Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου



ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου
Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά που φαίνεται να έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνουν τους παραλήπτες αρχικά ότι έχουν επιστροφή φόρου
Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή
Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά τους δεδομένα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.
Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.
Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015



Με την δεύτερη ανάρτησή μας για τον προϋπολογισμό του 2015 θα κλείσουμε με τις διαφωνίες μας. Και ακολουθούν σε επόμενες αναρτήσεις μας οι ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ που μας οδήγησαν να δώσουμε θετική ψήφο με επιφυλάξεις, στον προϋπολογισμό και ανοχή ενός χρόνου στην διοίκηση του δήμου.

Δεν ψηφίσαμε θετικά για το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν ψηφίσαμε και αρνητικά.
Στα διαχειριστικά θέματα του δήμου το Τ. Π. δίνει απαντήσεις (αν εφαρμοστεί).
Σχολεία, όμβρια, οδοποιία, συντηρήσεις δεν είναι δευτερεύοντα ζητήματα βεβαίως.

Όμως υπάρχουν και τα μεγάλα θέματα, αυτά που έχουν στρατηγική σημασία.
Και κατά την γνώμη μας θα έπρεπε και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΗΣ και μεγάλες συναινέσεις.
Δεν είναι καθαροί οι στόχοι του Τ.Π. ως προς αυτά

Η διοίκηση επέλεξε την «δημιουργική ασάφεια» σε τρία μεγάλα θέματα στρατηγικής.
Πεύκο Πολίτη, δημαρχείο, χώροι καθαριότητα.
Και μάλλον δείχνει να θέλει να διαχειριστεί μόνη της.
Στο πρώτο θέμα, αυτό του Πεύκο Πολίτη, ο δήμαρχος – με την απάντησή του στην κριτική μας και τις ερωτήσεις μας – ουσιαστικά επιβεβαίωσε κάθε επιφύλαξή μας: «Ναι, έχω δεσμευτεί να γίνει συνάντηση των παρατάξεων με τον μελετητή για ενημέρωση για το Π. Πολίτη ΑΛΛΑ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ» είπε ο Σίμος Ρούσσος στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο μελετητής που έχει πάρει σχεδόν 1 μύριο ευρώπουλα αρνείται να ενημερώσει τους αιρετούς εκπροσώπους του Χαλανδρίου.
Επανέρχεται παραφρασμένο το παλιό ερώτημα: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ;
Και τώρα εμείς έπρεπε να εγκρίνουμε την αμοιβή του μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα δηλαδή, με την ψήφο μας;
Και μάλιστα χωρίς να ενημερωθούμε, χωρίς να δεσμευτεί ότι θα διορθώσει τα ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ που έχει η μελέτη του;
Η διοίκηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το συγκεκριμένο θέμα. 

Γιατί ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ (μας έβριζαν που το λέγαμε αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται: ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Π. ΠΟΛΙΤΗ). 

Και τώρα έχουν περιορισμένη διαπραγματευτική ισχύ. 

Γι΄αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την πόλη να διευρυνθεί η διαπραγματευτική ομάδα με τον «τσαμπουκαλεμένο» μελετητή που βεβαίως θέλει να πάρει κανένα εκατομμύριο ακόμα για να ΞΑΝΑΛΛΑΞΕΙ τα προβλεπόμενα για την ζώνη απαλλοτρίωσης της – πάλαι ποτέ – Ελ. Πεντέλης.

Πρέπει να διαπραγματευτεί ο δήμος, δεν ξέρω πόσο κατανοήτο γίνεται το υπονοούμενο. Αλλά εκεί που πρέπει θα φτάσει σίγουρα.

Και πρέπει να ληφθεί και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση – ΤΩΡΑ – για το αν θα πάρει ή όχι εντολή ο μελετητής για πρόβλεψη υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος ή να φύγουν οι βρωμόγυφτοι για το όρος Πατέρα, να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί.

Η διοίκηση πετάει την μπάλα στην εξέδρα την ώρα που προσπαθεί με «ευρύχωρες» τοποθετήσεις να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τέτοιας σημασίας θέματα και να ικανοποιεί όλες τις πλευρές εγκλωβίζοντάς τες σε αποφάσεις που δεν έχει λάβει αλλά θέλει να λάβει μόνη της.

Με ασάφεια στο θέμα του Πεύκο Πολίτη δεν δίνεις θετική ψήφο στο τεχνικό Πρόγραμμα, τι να κάνουμε;
Διότι ακόμα και αν υπαναχωρήσεις ως μειοψηφία στις θέσεις σου (που δεν είναι άλλωστε πλειοψηφικές) πρέπει να ξέρεις ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΣ και πόσο.

Αλλά υπάρχουν και τα άλλα δύο μεγάλα:

Το θέμα του Δημαρχείου: Υπάρχει θετική εξέλιξη στο τεχνικό πρόγραμμα. Προβλέπεται η επικαιροποίηση της έτοιμης από το 2000 μελέτης ανέγερσης του δημαρχείου. Θα δωθεί προτεραιότητα; Εμείς ζητάμε μια καθαρή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί ήδη άρχισαν …. οι διαφωνίες και οι σκόπιμες καθυστερήσεις. Και κάθε μήνας που περνάει είναι 30000 ευρώ σε νοίκια, χρήμα δικό σου, αναγνώστη μου.

