iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης καλωσορίζουν τον πρωθυπουργό της Ανάπτυξης, Βαγγέλη Σαμαρά στην πόλη τους.

"Κύριε Πρωθυπουργέ πήραμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε τα σημάδια ανάπτυξης και φωτογραφικά σας τα παρουσιάζουμε:


Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας αφού εξαντλήσαμε 3000 αυτοκόλλητα και ανακαλύψαμε χιλιάδες επιπλέον σκοτεινά μαγαζιά της «ανάπτυξής» σας.

Τέλος με χαρά μας πληροφορηθήκαμε ότι η παραμονή σας στην πόλη μας θα είναι εξαιρετικά σύντομη και σίγουρα η «τελευταία» σας."ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΥΠΝΑΜΕ !!!

http://anexartitintountouka.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7.html?spref=tw

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ: Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ – Κάτω η κυβέρνηση των LearjetΤο αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις τελικές προτάσεις της για την ΛΑΡΚΟ (καθώς και για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ), πάντα σε συνεννόηση και με την έγκριση της τρόικα. Η οριστική απόφαση κυβέρνησης-τρόικα θα ανακοινωθεί τέλη Σεπτέμβρη σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ – αυτή η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη. Αυτό που εκκρεμεί για την κυβέρνηση και την τρόικα είναι ο τρόπος που θα γίνει η ιδιωτικοποίηση… καθώς και το πόσο και ποιο θα είναι το «μάρμαρο» που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ώστε ο ιδιώτης «επενδυτής» να πάρει τσάμπα και με σίγουρα κέρδη την εταιρία. Οι τελευταίες διαρροές στον τύπο εμφανίζουν την τρόικα να επιδιώκει την «λύση» του«ξαφνικού θανάτου» όπως στην ΕΡΤ, χωρίς καν αποζημίωση στους εργαζόμενους!

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που «εκκρεμεί» και που η κυβέρνηση δεν θέλει καν να σκέφτεται.
Είναι το πώς θα αντιδράσει ο «ξενοδόχος» και το αν η αντίδραση αυτή θα είναι επαρκής για να ματαιώσει την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα και ενδεχόμενο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Και ο «ξενοδόχος» στην περίπτωση μας είναι πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αλλά όχι μόνο αυτοί. Είναι επιπλέον οι τοπικές κοινωνίες των πέντε νομών στις οποίες δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ (με την Λοκρίδα πρώτη πρώτη), συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες, είναι όλος ο λαός που δίνει τον αγώνα ζωής και θανάτου ενάντια στην μνημονιακή πολιτική.

Αν η μια εκκρεμότητα που οδηγεί την κυβέρνηση σε καθυστερήσεις και σε αλλαγή σεναρίων, είναι ποιανού «επενδυτή» το Learjet (σαν αυτό με το οποίο ταξίδεψε ο πρώην διοικητής του ΤΑΙΠΕΔ για να υπογράψει το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη) θα χρησιμοποιήσει για να βάλει
τις υπογραφές του ξεπουλήματος, η άλλη «εκκρεμότητα» είναι ακριβώς το πώς θα ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και όλων μας ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις μας.
Χαρακτηριστική είναι η τελευταία αλλαγή στάσης της κυβέρνησης μέσα σε τρεις μόλις μέρες: Στις 26 Αυγούστου, το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε στα σωματεία της ΛΑΡΚΟ ότι προκρίνεται η «λύση» του σπασίματος της εταιρίας σε «καλή» και «κακή» και στις 29 Αυγούστου ο Στουρνάρας, μετά από συνάντηση με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, δήλωσε ότι η ΛΑΡΚΟ θα πουληθεί «ενιαία».
Πρέπει να απορρίψουμε κάθε προσπάθεια σαλαμοποίησης και διάσπασης των αγώνων μας από την πλευρά της κυβέρνησης. Ενωμένοι συμμετείχαν στην απεργία και στη διαδήλωση στην Αθήνα την Τετάρτη 28 Αυγούστου οι εργαζόμενοι από όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Ενωτική και δυναμική πρέπει να είναι και η συνέχεια του αγώνα -κανείς δεν θα γλυτώσει ούτε μπορεί να βγάλει την ουρά του απέξω αν η πολιτική της κυβέρνησης προχωρήσει. Το ίδιο και όλοι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά
λαϊκά στρώματα στη Λοκρίδα, έχουν απόλυτο συμφέρον να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (ή ακόμα χειρότερα στο κλείσιμο) της ΛΑΡΚΟ.

