Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε η τροπολογία που απελευθέρωνε προεκλογικά κινητικότητα και απολύσεις


dimosi

Εκτός νομοσχεδίου τίθεται η τροπολογία που προέβλεπε μεταξύ άλλων απελευθέρωση των απολύσεων κατά τη προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η τροπολογία αποσύρεται. Σύμφωνα με τα όσα προβλεπόταν στην επίμαχη διάταξη που είχε κατατεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου δινόταν το πράσινο φως στις διαδικασίες κινητικότητας και απολύσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προέβλεπε την κατάργηση της διάταξης του ν.3870/2010, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή δύο μήνες πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση το βασικό επιχείρημα που διατυπώνονταν από την κυβέρνηση είναι το εξής: «Δεδομένου ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας έχει ως στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίηση του, προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να μετακινηθούν εντός των προβλεπόμενων από το νόμο χρονικών ορίων, προτείνεται η αναστολή της απαγόρευσης που αφορά στην έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη ή την μετάταξη. Καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού που έχει τεθεί σε κινητικότητα».

Η σχετική τροπολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμιση, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος ζητούσε την απόσυρσή της καθώς, αν ψηφιζόταν θα οδηγούνταν στην απόλυση χιλιάδες υπάλληλοι.. Όπως υποστήριζε αν τελικά ψηφιζόταν η ρύθμιση θα μπορούσαν να υλοποιηθούν απρόσκοπτα και οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις «που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου».

http://www.localit.gr/, 6/3/2014

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 1994. ΑΘΑΝΑΤΗ!

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΓΙΑ


Η έκθεση περιλαμβάνει 30, περίπου, έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων σε ακρυλικό.

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, ώρα 19.30

Ο καλλιτέχνης ενδεικτικά σημειώνει για την δουλειά του: «Στίγμα ενός ήχου που συντρόφευσε των χρωμάτων βήματα. Στίγμα ενός ήχου στην αιώρηση ανθρωπίνων μορφών και ανθρωπίνων σωμάτων. Ηχόχρωμα, επίμονο, βαθύ, μοναχικό. Στίγμα αβύσσου. Θυμίζει εσένα; Θυμίζει εμένα;»

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τηλ. 2106811418 
 www.chryssothemis.com

Στους δήμους 101,5 εκατ. ευρώ από ΚΑΠ για λειτουργικές δαπάνες


20110627-euro (Small)

Η τρίτη τακτική επιχορήγηση έτους 2014 συνολικού ύψους 101.538.171,27 ευρώ αποδίδεται σε δικαιούχους Δήμους της χώρας. 
Από το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί ποσό 9.079.500,00 € υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ καθώς και :

οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, σε εφαρμογή των ν.2880/2001 και ν.3106/2003, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, σε εφαρμογή των διατάξεων του π.δ.164/2004 καθώς επίσης των άρθρων 16 του ν.3491/2006 και 27 του ν.3613/2007, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 258 ν.3852/2010, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους, σύμφωνα με τη παρ.1α του άρθρου 18 του ν.3870/2010, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους, οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και, τέλος οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που διορίσθηκε βάσει των προκηρύξεων 7Κ/06 (ΦΕΚ 475 ΑΣΕΠ) και 4Κ/07 (ΦΕΚ 218 ΑΣΕΠ) και απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Χαλανδρίου :
Αναλυτικά η Απόφαση Κατανομής των ποσών Ε Δ Ω

Με πληροφορίες από localit.gr/

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Μ. ΚΟΣΥΒΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ....

Ακούστε παλικάρια για να συννενοούμαστε:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που έχουμε καταθέσει δεσμευτικό και ιεραρχημένο πολιτικό πλαίσιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, οι μόνοι που μιλάμε για  ΤΟΝ ΔΗΜΟ  και όχι για τον εαυτό μας ή για την κεντρική πολιτική σκηνή.

ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ  ΣΥΝΕΧΩΣ:

10 ΑΠΛΕΣ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ!


Με όσους έχουμε κοινό τόπο σε αυτά τα 10 σημεία μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να συνεργαζόμαστε, αρκεί να μην είναι προσχηματική η προγραμματική σύγκλιση και να μην προκαλούνται στομαχικές διαταραχές στο φιλοθεάμον κοινό από το γλείψιμο κάποιων εκεί που έφτυναν.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ  ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ - ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΥΒΑ, εσένα το λέω  -  ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,

ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΥΠΟΝΟΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ Μιχάλη,

ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΙΤΟ (ΠΟΥ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΦΟΥ  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ  ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΉΜΗΣΗ για να βγάλουμε τα σπασμένα των εκλογών.

Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια ρε συνάδελφοι! Νομίζετε ότι όλοι είναι σαν τα μούτρα σας!

