Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΒΓΑΣ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - 2

Ο αναγνώστης μας - που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του - μας τηλεφώνησε πρωί - πρωί:

"ΟΚ εντάξει παρουσιάστηκε το θέμα αλλά επειδή το έχω ψάξει πολύ ξεχάστε μία βασική παράμετρο:
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ - μας είπε - Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, άρα ουσιαστικά κλ΄΄εβουν τον δήμο. Αν θέλετε συμπληρώστε το" μας είπε.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΙΛΕ!
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ!
Γιατί να μην θέλουμε;

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ; Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε πέσει όλοι πάνω σε ένα τέτοια τρίκυκλο στο Χαλάνδρι.

Βέβαια είμαστε σίγουροι ότι λίγοι έχετε  παρατηρήσει αυτά που θα σας γράψουμε, αφού η καθημερινότητά μας, μας  κάνει ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
Και αυτό το λέμε, διότι ούτε εμείς είχαμε παρατηρήσει την έκταση του θέματος, μέχρι πριν μια βδομάδα, που μας το επισήμανε αναγνώστης της Πλατείας, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες.

Όλη αυτή την βδομάδα παρατηρούμε το θέμα. Ε! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ, ΟΥΤΕ ΧΩΡΙ ΟΥΡΕΣ !

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Ρακοσυλλέκτες μαζεύουν μεταλλικά αντικείμενα από τα σκουπίδια σε τρίκυκλα τα οποία είτε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, είτε  ΕΧΟΥΝ ΚΙΤΡΙΝΕΣ - ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (βουλγάρικες ή ρουμάνικες, μας είπε ο ΓΝΩΣΤΗΣ αναγνώστης μας).

Τα τρίκυκλα συγκεντρώνουν το μέταλλο σε μεγαλύτερα φορτηγά με (μαντέψετε), επίσης ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Το γεγονός ότι οι ρακοσυλλέκτες είναι - στην συντριπτική τους πλειοψηφία - λαθρομετανάστες, βέβαια δεν είναι είδηση.
ΕΙΔΗΣΗ - για τους αυτοδιοικητικούς (όχι όλους) - είναι το γεγονός ότι οι ΙΔΙΩΤΕΣ έχουν βρει τρόπο ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ - δηλαδή την συγκέντρωση και ανακύκλωση μετάλλου - ΜΑΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ.

1. Ποιος συγκαλύπτει αυτή την δραστηριότητα;

2. Πώς κυκλοφορούν αυτά τα οχήματα χωρίς έλεγχο στους δρόμους του Χαλανδρίου με παράνομες πινακίδες ή χωρίς πινακίδες;

3. Πού πάει αυτή η χρυσή πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται;

4. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ "ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ" για να δικαιολογηθούν ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΈΝΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ;
5. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΩΣ "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ", όταν η άλλη, η επίσημη είναι ελλιπής για να μην πούμε ανύπαρκτη και μας πείτε υπερβολικούς;
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΩΟΝ ΝΟΗΤΩ!

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙ ΜΙΛΗΣΕ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ (που τους ευχαριστούμε που μας ξύπνησαν).
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ή ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΤΡΕΛΟΥΣ!

Αλλά όταν αρχίσετε τους "αγώνες"  θα είναι αργά!

ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ - ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΣΟΒΑΡΟ!Γερμανία: απεργίες στο Δημόσιο, Συγκοινωνίες, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αποκομιδή των σκουπιδιών στο επίκεντρο.

Συνεχίζονται οι προειδοποιητικές απεργίες στο δημόσιο και αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία.

Συγκοινωνίες, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αποκομιδή των σκουπιδιών στο επίκεντρο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα εντείνουν τις πιέσεις τους απέναντι στην εργοδοτική πλευρά όπως είχαν προαναγγείλει. Μετά τις χθεσινές απεργίες στη βόρεια Γερμανία, το επίκεντρο σήμερα των κινητοποιήσεων βρίσκεται στη Βαυαρία, την Έσση και σε τμήματα της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Οι κινητοποιήσεις αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους στη διοίκηση, τις συγκοινωνίες, την καθαριότητα, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νοσοκομεία.

Από σήμερα το πρωί ήδη οι εργαζόμενοι στο μετρό και τα λεωφορεία στη Φρανκφούρτη, το Κάσελ και το Βισμπάντεν προχώρησαν σε απεργία με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι συγκοινωνίες. Στη Βαυαρία το ver.di, το μεγαλύτερο συνδικάτο στη χώρα αναμένει 14.000 εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Αύξηση 6,5% και όχι 3,3%
Ακινητοποιημένα λεωφορεία και μετρό
 
Για αύριο οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στο μεγαλύτερο κρατίδιο της χώρας. Ο πρόεδρος του ver.di Φρανκ Μπίρσκε απειλεί με έναν πολύ σκληρό αγώνα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την εργοδοτική πλευρά μέχρι το τέλος Μαρτίου. Μιλώντας στην νοτιοδυτική ραδιοφωνία SWR, δήλωσε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα υπάρξει διαιτησία πλέον αλλά οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας.
 
Ο Φρανκ Μπίρσκε επανέλαβε το αίτημα των δυο εκατομμύριων εργαζομένων στους δήμους και στις κοινότητες για αύξηση των μισθών τους κατά 6,5 %. Η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς για αυξήσεις 3,3% όπως υποστηρίζει σημαίνει στην πραγματικότητα μείωση του μισθού.
Σύμφωνα με τον Φρανκ Μπίρσκε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν ευσταθεί μια και οι δήμοι τα τελευταία 13 χρόνια πλήρωσαν 8 δις ευρώ σε φόρους, ενώ συμπλήρωσε πως η Γερμανία δεν θα έπρεπε να είναι πλέον φορολογικός παράδεισος για όσους κληρονομούν και για τους μισθούς των μάνατζερ.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχισθούν στις 28 και στις 29 Μαρτίου.

Tagesschau/ DPA / Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ.σύνταξης: Γιάννης Παπαδημητρίου

http://www.dw.de/dw/article/0,,15820861,00.html


74 εκτ. Ευρώ σε συμβούλους!

'Κλέφτες' οι έλληνες λόγω του ότι -πιθανόν- το 0,25% (!!!) του πληθυσμού λάμβανε μαιμού επιδόματα αξίας μερικών μυρίων, ΑΛΛΑ εντιμότατοι οι σύμβουλοι (απατεώνες), που παίρνουν 74 ΖΕΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ


Στα 74 εκατ. ευρώ η αμοιβή των Lazard και Hamilton

protothema

Συνολικά 74 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στις εταιρείες Lazard και Hamilton για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στην διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται επιπλέον 4 εκατομμύρια ως έξτρα αμοιβή «συμβολής τους στην επιτυχία του PSI».

Αναλυτικά, σύμφωνα με το κείμενο «εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων…».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερη απάντηση του κ. Σαχινίδη οι αμοιβές των Lazard και Hamilton LLP καθορίζονται ως εξής :

Οσον αφορά την «Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP», η σύμβαση προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μηνα που παρατείνεται η σύμβαση. Με δεδομένο ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η εταιρία έχει λαμβάνειν συνολικά 14.000.000 ευρώ: Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους πέντε μήνες που έχουν περάσει.

Για τη Lazard τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Με βάση το PSI του Ιουνίου, που ήταν «κούρεμα» 21%, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η αμοιβή θα έφτανε τα 25.000.000 ευρώ. Μολονότι όμως το «κούρεμα» έφτασε στο 50%, το ποσοστό της Lazard δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα η αρχικώς εκτιμηθείσα αμοιβή των 25.000.000 ευρώ να υπερδιπλασιάζεται -όπως και το «κούρεμα»- και να φτάνει τώρα περίπου στα 55.000.000 ευρώ. Το σύνολο δηλαδή και για τις δύο εταιρίες ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ + τα έξτρα 4 εκατ. ευρώ που προβλέπει η τροπολογία, δηλαδή 74 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η τροπολογία προβλέπει 3,4 εκατ. ευρώ «προς το IIF ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων» καθώς και την παράταση των συμβάσεων του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ έως την 31.12.2011


Η ΓΣΕΕ πάει ... ΜΕΡΚΕΛ!

Τι Δώρα θα προσφέρει στην Πολυχρονεμένη Καγκελάρια, η ικέτιδα αποστολή που από τα αποικιακά άκρα της αυτοκρατορίας,
θα έχει την τιμή να γίνει δεκτή στην πρωτεύουσα, από την Μεγαλειοτάτη Μέρκελ ; (Μέρες να μας κόβει ο θεός και χρόνια να της δίνει)

Μετά τον Αντώνη Κομανέτσι, δεκτός και ο Παναγόπουλος στην πρωτεύουσα! Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει
... (για ορισμένους)


Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη η ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

Η ΓΣΕΕ, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο, θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (SPD) και τους Γιόχαν Βάντεπουλ (CDU/CSU), Μίκαελ Ροθ (SPD), Αλεξάντερ Ούλριχ (Αριστερά), καθώς και με άλλα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στις συναντήσεις θα αναλυθούν οι θέσεις της Συνομοσπονδίας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και ύφεσης, καθώς και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Σε συνεργασία με τα Γερμανικά Συνδικάτα (DGB) θα καθορισθεί το περαιτέρω πλαίσιο κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Γερμανίας.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *