Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Συλλυπητήρια δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Αττική-Πράσινη Περιφέρεια» Ν. Παπαδάκη για το θάνατο της Β. Αλιμπέρτη

¨Έφυγε από την ζωή η γνωστή Χαλανδραία, περιφερειάκη σύμβουλος της παράταξης Δούρου Αττικής και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΖΑ Α Αθήνας  Βίκυ Αλιμπέρτη., επί χρόνια πρόεδρος του συλλόγου Αναγέννηση του Πατήματος.


Για την απώλεια της ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Αττική Πράσινη Περιφέρεια Νίκος Παπαδάκης δήλωσε:"Η παρουσία της αποτέλεσε τιμή για το Περιφερειακό μας Συμβούλιο"

«Ο θάνατος της περιφερειακής συμβούλου της παράταξης «Δύναμη Ζωής» Β. Αλιμπέρτη μας γέμισε όλους με μεγάλη λύπη. Η αυτοδιοικητική της παρουσία και η ενασχόληση της με τα κοινά με τη μαχητικότητά, τη σεμνότητα και την αξιοπρέπεια που διέθετε, αποτέλεσε τιμή για το Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

Σύσσωμη η παράταξη «Αττική-Πράσινη Περιφέρεια» εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».


Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 17.30 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ

Με πολιτικό όρκο, ορκίστηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Λέρτας, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αναλμβάνοντας την εκπροσώπηση της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο.


ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!


Στι 5 Ιουνίου ο δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε το άνοιγμα των παιδικών χαρών της πόλης μετά την καραντίνα. (https://www.chalandri.gr/uncategorized/62285/).

Εχθές - 15 Ιουνίου, δέκα μέρες μετά - ο δήμος ανακοίνωσε ότι Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - για να γίνουν εργασίες στην περίφραξή της.

Καμιά πενηνταριά ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΙ έκαναν like!

Εμείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Ούτε για την επιλογή της αντιδημάρχου ΤΥ να κλείσει τώρα την παιδική χαρά, ούτε βλέποντας την κατρακύλα των likιστών γλυφτών που επικρότησαν το κλείσιμο - ΤΩΡΑ - της παιδικής χαράς.

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝ ΤΗΝ ΡΥΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ - ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.
Και έγινε το σλόγκαν των αριστών επί δύο χρόνια.
Και όλοι κάναμε πλάκα με αυτό.
Για να σας δω τώρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΙΑ. Στο ρεπορτάζ του ΕΛ. ΤΥΠΟΥ το είδαμε.

Προφανώς είναι ρεπορτάζ από στοιχεία που έδωσε στην εφημερίδα το υπουργείο υγείας - Οι Κικίκλιας - Κοντοζαμάνης και ο ΕΟΔΔΥ του κου Αρκουμανέα.

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ....

Επαναλειτουργία δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" με όλους τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας

 

Βιβλιοθήκη

Υπεύθυνος: Άρης Λαζαρίδης (τηλ. 2106851573, 6945201915)

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς φίλους του Συλλόγου μας, πως η δανειστική Βιβλιοθήκη μας θα λειτουργεί στα γραφεία μας (Σοφοκλή Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου) κάθε Τρίτη, 18:00 με 20:00, και μέχρι τέλος Ιουλίου.
Συνεχίζουμε την κωδικοποίηση των βιβλίων μας τα οποία έχουν ήδη φθάσει στα 440, σε σύνολο άνω των 1.000 που περιλαμβάνει η Βιβλιοθήκη μας!

Εν όψει του καλοκαιριού, σας περιμένουμε να δανειστείτε όσα βιβλία θέλετε, να τα απολαύσετε μεσ’ τους επόμενους δυο μήνες και να τα επιστρέψετε με το καλό στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα ξανανοίξουμε!

Καλό καλοκαίρι!

Για το ΔΣ
Άρης Λαζαρίδης

Θέλοντας να εξασφαλίσουμε ένα, όσο το δυνατόν, ασφαλέστερο περιβάλλον αναφορικά με τον COVID-19, για τους χρήστες της Βιβλιοθήκης μας, τηρούμε όλες τις οδηγίες και συστάσεις από τον ΕΟΔΥ και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης για την Επαναφορά της Κανονικής Λειτουργίας των Βιβλιοθηκών.

Στους χώρους της Βιβλιοθήκης και των γραφείων μας ισχύουν τα ακόλουθα:

- Οι χώροι των γραφείων μας, της Βιβλιοθήκης, καθώς και ο σχετικός εξοπλισμός, έχουν απολυμανθεί πριν τη χρήση τους.

- Τηρείτε η φυσική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

- Τηρείται ο περιορισμός στην είσοδο του κοινού ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου.

- Υπάρχει διαθέσιμο απολυμαντικό χεριών στην είσοδο για τους επισκέπτες

- Τα δε βιβλία μετά την επιστροφή τους θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο για 72 ώρες και ύστερα θα είναι ξανά διαθέσιμα προς δανεισμό.


- Η χρήση μάσκας συστήνεται, αλλά είναι προαιρετική.

ΈΛΕΓΧΟΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ INSTITUTE OF LIFE-ΙΑΣΩ
Το ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας προσφέρει Ορμονολογικό Έλεγχο Γονιμότητας στην προνομιακή τιμή των 49€. Επίσης, το Institute of Life-ΙΑΣΩ προσφέρει δωρεάν ενημέρωση για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από Δευτέρα 15/6/2020 έως Παρασκευή 19/6/2020, κατόπιν ραντεβού. Όσες γυναίκες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από την επιστημονική ομάδα του Institute of Life-ΙΑΣΩ για την διατήρηση της γονιμότητας και όλες τις σύγχρονες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων.

Είναι γνωστό ότι η ηλικία επηρεάζει σημαντικά τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Σήμερα, πολλοί επιλέγουν να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους σε μεγάλη ηλικία, είτε για επαγγελματικούς, είτε για οικονομικούς λόγους. Δυστυχώς, συχνά αυτή η στάση ζωής έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γυναικεία γονιμότητα. Κάθε γυναίκα γεννιέται με συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, ο οποίος μειώνεται όσο αυξάνει η ηλικία. Η μείωση αυτή δεν είναι γραμμική, αλλά γίνεται πιο απότομη μετά από μία ορισμένη ηλικία. Για ένα νεαρό, υγιές ζευγάρι, η πιθανότητα σύλληψης σε ένα κύκλο είναι περίπου 20%. Η πιθανότητα αυτή παραμένει περίπου σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ηλικία των 30 ετών, κατόπιν αρχίζει να μειώνεται και μετά το 37ο έτος αυτή η μείωση των πιθανοτήτων γίνεται πιο απότομα.

Ο Έλεγχος Γονιμότητας περιλαμβάνει: FSH (Θυλακιοτρόπο Ορμόνη, LH (Ωχρινοτρόπο Ορμόνη), Προλακτίνη (PRL), Οιστραδιόλη (Ε2), TSH (Θυρεοειδοτρόπο Ορμόνη). Πραγματοποιείται στον -2 όροφο του ΙΑΣΩ, Δευτέρα – Παρασκευή 14:00 – 17:00 χωρίς ραντεβού και η προσφορά ισχύει έως και 31 Ιουλίου 2020.

Δήλωση συμμετοχής για την Δωρεάν ενημέρωση για την Κρυοσύντηρηση ωαρίων στο τηλ. 210 6184030 ή στο ivf@iaso.gr.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΘΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ


«Πώς μεγαλώνει ο φόβος, ποτέ δε γερνά
Πώς γίνεται μωρό και έπειτα γεννά
Δε μας αφήνει ποτέ να ζούμε τη στιγμή
Γιατί να φοβόμαστε αφού είμαστε μαζί »

Η Μαρία Μπεθάνη παρουσιάζει το τραγούδι «Γιατί να Φοβόμαστε», ομώνυμο του επερχόμενου album που θα περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική.

Ακούστε και κατεβάστε το τραγούδι:
Streaming: https://youtu.be/RKrTT-RWJQc
Download: https://mariabethani.bandcamp.com/track/--2Γιατί να Φοβόμαστε Credits:

Μουσική, Στίχοι, Τραγούδι - Μαρία Μπεθάνη
Ενορχήστρωση, Επιμέλεια παραγωγής, κιθάρες, προγραμματισμός - Γιώργος Περού
Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering – Πάνος Τσεκούρας (Top Floor Studio)
Τύμπανα, Κρουστά - Μανώλης Γιαννίκιος
Ηχογράφηση τυμπάνων, κρουστών - Ritual Studio

Χορωδία : Λίνα Ζηνά, Μαρία Μπεθάνη, Έλενα Μαθιουδάκη, Φαίη Τσιλιβή, 'Iρις Nικολάου.
Κυκλοφορεί από την InRealTime Records.

Η Μαρία Μπεθάνη είναι τραγουδοποιός. Γράφει κείμενα για παιδικές παραστάσεις, ποιήματα, μουσική για θέατρο και τραγούδια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Επικοινωνία:
You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCDAoUFiZdFghMD9mv8zJXjg
Facebook: https://www.facebook.com/mariabethanireggaerebetissa/
Instagram: https://www.instagram.com/bethanimaria/
Email: marbethani@gmail.com, inrealtimerecords@gmail.com