Τις επόμενες μέρες - θα αναλύσουμε γιατί δεν διατυπώνουν δημόσια  οι άλλες παρατάξεις την συμφωνία τους ή την κριτική τους, στο πλαίσιο που διατυπώσαμε, ενώ προσχηματικά δηλώνουν δεξιά και αριστερά το υποκριτικό "όλοι τα ίδια λέμε μωρέ, δεν λέει τίποτα διαφορετικό η παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ και ο Νταβίας".

Έτσι θα δούμε ποιοι υπηρετούν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και λειτουργούν με γνώμονα μόνο τα οικονομικά νταραβέρια.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ και εργολάβους διαπλέκονται.

Διότι όλοι θα δηλώσουν ότι θέλουν να γίνει πχ το δημαρχείο προσχηματικά
Αλλά υπάρχουν λόγοι που δεν γίνεται τόσα χρόνια. 
ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.
Κάποιων τα ακίνητα μισθώνονται βλέπετε και προτιμούν να παίρνουν αυτοί το ΧΡΗΜΑ ΣΟΥ δημότη μου, αντί να γίνει αυτό το χρήμα, ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. 
Και οι λόγοι αυτοί ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και παίζουν πολιτικό παιχνίδι ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ κεντρικά και τοπικά.
ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑΤΑ (και χρήματα; Ίσως, δεν ξέρω δεν ήμουνα μπροστά.)

ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΦΩΣ ΛΟΙΠΟΝ:

- Στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αίτια της καθυστέρησης της ανέγερσης του δημαρχείου και γιατί ακόμα κάποιοι λένε ότι "δεν είναι προτεραιότητα".

- Στην άποψή όλων για το πώς μαζεύουν οι μνημονιάκηδες με ή χωρίς φερετζέ, τα σκουπίδια - που λέει και η Δούρου - και τι είδους επενδύσεις επιλέγονται να γίνουν ή να μην γίνουν.

Γιατί δεν έχουμε χώρο οργάνωσης της καθαριότητας στο Χαλάνδρι; Τι κρύβεται πίσω από την επιτηδευμένη αδράνεια κάποιων, να μένει η υπηρεσία καθαριότητας στις σημερινές απαράδεκτες εγκαταστάσεις και γιατί κάποιοι άλλοι μιλούν στα κείμενά τους για "αγορά κτήματος ανατολικά του νεκροταφείου" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ.


Στην αθλητική πολιτική και την απόλυτη εκχώρηση των αθλητικών χώρων στο ιδιωτικό συμφέρον. Τι και ποιοι κρατούν το Χαλάνδρι αθλητικά υπανάπτυκτο.

Στο Πεύκο Πολίτη, για  την απαράδεκτη και μη εφαρμόσιμη απόφαση για μισερή ένταξη στο σχέδιο και το επιδιωκόμενο πογκρόμ των τσιγγάνων.

Στην ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ της κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ.

Στην θανάτωση των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων και παιδιών και του δημοτικού σινεμά .
 Ποια ΙΔΙΩΤΙΚΑ συμφέροντα επέβαλλαν να κλείσουν ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ δράσεις του δήμου που έδιναν διέξοδο ψυχαγωγίας στους δημότες.

ΘΑ ΡΊΞΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΑ!

Και θα τα συγκρίνουμε αυτές τις επιβαρύνσεις στην τσέπη του δημότη με κάτι μπαριέρες - που στο κάτω κάτω ΒΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, δεν παίρνουν από το δημόσιο χρήμα -  για να τελειώνουμε με την ΧΥΔΑΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ!

 ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΥΒΑ, ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ: πρόσεχε τα λόγια σου!

Όλα αυτά  τα ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΥ, όπως και όλοι σας που το παίζεται ότι γεννηθήκατε εχθές και μάλιστα από κρίνο.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ  ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΙΝΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Με κανένα δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε αν δεν δεχτεί ότι η πολιτική που πρέπει αν εφαρμοστεί είναι βασισμένη στα δέκα σημεία.

Και ξέρουμε ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τα δεχτεί να το πει, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ DEALS ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΥΒΑ!

Όπως ξέρεις και ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ DEALS στην τσέπη του συνδημότη μας.

Δύσκολα πράγματα αυτά τα "προγραμματικά" για εσάς που φέρατε τον δήμο σε αυτό το χάλι και μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας. Δύσκολα για να τα κατανοήσετε.

Αλλά εμείς θα υπερασπιστούμε μια πολιτική ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το ΧΑΛΑΝΔΡΙ μέχρι τέλους.

Και έχουμε εμπιστοσύνη στους συνδημότες μας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι Μιχάλη και μην τραβήξετε άλλο χαρτί γιατί θα τρέχουμε στα δικαστήρια  αντί να αξιοποιήσουμε το προεκλογικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για να πούμε δυο κουβέντες για το μέλλον του Χαλανδρίου. (όσοι έχουμε κάτι να πούμε).


