Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η τελευταία ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου  
20 Ιουνίου 2014

Σε τραγικό αδιέξοδο παραμένει η χώρα (και η αριστερά της) μετά τις τριπλές εκλογές του Μαίου. Παρά την τεράστια καταστροφή που έχει σημειωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, παρά τις πολύ μεγάλες απώλειες των μνημονιακών ή ημιμνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) στις εκλογές, το μνημονιακό μπλοκ διατήρησε τη δυνατότητα να κυβερνά για λογαριασμό της Τρόικας, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της «Καθόδου στην Κόλαση» της Ελλάδας, της διαδικασίας δηλαδή καταστροφής και υποδούλωσης της χώρας.

Από την άλλη, ο ελληνικός λαός δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις, την πολιτική και την όλη παρουσία των mainstream«αντιμνημονιακών» κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και δευτερευόντως Αν.Ελλ.) και δεν τα εμπιστεύεται για να τους δώσει την εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής της πορείας της χώρας, παρά την τεράστια πίεση που δέχεται και τη βιβλική καταστροφή που συνέχισε να σημειώνεται την περασμένη διετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας διατηρεί, σημειώνοντας μικρές απώλειες μάλιστα, τον όγκο των δυνάμεών του. Ο προφανέστερος αντιμνημονιακός του σύμμαχος, οι Αν.Ελλ., υπέστη πολύ μεγάλη ήττα, εξαιτίας του τρόπου που πολιτεύτηκε ο κ. Καμμένος.

Φοβούμεθα ότι μετά την ξαφνική εκλογική εκτόξευση και τους θριάμβους του 2012, οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ (και Αν.Ελλ.) νόμισαν ότι έγιναν περίπου ιδιοκτήτες της ιστορίας, όπως συνέβη και σε πολλούς άλλους προηγουμένως. Θεώρησαν ότι είναι κυβέρνηση εν αναμονή και ότι ο κόσμος θα τους ψηφίζει αναγκαστικά, ότι κι αν πουν ή κάνουν, για να απαλλαγεί από τα Μνημόνια. ‘Εχασαν τον αυθορμητισμό, την επαφή δηλαδή με τον λαό, που χαρακτήρισε τον Τσίπρα πριν από τον Ιούνιο 2012.

Οι απώλειες των «μνημονιακών» κατευθύνθηκαν είτε προς το «συστημικό τίποτα» Ποτάμι, που πρέπει να θεωρηθεί τμήμα του μνημονιακού μπλοκ, είτε προς τη ΧΑ, που δεν μπορεί όμως να αθροισθεί με τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς για να δώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το ίδιο συμβαίνει πρακτικά και με το ΚΚΕ και την Ανταρσία, στους οποίους επέστρεψε τμήμα των ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο 2012.

Η σχετικότητα της «πρωτιάς»

Αν οι ευρωπαϊκές ήταν εθνικές εκλογές, τα αποτελέσματα αυτά δεν θα επέτρεπαν αριθμητικά τον σχηματισμό αντιμνημονιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτοξεύτηκε εκλογικά το 2012 γιατί οι ‘Ελληνες ανακάλυψαν ξαφνικά τις κρυμμένες χάρες των προσώπων και των ιδεών του, αλλά γιατί αναζήτησαν πολιτικό εργαλείο ικανό να διακόψει το μνημονιακό καθεστώς. Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει χάνει αυτομάτως τον βασικό λόγο της, πέραν του 3%, πολιτικο-εκλογικής του απήχησης.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, με ή χωρίς συμμάχους, και δεν πάει σε σύγκρουση με τους Πιστωτές, αυτό θα θεωρηθεί προδοσία από τους οπαδούς του και θα τον οδηγήσει πιθανότατα σε σύντομη και άσχημη πτώση. Για να αναλάβει όμως την κυβέρνηση μιας καταστρεφόμενης χώρας, εν συγκρούσει με τους «Πιστωτές», ένα κόμμα οφείλει να διαθέτει ποσοστά πολύ μεγαλύτερα του 26%, πολιτικο-ιδεολογική ηγεμονία στη χώρα, εσωτερικό/διεθνή πολιτικό λόγο πολύ υπέρτερο των αντιπάλων του, άλλου τύπου δεσμούς με τις μάζες, όχι αυτούς που αντανακλώνται στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών όπως και των εκλογών στα διάφορα σωματεία. (1)

Με τέτοια αποτελέσματα, αν δεν σημειωθεί κάτι πολύ απρόβλεπτο, τους επόμενους μήνες θα δούμε περαιτέρω εξασθένηση της οικονομίας και της όποιας εθνικής ισχύος, δεινά πλήγματα στην κοινωνία, νέες λεηλασίες δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, πιθανότατα την απώλεια του ελληνικού ελέγχου των τραπεζών, απώλειες και άλλων ευκαιριών «διόρθωσης» της πορείας της χώρας, συνέχιση της μαζικής μετανάστευσης ιδίως μορφωμένων και νέων, που η Ελλάδα τους χρειάζεται και για την παραγωγική και για την πολιτική της αναγέννηση.

Η ψυχολογία του ελληνικού λαού, η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του θα γνωρίσει νέες ήττες. Η ελληνική τραγωδία, η γενοκτονία, το «κοινωνικό ολοκαύτωμα» των Ελλήνων, θα συνεχιστεί και μάλιστα και με τη δική μας υπογραφή, χωρίς ή με πολύ ανεπαρκείς διεθνείς διαμαρτυρίες. Και άλλοι συμπολίτες μας θα προστεθούν σε αυτούς που τερματίζουν μια ανυπόφορη ζωή, χιλιάδες ακόμα θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας των όλο και μεγαλύτερων προβλημάτων του συστήματος υγείας και ασφάλισης, ή θα τη δουν να καταστρέφεται.

Η συνεχιζόμενη εφιαλτική καταστροφή της χώρας στέλνει νέους ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως χάνει ταυτόχρονα παληούς ψηφοφόρους του προς τα δεξιά (λόγω της στάσης του στα εθνικά), προς τα αριστερά (από ψηφοφόρους που εκτιμούν ότι νερώνει το αντιμνημονιακό κρασί του πηγαίνοντας δεξιά) και προς … παντού, λόγω «αστάθειας» του όλου πολιτικού σήματος που εκπέμπει, με συχνές και αντιφατικές δηλώσεις των οικονομολόγων του, μη απάντηση στο κεντρικό ερώτημα τι θα κάνει αν η ΕΚΤ σταματήσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, γενική αβεβαιότητα.

Σε κατάσταση καταστρεφόμενου έθνους-κράτους, όταν η αβεβαιότητα και ανασφάλεια αγκαλιάζουν τις πιο βασικές σταθερές της ζωής των ανθρώπων, σε μια κατάσταση που θυμίζει τη Γερμανία αμέσως πριν τον Χίτλερ (1929-33) ή αμέσως μετά την ήττα και κατάληψη της Γερμανίας (1945), από την άποψη της ανασφάλειας και των βασικών κρατικο-κοινωνικών αναφορών, το πιο σημαντικό για να κερδίσει ένα ρεύμα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων είναι η αποφασιστικότητα και η σταθερότητα. ‘Όπως επίσης και η αναφορά στο απειλούμενο έθνος, η ενσυναίσθηση της χώρας, απολύτως απαραίτητη για τη διεκδίκηση της ηγεμονίας.

Οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ 


Εθνική ή Κοινωνική Απελευθέρωση;


