί δημοτικά τέλη σιγά, σιγά θα έρθουν και εδώ - όπως σε όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου - ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

(Δεν θα κάνουμε σήμερα άλλο μάθημα όμως. Αφού θέλουν να μαθαίνουν μόνοι τους και δεν ήθελαν να δεχτούν να διαλεχτούν με την εμπειρία και γνώση άλλων, καλά να πάθουν. Ας πάθουν για να μάθουν).

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ. ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ ΣΤΑ ΚΥΕ!

ΤΑ ΤΕΛΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ. 
Θα μπορούσε και εδώ να γίνει μια μικρή συμβολική μείωση της τάξης του 3%, όμως, υπάρχουν περιθώρια.
Ειδικά σε μια κατηγορία τελών που δεν δεν έχει γίνει ποτέ μείωση και που πλέον εκτός από "μαντήλι να κλάψουμε το νεκρό, δεν έχουμε και λεφτά για την κηδεία του".
Και που όλοι γνωρίζουμε ότι το νεκροταφείο αποτελεί την μεγαλύτερη κερδοσκοπική μηχανή του δήμου.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ, δεν μειώνει τα τέλη διαφήμισης.
Ηκαργαριστερή ιδεοληψία κάπου πρέπει να παραμείνει "σταθερή" ως 'αλλοθι",  για να "έχουμε να λέμε".
Γιατί όμως ;
Δεν έχει πέσει σε τχίρο η αγορά διαφήμισης;
Δεν είναι χρήματα της ΙΔΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ;
Δεν είναι θέσεις εργασίας;
Γιατί;

Γιατί αυτά που ισχύουν για το μπαρ και τους κάνεις μείωση στο τέλος κατάληψης δημοσίου χώρου δεν ισχύουν για αυτόν που τον προβάλλει νοικιάζονταν και αυτός δημόσιο χώρο από τον δήμο;

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ μέχρι να αντιμετωπιστούν και αυτοί οι επαγγελματίες ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και όχι ως .... παράνομοι και διωκόμενοι.

Θα ακούσουμε τι έχουν να πουν οι άλλες παρατάξεις επί των θεμάτων με ενδιαφέρον.

Και ίσως ΑΛΛΑΞΩ και την ψήφο μου κατά την συζήτηση, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ.
 (Δύσκολο, μάλλον τα γνωστά (παλαιο)κομματικά εκπορευόμενα θα ακούσουμε).

ΒΑΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Στο πλαίσιο της συμβολής μας για τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Σοσιαλιστικού Κόμματος, διατυπώνουμε ένα πλαίσιο βασικών αρχών για τον διάλογο. 
Επιμένουμε στην άποψη για την αναγκαιότητα ενός Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματος.

1. Ο πυρήνας του πλαισίου Αρχών είναι ο Σοσιαλισμός.
Η σοσιαλδημοκρατία των χωρών του Βορρά της Ε.Ε. και η Κεντροαριστερά της συμμαχίας Μπλερ – Κλίντον δεν έχει καμμιά σχέση με το περιεχόμενο της σοσιαλιστικής αλλαγής στις χώρες του Νότου της Ε.Ε. Εδώ οι αντιθέσεις στη Κοινωνία, την Οικονομία και την Πολιτική είναι πιο οξυμένες και απαιτούν διαφορετικές μορφές αγώνα και διαφορετικές στρατηγικές συμμαχιών.

2. Βασικό στοιχείο του Σοσιαλισμού είναι η Δημοκρατία.
Δημοκρατία και συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

3. Αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των ασθενέστερων Κοινωνικών ομάδων που θα στηρίζεται σε ένα σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μετά από έναν ευρύτατο διάλογο με του ς παραγωγικούς φορείς της χώρας.

4. Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση – λέξεις κλειδιά στον σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας.
Το Κράτος έχει στα χέρια του μόνο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα Υπουργεία Οικονομικών - Εξωτερικών – Εθνικής Άμυνας – Πολιτισμού και Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο α ΄και β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες.

5. Οικονομική – Φορολογική Αποκέντρωση σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων με την δημιουργία εισπρακτικών μηχανισμών σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου και Αναδιανομή των φόρων σε κεντρικό επίπεδο για την κάλυψη των αναγκών του Κεντρικού Κράτους και την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών.

6. Βαθιά Συνταγματική Μεταρρύθμιση με την μετατροπή του Πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία με άμεση εκλογή του Προέδρου από το λαό και δημιουργία δυο Σωμάτων νομοθετικού και εκτελεστικού.

Το νομοθετικό σώμα θα αποτελείται από εκπροσώπους εκ των «αρίστων» της Κοινωνίας για να προωθεί και να ελέγχει το εκτελεστικό σώμα (Κυβέρνηση – Κοινοβούλιο).

Παράλληλη ενίσχυση των σωμάτων της Δικαστικής Εξουσίας με κατάργηση του Συμβουλίου Επικρατείας.

7. Στήριξη της Οικονομίας της Αγοράς και δημιουργία Κανόνων λειτουργίας για να μην είναι ανεξέλεγκτη. Το Κράτος δεν παρεμβαίνει στην Άμεση Παραγωγή. Ο ρυθμιστικός του ρόλος είναι κυρίαρχος.

8. Αναγνώριση και στήριξη του Ιδιωτικού τομέα σε όλα τα επίπεδα:
Της Οικονομίας, της Παιδείας, της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης, με παράλληλη ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα ειδικά στην Παιδεία και την Υγεία, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός με τον ιδιωτικό.

9. Εθνική Πατριωτική Συνείδηση στα πλαίσια της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση και ρόλο στον Κόσμο.
Δεν είμαστε παράρτημα των ισχυρών χωρών του Βορρά, ούτε αποικία τους. Είμαστε απέναντι στην πατριδοκαπηλία αλλά και στην πλήρη υποταγή στα Κέντρα των Βρυξελλών. Αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνισμού, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών θεσμών.

10. Στο σοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει θέση η Οικογενειοκρατία.
Κόμμα με καταστατικό, Αποκέντρωση, κατάργηση της κομματικής νομενκλατούρας και προώθηση των ικανών, εντίμων και άξιων στην ηγεσία του.


Ηλιούπολη, 19/10/2017
Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΥΓ. Σε κάθε βασική αρχή υπάρχει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων – ενεργειών για την υλοποίησή τους.