Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ BULLING!


ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

Από τη Δευτέρα 17/04/2017 περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Οι απεργοί πείνας έχουν θέσει σειρά αιτημάτων που αφορούν την αυθαίρετη σύλληψη των Παλαιστινίων, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση, τα ποινικά μέτρα κατά των κρατουμένων, την σκόπιμη στέρηση ιατρικής φροντίδας, την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και επικοινωνιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την έλλειψη εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που στερούνται οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και πηγάζουν από το διεθνές Δίκαιο και το ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο, το οποίο οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ το παραβιάζουν καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός των απεργών πείνας έχει ξεπεράσει τους 1.900 και αυξάνεται καθημερινά και όσο συνεχίζεται η απεργία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των κρατουμένων. Ανάμεσα στους απεργούς πείνας υπάρχουν πολλά ανήλικά παιδιά, άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και άτομα τρίτης ηλικίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών να κάνουν κάθε ενέργεια για την προστασία της ζωής τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μην τα πετάς έχουν αξία

Ξεκινάει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του δήμου Χαλανδρίου. Έπειτα από την προμήθεια 360 καφέ κάδων οικιακής κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων ο δήμος ανακοινώνει την έναρξη του νέου προγράμματος κυκλικής διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η ένταξη της λογικής της κομποστοποίησης στην ζωή των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα αρχικά ξεκινάει και απευθύνεται σε δημότες επιλεγμένων περιοχών (ΠΑΤΗΜΑ – ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) και κατά προτεραιότητα σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών και επιλεγμένα σχολεία που προτίθενται και θα αιτηθούν να συμμετέχουν. Η ενημερωτική Καμπάνια περιλαμβάνει φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες αίτηση συμμετοχής και συναφή διαφημιστικά οικιακής χρήσης. Στο νέο πρόγραμμα δεν θα γίνεται αποκομιδή των οικιακών αποβλήτων από τον δήμο και το οργανικό λίπασμα που θα προκύπτει από την διαδικασία θα χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος των συμμετεχόντων.

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής.
Συμπηρώστε την και στείλτε την στο αναγραφόμενο email στο κάτω μέρος της αίτησης.

ΝΕΟ"ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε τη Αλεξάνδρα Μπαλού


Πρωτοφανής σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.Την ώρα που στο βήμα μιλούσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Φάμελος ταυτόχρονα δεχόταν επίθεση η κα Μπαλού Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον Τζήμερο.

Αιτία όπως μας πληροφόρησε έντρομη η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σταυρούλα Δήμου ήταν η ενέργεια του Τζήμερου να σκίσει της αφίσες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν.Η κα Μπαλού διαμαρτυρήθηκε και ο Τζήμερος την έριξε κάτω και τη χτυπούσε.Στη συνέχεια ακολούθησε γενική σύρραξη με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της κας Δούρου να παίρνουν σηκωτό τον Τζήμερο και να τον βγάζουν έξω από την αίθουσα.

Δείτε την έκπληξη στο πρόσωπο του Φάμελου στο 1:28  όταν ήταν στο Βήμα και μιλούσε.

Για το ίδιο θέμα μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Καραμέρος με tweet

 
http://airetos.gr

Ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος είναι στο Χαλάνδρι

 

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα, έκτασης 300 τ.μ., στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπρόσωπο του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κων/νου Γαβρόγλου, του Κώστα Ζουράρι, υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και του Νίκου Φίλη, τέως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η πρωτοβουλία αυτή του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών - ΠΑΚΟΕ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με άλλους λαχανόκηπους που έχει δημιουργήσει στην Αττική.
Η φιλοσοφία της πορείας του ΠΑΚΟΕ, που λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, στοχεύει στην ουσιαστική, βιωματική δράση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, για τη δημιουργία πρωτογενούς παραγωγής, ώστε το αποτέλεσμα της λειτουργίας του λαχανόκηπου να καλύπτει σε ένα βαθμό τη διατροφή των παιδιών αυτών.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο τέως υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο δ/ντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, Κώστας Αρβανιτάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό που έγινε στο χώρο φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία φυτά με το ονοματεπώνυμο του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι.

Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα. Την επόμενη εβδομάδα, το ΠΑΚΟΕ θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια ενός ακόμα λαχανόκηπου στο Αιγάλεω. Ελπίζουν ότι με την προβολή τέτοιων εκδηλώσεων, να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.
Το ΔΣ του ΠΑΚΟΕ ευχαριστεί του εθελοντές συνεργάτες του και συγκεκριμένα την Μαρία Παπαδοπούλου, τον Γιώργο Καρκαλάτο, την Πόπη Καραμποΐκη, την Μαρινέτα Σκλαβενίτη, την Μαρία Φακυρίδου και την Μελίνα Αποστολίδου

http://www.inthecity.gr

ΣΤΗ Γ’ ΕΣΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


Μετά την ολοκλήρωση των play off ανόδου, η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας, έστω και σε ισοβαθμία, κέρδισε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του Πρωταθλήματος και πανηγύρισε την άνοδό της στη Γ’ ΕΣΚΑ.

Η αγωνία μας έλαβε τέλος με τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα μεταξύ της Νίκης Αθηνών και των Νέων Βύρωνα, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, και έδωσε τη νίκη στη γηπεδούχο ομάδα και ταυτόχρονα την άνοδο στην Ομάδα μας.
Σε κάθε περίπτωση ανήκουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας αλλά και στον προπονητή μας, για την ανταπόκρισή τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας του γνωστού διωγμού που υφίσταται ο Σύλλογος μας, από την διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου.

Ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της Ομάδας μας: Σπύρο Γεωργούση, Γιάννη Θάνο, Βαγγέλη Ζιάκανο, Ζήση Βήττα, Λευτέρη Αχτίπη, Μιχάλη Μουτάφη, Γιώργο Φελέκη, Δημήτρη Καραμπάτο, Παναγιώτη Παυλάτο, Κίμωνα Σακκά, Ανδρέα Ζαμπέλη, Βαγγέλη Καλτσάκα, Φίλιππο Σακκά, Χρήστο Λαζαρίδη και τον προπονητή μας Δημήτρη Ντολαπτσή.

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