                                                                                                             ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΤΡΕΙΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ΣΕ ΕΝΑ; ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Αυτά είναι τα ωραία αναγνώστη μου  ... 
Τρεις συνδυασμοί "ανεξάρτητων" μαζί.

Διαβάζουμε στο blog του Νίκου Πανταζή: http://pantazisnikos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_391.html

Καθαρίζει το πολιτικό σκηνικό των Δημοτικών εκλογών στο Χαλάνδρι
Μεγάλος δημοτικός σχηματισμός στα σκαριά
Οι συζητήσεις και οι επαφές κορυφαίων στελεχών που επιδιώκουν μια ευρύτερη συνεργασία που θα αλλάξει τα δεδομένα αν επιτευχθεί συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Πληροφορίες αναφέρονται σε συζητήσεις Λαδόπουλου, Ανδρεόπουλου, Πανταζή.
Δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτών των επαφών. Αν όμως ευδοκιμήσουν τότε μιλάμε για μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία για το πλαίσιο του προγράμματος του νέου σχήματος και απομένει να επιλεγεί ο επικεφαλής του Συνδυασμού για να επικυρωθεί η συμφωνία.


Άντε, με το καλό .... 
Καλή φώτιση στην επιλογή του αρχηγού.

Άγονος κρίθηκε o πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Δυναμικό παρών από εκατοντάδες πολίτες.


Άγονος κρίθηκε ο πλειστηριασμός. Οι ενδιαφερόμενοι δεν κατέθεσαν πρόταση.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ο οποίος ήταν να πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου λόγω οφειλών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η παρουσία τετρακοσίων και πλέον αλληλέγγυων από πολλές συλλογικότητες της περιοχής αλλά και άλλες γειτονιές της Αθήνας δεν επέτρεψε να χαθεί το σπίτι άνεργης γυναίκας.

Η συλλογική αντίσταση και ετοιμότητα μάς δείχνει τη δυνατότητα αποτροπής στην πράξη των βάρβαρων πολιτικών. Ολοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!Κανένας μόνος του στην κρίση – κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

http://pr-ota-si.blogspot.com/

Μεγάλη μείωση (30%) του τζίρου των καταστημάτων του Χαλανδρίου την περιόδο των χειμερινών εκπτώσεωντου Στέφανου Καμπά

Παρά την αύξηση της κίνησης επισκεπτών στο κέντρο του Χαλανδρίου όλο το περασμένο διάστημα, παρά του ότι το Χαλάνδρι έχει μετατραπεί σε μια υπερτοπική περιοχή εστίασης και διασκέδασης που αναντίρρητα προσελκύει και εμπορικές αγορές, παρά την καθιέρωση -μέσω της επιβολής- να ανοίγουν τα μαγαζιά μια ακόμη Κυριακή μέσα στον Γενάρη, παρά του ότι οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τις επισκέψεις στην αγορά, εντούτοις η μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων της πόλης κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων μειώθηκε ραγδαία, φθάνοντας συνολικά έως και το -30%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.

Τα ποσοστά μείωσης του τζίρου στο Χαλάνδρι συγκεκριμένα, κυμάνθηκαν από το -21% έως και το -30% και είναι από τα υψηλότερα σε όλη τη χώρα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι η μείωση συνεχίζεται για 4η κατά σειρά χρονιά, είναι προφανή τα όρια οικονομικής ασφυξίας που βρίσκονται πολλές από τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του Χαλανδρίου και μαζί τους και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Σε όλη τη χώρα σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2013 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), κυμάνθηκε στο 19,2%, με τον τζίρο να ανέρχεται συνολικά στα 4,7 δις ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2010 ο τζίρος την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων έφθανε τα 9,2 δις ευρώ, το 2014 υπολογίζεται στα 4,68 δις ευρώ. Δαπανώνται πλέον σχεδόν τα μισά χρήματα από ότι πριν 4 χρόνια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΣΕΕ «έχει πλέον καταστεί κοινή αντίληψη, ακόμη και στους πλέον αδαείς σε ζητήματα λειτουργίας της αγοράς, πως το ακολουθούμενο μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής έχει εξαντλήσει τις αντοχές του καταναλωτικού κοινού, με άμεση συνέπεια την περιορισμένη ανταπόκρισή του στις ιδιαίτερα θελκτικές χειμερινές εκπτώσεις, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι αποπληθωριστικές τάσεις στην αγορά το τελευταίο εντεκάμηνο τείνουν να παγιωθούν. Η εγχώρια αγορά, ούσα στη δίνη των αλλεπάλληλων φοροεισπρακτικών μέτρων και της καταβαράθρωσης των εισοδημάτων, χρήζει ουσιαστικής αρωγής μέσω της παροχής αναπτυξιακών κινήτρων που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.»

Με στοιχεία από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ
http://halandripedia.blogspot.gr/, 4/3/2014

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις