Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ποιος είναι ο πραγματικός δήμαρχος Βριλησσίων, Μανιατογιάννης ή Μαρτιγόπουλος;


Επιστολή των Κατοίκων της οδού Αργυροκάστρου:

Το 2010 ο πρώην δήμαρχος Κ. Ιωαννίδης αντιδρόμησε την οδό Εθνικής Αντιστάσεως πίσω από το JUMBO και δημιούργησε έναν ιδιωτικό δρόμο σχεδόν μηδενικής κυκλοφορίας. Από τότε χιλιάδες αυτοκίνητα διοχετεύονται στην ενδοχώρα των Βριλησσίων καταστρέφοντας γειτονιές και προκαλώντας ατυχήματα έξω από σχολεία.

Το 2015, επί νέου δημάρχου Μανιατογιάννη, πάρθηκε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ακύρωση του σκανδάλου. Ο Μανιατογιάννης, όμως, επί δύο χρόνια δεν στέλνει στη Διευρυμένη Περιφέρεια Αττικής την απαραίτητη γνωμάτευση της τεχνικής υπηρεσίας, ώστε να επικυρωθεί η απόφαση. Ισχυρίζεται ότι δεν του δίνει τη γνωμάτευση ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Τ. Μαρτιγόπουλος, δηλαδή παραδέχεται ότι αδυνατεί να εκτελέσει το καθήκον του, επειδή δεν του το επιτρέπει ένας υπάλληλός του.

Ο Μανιατογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο αντιτάχτηκε στην κατάργηση του σκανδάλου, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μετά από συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων. Επί επτά χρόνια αυτός και ο Ιωαννίδης λένε το ίδιο ψέμα, αλλά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ρητά με συντριπτική πλειοψηφία (24 υπέρ, 4 κατά) να καταργηθεί το σκάνδαλο πριν την εκτέλεση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Μήπως ο Μανιατογιάννης κωλυσιεργεί σκόπιμα καλυπτόμενος πίσω από τον Μαρτιγόπουλο; Γιατί παραβαίνει τον όρκο του και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της δημοκρατικής πλειοψηφίας, όπως έχει υποχρέωση εκ του συντάγματος; Μήπως φοβάται τον Μαρτιγόπουλο; Γιατί δεν έχει το θάρρος να του ζητήσει την απαιτούμενη τεχνική γνωμάτευση; Τι είδους διασύνδεση υπάρχει μεταξύ τους και ποιος κυβερνάει τον Δήμο Βριλησσίων;

Μήπως οι δημότες θα πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον Μαρτιγόπουλο για τα προβλήματά τους, για να μην χάνουν χρόνο με τον ανήμπορο Μανιατογιάννη;

Γιατί ψηφίζουν άσκοπα στα δημοτικά συμβούλια οι σύμβουλοι, αφού μπορεί όποτε θέλει ο Μαρτιγόπουλος να ακυρώνει την ψήφο τους; Γιατί δεν δείχνουν προκαταβολικά στον Μαρτιγόπουλο την ημερήσια διάταξη των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να διαγράφει τα θέματα που διαφωνεί και να αποφεύγεται ο εξευτελισμός των δημοκρατικών διαδικασιών;

Ο Μανιατογιάννης οφείλει να εξαιρέσει τον Μαρτιγόπουλο από τη διαχείριση του σκανδάλου, επειδή αυτός είχε συντάξει το 2010 τη μελέτη με την οποία είχε μετατραπεί σε ιδιωτικό δρόμο η Εθνικής Αντιστάσεως. Ενδέχεται να μην είναι αντικειμενική η κρίση του, γι’ αυτό πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση σε άλλο στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας. Για την ιστορία, εκείνη η μελέτη του Μαρτιγόπουλου ήταν ένα εικονικό μπακαλόχαρτο μισής σελίδας, που δεν βασιζόταν σε καμία οργανική μέτρηση της κυκλοφορίας και ντρόπιαζε τον Δήμο Βριλησσίων.

Υπάρχει κι άλλος σοβαρός λόγος που ο Μαρτιγόπουλος δεν πρέπει να χειρίζεται κυκλοφοριακά θέματα. Ο δρόμος έξω από το σπίτι του είναι όλως τυχαίως κλειστός για τα αυτοκίνητα. Με έξοδα του δημοσίου, έχει οργωθεί η άσφαλτος και έχουν φυτευτεί δέντρα στη μέση του δρόμου. Καλά ακούσατε. Ένα όμορφο παρκάκι με γραφικά μονοπάτια και παρτέρια βρίσκεται έξω από το σπίτι του κρατικού λειτουργού που εκδίδει τις κυκλοφοριακές μελέτες των Βριλησσίων.
Ακόμα κι αν είναι νομότυπο το παρκάκι του Μαρτιγόπουλου, δεν αλλάζει κάτι. Αυτός κοιμάται ειδυλλιακά, ενώ λίγα μέτρα παραδίπλα άτυχες οικογένειες κινδυνεύουν και υποφέρουν. Η κόλαση και ο παράδεισος απέχουν μια ανάσα στην Κολομβία των Βριλησσίων των Μανιατογιάννη, Μαρτιγόπουλου και Ιωαννίδη.

Υ.Γ. Το σκάνδαλο της Εθνικής Αντιστάσεως έχει οδηγήσει μετρημένα 3.800 αυτοκίνητα καθημερινά στην οδό Ταϋγέτου, η οποία περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία. Τα ατυχήματα ανάμεσα σε παιδιά είναι πολλά και κάθε φορά ειδοποιούμε τον δήμαρχο να έρθει να δει τραυματίες στον δρόμο, αλλά αυτός κρύβεται. Σ’ αυτόν τον δρόμο που βαδίζουν χιλιάδες παιδιά δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Ο δήμαρχος δίνει συνέχεια τον λόγο του ότι θα τα φτιάξει, αλλά μετά τον παραβαίνει. Τον ικετεύουμε τουλάχιστον σ’ αυτό το θέμα να ζητήσει την άδεια από τον Μαρτιγόπουλο να του επιτρέψει να φτιάξει τα πεζοδρόμια.

Κάτοικοι οδών Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου

(Ακολουθούν τα ονόματα των ενηλίκων που υπογράφουν την παρούσα επιστολή) 1. Αγαθοκλή Χρυσούλα
2. Αγαθοκλής Βασίλειος
3. Αγαθοκλής Δημήτριος
4. Αγαθοκλής Ελευθέριος
5. Αγγελίδης Στέλιος
6. Ασήμου Σοφία
7. Γιαπαλάκης Γιάννης
8. Δημόπουλος Βασίλης
9. Ζαρκωτός Βασίλης
10. Ζαρκωτός Γιάννης
11. Ζαρκωτού Έφη
12. Ζαφειρόπουλος Γεώργιος
13. Ζαφειρόπουλος Βασίλης
14. Ζαφειρόπουλος Στέφανος
15. Ζαφειροπούλου Αναστασία
16. Καμάρα Κλεονίκη
17. Καμάρας Γιάννης
18. Καμάρας Σταύρος
19. Καμπούρη Αναστασία
20. Καμπούρη Μαρία
21. Καραμπάτος Σωτήρης
22. Καραφωτιά Μαρία
23. Καραφωτιά Εφθαλία
24. Λύρα Έρικα
25. Λύρα Εύη
26. Λύρας Στέφανος
27. Μαντζαβίνου Λίτσα
28. Μαυρουδή Γιόλα
29. Μαυρουδής Γιώργος
30. Μαυρουδής Στέλιος
31. Μαυρουδής Συμεών
32. Μπουρλή Βασιλική
33. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
34. Παπαδοπούλου Ξανθούλα
35. Παπαδοπούλου Παρασκευή
36. Ποταμίτης Κώστας
37. Ποταμίτη Αγγελική
38. Σπηλιόπουλος Μιλτιάδης
39. Σπηλιόπουλος Παναγιώτης
40. Σπηλιοπούλου Αναστασία
41. Σταθούρος Αλέξανδρος
42. Σταθούρος Ιωάννης
43. Σταθούρος Λεωνίδας
44. Σταθούρου Ούρσουλα
45. Σταθούρου Χριστίνα
46. Συριόπουλος Πάνος
47. Χουσιάδα Αργυρώ

http://vrilissianews.gr


ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ BULLING!
ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

Από τη Δευτέρα 17/04/2017 περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Οι απεργοί πείνας έχουν θέσει σειρά αιτημάτων που αφορούν την αυθαίρετη σύλληψη των Παλαιστινίων, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση, τα ποινικά μέτρα κατά των κρατουμένων, την σκόπιμη στέρηση ιατρικής φροντίδας, την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και επικοινωνιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την έλλειψη εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που στερούνται οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και πηγάζουν από το διεθνές Δίκαιο και το ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο, το οποίο οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ το παραβιάζουν καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός των απεργών πείνας έχει ξεπεράσει τους 1.900 και αυξάνεται καθημερινά και όσο συνεχίζεται η απεργία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των κρατουμένων. Ανάμεσα στους απεργούς πείνας υπάρχουν πολλά ανήλικά παιδιά, άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και άτομα τρίτης ηλικίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών να κάνουν κάθε ενέργεια για την προστασία της ζωής τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μην τα πετάς έχουν αξία

Ξεκινάει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του δήμου Χαλανδρίου. Έπειτα από την προμήθεια 360 καφέ κάδων οικιακής κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων ο δήμος ανακοινώνει την έναρξη του νέου προγράμματος κυκλικής διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η ένταξη της λογικής της κομποστοποίησης στην ζωή των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα αρχικά ξεκινάει και απευθύνεται σε δημότες επιλεγμένων περιοχών (ΠΑΤΗΜΑ – ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) και κατά προτεραιότητα σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών και επιλεγμένα σχολεία που προτίθενται και θα αιτηθούν να συμμετέχουν. Η ενημερωτική Καμπάνια περιλαμβάνει φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες αίτηση συμμετοχής και συναφή διαφημιστικά οικιακής χρήσης. Στο νέο πρόγραμμα δεν θα γίνεται αποκομιδή των οικιακών αποβλήτων από τον δήμο και το οργανικό λίπασμα που θα προκύπτει από την διαδικασία θα χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος των συμμετεχόντων.

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής.
Συμπηρώστε την και στείλτε την στο αναγραφόμενο email στο κάτω μέρος της αίτησης.


ΝΕΟ"ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε τη Αλεξάνδρα Μπαλού


Πρωτοφανής σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.Την ώρα που στο βήμα μιλούσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Φάμελος ταυτόχρονα δεχόταν επίθεση η κα Μπαλού Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον Τζήμερο.

Αιτία όπως μας πληροφόρησε έντρομη η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σταυρούλα Δήμου ήταν η ενέργεια του Τζήμερου να σκίσει της αφίσες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν.Η κα Μπαλού διαμαρτυρήθηκε και ο Τζήμερος την έριξε κάτω και τη χτυπούσε.Στη συνέχεια ακολούθησε γενική σύρραξη με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της κας Δούρου να παίρνουν σηκωτό τον Τζήμερο και να τον βγάζουν έξω από την αίθουσα.

Δείτε την έκπληξη στο πρόσωπο του Φάμελου στο 1:28  όταν ήταν στο Βήμα και μιλούσε.

Για το ίδιο θέμα μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Καραμέρος με tweet

 
http://airetos.gr


Ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος είναι στο Χαλάνδρι

 

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα, έκτασης 300 τ.μ., στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπρόσωπο του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κων/νου Γαβρόγλου, του Κώστα Ζουράρι, υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και του Νίκου Φίλη, τέως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η πρωτοβουλία αυτή του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών - ΠΑΚΟΕ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με άλλους λαχανόκηπους που έχει δημιουργήσει στην Αττική.
Η φιλοσοφία της πορείας του ΠΑΚΟΕ, που λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, στοχεύει στην ουσιαστική, βιωματική δράση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, για τη δημιουργία πρωτογενούς παραγωγής, ώστε το αποτέλεσμα της λειτουργίας του λαχανόκηπου να καλύπτει σε ένα βαθμό τη διατροφή των παιδιών αυτών.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο τέως υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο δ/ντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, Κώστας Αρβανιτάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό που έγινε στο χώρο φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία φυτά με το ονοματεπώνυμο του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι.

Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα. Την επόμενη εβδομάδα, το ΠΑΚΟΕ θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια ενός ακόμα λαχανόκηπου στο Αιγάλεω. Ελπίζουν ότι με την προβολή τέτοιων εκδηλώσεων, να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.
Το ΔΣ του ΠΑΚΟΕ ευχαριστεί του εθελοντές συνεργάτες του και συγκεκριμένα την Μαρία Παπαδοπούλου, τον Γιώργο Καρκαλάτο, την Πόπη Καραμποΐκη, την Μαρινέτα Σκλαβενίτη, την Μαρία Φακυρίδου και την Μελίνα Αποστολίδου

http://www.inthecity.gr


ΣΤΗ Γ’ ΕΣΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


Μετά την ολοκλήρωση των play off ανόδου, η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας, έστω και σε ισοβαθμία, κέρδισε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του Πρωταθλήματος και πανηγύρισε την άνοδό της στη Γ’ ΕΣΚΑ.

Η αγωνία μας έλαβε τέλος με τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα μεταξύ της Νίκης Αθηνών και των Νέων Βύρωνα, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, και έδωσε τη νίκη στη γηπεδούχο ομάδα και ταυτόχρονα την άνοδο στην Ομάδα μας.
Σε κάθε περίπτωση ανήκουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας αλλά και στον προπονητή μας, για την ανταπόκρισή τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας του γνωστού διωγμού που υφίσταται ο Σύλλογος μας, από την διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου.

Ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της Ομάδας μας: Σπύρο Γεωργούση, Γιάννη Θάνο, Βαγγέλη Ζιάκανο, Ζήση Βήττα, Λευτέρη Αχτίπη, Μιχάλη Μουτάφη, Γιώργο Φελέκη, Δημήτρη Καραμπάτο, Παναγιώτη Παυλάτο, Κίμωνα Σακκά, Ανδρέα Ζαμπέλη, Βαγγέλη Καλτσάκα, Φίλιππο Σακκά, Χρήστο Λαζαρίδη και τον προπονητή μας Δημήτρη Ντολαπτσή.

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *