Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Περί «μονομερών ενεργειών» στο Μνημόνιο και Χρέος


του Γιάννη Τόλιου

Τελευταία από δυνάμεις του κατεστημένου, γίνεται προσπάθεια να φέρουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το δίλημμα: «μονομερείς ενέργειες» ή «διαπραγματεύσεις» στην κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του Χρέους. Στόχος να ενοχοποιηθεί κάθε προσπάθεια άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αμφισβήτησης του νεοφιλελεύθερου πλαισίου της ευρωζώνης και υποταγής τελικά στους όρους των πιστωτών.

Τι λένε οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τόσο στις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην πρόσφατη ευρω-εκλογική διακήρυξη, τονίζεται ρητά ότι στόχος του είναι: «η ακύρωση του Μνημονίου και της πολιτικής λογικής που τα επιβάλλει, καθώς η αντιμετώπιση του χρέους… Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του αποκλείεται να ανασάνει η χώρα….. Η διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα απαιτηθεί η ακύρωση των επαχθών όρων και συμβάσεων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμών, όλα τα όπλα: η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία και πρόκληση ζημιάς στη χώρα με στόχο τη διάσωση του ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, ….κά. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι με πρόσχημα τη σωτηρία του ευρώ να οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα…»

«Μαξιμαλισμοί» και βιωσιμότητα χρέους;

Το παραπάνω πλαίσιο, ανεξάρτητα από επί μέρους επιφυλάξεις ή ερωτήματα που μπορεί κάποιος να έχει, χαράσσει το γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου και της τακτικής επίτευξης του. Η ακύρωση της λιτότητας (Μνημόνιο), η διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξόφληση υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, καθώς ο δημόσιος-κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών, αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και προοδευτικής έξοδο από την κρίση με ανοικτό τον ορίζοντα της σοσιαλιστικής προοπτικής. Δεν πρόκειται για «μαξιμαλισμό» αλλά «αναγκαία και ικανή συνθήκη» να βγει η οικονομία και κοινωνία από την κρίση με κυβέρνηση της Αριστεράς. Η βιωσιμότητα (εξοφλησιμότητα) του χρέους είναι αντικειμενική ανάγκη και όχι «φαντασίωση» αριστερών «μαξιμαλιστών». Αντίθετα η υποτίμηση ή αποδοχή μικρής ελάφρυνσης (επιμήκυνση, οριακή μείωση επιτοκίων ή «πάγωμα», κά), παρά τα όποια θετικά, δεν επιλύει το πρόβλημα της βιώσιμης εξόδου από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση. Πρακτικά, στο υποθετικό σενάριο της αύξησης του ΑΕΠ 3% (ή 5,4 δις €), ο επιμερισμός για στοιχειώδη ανακούφιση του λαού, στήριξη ανάπτυξης, εξυπηρέτηση χρέους, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1,8-2 δις € κατά περίπτωση. Δηλαδή οι δαπάνες για τοκοχρεολύσια από το «πραγματικό πλεόνασμα», δεν μπορούν να υπερβαίνουν 1,5-2 δις το χρόνο. (Αν γινόταν δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών ίσως να διατίθετο κάτι περισσότερο).! Ωστόσο το 2014 τα τοκοχρεολύσια ανέρχονται σε 31 δις, το 2015 σε 22 δις, το 2016 σε 13,5 δις και συνεχίζουν στο ίδια περίπου ύψος ως το 2020, ενώ μετά κάνουν άλμα σε 28 δις 2021, σε 33 δις 2022, σε 29 δις 2023, διατηρούμενα στα 16-17 δις το χρόνο ως το 2030. Από εδώ πηγάζει η ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους για να αποφύγουμε «διαχρονική λιτότητα» και όχι λόγω αριστερών «μαξιμαλισμών», όπως ισχυρίζονται ορισμένοι.!