Για τον χώρο καθαριότητας: Προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα η αγορά ΔΥΟ χώρων για την οργάνωση της υπηρεσίας και για ανακύκλωση.
Ποιοι χώροι; Γιατί δύο και όχι ένας ενιαίος ή τρεις χώροι;
 Γιατί αποκλείεται –ετσιθελικά και χωρίς συζήτηση – η πρότασή μας να χρησιμοποιηθεί ο ιδιόκτητος χώρος στη νότια πλευρά του νεκροταφείου; 

Ρωτήσαμε και δεν λάβαμε απαντήσεις. 

«Θέλουμε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα» ήταν περίπου η απάντηση του Δημάρχου.

Σωστό μεν, όλα να συζητηθούν, αλλά δεν μένουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αν έχει προηγηθεί έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για αγορά ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ. 
Αυτό είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
Με τι δεδομένα ανέλαβε το δημοτικό συμβούλιο μια τέτοια δέσμευση;
Σε τρία λοιπόν στρατηγικά θέματα έχουμε ασάφεια από την πλευρά της διοίκησης.

Δεν καταψηφίσαμε γιατί σε κανένα από τα τρία δεν υπάρχει ΣΑΦΗΣ καταγραφή διαφωνίας ή δεν έχουμε άλλη στρατηγική (π.χ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, όπως πρότειναν οι οπαδοί της ιδιωτικοποίησης).

Και η αναλυτική συζήτησή τέτοιων θεμάτων ΕΚΚΡΕΜΕΙ, ενώ θα έπρεπε να είχε προηγηθεί.

Και σε αυτή την συζήτηση εμείς μπαίνουμε με πεντακάθαρες θέσεις, αν και όταν γίνει. 

Οπότε για φέτος .... ΣΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ.
Πρώτος χρόνος είναι.

(Συνεχίζεται)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΠΗΓΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ







Παρακαλούμε αν δείτε δέντρο που στολίστηκε εχθές στην πλατεία Χαλανδρίου να μας πάρετε τηλέφωνο ή να μας στείλετε μια φωτογραφία.

Μέχρι τότε βολευομαστε με ένα ΑΛΛΟ δέντρο, το βρήκαμε στον ΓΟΥΓΛΗ αφού δικό μας ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Αλλά να μου πεις πώς στο διάολο να στολιστεί ΕΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ το δέντρο ΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ λήγει η προθεσμία για τον πρόχειρο διαγωνισμό για να αγοραστούν .... στολίδια.

Δηλαδή με βάση τις διαδικασίες τα στολίδια θα τα έχουμε περί τον .... Φλεβάρη.

Δεν πειράζει.

ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

(Και αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε ΟΡΙΣΤΕ: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θα δεις στην τεχνική έκθεση:
Για τις ανάγκες των πολιτιστικών εκδηλώσεων, του Δήμου Χαλανδρίου, την περίοδο των εορτών
από τις 20/12/14 έως τις 10/1/15 και συγκεκριμένα για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου
Δένδρου και των ξύλινων σπιτιών στην κεντρική πλατεία, προβαίνουμε στην προμήθεια
διάφορων μικρών στολιδιών όπως περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:
ΕΙΔΟΣ                ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΛΙΔΙΑ             200

και στην πρόσκληση εκδήωσης ενδιαφέροντος (προσφορές) που έχει καταληκτική ημερομηνία .... ΑΥΡΙΟ.

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΚΑΛΑ ΠΑΣΧΟΥΓΕΝΝΑ!

ΑΝ. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Μύθος οι Αυτοκτονίες στην Ελλάδα σε σχέση με το μνημόνιο.




Καθημερινά ακούω από διάφορους λαϊκιστές δημοσιογράφους , τύπου Παπαδάκη, Αυτιά κ.α., αλλά και πολιτικούς του αναστήματος του κ. Σκουρλέτη, ότι το μνημόνιο συνδέεται με 6000 αυτοκτονίες .

Ψέμα. Μεγάλο ψέμα και μάλιστα χειρίστου είδους, γιατί εκμεταλλεύεται μια ειδεχθή πράξη για πολιτικά οφέλη.

Ε! λοιπόν το νούμερο των 6.000 , δεν καταγράφεται πουθενά. Το πραγματικό σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι 5.000. Πρώτη έκπτωση.

Αυτά τα περιστατικά που καταγράφονται αφορούν την τελευταία 12ετια, από το 2000-2012 και όχι τα χρόνια του μνημονίου. Δεύτερη έκπτωση.



Για το 2011 καταγράφονται 477 και το 2012 αυξήθηκαν στις 508. Ενώ στα χρόνια 2013 και 2014, εν μέσω της πιο σκληρής μνημονιακής περιόδου, η τάση των αυτοκτονιών μειώνεται αισθητά, μας πληροφορεί ο ψυχίατρος κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, διευθυντής του τμήματος αυτοκτονιών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα".

Συνδέεται άραγε η αυτοκτονία με την οικονομική κρίση; Η απάντηση είναι όχι. Η αυτοκτονία είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αν το συνδέσει κάποιος μόνο με τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το άτομο, τότε αδικεί και το πρόβλημα και το άτομο. Επιστημονικά δεν υπάρχει σχέση αιτίας αιτιατού. Αλλιώς όσοι είχαν οικονομικά προβλήματα θα αυτοκτονούσαν και όσοι είχαν λεφτά θα ήταν ευτυχισμένοι.

Η παγκόσμια στατιστική αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Για τις αναπτυγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών , ο δείκτης ανά 100.000 είναι πάνω από 10.

Ο δείκτης 10,7 είναι ο παγκόσμιος δείκτης των αυτοκτονιών. Ενώ στην Ελλάδα ήταν στο υψηλότερο σημείο της στο 4, τις χρονιές 2005-6 , προ μνημονίου. Και αν κάποιος επικαλεστεί για τα χαμηλότερα ποσοστά , τον ήλιο και τη θάλασσα που μας «σώζουν» , τον πληροφορώ ότι έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά από κάθε άλλη χώρα και στη Μεσόγειο, ακόμα και αυτής της Κύπρου που βρίσκεται στο 4,5.

Η οικονομική κρίση μπορεί να πυροδοτήσει μια ψυχολογική κατάσταση που προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε το 90-95% των αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ΠΟΥ, οφείλεται σε κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διαταραχές προσωπικότητας , αλκοολισμό και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες.

«Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί την «αιτία» των αυτοκτονιών με αυστηρούς όρους», εξηγεί η ψυχίατρος Ελένη Μπεκιάρη εκ μέρους του Κέντρου Ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας της οργάνωσης Κλίμακα. «Είναι όμως ο εκλυτικός παράγοντας σε ευάλωτους ανθρώπους. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, άλλοι λυγίζουν με περισσότερα, άλλοι με λιγότερα. Η κρίση είναι ισχυρός στρεσογόνος παράγοντας, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να σε φέρει στα όρια».

Ο Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης διευκρινίζει ότι « η αυτοκτονία είναι μια προσωπική πράξη και ότι κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθεί ξεχωριστά για να διαγνωστούν οι αιτίες. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η αύξηση των αυτοκτονιών οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση».

Όσο για τους πολιτικάντηδες που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και δολοφονούν τη σκέψη μας, πολύ θα ήθελα να γίνουν πολιτικοί αυτόχειρες. Να παραιτηθούν. Και αν δεν το κάνουν; Ευτυχώς στις Δημοκρατίες το «όπλο» το κρατά ο λαός ακόμα, δια της ψήφου του.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΑΒΙΑ: Έχετε ξεφύγει τελείως οι φιλελέδες. Πού ζείτε μωρέ; Στη Νέα Υόρκη; Καλά δεν σας αγγίζει τίποτα παρά μόνο τα νούμερα;
Τι θα πει "παγκόσμια στατιστική";
Και τι πανηγυρισμοί είναι αυτοί γιατί οι αυτοκτονίες είναι 5000 και όχι 6000;
Λίγο μέτρο δεν έβλαψε ποτέ. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΣΤΗ: 

Αγαπητε κ. Νταβια,μαλλον αδικειται το αρθρο με το σχολιο σας.Θα σας παρακαλεσω να μη  συνδεετε την μαθηματικη επιστημη με την πολιτικη ευαισθησια. Δεν μπορουν να συγκριθουν ποιοτικα χαρακτηριστικα με ποσοτικα. Η στατιστικη απλα καταγραφει και αναλυει αυτα τα ποιοτικα χαρακτηριστικα με αριθμους. Δεν τα βλεπω ολα νουμερα, αντιθετως οι εγχωριοι αντιμνημονιακοι εμφανιζουν αριθμους που δεν καταγραφουν την πραγατικοτητα των ποιοτικων στοιχειων.
Στο αρθρο μου στηλιτευω την πολιτικη αυθαιρεσια καποιων που επιχειρουν να εκμεταλευτουν ενα θλιβερο γεγονος , για να στηριξουν τα πολιτικα τους επιχειρηματα. Ειναι και αντιεπιστημονικοι και πολιτικοι απατεωνες.
Με βαθεια εκτιμηση
Αντωνης Κρουστης.

Με εκτίμηση,
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ | akroustis1966@gmail.com

ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ SEX PISTOLS .... ΟΙ AIR PISTOLS!



Δεν είναι βέβαια ο SID VICIOUS αλλά μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα:

"Με ήλιο, χιόνια και βροχή,
πετούν ψηλά εδώ και εκεί,
από μπαλκόνι σε μπαλκόνι
...................................................."

ΦΟΒΕΡΟ!
ΚΛΑΙΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΜΑ!

(Μου αρέσει το καρπούζι, μου αρέσει το πεπόνι .....)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΓΚΑΖΙΑ (για εισαγωγή)



Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις