Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Χαλάνδρι Ενάντια: Για τον «απολογισμό»- φιέστα της Δημοτικής Αρχής


Για τον «απολογισμό»- φιέστα της Δημοτικής Αρχής

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που γίνεται δημόσια ενώπιον όλων των φορέων και των δημοτών θα μπορούσε να είναι μία μεγάλη ευκαιρία δημοκρατικής συζήτησης και διαλόγου για την πόλη μας.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η δημοτική αρχή επιδιώκει να μετατρέψει μία ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε παράσταση για ένα ρόλο με το δημοτικό συμβούλιο σε ρόλο θεατή και τους πολίτες σε ρόλο χειροκροτητών.

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι σε συνεδρίαση απολογισμού, καλούμαστε να συζητήσουμε χωρίς απολογισμό. Ακόμα και στον πιο μικρό εξωραϊστικό σύλλογο η οποιαδήποτε συνεδρίαση απολογισμού γίνεται στη βάση εισήγησης. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η πόλη καλείται να συζητήσει χωρίς την οποιαδήποτε έκθεση απολογισμού, η οποία να έχει δημοσιευθεί εκ των προτέρων και να είναι διαθέσιμη σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, σε όλους τους φορείς του Χαλανδρίου και σε όλους τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου σε φιέστα αυτοπροβολής της δημοτικής αρχής, όπου οι μόνοι που γνωρίζουν το θέμα της συνεδρίασης είναι τα μέλη της.

Επί της ουσίας, οι δημότες καλούνται να χρηματοδοτήσουν από τον δημοτικό προϋπολογισμό μια προεκλογική φιέστα του Δημάρχου.

Όμως, εκτός από ζήτημα δημοκρατίας προκύπτει και θέμα νομιμότητας. Ο κανονισμός λειτουργίας (τόσο ο ψηφισμένος του 2011, όσο και εκείνον που πρότεινε η παρούσα Δημοτική Αρχή στις αρχές του 2018) ορίζει ρητά ότι ο απολογισμός γνωστοποιείται 5 μέρες πριν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και είναι προσβάσιμος στους πολίτες.

Τα ζητήματα αυτά τα έχουμε θέσει εδώ και δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σχετικά με αυτά είχαμε τοποθετηθεί ήδη από το 2017, στη διαδικασία «απολογισμού» που είχε γίνει με τον ίδιο ακριβώς αντιδημοκρατικό τρόπο. Σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης, επιδιώξαμε να επιλυθούν τα παραπάνω σε συνάντηση, την Παρασκευή 1/3/19, με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Δυστυχώς οι προτάσεις που κάναμε για μία στοιχειωδώς δημοκρατική διαδικασία, που θα διασφαλίζει το διάλογο και την ισότιμη συμμετοχή κατά τη συζήτηση του απολογισμού, δεν έγιναν δεκτές, με ευθύνη του Δημάρχου και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να διεξαχθεί μια δημοκρατική διαδικασία διαλόγου για τα ζητήματα της πόλης μας. Και δυστυχώς τα ζητήματα αυτά είναι πολλά και σοβαρά:

Το θέμα του ΣΜΑ/ ΚΔΑΥ στο Πάτημα, του Καζίνο στην Κηφισίας, των κεραιών σε όλες τις γειτονιές του Χαλανδρίου, των αντιπλημμυρικών στην Κόδρου και στην Καλαμά, της προστασίας της Ρεματιάς και των κατοίκων γύρω από αυτήν, της απώλειας του 1ου ΕΠΑΛ, της καθυστέρησης του 17ου Δημοτικού στο Πάτημα, τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων στην Τούφα αλλά και αλλού, της ιδιωτικοποίησης των πάρκινγκ στους σταθμούς μετρό της περιοχής και άλλα πολλά.

Αυτά είναι τα ζητήματα που θα έπρεπε να συζητιούνται σήμερα και όχι να καλείται η πόλη να παρακολουθήσει την παρουσίαση πεπραγμένων του τοπικού πυργοδεσπότη. Δεν γίνεται ο οποιοσδήποτε να επικαλείται την αριστερά και τη δημοκρατία και παράλληλα να μην τηρεί καν την κουτσουρεμενη «δημοκρατία» του Καλλικράτη.

Η στάση της δημοτικής αρχής μας εξαναγκάζει να απέχουμε από αυτήν την παρωδία.

Η πόλη δεν έχει ανάγκη από έναν ακόμη δήμαρχο παλαιάς κοπής που -ως άλλος Γκόρτσος- θα παρουσιάζει «το έργο του», χωρίς αντίλογο και ισότιμη συζήτηση.

Έχει ανάγκη την δημοκρατική συζήτηση επί των θεμάτων που καίνε την πόλη. Και συζήτηση χωρίς λογοδοσία και παροχή όλων των απαιτούμενων πληροφοριών αφαιρεί από την αντιπολίτευση, τους φορείς και τον κάθε πολίτη τη δυνατότητα ελέγχου και, επομένως, καλλιεργεί και συντηρεί την αδιαφάνεια που είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας. Τέτοια ανάπηρη δημοκρατία μας έταξε ο Δήμαρχος στον πρώτο πανηγυρικό λόγο μετά την εκλογή του; Τέτοια ανάπηρη δημοκρατία είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Χαλάνδρι.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη, προς όφελος των κατοίκων της, κόντρα σε λογικές "περιορισμένων λύσεων στα όρια του εφικτού". Δεν θεωρούμε ότι τα ζητήματα της πόλης έχουν επιλυθεί, "επειδή οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι". Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να επικαλείται τον πάτο του βαρελιού των προηγούμενων τετραετιών, για να καλύψει τις ανεπάρκειές της.

Η δημοκρατία, η αντιπαράθεση και ο διάλογος είναι η μόνη πυξίδα για την επίλυση των προβλημάτων του Χαλανδρίου.

Και δυστυχώς ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή κάνουν ό,τι μπορούν για να μπλοκάρουν μια τέτοια συζήτηση.

Χαλάνδρι 03-03-2019

Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


'Όταν παρευρίσκεσαι  σε πολυδιαφημισμένη από τας κυρίας των τιμών εκδήλωση (που δεν έχει πάει και πολύ καλά σε συμμετοχή μπαμπουίνων) ....

.....  για να τιμήσεις τους "φιλάνθρωπους επιχειρηματίες"  που στηρίζουν το  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΣΟΥ, με χορηγίες χαρτιού υγείας, φάβας, φακής και χαπιών για την βαρυστομαχιά και την διάρροια, για τους άπορους συνδημότες μας   ....

.... σε έχουν στήσει μεταξύ του εκπροσώπου της εκκλησίας και της περιφέρειας και .... νιώθεις λίγο άβολα ως πρώην καργαριστερός ....

..... είσαι στην αίθουσα του κτιρίου που έχεις καταγγείλει την μίσθωσή του για μέγα σκάνδαλο του προηγούμενου,  που εσύ όμως τον έχεις πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου ....

.... και πέντε χρόνια μετά από την πρωτηφορά καργαριστέρα, συνεχίζεις να  πληρώνεις πέντε χιλιάρικα  τον μήνα νοίκι για να μοιράζεις την φακή  στους πτωχούς ....

... ε το έχεις εκείνο το σφίξιμο, που έχεις όταν είσαι στον ..... θρόνο και έχεις δυσκοιλιότητα ....

.... ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!


Από το Σάββατο το βράδυ ενημερώσαμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφασή μας να μην πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με απολύτως προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και αποτέλεσμα, αυτή του - κατά Συμεών - δημόσιου απολογισμού

Η διοίκηση του δήμου έχει αναλάβει συνειδητά ή ασυνείδητα να κατεξεφτιλίσει κάθε έννοια αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας.
Αυτό έκανε με την παρωδία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, αυτό κάνει με την διαδικασία του δημόσιου απολογισμού..
  • Επέλεξε ως μέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης την Κυριακή της Αποκριάς. Για την μέρα και το ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ αποτέλεσμα της ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κανενός δημότη εκτός εκείνων  του πλαισίου των "εμπλεκομένων" εργασιακά ή πολιτικά με το  δήμο δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο από το να πούμε ότι στα περισσότερα δημόσια σχολεία της πόλης έγιναν εχτές  προγραμματισμένα πάρτυ μασκέ και ψήνονταν σουβλάκια στα προαύλια. Ούτε λοιπόν οι σύλλογοι γονέων δεν θα μπορούσαν να είναι εκεί που τους καλούσε ο δήμαρχος.
  • Ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ: Ενοικίαση αίθουσας ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? Δεν έχει ο δήμος αίθουσα στο Κέντρο Νεότητας ή στην  Παπάγου,?  'Εντυπα, βίντεο, λεφτά για Livestreaming, ολοδσέλιδες καταχωρήσεις στις υπαλληλικές τοπικές εφημερίδες ..... ΓΙΑΤΊ? Για να κάνει απολογισμό του έργου του ο  Δήμαρχος  στους συμβασιούχους του δήμου και τα μέλη της παράταξής του;
  • Την Πέμπτη το μεσημέρι η πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να μετάσχουν σε σύσκεψη ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13.00 για να συζητήσουν λέει, τα διαδικαστικά. Εκεί στον δήμο φαίνεται ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ δεν έχουν μισθό και τα έξοδά τους (κινητά, ταξίδια, μετακινήσεις, κλπ) πληρωμένα - όπως τα στελέχη της διοίκησης και η δημόσια υπάλληλος πρόεδρος του ΔΣ - και δεν μπορούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να αφήνουν τις δουλειές τους.  Και άρα ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ  της διοίκησης να καθορίζουν τις συνεδριάσεις σε ώρες που βολεύουν ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Τούτων δοθέντων, το Σάββατο το βράδυ ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Χαλάνδρι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, Άγγελος Νταβίας  έστειλε το ακόλουθο email στην λίστα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και εγώ την στάση μας που θα είναι να απέχουμε από την διαδικασία.
Χωρίς προφάσεις και αιτήματα αναβολής εμείς θέλουμε να είμαστε καθαροί: Δύομιση μήνες πριν τον απολογισμό ΟΛΩΝ ΜΑΣ στους δημότες του Χαλανδρίου, αναμένοντας την κρίση τους, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να μετέχουμε σε μια διαδικασία όπου:
- Είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί άρα θα αρχίσει στην καλύτερη στις 11.30
- Θα προβληθεί ένα προπαγανδιστικό βίντεο απολογισμού το οποίο έχει επιμεληθεί η δημοτική αρχή μόνη της, με έξοδα του δήμου κανένα μισάωρο.
- Θα μιλήσει ο δήμαρχος καμιά ώρα και οι πέντε αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος του ΔΣ από κάνα μισάωρο.
Άρα η ώρα θα έχει φτάσει περίπου τρεις με τρισήμιση όταν το λόγο θα πάρει ο κ. Κουράσης.

Μόλις τελειώσει ο κος Κουράσης η πρόεδρος θα αρχίσει να υπενθυμίζει ότι επικρατεί κόπωση στο ακροατήριο και πρέπει να συντομεύουμε την διαδικασία.
Άρα - με τις καλύτερες των προβλέψεων - θα μπορούμε να πάρουμε τον λόγο κατά τις πέντε να μιλήσουμε ....στο προεδρείο (γιατί κανένας άλλος δεν θα έχει μείνει).
Επειδή αύριο είναι Απόκριες εμείς θα είμαστε σε άλλο πάρτι μασκέ.
Ο απολογισμός όλων μας θα κριθεί σε δυόμιση μήνες από τους .... αρμοδίους.
Εμείς ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και χωρίς δικαιολογίες

Το χθεσινό καρναβάλι μας δικαίωσε:
 

Άδεις καρέκλες, αντιπαράθεση που το μόνο που μπορεί αν προσφέρει είναι να περιορίσει την δυνατότητα ουσιαστικών συγκλίσεων πάνω σε πολιτικές επιλογές,, μασκέ διαμαρτυρίες για τον ΧΕΥ 9 από παρατάξεις που ΨΗΦΙΣΑΝ την αγορά σκάνδαλο, της παράταξης Κουράση περιλαμβανομένης, με φερετζέ ..... Καρατζά και μεγάλη αυτοϊκανοποίηση από την πλευρά της διοίκησης δια το μεσσιανικό έργο τους.

Παίζει από παλιά!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ! 
ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ...


Σε πολλούς - όχι βέβαια σε εμάς - στο Χαλάνδρι έχει προκαλέσει εντύπωση ο ξαφνικός έρωτας των ηγετικών πόλων των δύο πτερύγων των νεοδημοκρατικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο Χαλάνδρι που συγκρούονταν ή παρίσταναν ότι συγκρούονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ως καλός και υπάκουος νεοδημοκράτης που περιμένει να αξιοποιηθεί μετά τις εκλογές σε κάποια κυβερνητική θέση ξέχασε τις α/πολιτικές διαφωνίες του με τον Γ. Κουράση και βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του σε κάθε εκδήλωση.

Τα βαθύτερα αίτια για τα οποία ξανασμίξαν τα αηδόνια είναι γνωστά σε όλους. Η άκρη του νήματος είναι στο Πεύκο Πολίτη.

ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ των περίεργων συμπεριφορών του κατεστημένου πολιτικού προσωπικού του Χαλανδρίου βρίσκεται στο Πεύκο Πολίτη.

Στις πρώην και τις επόμενες διαπλοκές του Πεύκο Πολίτη.

Εχθές - με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με τίτλο "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" οι Γαλαζοπρασινολουλακί βρήκαν χώρο.

Χώρο που τους δίνει απλόχερα ο Συμεών με τις μεσσιανικές φαντασιώσεις του και το κατάντημά του. Με τις συμμαχίες του με ό,τι πιο αντιδραστικό και ιδιοτελές υπάρχει στο Χαλάνδρι.

Εχτές άκουσε να του λένε μπράβο που υλοποιεί το όραμα του συχωρεμένου του Γυφτόπουλου, το όραμa της ..... "αυτοεξυπηρέτησης" μέσα στην αίθουσα του απολογισμού, από τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ που είναι μαζί του.

Απέξω οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ έκαναν αντιπολίτευση στον Συμεών προβάλλοντας ..... την Λούλα και τους αγώνες της για το Χαλάνδρι.

"ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ", όπως επεσήμανε ο Ακατανόμαστος στον πρώην δημοτικό σύμβουλο Κώστα Δρίβα, γνωστό φίλο της Πλατείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ,  έγραψε ο Ακατανόμαστος.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ!

Ή αλλιώς ..... το ΟΛΟΙΜΑΖΙταβρήκαμε ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!

Καταλάβατε ή να κάνουμε και κακά μας?

Περιπετειώδης δημόσιος απολογισμός του Δήμου ΧαλανδρίουΜε απουσία της αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίες κατοίκων του Πατήματος συνοδεύτηκε η ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου στον κινηματογράφο «Αθηνά», την Κυριακή 3 Μαρτίου. Η ένταση είχε σχεδόν προαναγγελθεί πριν ακόμα την έναρξη του δημόσιου απολογισμού, καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας διαφωνούσαν με τη διαδικασία, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι θα μονοπωλούσε τη συζήτηση και πως οι υπόλοιποι ομιλητές θα τοποθετούνται μετά από ώρες.

Το ζήτημα είχαν θέσει την προηγούμενη της συνεδρίασης οι Γιώργος Θωμάς (Χαλάνδρι η πόλη μας), Άγγελος Νταβίας (Χαλάνδρι Αλλάζουμε πορεία), ενώ διαμαρτυρήθηκαν παίρνοντας τον λόγο, λίγο πριν από την έναρξη, οι Μιχάλης Κόσσυβας (παράταξη Γιώργου Κουράση) Λούλα Καρατζά (Λαϊκή Συσπείρωση), Γρηγόρης Καλομοίρης (πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια). Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος αντέδρασε λέγοντας ότι για τους όρους της συζήτησης δεν είχαν τεθεί ενστάσεις σε σχετική σύσκεψη των επικεφαλής παρατάξεων, ενώ είπε πως η προβλεπόμενη διαδικασία ήταν ακριβώς ίδια με την περσινή όπου συμμετείχε η αντιπολίτευση.

Διαμαρτυρία κατοίκων


Ενώ η συζήτηση βρισκόταν ακόμα σε διαδικαστικό επίπεδο, πολίτες από την περιοχή του Πατήματος μπήκαν στον χώρο της συνεδρίασης, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή, όπου ο Δήμος αγόρασε το ακίνητο «ΧΕΥ 9», χώρος στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας. Οι κάτοικοι σήκωσαν πανό και φώναξαν το σύνθημα «όχι σκουπίδια μέσα στα σχολεία». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι ανησυχίες των περίοικων δεν θα επιβεβαιωθούν, καθώς ο Δήμος δεν πρόκειται να κάνει σταθμό μεταφόρτωσης δίπλα από σχολικές μονάδες και σταθμό μετρό. Η ένταση συνεχίστηκε και μάλιστα, ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και σε παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση.

«Είμαστε εκεί που βρίσκονται οι αγώνες των Χαλανδραίων, στα πανό, τα πεζοδρόμια και τα αιτήματά τους», δήλωσε, από την πλευρά της, η Λούλα Καρατζά, ενώ ο Χρήστος Κασίμης ανέφερε ότι «η συνεδρίαση δεν είχε καμία νομιμοποίηση» και «ο κόσμος αντιμετωπίστηκε εμμέσως πλην σαφώς σαν να είναι σκουπίδι». Το κλίμα επιχείρησε να εκτονώσει έξω από την αίθουσα της συζήτησης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γερολυμάτος συνομιλώντας με τους πολίτες του Πατήματος, στους οποίους δεσμεύτηκε να έχουν συνάντηση για το ζήτημα.

