Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!!

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑ


Την περασμένη Κυριακή - ημέρα αρχαιρεσιών για την αυτοδιοίκηση που τα φώτα μας ήταν στραμμένα στις καταιγιστικές εξελίξεις στο Χαλάνδρι, έτσι "χάσαμε" μια είδηση με που μπορεί να αποδειχτεί    πολύ κρίσιμη για το Χαλάνδρι και βέβαια και για τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο.

Στις αρχαιρεσίες του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε στο σώμα ότι λόγω της εκλογής του στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις αυξημένες υποχρεώσεις  που δεν του επιτρέπουν την αποκλειστική ενασχόλησή του με τα θέματα της περιφέρειας Αττικής, ορίζει αναπληρωτή του τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, για τον καλύτερο συντονισμό του έργου της παράταξης.

Σημαντική πολιτική αναβάθμιση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, τ που κάποιοι λένε ότι είναι πολύ πιθανόν ακόμα και να αναλάβει να οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Λέτε να είναι ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ !!!

XAΛΑΝΔΡΙ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!!!

Η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαλανδρίου ενημέρωσε σήμερα όλους, όσοι είναι υπόχρεοι να αναρτήσουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, στέλνοντας ενημερωτικό δελτίο τύπου. Ελπίζουμε να το έλαβανΟΛΟΙ το μέιλ και να το αναρτήσουν όπως ο νόμος ΟΡΙΖΕΙ! Δεν είναιΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Για να δούμε πόσοι θα κάνουν πράξη την υποχρέωσή τους. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια...Δείτε το δελτίο τύπου που εστάλη...Εμείς από αυτό εδώ το μπλογκ πάντως έχουμε κάνει ουκ ολίγες φορές αναφορές για το επίμαχο ζήτημα. Μάλλον για να το θέσουμε σωστά ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ που θίξαμε το ζήτημα.

Διαβάστε την συνέχεια στην ανάρτηση του ΟΜΕΡΤΑ! Είναι ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!


http://omertanewsgr.blogspot.gr/2013/01/xa_11.html#more\ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Διότι μιλήσαμε από το πρωί με όλες - σχεδόν - τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑΚΙ!

Αλλά αυτά αργότερα, αργότερα, (που θάρθουνε τα κόττερα) θα τα πούμε αφού τα ΤΡΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ.

(Θα σας πάρει μαζί του, σας είχαμε ειδοποιήσει. Τι τον βάλατε εκεί να σας αναπληρώνει;;;)

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ Β. ΛΕΚΚΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΓΙΑ 10 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ KAI ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!

Ντροπή! 
Τίποτε άλλο δεν μπορούμε να πούμε.

Η ανικανότητα και η συμπλεγματική εμμονή στην λογική του δήμου φέουδου οδηγεί στο ένα λάθος μετά το άλλο και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Προσπαθώντας να σώσουν τα προσχήματα αλλά και να περιορίσουν την πιθανότητα να λειτουργήσουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και να τους αποδοθούν ακόμα και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τον τρόπο που ενέκριναν και υλοποίησαν αυτήν την πρωτόγνωρη, ευφάνταστη διαδικασία ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ αυτού του "πράγματος" που έγινε στην πλατεία και βαφτίστηκε "χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις" στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
πραγματοποίησαν εχθές μια εκδήλωση - παρωδία που ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και βέβαια προσέβαλε έναν συνεπή άνθρωπο της τέχνης.

Και για να μας κατανοήσουν και οι μη μυημένοι:


1.  Πήραν μια απόφαση, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΗ, να αποδεχτούν ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που "υποβλήθηκε" στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Πρόταση που υπεβλήθη - έτσι από μόνη της -  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ για να διερευνηθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλους πιθανά ενδιαφερόμενους.

2. Αποδέχτηκαν ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ, χωρίς καμία μελέτη, την αξία των - υποτιθέμενων - ανταποδοτικών. ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ όσων ψήφισαν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ και με την ανοχή όσων - λαλίστατων - γι' αυτό ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ,

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕ 80000 ΕΥΡΩ ως παροχή σε είδος για την εκχώρηση της πλατείας!!!!

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΑΣ!

3. ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΣΤΩ, ΑΥΤΑ - ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ  - που ενέκριναν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Αν υπήρχαν οι χώροι για να παίζουν δωρεάν τα παιδιά, αν έγιναν οι παραστάσεις, αν....

Το πόσες "παροχές" από τις αναφερόμενες στην παραπάνω απόφαση ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ τα είπαμε στην ώρα τους και τα ξέρει όλο το Χαλάνδρι.

Αυτό που δεν ξέρει όλο το Χαλάνδρι, και μαθαίνει σήμερα από την Πλατεία, είναι ότι στον δήμο μπορείτε να πηγαίνετε στους "διαγωνισμούς" να τάζετε λαγούς με πετραχείλια για να παίρνετε τις δουλειές που σας ενδιαφέρουν ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΜΙΑ, μέχρι να φωνάξει κανένα blog, οπότε θα κάνετε  ένα πασάλειμμα για να καλυφθούν αυτοί που σας έδωσαν την δουλειά, όπως η χθεσινή συναυλία.
Αν δεν μιλήσει κανένας τέλειωσε. Δεν δίνετε μία! (στον δήμο, στο ταμείο του δεν δίνετε μία).

Έτσι δεν έγινε;;; Ή δώσανε λεφτά;; Διότι λένε ότι μπήκαν και μέσα!

Πώς μπήκαν μέσα με αυτές τις παροχές που δεν έδωσαν;;;

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ, αφού δεν πλήρωσαν ΤΙΠΟΤΑ στον Δήμο, για μίσθωμα, ρεύμα, κατάληψη χώρου κλπ.

Το ρεύμα που έκαιγαν το πλήρωναν τα μαγαζιά, μέσω των δημοτικών τελων, που έχαναν τον τζίρο τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σπιτάκια των μικροπωλητών.

Πώς μπήκαν μέσα;;;

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ  αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για όσους την ψήφισαν και την αποδέχτηκαν!

Και βέβαια εκθέτει ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τις παρατάξεις ΚΟΥΡΑΣΗ και ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ που ψήφισαν θετικά τόσο συλλογικά όσο και ατομικά τον κάθε σύμβουλό τους ξεχωριστά.

Κανείς από αυτή τη διοίκηση και αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να ελέγξει πλέον καμία υλοποίηση σύμβασης, αν δεν υπάρξει απόδοση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ για αυτό το πράγμα που ξεφτίλισε την έννοια της διαγωνιστικής διαδικασίας στις επιτροπές διοίκησης του δήμου.

ΚΑΛΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ - ΝΟΜΙΜΟΙ, όπως κρίθηκαν,  ΠΡΟΧΕΙΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (και ζητούν .... ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ) ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ;;;

Αυτοί ΟΙ ΙΔΙΟΙ που έχουν καταγγείλει διαγωνιστικές διαδικασίες - που τελικά κρίθηκαν και σύννομες - παιλότερα και το έπαιζαν και "καθαρά χέρια" και έκαναν μηνύσεις;;;

Μετά λόγου γνώσεως ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙ όποιος νομίζει ότι θίγεται, λέω δημόσια ότι πρόκειται για την ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ από το 1990 που γνωρίζω, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Απευθύνομαι σήμερα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε όσους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ή κατανοούν ότι πρέπει να πάρουν αποστάσεις και να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ για λάθη που μπορεί να έκαναν, ΔΗΜΟΣΙΑ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Οι υπεκφυγές και τα παιχνιδάκια πρέπει να τελειώσουν ΤΩΡΑ.

Συστράτευση των δυνάμεων ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτού του αίσχους, μέσα σε ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχήμα με στόχο να σταματήσει η κατρακύλα και να σχεδιαστεί η ανόρθωση του Δήμου μας ΤΩΡΑ!


Καταρρέουν και οι θεσμοί λόγω μνημονίου…


Ψηφίζεται τη Δευτέρα το “ιστορικό” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία..


tetelestai

Τετέλεσται!

Από τη Δευτέρα παίρνουμε την άδεια από το Σύνταγμα να φτύνουμε και να λοιδορούμε όποιον βουλευτή ψηφίσει την προδοσία!!… Η κρεμάλα κατόπιν του πτύελου.

Ψηφίζεται τη Δευτέρα το “ιστορικό” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία..

Αλλαγή στους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα(!) περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος όμως ακόμη- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει, προβλέπει ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση.

Αυτό προβλέπει μία από τις πέντε… Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις-μαμούθ που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως,… στη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά χθες στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.

Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ πως εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.

Τι προβλέπει ο «κατεπείγων» νόμος

Η επίμαχη διάταξη που αναμένεται να προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των κομμάτων είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή, αν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έτσι προβλέπεται να ψηφιστούν όσα όριζε:

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

- οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.

http://harryklynn.blogspot.gr/

"Κεραυνός εν αιθρία"...

Αντιγράφω την είδηση όπως τη διάβασα στο protothema.gr (με τίτλο Συνάντηση έκπληξη Τσίπρα με Σόιμπλε τη Δευτέρα) χθες αργά το βράδυ...

Μία εξαιρετικής σημασίας, όσο και απρόβλεπτη σε σχέση με όσα ίσχυαν έως τώρα, συνάντηση θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η πραγματοποίηση της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες ημερών μεταξύ των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Γερμανικής κυβέρνησης, με ενδιάμεσο την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.
Η αρχική καχυποψία, που χαρακτήριζε τις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Καγκελαρία, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική Μέρκελ, υποχώρησε και τελικά έγινε δυνατή η εύρεση μίας συνεννόησης.
Η δε διαρροή της πληροφορίας για τη συνάντηση έγινε από το Βερολίνο, δείγμα μάλλον της θετικής προδιάθεσης και της αποφασιστικότητας, που έχει η Γερμανική κυβέρνηση να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Η συνάντηση αυτή, σε κάθε περίπτωση σπάει τον πάγο, που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα νέο μομέντουμ για την παρουσία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η διαδρομή από το μποϋκοτάζ και το σνομπάρισμα, που έκαναν διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι – και μάλιστα δεύτερης κλάσης - απέναντι στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσημες επαφές έως την απευθείας συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πανίσχυρο γερμανό υπουργό Οικονομικών διανύθηκε τελικά πολύ γρήγορα.
Ψύχραιμοι παρατηρητές επισήμαιναν ότι η συνάντηση δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των πολιτικών επιλογών των δύο πλευρών, διαμορφώνει ωστόσο ένα άλλο πλαίσιο για τις διεργασίες, που συντελούνται στην Ευρώπη και τις πιθανές εξελίξεις, που θα σηματοδοτηθούν τους επόμενους μήνες, ακόμη και εντός της Γερμανίας, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο το Σάββατο για να συμμετάσχει σε ημερίδα του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στην οποία θα είναι και ο ίδιος εισηγητής.
Η επίσκεψή του στη Γερμανία θα είναι τετραήμερη και θα μεταβεί και στο Ανόβερο για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις.

Τεράστια έκπληξη...ΜΗ αναμενόμενη. Με μια λέξη : Α Σ Τ Ο Χ Ι Α... Και γιατί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση; ΚΑΜΙΑ απολύτως ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ελλήνων μη προνομιούχων είναι γνωστή στους επικυρίαρχους.
Ακόμη και αν θεωρήσουμε ως δεδομένο και ως ΑΝΑΓΚΑΙΑ εξέλιξη στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας μας την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συνδιαλέγεται η τωρινή Αξιωματική Αντιπολίτευση με αυτούς που οδηγούν εκ του ασφαλούς την πολύπαθη Ελλάδα μας στο γκρεμό, ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ τη και ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ με αλυσίδες ΚΑΤΟΧΗΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ τους Έλληνες πολίτες.

Οι κομπλεξικοί ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ του ελληνικού λαού, δε θα πρέπει σε καμία μα καμία περίπτωση να γίνονται δεκτοί ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ και από κανέναν Έλληνα...
Εύχομαι και ελπίζω σε μια νέα, ωριμώτερη θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τα χρήματα που θα λάβει ο Δήμος Χαλανδρίου από το υπ. ΕσωτερικώνΕγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών τρείς αποφάσεις που κατανέμουν συνολικό ποσό 136 εκατ. ευρώ στους Δήμους της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα που συνολικά λαμβάνουν οι Δήμοι έχουν περικοπεί κατά περίπου 60% με σχέση με τις προηγούμενες επιδοτήσεις που είχε αναλάβει την υποχρέωση να τους παρέχει το κράτος.

Από τα χρήματα αυτά ο Δήμος Χαλανδρίου θα λάβει συνολικά 736.428,38 €.


Πιο αναλυτικά :
- Από τον λογαριασμό με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», κατανέμεται το ποσό των 101.432.301,34 €, το οποίο αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση μηνός Δεκεμβρίου 2012 σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Από το ποσό αυτό στον Δήμο Χαλανδρίου αντιστοιχούν 597.404,92 ευρώ


- Επίσης κατανέμονται 16.427.716,14 ευρώ, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, έναντι του συνολικού ποσού της δόσης έτους 2013, για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών
του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς. Το ποσό αυτό αποτελεί το ένα δωδέκατο (1/12) του συνολικού ποσού της πέμπτης (Ε΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανώτερο σκοπό, το οποίο διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας.
Από τα χρήματα αυτά ο Δήμος Χαλανδρίου συνολικά θα λάβει 93.843,46 ευρώ, τα οποία αναλογούν σε 70.542,52 ευρώ για "Λειτουργικές ανάγκες Ιανουαρίου" και 23.300,94 για "Επενδύσεις-Έργα Ιανουαρίου".


- Τέλος, κατανέμονται από το λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 18.500.000,00 ευρώ, το οποίο αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών (ΣΑΤΑ).Στον Δήμο Χαλανδρίου αναλογεί το ποσό των 45.180 ευρώ.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις