Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων


Άμεση καταδίκη της προκλητικής επίθεσης του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου 


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων 

 
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις δηλώσεις της σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων κατά την ομιλία της στην εκδήλωση παρουσίασης της ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, που πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη, στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Υπενθυμίζουμε στους γείτονες καθώς και σε όλη τη Διεθνή Κοινότητα ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916 – 1923) αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αιώνα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Μια θηριωδία κατά την οποία 353.000 Πόντιοι εξολοθρεύτηκαν, περισσότεροι από 400 χιλιάδες ξεριζωμένοι πήραν το δρόμο για την Ελλάδα αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό τριών χιλιετιών και μια καμένη γη: 815 χωριά ανασκαμμένα, 1.134 εκκλησίες κατεστραμμένες, 960 σχολεία γκρεμισμένα.
Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα κατά το πρότυπο της αναγνώρισης των δύο άλλων γενοκτονιών, Εβραίων και Αρμενίων, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, να προασπίσει την ιστορική αλήθεια και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος και πρόεδρος του Πρασίνου Ιδρύματος «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ», Νίκος Παπαδάκης ανέφερε: «Θεωρούμε ότι ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου συνιστά έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Εκτιμούμε ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1994 από την Ελληνική Βουλή αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα δικαίωσης. Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα κατά το πρότυπο της αναγνώρισης των δύο άλλων γενοκτονιών, Εβραίων και Αρμενίων, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, να προασπίσει την ιστορική αλήθεια και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού.»

Mύλος των Ξωτικών

 

Ο Μύλος των Ξωτικών δεν είναι ένα απλό θεματικό πάρκο, δεν είναι ένα λούνα παρκ.

Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κάθε χρονιά μήνες πριν οραματίζεται, σχεδιάζει, υλοποιεί και περιβάλει με περίσσεια φαντασία και αγάπη αυτή την ιδέα

Κάθε χρόνο λοιπόν, πέρα από τα καθαρά νούμερα που μάλλον ενδιαφέρουν από διαχειριστική άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΣ της e-Trikala, υπάρχουν και αυτά που δίνουν μία άλλη χάρη στην όλη διοργάνωση.

Για παράδειγμα φέτος χρησιμοποιήσαμε:

3.000 κιλά σοκολάτας

4.000 κιλά ζαχαρωτών

200 κιλά υγρό για φούσκες (όχι, δεν το ήπιαμε!)

Υπάρχει όμως και η πράσινη πλευρά του Μύλου, που φέτος έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού θυμίζουμε πως φέτος οι Ιππότες των Χριστουγέννων αποφάσισαν να πάρουν… προσωπικά την προστασία του.

Έτσι με την επιλογή να είναι ένας Μύλος χωρίς πλαστικό μιας χρήσης…

Συγκεντρώσαμε

27.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών

4.000 σε οργανικά. Τα σκουληκάκια μας κάνουν ακόμη πάρτι!

Παράξαμε

830kWh από το μικρό μας φωτοβολταϊκό

Γλυτώσαμε

4.500 κιλά από πλαστικά μπουκάλια, αφού είχαμε μόνο τη νέα χάρτινη συσκευασία

1.000 κιλά από πλαστικές σακούλες, μπολάκια και ποτηράκια

1.400 κιλά CO2 χάρη στα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων προς και από τον Μύλο

700 κιλά CO2 από την παραγωγή ενέργειας μέσω του φωτοβολταϊκού μας

Πάνω απ’ όλα…

Δώσαμε χαρά και ελπίδα στέλνοντας 35.000 γράμματα στον Αη Βασίλη, ο οποίος θα απαντήσει σε όλους προσωπικά!

Σκορπίσαμε πάνω από 514.356 χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

"ΑΡΓΩ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Με την Υγεία των Παιδιών δεν παίζουμε!


Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Αδιανόητη και καταστροφική για τη δημόσια υγεία είναι η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Υγείας να διακόψει για 6 τουλάχιστον εβδομάδες, την καθημερινή λειτουργία, εφημερίες κλπ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (ΝΠΠ) και να το μετατρέψει σε «mega εμβολιαστικό κέντρο», παρά την εκτεταμένη έξαρση κρουσμάτων covid στα παιδιά.

Το Παίδων Πεντέλης αποτελεί ένα από τα 3 νοσοκομεία για παιδιά, το μοναδικό σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική καλύπτοντας περιοχές έως την Εύβοια κ.α.. Εξυπηρετεί πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα.

Την εύλογη απορία κάθε πολίτη πως θα εξυπηρετούνται-στοιβάζονται όλα αυτά τα περιστατικά στα δυο ήδη υπερφορτωμένα Παίδων στο κέντρο της Αθήνας, διαδέχονται οι σοβαρές ανησυχίες για αυτό το σχεδιασμό και την ενδεχόμενη συρρίκνωση ή υποβιβασμό του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το Παίδων Πεντέλης εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) καθώς λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ οι υγειονομικοί προτείνουν την αύξηση τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, της κλινικής Covid και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η αναγκαία λειτουργία του εμβολιασμού, που μπορεί να διεξαχθεί παράλληλα, δεν γίνεται να χρησιμοποιείται για επικοινωνιακούς λόγους εντυπώσεων και σαν αφορμή για το κλείσιμο των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά την αύξηση της εργασιακής του επιβάρυνσης με τις εφημερίες, για να στηρίξει τη λειτουργία του ΝΠΠ αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση.
Ο υπουργός Υγείας αμέσως προσέφυγε κι έβγαλε παράνομη την απεργία, ώστε να επιβληθεί το κλείσιμο του Νοσοκομείου χωρίς καμία ενόχληση.

Η εμμονή του υπουργείου Υγείας για διακοπή της λειτουργίας ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί τις ιατρικές ανάγκες χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη, ενώ εμμέσως πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα που θα επωφεληθούν με το κενό που θα δημιουργηθεί.

Η μόνη ενδεδειγμένη επιλογή είναι:

- Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΝΠΠ και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής,
- Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, με αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πρέπει να ενισχυθεί και όχι να διαλυθεί, στην υγεία χιλιάδων παιδιών και στην αγωνία των γονιών δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια και κακοί σχεδιασμοί. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται για την υγεία των Παιδιών, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και συνεννόηση και όχι με διώξεις και απειλές από το υπουργείο Υγείας.