Kαι η… συνεδρίαση

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο από τη Διοίκηση του Δήμου για τα πεπραγμένα θητείας από το 2014, ενώ ακολούθησαν οι παρεμβάσεις Δημάρχου, αντιδημάρχων και ορισμένων εκ των παρευρισκόμενων. Σε φορτισμένο κλίμα ο κ. Ρούσσος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του πως «δώσαμε μία υπόσχεση, ό,τι και να συμβεί θα ξαναφτιάξουμε το Χαλάνδρι», προσθέτοντας: «Το μικρό βήμα έχει ήδη γίνει και απομένει στους πολίτες της πόλης να το συνεχίσουν». Αναφερόμενος, δε, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για «μαύρο μέτωπο», το οποίο «από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μείωση δημοτικών τελών, την έγκριση του προϋπολογισμού, βάζει τώρα μπροστά το θέμα των σκουπιδιών».

Πρωτοβουλία πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»: Απολογισμός – φιέστα του Δήμαρχου

Με ανακοίνωσή τους, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι μέλη της δημοτικής κίνησης πρωτοβουλίας πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» χαρακτήρισαν ως «φιέστα» τον απολογισμό του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, τον οποίο αποκάλεσαν «τοπικό πυργοδεσπότη».

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική παρέμβαση: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Αλέξανδροτ Καζαντζίδη από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Γέφυρες παντού.

υου Γ. Παπαγιαννόπουλου
Γέφυρες παντού.

Όχι σαν κι΄αυτές που κατέρρευσαν από τις βροχές στον Πλατανιά του Νομού Χανίων.

Άλλες γέφυρες ποιο προσωποποιημένες…Οι οποίες στήνονται ή ξεστήνονται με μεγάλη ταχύτητα και ανάλογα κάθε φορά ποιος- μηχανικός- καλεί.

Η τελευταία της περασμένης Δευτέρας, στήθηκε με προτροπή του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «η απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος». Η “παλαιοκομμουνιστική» φράση ειπώθηκε προσδοκώντας συνεργασία (κατά άλλους λεηλασία) του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, από τους οποίους όμως εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι». «Η συγκεκριμένη φράση είχε πιθανώς ως στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αριστερές ρίζες του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι, σε κάθε περίπτωση, εξυπηρετεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, έστω κι αν η φρασεολογία θυμίζει μανιφέστο της κομμουνιστικής Αριστεράς της δεκαετίας του ’50. Όπως επίσης και παλαιά άρθρα του «Ριζοσπάστη» του 1970.» (TimesNews) . Διότι, μπρος στα κάλλη (συγνώμη, μπρος στα ψηφαλάκια), τι είναι η (δανεική έστω) φρασεολογία; Να σημειώσω απλώς, ότι με παλαιά και φθαρμένα υλικά, δεν φτιάχνεις σόι σπίτι. Αλλά αυτό, δεν μας αφορά, δεν χτίζουμε εμείς το συγκεκριμένο σπίτι.

- Γέφυρα στήνει με ποικίλους τρόπους και ο γείτονας Ερντογάν, προκειμένου να διαβεί το Αιγαίο και να αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά (!!), ή, βραχονησίδες. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μεγάλη ναυτική άσκηση των Τούρκων την ίδια στιγμή, σε τρεις Θάλασσες : στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο. Ακούμε και ξανακούμε ως παραφωνία τις αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων για την «Γαλάζια Πατρίδα». Εγώ επισημαίνω: προσέξτε μήπως οι Γέφυρες σας , έτσι αθεμελίωτες και ανιστόρητες που είναι, καταρρεύσουν σαν αυτές του Πλατανιά Χανίων.

Όσον αφορά την ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, έχουμε εδώ κι άλλη λαθροχειρία από την τούρκικη πλευρά. Διευκρινίζω λοιπόν ότι «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η από αρχαιοτάτων παρουσία και κατοίκηση των Ελλήνων στις θάλασσες της Μεσογείου, τόσο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, όσο και στην Κύπρο..

(οι πρόγονοι των Τούρκων, οι Σελτζούκοι, έφτασαν εδώ, τουλάχιστον 16 με 17 αιώνες αργότερα…)