Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΡΕΟ Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους στον Δημοτικό Σύμβουλο Θωμά Βαρδουλάκη για την απώλεια της μητέρας του.

Στους οικείους της εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Πανηγυρική αθώωση των 35 μελών του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αθωώθηκαν πανηγυρικά τα τριάντα πέντε (35) Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011 που κατηγορούνταν για... πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο του 2011, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους κατά 60% από την τότε κυβέρνηση, καθ' υπόδειξη της τρόικας.

Με ομόφωνη απόφαση της Προέδρου της έδρας και της Εισαγγελέως του Α' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τα τριάντα πέντε (35) Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαλλάχθηκαν των κατηγοριών. Το Δικαστήριο έκρινε πώς δεν αποδείχθηκε καμία ρύπανση του περιβάλλοντος, γιατί απλά, δεν υπήρξε ρύπανση στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν, όπως είχαν υποχρέωση, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που εκπροσωπούσαν.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε τελικά μετά από έξι (6) χρόνια και οκτώ (8) συνεχείς αναβολές. Το «σύστημα», πολιτικό και επιχειρηματικό, που δεν θέλει εμπόδια στο δρόμο της υλοποίησης της μνημονιακής πολιτικής, θέλησε να κρατήσει σε «ομηρεία» τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ' επέκταση ολόκληρο τον κλάδο, διατηρώντας επί μακρόν την απειλή μίας καταδίκης.

Θέλησε να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., που αντιστέκονται στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας. Η προσπάθεια τους αποδείχθηκε μάταιη. Τα τριάντα πέντε (35) Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011 αθωώθηκαν χωρίς υπό το καθεστώς τρομοκρατίας να έχουν κάνει οποιαδήποτε έκπτωση στις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους.

Η απόφαση του Α' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όχι μόνο συνιστά δικαίωση για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά θωρακίζει τα συνδικάτα και προστατεύει την λειτουργία τους έναντι οποιασδήποτε αυθαίρετης παρέμβασης στο έργο τους. Η αλήθεια έλαμψε στο δικαστήριο, έστω και μετά από χρόνια, και μία ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποινικοποίησης των αγώνων τους κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή των δανειστών, έπεσε στο κενό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θέλει να ευχαριστήσει τους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Νίκο Σαράντη (και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αττικής), Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργο Καπλάνη και Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη καθώς τον πρώην Αναπληρωτή Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηλία Βρεττάκο, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηλία Ηλιόπουλο, τον συνάδελφο Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τον Υγιεινολόγο-Επόπτη Δημοσίας Υγείας και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Γιώργο Μακρυνό που παραβρίσκονταν όλες τις φορές στο δικαστήριο για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των Μελών του Γενικού Συμβουλίου.

https://www.epoli.gr

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

http://vironasipolimas.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html#.WgqFC4hx3IV
 
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ 
 
Προς: τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
Κοιν.: κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αγγέλη

Κοιν.: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 

 
Σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις δρόμων του Δήμου μας που με την πάροδο των χρόνων έχουν μετατραπεί σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, συμβαίνουν πολύ συχνά ατυχήματα.
Επί της ουσίας, έχουν περάσει πολλές διοικήσεις του δήμου, χωρίς το θέμα να αντιμετωπιστεί ποτέ αποτελεσματικά και η κατάσταση να διαιωνίζεται.
Στο συγκεκριμένο υπόμνημα θα αναδείξουμε μερικές από τις πλέον γνωστές για τα ατυχήματα που συμβαίνουν συνεχώς.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΕΥΘΕΙΑ» Μια ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη για τον Γιώργο Κακουλίδη - Τετάρτη 15/11 στις 20:30Λόγω της επιτυχίας που είχε η προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη για τον Γιώργο Κακουλίδη, θα γίνει μια επαναληπτική προβολή την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στον 1ο όροφο συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κακουλίδη «Τα σκληρά λουλούδια».

Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00.