Ποιες θεωρούνται μονομερείς ενέργειες;

Το αίτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ασφαλώς δεν είναι ιδέα που αρέσει στους πιστωτές. Το ζήτημα έχει τεθεί στην «τρόϊκα» από τον πρ. υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά η απάντηση του Β.Σόϊμπλε ήταν η γνωστή φράση: «forget it Yiannis» (ξέχνα το Γιάννη).! Το πρώτο ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη απάντηση αποτελεί ή όχι μονομερής ενέργεια; Και πότε θεωρείται τέτοια; Μόνο όταν προέρχεται από τους οφειλέτες ή και τους πιστωτές; Δεν ήταν άραγε μονομερής η ενέργεια ένταξης στο ΔΝΤ, η επιβολή της «τρόϊκας» και του Μνημονίου στη χώρα; Γιατί η χρήση κυριαρχικού δικαιώματος και η επίκληση του διεθνούς δικαίου από μια χώρα («κατάσταση ανάγκης», «απεχθές χρέος» κά) θεωρείται «μονομερής ενέργεια»; Η παραβίαση ευρωπαϊκών συνθηκών (Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κά) δεν είναι μονομερής ενέργεια;

Χρειάζεται κατά συνέπεια να δούμε το ζήτημα τόσο από νομική, όσο οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη. Από νομική άποψη η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας, δε καμιά περίπτωση δεν είναι μονομερής ενέργεια. Σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η απαίτηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πηγάζει από αντικειμενικά δεδομένα (διάλυση οικονομίας, βύθιση μεγάλου μέρους ελληνικού λαού στη φτώχεια και περιθωριοποίηση). Πέρα από τις ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, υπάρχουν ταυτόχρονα μεγάλες ευθύνες της τρόϊκας (με τις «συνταγές σωτηρίας») και του οικοδομήματος της ΟΝΕ (με τις ανισότιμες σχέσεις μεταξύ ισχυρών και αδύναμων χωρών). Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η ουσία της πολιτικής διαπραγμάτευσης και τα αποτελέσματα της. Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν το πλαίσιο για τη στάση στο τελικό «δια ταύτα» των διαπραγματεύσεων. Η ουσιαστική άρνηση επίλυσης του χρέους, μια κυβέρνηση της Αριστεράς με στήριξη του λαού, πρέπει «να πράξει τα δέοντα», ώστε να δοθεί βιώσιμη λύση και να ανοίξει ο δρόμος μιας ελπιδοφόρας προοπτικής, με βάση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι υποχώρηση σε ανεδαφικά διλήμματα ή προσχηματικά εμπόδια, που εξυπηρετούν τελικά, άμεσα ή έμμεσα, τους δανειστές.

Το πιο μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυΦτάσαμε λοιπόν στην τέταρτη στροφή του Europa League, με τους Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ να παίζουν την ύπαρξη τους στην διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αϊντχόφεν στην κατάμεστη Λεωφόρο (20:00 μ.μ), με μόνο στόχο την νίκη που θα τον βάλει πιο γερά σε θέση ισχύος αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Μέντες, Μπούι, Πράνιτς, Δώνης, Ατζαγκούν, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλης.

Η Αϊντχόφεν ήρθε στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, έτσι ώστε να διατηρεί το πλεονέκτημα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Φιλίπ Κοκού θα στερηθεί τις υπηρεσίας του Μπρούμα ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα της Ολλανδίας, ενώ το «παρών» θα δώσει ο Βίλεμς, παρά το γεγονός ότι ήταν αμφίβολος. Οι Ολλανδοί ποντάρουν πολλά πάνω στο μεγάλο τους αστέρι, Μέμφις Ντεπάϊ, ο οποίος έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του και βρίσκει ρυθμό.

Τρίπολη εναντίον Λονδίνου

Από κει και πέρα ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Τότεναμ (20:00 μ.μ.), με διπλό στόχο πρώτα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πεντάρα του πρώτου αγώνα αλλά και να μείνει στο κόλπο ης πρόκρισης.

Αναλυτικά στην διάθεση του Βεργέτη για προσεχές ματς, είναι οι: Κοσίτσκι, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Κυριακόπουλος, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτας, Ρόλε, Πάρα, Μπακασέτας.

Χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Ποκετίνο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των «σπιρουνιών». Ο τεχνικός της Τότεναμ στην τελευταία προπόνηση δούλεψε κυρίως στον τομέα της τακτικής δοκιμάζοντας αρκετά σχήματα, ενώ πριν την έναρξη του προγράμματος φρόντισε να μιλήσει στους παίκτες του για τη σπουδαιότητα του αγώνα, καθώς θέλουν το τρίποντο προκειμένου να μείνουν στην πρώτη θέση αυξάνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Για νίκη στην Φλωρεντία

Η ήττα στην Τούμπα από την Φιορεντίνα άφησε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση του 11ου ομίλου με 3 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Γκινγκάμπ. Συνεπώς, θέλοντας να μην χάσει πρόωρα το τρένο που οδηγεί στους «32» του Europa League ο «Δικέφαλος» θέλει θετικό αποτέλεσμα στο «Αρτέμιο Φράνκι» απέναντι στους πρωτοπόρους του.