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κοινωνική Πάλη, στη σημερινή εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είναι φανερό ότι παίρνει εντελώς διαφορετικές μορφές από τις κλασικές του περασμένου αιώνα. Τότε, τα όρια μεταξύ των δύο τύπων απελευθέρωσης, εθνικής και κοινωνικής, ήταν σαφώς διακριτά. Έτσι, η Κοινωνική Πάλη είχε στόχο είτε, από τη μια μεριά, την εθνική απελευθέρωση από αποικιοκρατικές δυνάμεις στον Τρίτο Κόσμο και από κατοχικές δυνάμεις στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε, από την άλλη, την κοινωνική απελευθέρωση από τον «ταξικό εχθρό», δηλαδή την δημιουργία μιας αταξικής κοινωνίας, είτε σοσιαλιστικής (επανάσταση του 1917 κ.λπ.) είτε ελευθεριακής (Ισπανική του 1936). Και αυτό, παρά τις θεωρητικές ακροβασίες, (αν όχι ταχυδακτυλουργίες) ιδιαίτερα των περισσότερων Μαρξιστών, αλλά και κάποιων «ελευθεριακών» της συμφοράς, να συγχωνεύσουν τους δύο τύπους απελευθέρωσης στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση, με σημαντικές όμως φωτεινές εξαιρέσεις ανάμεσά τους που έβλεπαν την προτεραιότητα του εθνικοαπελευθερωτικού ή πατριωτικού αγώνα στις συνθήκες αποικιοκρατίας ή στρατιωτικής Κατοχής. Και ήταν αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις που οδήγησαν τους λαούς στην εθνική τους απελευθέρωση, με πρωταρχικά παραδείγματα τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» στην ΕΣΣΔ και τα αντί-αποικιοκρατικά κινήματα στον τ. Τρίτο Κόσμο.

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΣΑΡΙΑ, Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πόσο ζοφερή είναι η κατάσταση όσων χριστιανών της Συρίας βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα υπό την επικυριαρχία των φανατικών μουσουλμάνων ισλαμιστών ανταρτών, που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ και έχουν υπό την κατοχή στους ακόμα κάποια εδάφη στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, (1/3/2014), επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadoluajansı, καθώς και το βρετανικό, BBC.
Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια την τουρκική εφημερίδα, όσοι χριστιανοί έχουν βρεθεί σε εδάφη που ελέγχονται από φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες έχουν τρεις «επιλογές» για το μέλλον τους. Η πρώτη είναι να εξισλαμιστούν, δηλαδή να απαρνηθούν επίσημα την χριστιανική τους πίστη, η δεύτερη επιλογή είναι να υποταχτούν στην Σαρία, (δηλαδή στον αυστηρό μουσουλμανικό νόμο ) και παράλληλα να πληρώnουν ένα βαρύ κεφαλικό φόρο, το γνωστό χαράτσι, και η τρίτη επιλογή, είναι απλά ο θάνατος, δηλαδή η εν ψυχρώ εκτέλεση αν δεν δεχτούν τις δυο πρώτες επιλογές.
Ήδη η τρεις αυτές επιλογές έχουν επιβληθεί, όπως αναφέρεται στους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, Rakka, της Συρίας, που έχει περάσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών του IŞİD, δηλαδή του ισλαμικού κράτους Συρίας-Ιράκ. Το IŞİD είναι από τις πιο φανατικές ισλαμικές οργανώσεις που πολεμούν στην Συρία και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που θα επεκτείνεται από το δυτικό Ιράκ στα εδάφη της Συρίας που βρίσκονται υπό την κατοχή των ισλαμιστών. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα από ένα χριστιανικό ναό υπό τη κατοχή των Ισλαμιστών της Συρίας, όπου ο σταυρός που βρίσκονταν στην κορυφή του ναού καθηλώθηκε από τους Ισλαμιστές οι οποίοι ανέβασαν στην ίδια θέση το ισλαμικό του λάβαρο.
Τις ίδιες σκληρές επιλογές στους χριστιανούς κατοίκους είχε επιβάλει και η άλλη γνωστή ισλαμική οργάνωση, η AlNusra, που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και η οποία έχει κυριαρχήσει σε κάποιες περιοχές της βόρειας Συρίας, της πόλης του Χαλέπι και συγκεκριμένα στην περιοχή Azez. Στις τελευταίες μάχες όμως και με την προέλαση του εθνικού συριακού στρατού, οι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες της AlNusra αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Το μακάβριο όμως της υποχώρησης τους, ήταν ότι όταν έφτασε εκεί ο συριακός στρατός ανακάλυψε ένα μεγάλο ομαδικό τάφο από χριστιανούς που είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ από τους φανατικούς ισλαμιστές.
Όλα αυτά, όπως τα ομολογεί και η τουρκική εφημερίδα, δίνουν το μέγεθος της γενοκτονίας των χριστιανών της Συρίας που επιτελείται από τους φανατικούς ισλαμιστές πάντα με την ενεργό στήριξη της υποκριτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που από την αρχή είχε πολεμήσει το καθεστώς του Άσαντ, ενώ «σφυρίζει αδιάφορα» στα εγκλήματα των ισλαμιστών κατά του χριστιανικού στοιχείου της Συρίας, (όπου υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χριστιανοί ορθόδοξοι, χωρία από τους αιρετικούς). Ακόμα να μάθουμε τι έχει απογίνει ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης που έχει απαχτεί από τους ισλαμιστές, (να’ ναι καλά το «μεγάλο ενδιαφέρον» της ελληνικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας που έχει πιεί το…αμίλητο νερό), ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των καλογριών που επίσης απήχθηκαν από τους Ισλαμιστές. Εδώ βλέπουμε την δυτική αμερικανοευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ από την μια φωνάζει ότι δήθεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την θρησκευτική ελευθερία και καταπολεμά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, από την άλλη κωφεύει στα εγκλήματα των ισλαμιστών της Συρίας ιδιαίτερα κατά του χριστιανικού πληθυσμού. Την ίδια ευρωπαϊκή υποκρισία βλέπουμε και στην Ουκρανία. Ενώ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυνηγούν με κάθε μέσο τα φίλοναζιστικά κόμματα, στην Ουκρανία στηρίζουν με κάθε μέσο την νεοναζιστική παράταξη που ανέτρεψε το νόμιμο ουκρανικό καθεστώς. Και το μεγαλύτερο ανέκδοτο της εποχής μας : Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία ότι…επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


olympia

ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


του Λευτέρη Ριζά


Το πρώτο ήταν αυτό της «Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας για το έτος Κύπρου 14». Το σχολιάσαμε προχτές [1]. Γράφαμε ότι «Ουσιαστικά η Διακήρυξη στηρίζει τη γραμμή Αναστασιάδη. Πιο συγκεκριμένα το έγγραφο Αναστασιάδη-Ερόγλου του παρελθόντος Φεβρουαρίου, το οποίο οδηγεί σε λύση χειρότερη του σχεδίου Ανάν» και «ότι τη Διακήρυξη αυτή υπογράφουν βουλευτές, στελέχη, παράγοντες και διανοούμενοι που είχαν στηρίξει το σχέδιο Ανάν».

Η «Διακήρυξη» και η πρωτοβουλία για το «Έτος Κύπρου 2014» ως φαίνεται δεν βρήκε σύμφωνους πάρα πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πολύ καλά έκαναν να θελήσουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους αυτή, ανοιχτά και με το γνωστό σε αυτές τις περιπτώσεις τρόπο: Έγραψαν ένα δικό τους κείμενο, σε αντιπαράθεση με αυτό της «Διακήρυξης» και κάτω από αυτό «μάζεψαν» κι αυτοί υπογραφές: σε πρώτη φάση 62. Όλοι ανήκοντες στον ΣΥΡΙΖΑ: βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές ή νομάρχες, στελέχη και μέλη του. Βέβαια ανάμεσα τους και ο Γιάννης Θεωνάς που στο μεταξύ είχε προλάβει να υπογράψει και την «Διακήρυξη» (πρέπει δηλαδή να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση ή άγνοια του Κυπριακού σε βάθος). Η «Διακήρυξη» υπογράφτηκε από εκπροσώπους όλου του ανανικού φάσματος: δηλαδή και από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και «ανένταχτους» διανοούμενους.

Το δεύτερο αυτό κείμενο έχει τίτλο: «40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ - 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ». Από πουθενά, σύμφωνα με το κείμενο, δεν προκύπτει ότι υπάρχει διαφορά ουσίας, αντιπαλότητα, με το κείμενο της «Διακήρυξης» [την οποία είχα επισυνάψει στην εναντίον της κριτική μου. Το ίδιο θα επισυνάψω στο τέλος και το δεύτερο κείμενο].

Το κορίτσι με τους μπάφους


του Θανάση Καρτερού

Έπιασε το Λιμενικό της Μυτιλήνης ένα κορίτσι 22 ετών με μια μικρή ποσότητα κάνναβης. Έψαξαν και στο σπίτι της και βρήκαν επίσης -έτσι λένε τουλάχιστον- κάτι λίγα γραμμάρια, μια ζυγαριά και τα σύνεργα του καπνίσματος. Μεγάλη επιτυχία! Άξια για τεράστια προβολή στην οποία δεσπόζει όχι τόσο το όνομα του άτυχου κοριτσιού, όσο το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου πατέρα της. Άσχετα αν αυτή η προβολή ρημάζει κυριολεκτικά έναν νέο άνθρωπο. Ας πρόσεχε, να έχει άλλο μπαμπά.

Είδαμε φωτογραφίες του κοριτσιού και του πατέρα της τραβηγμένες κρυφά στο δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης. Είδαμε την τυπική ασφαλίτικη φωτογραφία με όλα τα φοβερά και τρομερά ευρήματα της φοβερής και τρομερής κοπέλας. Είδαμε ακόμα και σκληρά σχόλια γιατί ο Παπαδημούλης τόλμησε να πει ότι όλη αυτή η επιχείρηση είναι ωμός κανιβαλισμός. Και τον έβγαλαν υστερόβουλο λογοκριτή. Είναι, βλέπετε, υποχρέωση της δημοσιογραφίας να καταδικάζει έναν άνθρωπο πριν καν αυτός δικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Εντάξει, λένε ορισμένοι, αλλά είναι κι ο μπαμπάς. Ο επαγγελματίας αχώνευτος για πολλούς. Δεν θα την πληρώνουν πάντα τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Ας την πληρώσει και το παιδί ενός τέτοιου. Ας λουστεί κι αυτό τον διασυρμό, χοροστατούντος του κράτους το οποίο ο μπαμπάς του πάντα υποστήριζε. Α, ωραία τότε, γιατί αυτή η λογική μάς λύνει τα χέρια. Να κάνουμε κομμάτια ένα παιδί για ένα αδίκημα που δεν έπρεπε να είναι αδίκημα. Να το διασύρουμε, να το στείλουμε στο πυρ το εξώτερον, να το φάμε ζωντανό για να εκδικηθούμε τον πατέρα και την οικογένειά του.

Υπάρχει βέβαια -και ευτυχώς- και η άποψη ότι είναι άθλιοι όλοι τους. Και οι ασφαλίτες από τους οποίους ξεκίνησε αυτό το αίσχος. Και οι δημόσιοι λειτουργοί που πάσαραν στους ειδικούς του κιτρινισμού το όνομα του παιδιού. Και οι αθλιέστεροι όλων υπηρέτες της ενημέρωσης να πούμε, που αμόλησαν την "είδηση" στο Διαδίκτυο στολισμένη με φωτογραφίες ρουφιανιάς, φωτογραφίες του μπαμπά, σχόλια κοινωνικού κανιβαλισμού και διακηρύξεις δημοσιογραφικών λεονταρισμών. Γιατί αν δεν μαθαίναμε ότι η κόρη του τάδε κατηγορείται ότι κατείχε κάποια γραμμάρια κάνναβη, θα ήμασταν λειψά ενημερωμένοι.

Από το Halandri Pedia

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΩΣΤΟΣ! (Παρόλο που ο μπαμπάς είναι Ο ... ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ).

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Κλειτοριδεκτομή σε γυναίκες μεταξύ 11-46 ετών διέταξαν οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη!
Την αδιανόητη βαρβαρότητα της κλειτοριδεκτομής σε γυναίκες μεταξύ 11 και 46 ετών διέταξε το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη (ISIL).

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ και γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ.

«Αυτό είναι πρωτόγνωρο για το Ιράκ και κυρίως για την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων γυναικών δεν ήταν συχνό φαινόμενο στο Ιράκ, αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές», είπε η Μπάντκοκ, επισημαίνοντας ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα ωστόσο με εκτιμήσεις του ΟΗΕ η αδιανόητη αυτή βαρβαρότητα ενδεχομένως να επηρεάσει τις ζωές 4 εκατομμυρίων γυναικών.

http://www.skai.gr

Sharia - Don't like it! ΚΑΛΗΜΕΡΑ