Με 23 παίκτες στην αποστολή έχει μεταβεί στην βόρεια Ιταλία ο ΠΑΟΚ αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν είναι σίγουρος για την ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών του. Όπως είναι ήδη γνωστό οι Τζαβέλλας και Κάτσε δεν είναι στο 100% και η συμμετοχή τους θα κριθεί λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Άλλωστε, ο έμπειρος τεχνικός του «Δικεφάλου» θα ανακοινώσει την τελική αποστολή μετά την ολοκλήρωση του πρωινού χαλαρώματος που θα κάνει η ομάδα ανήμερα του αγώνα το μεσημέρι όπου και θα φανεί αν τελικά θα δώσουν το «παρών» αμφότεροι στην αναμέτρηση του «Αρτέμιο Φράνκι».

Από κει και πέρα με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει ουσιαστικά το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης υποδέχεται η Φιορεντίνα τον ΠΑΟΚ. Οι Ιταλοί μετρούν 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και θέλουν όσο το δυνατό νωρίτερα θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, ώστε αφενός να έχουν τη δυνατότητα να ξεκουράσουν παίκτες τις 2 τελευταίες αγωνιστικές κι αφετέρου να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρωτάθλημα όπου δεν έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία. Όσο για τα πλάνα του Μοντέλα αναφορικά με το αρχικό σχήμα, τα βλέμματα στρέφονται στον Γκόμεζ που θεωρείται αμφίβολος από τα ιταλικά Μέσα. Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας, την εστία θα υπερασπιστεί ο Ταταρουσάνου, με τους Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα και Πασκουάλ να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Μπροστά τους θα έχουν τους Πιζάρο, Λατσάρι και Κούρτιτς, ενώ σε ρόλο επιτελικού χαφ θα αγωνιστεί ο Βαλέρο με τον Ίλισιτς στη κορυφή ως παρτενέρ του… αμφίβολου Γκόμεζ.

Δημόσιο χρέος και τράπεζες το βασικό θέμα ημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θα συμμετέχουν, έψαξα και βρήκα τους τίτλους τους. Είναι εντυπωσιακό ότι ο ένας ο CDTM είναι για τον τρίτο κόσμο, ο Λαπαβίτσας είναι στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για Αφρικανικές και Ανατολικές σπουδές, το ίδιο και ο Dunkan Lindo, ενώ ο Munevar είναι από το πανεπιστήμιο της Κούβας και σύμβουλος στην Κολομβία και στο Εκουαδόρ.
Πρέπει να πάμε όλοι εκεί για να μορφωθούμε!!!!!

Γιώργος Γ.

Η ανακοίνωση:

Παρακάτω κάποιες επεξηγήσεις

ΜΑΧΩΜΕ = ΜΑρξιστικός ΧΩρος Μελέτης & Ερευνας
RMF = Research on Money and Finance
SOAS = School of Oriental and African Studies
CADTM = Comité pour l´annulation de la Dette du Tiers Monde

http://www.maxome.gr/wp-content/uploads/2013/03/Official-MAXOME.png

Daniel Munevar. Bachelor's in EconomicsSumma Cum Laude, Universidad de Pinar del Rio, Cuba, 2006; Candidate, Masters in Public Affairs (2009) LBJ
Daniel Munevar
Daniel is a research assistant for CADTM (Comité pour l´annulation de la Dette du Tiers Monde). He was previously fiscal advisor to the Ministry of Finance of Colombia and special advisor on Foreign Direct Investment for the Ministry of Foreign Affairs of Ecuador. He has a Masters in Public Affairs from the LBJ School at the University of Texas at Austin.
Duncan Lindo is currently a Research Fellow at Leeds University Business School and a freelance researcher. He holds a PhD and MSc from the School of Oriental and African Studies (SOAS).

Κώστας Λαπαβίτσας – Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (SOAS)
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών, ΜΑΧΩΜΕ
 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της πόλης, και εκπροσώπων τους με το ΔΣ της Ένωσης συλλόγων γονέων Χαλανδρίου.
Έγινε ενημέρωση από την ένωση γονέων για τις παρεμβάσεις της προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θοδωρή Αλεξίου καθώς και προς τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας κ. Βεντήρη για τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.
Στη συνέχεια αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση και κατατέθηκαν οι απόψεις και τα αιτήματα των συλλόγων γονέων.
Θα ακολουθήσει την επόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ανάλογη συνάντηση με τη συμμετοχή των συλλόγων γονέων των γυμνασίων - λυκείων της πόλης.
Τα σχετικά αιτήματα όπως αυτά συγκεντρωθούν καθώς και οι θέσεις των γονέων για τα προβλήματα, που απασχολούν τα σχολεία της πόλης μας θα αποτελέσουν την αναφορά σε επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ζητηθεί από τη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει με θέμα "Τα προβλήματα των σχολείων στο Χαλάνδρι"

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ   ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093                                               gt.asgme@gmail.com, www.goneis.org.
05/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. χαιρετίζει τις συλλογικές κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας, που αναπτύσσονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παρά τα εμπόδια που μπαίνουν.
Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και δεν τελειώνει με μια κινητοποίηση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, σχεδιασμό και περιφρούρηση από τα μαθητικά συμβούλια και τα συντονιστικά σχολείων, χρειάζεται συνοδοιπόρους και συμμάχους μέσα και έξω από τα σχολεία. 
Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τον ατομισμό, την υποταγή και τον ωχαδερφισμό, αλλά και την καταστολή, τη συκοφάντηση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού για επικείμενη τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και τιμωρητική κατάργηση εκδρομών και αργιών, για επιστράτευση της δ/νσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να αποκαλυφθούν οι «υποκινητές», η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση σύλληψη των υποκινητών, αλλά και η αύξηση των αστυνομικών μέτρων έξω από τα σχολεία.
Κάτι τέτοιες μέρες αποχτούν ρόλο και κάποιο ελάχιστοι «αγανακτισμένοι» γονείς – εκπαιδευτικοί – πολίτες, γνωστοί ως υπερασπιστές της φασιστικής λογικής του «έξω η πολιτική από τα σχολεία», που πιάνουν στασίδι έξω από τα σχολικά κάγκελα και μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι αυτοί που κάνουν τους καμπόσους στους μαθητές, αλλά σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά τους.
Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. καταγγέλλει τη βιομηχανία απειλών και διώξεων σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους και δηλώνει ότι, στο βαθμό που αυτό περνάει από το χέρι μας, οι φορείς των γονιών (Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες) θα γίνουμε οι καλύτεροι συμπαραστάτες των παιδιών μας σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στο «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ». Για να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα των σχολείων που «λειτουργούν εύρυθμα» αν και χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια. Δεσμευόμαστε απέναντι στα παιδιά μας να αναδείξουμε ακόμα καλύτερα, με τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς και το ρόλο που θα παίξει το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος μας η μόρφωση της νέας γενιάς να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Κυρία Εισαγγελέα, Κύριε Υπουργέ, γι’ αυτό το "αδίκημα" δηλώνουμε εξ’ αρχής ένοχοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.Το Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ

ΠΑΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΝΕΣ των ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ...
από: Liberal Demokrat Yazarlar

 

ΦΟΡ ΔΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛΣ!


Δηλαδή σύμφωνα με τον  πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου:

1. Οι χώροι που υπέδειξε ο συναγωνιστής του στο κυβερνητικό κόμμα Γ.Γ. της περιφέρειας είναι συζητήσιμοι και πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί τους.
Μάλιστα  θεωρεί ότι έπρεπε ο Ρούσσος να τους έχει συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, έχοντας προβλέψει τις προτάσεις της Αποκεντρωμένης πριν γίνουν, αφού τόλμαγε να λέει  (τότε) ο Ρούσσος ότι δεν θέλει να φύγουν οι Χαλανδραίοι δημότες τσιγγάνοι από το Χαλάνδρι. Τότε βέβαια έλεγε κάτι κομμουνισμούς για υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων στις υπό ένταξη περιοχές, αλλά αυτά πριν τις εκλογές, τώρα είμαστε σε φάση ... ρεαλιστικοποίησης των θέσεων της - πολύ - αριστεράς (μπαίνοντας).

2. Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένει στην μετεγκατάσταση στο όρος Πατέρα, πρόταση που έχει απορρίψει ακόμα και ο κ. Αγγέλακας, το δημοτικό συμβούλιο, όλοι.

3. Ο Γ.Κ. έχει υψηλή προτεραιότητά του την διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων των τσιγγάνων και τους θέλει σε ένα ειδικό χωριό - GIPSILAND, για να τους βλέπουν και οι τουρίστες.

4. Για να κλείσουμε αισιόδοξα: Η ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ.
Ο Γ.Κ. όμως εμμένει και εδώ - φοβερό αρβανίτικο κεφάλι.

Τι και αν το είπε - ότι δεν άνοιξε - ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος των γιατρών, δήμαρχος Αμαρουσίου και - σύμφωνα με  τρολάρισμα της Καθημερινής - υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (στον ελεύθερο χρόνο του από τις άλλες τους ιδιότητες) κος Πατούλης.

Παρόλα αυτά συζήτηση - ενημέρωση για την μελέτη Πεύκο Πολίτη - Ζώνης Δ. Πλακεντίας από τους μελετητές δεν ορίζεται και η πιθανότητα αναζήτηση λύσης με πρόβλεψη χώρων υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος απομακρύνεται.

Και ο χρόνος περνάει ....

Ρε τι κάνουν αυτά τα πολιτικά γραμμάτια ....

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΓΥΦΤΟΥΣ
Τι είπε;

Το παίρνουμε από το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ γιατί στην Πλατεία δεν έστειλε την ανακοίνωση - δεν ήθελε να προκαλέσει την τύχη του (ήλπιζε, ελπίδα είναι, τελευταία φεύγει).

Γ. Κουράσης: «Από το Νομισματοκοπείο… τώρα σε “όλο” το Χαλάνδρι οι Ρομά» 

16 Δημοτικοί χώροι υποδεικνύονται ως κατάλληλοι να υποδεχτούν τους ΡΟΜΑ του Νομισματοκοπείου και αυτό εξαιτίας μιας συνειδητής επιλογής της νέας διοίκησης του Δήμου!!!

Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε σε κοινή σύσκεψη με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εκπροσώπους των ΡΟΜΑ και είναι χώροι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.

Γιατί άραγε η νέα δημοτική αρχή πιστεύει ότι η λύση για τη μεταστέγαση των ΡΟΜΑ από τις καταπατημένες εκτάσεις πρέπει να δοθεί μέσα στα διοικητικά όρια του Χαλανδρίου;

Η παράταξή μας ως διοίκηση είχε αποδείξει κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και επιτροπή ορισμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι σύμφωνα με τα σταθερότυπα μιας πόλης πλέον των 100 χιλ. κατοίκων όπως το Χαλάνδρι υπολείπονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλοπαιδειών, πολιτισμού και γενικότερα κοινωνικών υποδομών.

Ενώ όλα αυτά τα γνώριζε ο κ. Ρούσσος γιατί απέρριψε το όρος Πατέρα και προέβη σε τέτοιου είδους συμφωνία; Γιατί οι φορολογούμενοι και νόμιμοι κάτοικοι Χαλανδρίου θα πρέπει να στερηθούν υποδομές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους; Προεκλογικά δεν ενημερώθηκαν οι Χαλανδραίοι δημότες που γειτνιάζουν με τους 16 προτεινόμενους δημοτικούς χώρους ότι θα υπάρξει μεταστέγαση Ρομά… Αντίθετα όλοι περιμέναμε ότι θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση στα Μέγαρα για την οποία έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει δαπανηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η παράταξή μας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» εμμένει στην επιλογή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στα Μέγαρα. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε τη δημιουργία άτυπου, επισκέψιμου χωριού ΡΟΜΑ όπως ήδη υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Προτείναμε να υπάρξει και οικονομική υποστήριξη από τον Δήμο Χαλανδρίου ώστε να γίνει καλύτερος εξωραϊσμός του χώρου και να δημιουργηθούν επιπλέον υποδομές. Εκεί θα μπορέσουν και οι ΡOMA να διατηρήσουν τα ήθη, την κουλτούρα και τα ξεχωριστά πολιτισμικά στοιχεία της φυλής τους.

Και για να κλείσουμε αισιόδοξα, πέραν των ΡOMA που αναμένουμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ανάλογα… Να ενημερώσουμε τους Χαλανδραίους ότι η οδός Φραγκοκλησιάς δόθηκε πρόσφατα στη κυκλοφορία, ότι ο προϋπολογισμός της δαπάνης (650.000 ευρώ) για ΚΑΠΗ στο κτίριο Σαχάλα (κεντρικό Χαλάνδρι) ψηφίστηκε ήδη στον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Συνοικισμού και γενικότερα αποδεικνύεται μέσα από σημαντικά έργα υποδομών η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑΑΑΑΑΑ......
(Σε λίγο η συνέχεια)

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ ....

(από το site του Δήμου Χαλανδριου)

Κωνσταντίνος Μανίκας – ο Μαθητής που άφησε άφωνο όλο το facebook! Ο μαθητής του απόλυτου 20: «Δάσκαλοί μου, ούτε βήμα πίσω»... «Καταλήψεις σε όλα τα σχολεία»!

Κωνσταντίνος Μανίκας – ο Μαθητής που αφησε άφωνο όλο το facebook! Ο μαθητής του απόλυτου 20: 


Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου, μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
 
Τι λέτε;;;;;

Τι μέλλον έχω , - εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.

- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;

Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου, με την απεργία, θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα – όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;
 
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;

Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;

Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου , σ όλη τη χώρα.

Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .

Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.

Όποια υποχώρηση και να κάνετε , όποια νίκη της κυβέρνησης , θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι , να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους γονείς, τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:

Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;

Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;

Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;

Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;

Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;

Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;

Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;

Από αύριο κιόλας, καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι, ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»

Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας ,το γέλιο των παιδιών σας.


ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου…

Μέσω "kosinfo24"
ΣΙΒΥΛΛΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ....


Συζήτηση με τους καταληψίες μαθητές του Χαλανδρίου.Ήμουν πολύ τυχερός που σήμερα βρέθηκα έξω από ένα, από τα πολλά υπό κατάληψη σχολεία της πόλης μας, συζητώντας με τους «επαναστάτες» μαθητές μας. Τι διαπίστωσα;

Το θυμό τους!

Θυμό για όλους και για όλα.

-Αρνούμαστε να δεχτούμε τις πολιτικές υποβάθμισης του σχολείου μας.
-Αρνούμαστε να υποκύψουμε στο νέο σύστημα που προωθεί την παραπαιδεία.
-Δεν μας καταλαβαίνουν οι γονείς μας, αδιαφορούν οι καθηγητές και αρνούμαστε να γίνουμε πειραματόζωα στα σχέδια του Υπουργείου.

Ερώτηση δική μου. Στη θέση αυτού του παιδοκτόνου συστήματος που αντιμάχεστε τι θα προτιμούσατε να υπάρχει;

Σιωπή.

Δεύτερη ερώτηση . Γιατί θεωρείται ότι προβαίνοντας σε έκνομες πράξεις κατάληψης δημοσίων κτηρίων, θα πετύχετε το στόχο σας , ο οποίος δεν είναι και συγκεκριμένος;

Πάλι σιωπή.

Τρίτη ερώτηση. Πως είναι δυνατόν μια αυθόρμητη αντίδραση σας να συμπίπτει με άλλες αντίστοιχες σε 500 σχολεία της χώρας, χωρίς να υπάρχει συντονιστικό κέντρο;

Σιωπή και πάλι σιωπή. Ένοχη για κάποιους, με απορία για τους περισσότερους.

Ποιος κρύβεται άραγε πίσω από αυτή την κίνηση και εκμεταλλεύεται το θυμό σας; Γιατί τώρα και όχι κατά τη ψήφιση του νόμου που έγινε πριν δυο χρόνια; Πως θα αντιδρούσατε αν μια άλλη ομάδα πολιτών διεκδικούσαν δυναμικά την εφαρμογή του νόμου ανοίγοντας τα σχολεία με το ίδιο δικαίωμα που εσείς τα κλείσατε;

Την πρώτη επανάσταση που πρέπει να κάνετε αγαπητά μου παιδιά είναι στους ινστρούχτορές σας.

Οι επαναστάσεις δεν γίνονται από επαναστατημένους, αλλά από επαναστάτες που εμπνέουν το καλύτερο , το ανώτερο και το συγκεκριμένο.

Οι επαναστάσεις δεν επιτυγχάνονται γκρεμίζοντας, αλλά κτίζοντας.

Οι επαναστάτες δεν βάζουν αλυσίδες , τις σπάνε.

Οι επαναστάτες δεν κλείνουν πόρτες, τις ανοίγουν.

Οι επαναστάτες δεν καθοδηγούνται , καθοδηγούν.

Οι επαναστάτες δεν διχάζουν, συσπειρώνουν.

Οι επαναστάτες δεν αρνούνται, προτείνουν.

Οι επαναστάτες είναι άριστοι σε όλα και εμπνέουν με το παράδειγμα τους.

Μη μπερδεύεται την επανάσταση με την μαγκιά.
Μη μπερδεύεται την μαγκιά , με την λεβεντιά.
Μαγκιά είναι η εγωιστική και απροσδιόριστη άρνηση σε όλα.
Λεβεντιά είναι η προσφορά και η προσδιορισμένη άρνηση του ΕΓΩ.
Η λεβεντιά είναι επανάσταση και η επανάσταση θέλει λεβεντιά.

Αυτός που σέβεται τους νόμους , ανέχεται το διαφορετικό και αγωνίζεται να αλλάξει τα πάντα δημιουργώντας, είναι και λεβέντης και επαναστάτης

Επαναστάτης είναι ο μαθητής αυτός που έχει στόχο στη ζωή του, και μεθοδεύει την επίτευξη του με κόπο και σχέδιο.

Επαναστάτης είναι ο μαθητής αυτός που σέβεται τον δάσκαλο του , τους συμμαθητές του, το δημόσιο χώρο, που εμείς οι γονείς σας, σας τον έχουμε παραχωρήσει για να σπουδάσετε.

Επανάσταση σημαίνει μια διαρκής διαδικασία ανάπτυξης μέσω της γνώσης. Και γνώση προσφέρουν τα σχολεία. Ναι! αυτά τα άθλια σχολεία, με τους αδιάφορους καθηγητές και τα οπισθοδρομικά συστήματα. Αλλά είναι πολλαπλασίως καλύτερα, από τα κλειστά σχολεία.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

Λοβέρδος καλεί Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις μαθητικές καταλήψεις Κυνήγι Μαγισσών

Κυνήγι Μαγισσών
 
Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Να μας πει αν είναι μαθητής ή όχι», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κάνοντας παράλληλα λόγο για κομματικές παρεμβάσεις στα σχολεία με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο Facebook έχει καλώς. Είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά τη συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κουτζαμάνη», ανέφερε.

Παράλληλα διέψευσε πως ζήτησε η πολιτεία την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταjε τους κατά τόπους εισαγγελείς να παρέμβουν για τις καταλήψεις στα σχολεία. «Δεν υπήρξε κανένα αίτημα από εμάς. Οι εισαγγελείς κινήθηκαν στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα. Αν χρειαστεί, θα γίνουν μαθήματα ακόμη και τα Σάββατα», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην ανακοίνωσή της, που προκάλεσε και τα σχόλια του υπουργού Παιδείας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες φαίνεται να έχουν επιλέξει τον δρόμο τους: ο αναβρασμός στα σχολεία ενάντια στο νέο λύκειο είναι η αρχή για μια μάχη για ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως το οραματιζόμαστε. Για ένα σχολείο με χώρο για την διαφορετικότητα, με σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο. Στο οποίο η εκπαίδευση δεν θα είναι απλή συσσώρευση γνώσεων, αλλά ουσιαστική, καθολική παιδεία. Για ένα σχολείο χωρίς φασίστες, χωρίς χώρο για φασιστικές απόψεις, γιατί ο σεβασμός στην δημοκρατία θα είναι δεδομένος.

Η δύναμη είναι στα χέρια όσων αγωνίζονται. Είναι θέμα αποφασιστικότητας το να γίνει ο αγώνας ενάντια στο νέο λύκειο αγώνας για ένα άλλο σχολείο, σε μια άλλη κοινωνία. Το μαθητικό κίνημα μπορεί να συναντηθεί και με τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης που αγωνίζονται, ώστε τα αιτήματα να μην αφορούν μόνο το σχολείο, αλλά συνολικά την Παιδεία. Και οι αγώνες για την Παιδεία να συναντήσουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, για να οικοδομήσουν μαζί μια ζωή χωρίς καταπίεση, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς διακρίσεις. Το μέλλον μας ανήκει, ραντεβού στους δρόμους!»

http://tvxs.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Δεν αφήνεις τον Σφακιανάκη και την δίωξη να κάνουν την δουλειά τους  που την κάνουν καλά και σώζουν κάθε μέρα παιδιά από παιδεραστές και ανθρώπους από αυτοκτονίες που προκαλούν οι πολιτικές σας κ. Υπουργέ (γαμώ τα υπουργεία σας) και να πας να κάνεις και συ την δουλειά σου, να καλύψεις τα κενά σε καθηγητές ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΩΡΕΣ ξέρεις. 
Δεν χάνονται μόνο από τις καταλήψεις ώρες. Χάνονται και επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕ κ. Υπουργέ (γαμώ τα υπουργεία σας).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Λένε οι επιστήμονες και οι «ειδικοί», πως ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων από πλευράς καιρικών συνθηκών…..

Μόνο που, τα τελευταία χρόνια, η χώρα περνά μόνιμη «βαρυχειμωνιά» είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι.

Οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων ετών, κατόρθωσαν να φέρουν βαρυχειμωνιά στις ψυχές μας τέτοια, που οι όποιες καιρικές συνθήκες δε μπορούν να τη συναγωνιστούν.

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, είναι μερικά από τα «ακραία φαινόμενα» που μας εξασφάλισαν οι…. «σωτήρες μας».

Πάμε λίγο στο φετεινό χειμώνα, για να δούμε τι μας περιμένει.

Όπως και να έχει το πράγμα, είτε βαρύς, είτε ελαφρύς θα είναι, θέλει θέρμανση. Ο κοσμάκης πρέπει να ζεσταθεί, να μη πεθάνει από το κρύο.

Μόνο που για να ζεσταθεί, πρέπει να έχει χρήματα για πετρέλαιο, για αέριο, για ξύλα, για…. κάρβουνα (μη ξεχνάμε και τα μαγκάλια που χάρη στον «κυβερνητικό σχεδιασμό» μπήκαν σε λειτουργία ξανά).

Όμως, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΕΟ;

Μήπως είναι στις τσέπες των «λίγων»; Γιατί μη ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια, οι «πολλοί» υποφέρουν και οι λίγοι θησαυρίζουν, δεν τους αγγίζει καμία απολύτως κρίση.

Βέβαια, η «ψυχοπονιάρα» κυβέρνηση, έβγαλε τα επιδόματα της κοροϊδίας, θέρμανσης κλπ, για να μπορέσει το κορόιδο ο λαός να ζεστάνει το κοκαλάκι του και να μη γκρινιάζει ότι και καλά η… «κυβέρνηση» δεν κάνει τίποτα. Αλλά «πριτς» που θα τα δώσει τόσο εύκολα!!!!! Έβαλε ένα κάρο «προϋποθέσεις» και καλά, μόνο και μόνο για να μην μπορούν να τα πάρουν εύκολα η και καθόλου οι όποιοι «δικαιούχοι», και έτσι, με την κίνηση την «επιδοματική» πάει να σβήσει μονοκοντυλιά ΟΛΑ τα μαύρα σημεία της αποτυχίας της.

Μερικά εξ αυτών, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι οι ΘΑΝΑΤΟΙ από μαγκάλια, από το κρύο, οι δηλητηριάσεις από αναθυμιάσεις ακατάλληλων καύσιμων υλών, και άλλα πολλά, που αν ήμασταν ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ αυτοί θα ήταν πίσω από τα κάγκελα στην χειρότερη περίπτωση, γιατί στην καλύτερη, καλύτερα μη πω και με χαρακτηρίσουν και ακραίο.

Βαρυχειμωνιά λοιπόν μας έρχεται, και οι «κύριοι» πίσω από τις γραφειάρες τους θα μας αγναντεύουν να σκυλοπαγώνουμε και φέτος.

Ο κοσμάκης θα κοιτάξει και πάλι να ζεσταθεί όπως όπως, θα ντουμανιάσουν πόλεις και χωριά, θα βγουν οι «οικολόγοι» και οι ειδικοί μαϊντανοί των καναλιών και θα μιλήσουν για τους «αυξημένους ρύπους» (για τους ρυπαρούς πολιτικούς δε θα πουν τίποτα) και θα κάνουν και συστάσεις, να ΜΗ καίει ο κόσμος ξύλα, και άλλα υλικά στις σόμπες. Το έχουμε ξαναδεί το έργο από τα κυβερνητικά ΜΜΕ.

Και όπως είναι φυσικό, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ θα έχουμε το ίδιο σκηνικό με τις προηγούμενες χρονιές, ίσως χειρότερο αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των ειδικών, αλλά ΟΛΟΙ για ακόμα μια φορά θα κάνουν τον «κινέζο» γιατί ότι και να γίνει, «είναι ευθύνη άλλων». Κατά τα άλλα, περιμένουν να εισπράξουν κάποια δισεκατομμύρια από εμάς τα κορόιδα το επόμενο διάστημα.

Ας δουν λίγο από τη γωνία αν ερχόμαστε, και δεν ερχόμαστε, να μας περιμένουν.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com


ΣΧΟΛΙΟ Α. ΠΙΣΤ.: Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί όταν είσαι φτωχός ή όταν «κάποιοι» με μεθόδους που θυμίζουν συνομωσία σε υποβαθμίζουν και καθιστούν την οικογένεια, την κοινωνία, την χώρα την ίδια φτωχή, τότε πολλά επιφυλάσσει η μοίρα. Η χώρα που το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν το γέλιο, η ελπίδα, η αισιοδοξία, κατάντησε καταθλιπτική, με τον φόβο στα πρόσωπα ζωγραφισμένο.