Ιδιωτική από δημόσια ΛΑΡΚΟ είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η κυβέρνηση ονομάζει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ όπως και όλες τις ιδιωτικοποιήσεις σαν «επενδύσεις». Επένδυση, αν οι λέξεις δεν έχουν χάσει ακόμα το νόημα τους, είναι η δημιουργία για παράδειγμα ενός νέου εργοστασίου, το άνοιγμα καινούριων θέσεων εργασίας, η ένταξη μιας νέας επιχείρησης με πρόσθετο τζίρο στην συνολική οικονομία και η συνολικότερη ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Τίποτα από αυτά δεν είναι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση σε έναν «επενδυτή» που το μόνο για το οποίο θα ενδιαφέρεται θα είναι το κέρδος του με κάθε τρόπο. Το πέρασμα σε ιδιώτη-αφεντικό της επιχείρησης θα σημάνει είτε κλείσιμο και κομμάτιασμα της εταιρίας, είτε στην καλύτερη περίπτωση μείωση των μισθών και των θέσεων εργασίας και επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας όσων απομείνουν, κάτι που θα πολλαπλασιάσει ακόμα περισσότερο τον φόρο αίματος που
πληρώνουν ήδη και σήμερα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με τα συνεχή εργατικά ατυχήματα. Αν ρυπαίνει μια φορά σήμερα η ΛΑΡΚΟ, θα ρυπαίνει δέκα φορές περισσότερο με τον ιδιώτη που θα περικόπτει
τα περιβαλλοντικά κόστη.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ζημιογόνα είναι ψεύτικη. Ακόμα και με τις σημερινές πεσμένες τιμές του νικελίου, η ΛΑΡΚΟ μπορεί να βγάζει κέρδη π.χ. αν πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα όσο το πληρώνει η Αλουμίνιον της Ελλάδος (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) του Μυτιληναίου.
Αλλά και ανεξάρτητα από αυτό, η ΛΑΡΚΟ ήταν κερδοφόρα μέχρι πρόσφατα που οι τιμές του νικελίου ήταν ψηλά και θα γίνει ξανά στο μέλλον αν ξανανέβουν. Κάθε επιχείρηση στον καπιταλισμό, εμφανίζει άλλοτε κέρδη και άλλοτε ζημιές. Αλλοίμονο, αν αφήνουμε να ανοίγουν και να κλείνουν οι επιχειρήσεις με μόνο κριτήριο το κέρδος: κάθε φορά που έχει κρίση το σύστημα, θα έπρεπε τότε να καταστρέφουμε την μισή οικονομία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού, χωρίς να μετράνε οι ανάγκες των ανθρώπων αλλά μόνο τα κέρδη των αφεντικών.

Κανένα όφελος από την ιδιωτικοποίηση δεν θα έχουν οι εργάτες, ούτε η τοπική και η γενικότερη οικονομία, ενώ ακόμα και τα ψίχουλα που θα εισπράξει το κράτος από το ξεπούλημα θα χαθούν μέσα στο βαρέλι χωρίς πάτο του χρέους. Και μόνο το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ φέρνει 1 εκατομμύριο ευρώ συνάλλαγμα την ημέρα, θα έφτανε σαν λόγος να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να υπάρχουν πόροι για εισαγωγή πετρελαίου και άλλων αγαθών που δεν διαθέτει η ελληνική οικονομία. Το συμφέρον όλων μας είναι να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ στο δημόσιο σήμερα, να είναι κομμάτι μιας οικονομίας αύριο με μια κυβέρνηση της Αριστεράς επικεφαλής, που θα υπηρετείτα συμφέροντα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων για χάρη των οποίων ο λαός σήμερα θυσιάζεται με την πολιτική των μνημονίων.

Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, είναι κομμάτι της πάλης για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, δίπλα στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της αντίστασης στην ανεργία και την φτωχοποίηση. Είναι ένας κρίκος, από τους πιο κρίσιμους, για να νικήσουμε στον γενικότερο πόλεμο ζωής και θανάτου που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές, η τρόικα και η κυβέρνηση που τους υπηρετεί, ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Για ανατρέψουμε την κυβέρνηση των μνημονίων, για να ανοίξουμε το δρόμο σε μια εξουσία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις στην ευγενική δημοσίευση του Αγγελου
Για το μείζον θέμα που αφορά τις ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων υπήρξε μια ανάρτηση του Αγγελου στην "Πλατεία". Θα βοηθούσαν τη (γραπτή) κουβέντα ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:

1) Διαβάζω τα κείμενα του Αγγελου σε καθημερινή βάση, επιχειρώντας να αναλύσω τις απόψεις του που, φυσικά, με άλλες διαφωνώ και άλλες συμφωνώ. Πώς, για παράδειγμα, να διαφωνήσω όταν αναφέρεται σε τραγικές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν τον κόσμο σε απελπισία, απόγνωση, αδιέξοδα με αναμενόμενη συνέπεια τις απολύσεις, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τις τραγικές αυτοκτονίες που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τη δύσμοιρη χώρα μας;

2) Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι το μπλογκ του έχει περισσότερη επισκεψιμότητα από το δικό μου και όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει ενδιαφέρουσα αρθρογραφία, χρήσιμες αναδημοσιεύσεις, ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και γράφει σε καθημερινή βάση. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Λόγω της νευραλγικής μου θέσης στον δήμο, ό,τι μου μεταφέρουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο κάθε συνάδελφος της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, δεν δύναμαι να τα δημοσιεύσω, γιατί πέρα από το δημοσιογραφικό απόρρητο, σημαίνει πως με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και το ήθος μου δεν μου επιτρέπει να τους προδώσω. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ισχύει το "ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς". Και ξέρω ότι και ο Αγγελος προστατεύει με ευλάβεια τις πηγές του, όπως επιβάλλει ο πρώτος βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας. Αλλά το μπλογκ που εμπνεύστηκα ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με κανένα μέσο της πόλης μας εξ ου και η απουσία διαφημίσεων. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια, ένας πρόσφορος τρόπος να επικοινωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο.

3) Στο προκείμενο τώρα. Το θέμα των ποινικών διώξεων το ανήρτησε ο Αγγελος και εκεί το διάβασα για πρώτη φορά (αναδημοσίευση από το Omerta). Κατόπιν μου τηλεφώνησαν πανικόβλητοι κάποιοι συνάδελφοι και μου μετέφεραν την είδηση, δίχως να μπορώ να τη δημοσιοποιήσω. Επικοινώνησα με τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου και με ενημέρωσαν-γιατί απουσίαζα τις τελευταίες μέρες- πως κανένα επίσημο χαρτί δεν έχει πέσει στην αντίληψή τους, παρά μόνο μια φήμη για κάποια συνάντηση με τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Ούτε από εκεί όμως είχα επίσημη πληροφόρηση και όλα έμειναν στο επίπεδο των διαδόσεων. Υστερα προσπάθησα να βρω ορισμένους συναδέλφους, εμπλεκόμενους και μη και δεν επιβεβαίωναν την είδηση αλλά μονάχα ότι κανένα χαρτί δεν είχε φθάσει από τις αρμόδιες αρχές στα σπίτια τους. Ετσι, το μόνο που μπόρεσα να μάθω ήταν πως οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν διώκονται όπως άλλωστε και οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίσαμε το επίμαχο θέμα. Σε αυτό συνέκλιναν όλες οι απόψεις, άρα το γραπτό του Αγγελου συμφωνούσε με όλα τα παραπάνω και ανάρτησα με κάποια ομολογουμένως επιφύλαξη όσα γνώριζα και μόνο αυτά. Φανταστείτε ότι όσον αφορά τα μέλη της δημαρχιακής δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αν πρόκειται για εκείνη του 2006 ή του 2007 (διαφορετικά πρόσωπα).

4) Αν ο Αγγελος έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο, πάω πάσο και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι πράγματι ασκήθηκαν διώξεις-με το ερωτηματικό για τη δημαρχιακή να παραμένει.

5) Ολη η ανάρτηση αναφέρεται σε άλλο site που με αντιμετωπίζει με αδικαιολόγητη εχθρότητα. Ακόμη και σε κάποια προσωρινή προστριβή μου με τον Νίκο Πανταζή (που έληξε σε 24 ώρες) εκείνοι επέμεναν να αναρτούν κείμενα-όχι υβριστικά-που υιοθετούσαν πάντα την άποψη των ανθρώπων που ερχόμουν σε αντιπαράθεση. Μάλιστα, επικαλούνται ένα σχόλιό μου σε άλλο site που δήθεν αναφέρομαι υποτιμητικά στον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και των συνεργατών του. Ομως, διαβάζοντας κάποιος τα κείμενά μου διαπιστώνει με ευκολία πως το ύφος του σχολίου δεν συνάδει με τον ήπιο χαρακτήρα μου. Επίσης, το σχόλιο αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την κάλπη της 6ης Μαϊου, ενώ το βαφτιστήρι μου, ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους, ο δικηγόρος Βασίλης Καμηλαράκης. κατέβαινε υποψήφιος του κ. Καμμένου στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο) και τον βοηθούσα ψάχνοντας για ψηφοφόρους. Πώς είναι δυνατόν να συνδέονται όλα αυτά, εκτός αν έχω... διχασμένη προσωπικότητα.

6) Τέλος, με τον Αγγελο έχουμε έναν κοινό φίλο τον Νίκο (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται επίθετο). Ο Νίκος με έχει βοηθήσει αρκετές φορές με πληροφορίες και νομικές συμβουλές. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν έχει σχέση με τους ανθρώπους του site που προανέφερα. Αλλά και έτσι να συμβαίνει, εγώ δεν είμαι αγνώμων και δεν πρόκειται ποτέ να προβώ σε κάποια ενέργεια εναντίον του, γιατί ο άνθρωπος αρκετά έχει μέχρι σήμερα ταλαιπωρηθεί. Τιμώ τη φιλία του και του συμπαραστέκομαι στον ατέρμονο αγώνα του. Απλώς θα στεναχωρηθώ αν μάθω ότι σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και θα τον ρωτήσω ευθέως γιατί το έκανε.
Αγγελε, αν η λέξη "σπάταλος" αναφέρεται σε μένα, έχεις άδικο. Εχω χάσει μια περιουσία από απατεώνες γιατί είμαι αφελής και εμπιστεύομαι συχνά ανθρώπους που δεν πρέπει. Ειδάλλως δεν εξηγείται να απολέσω ένα ακίνητο (!!!), αφού δεν πίνω, δεν τζογάρω, δεν είμαι εθισμένος σε κάτι, δεν έχω ακριβά γούστα.

Πάντοτε με εκτίμηση,
Άρης Νόμπελης

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

1. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. 

2. Ο Νίκος δεν είναι ΦΙΛΟΣ μου. 
Είναι βαριά η λέξη.
Υπάρχει επικοινωνία με άξονα την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που προσπαθώ να κάνω. 
Αν θα προκύψει ή όχι ΦΙΛΙΑ μέσα από την επικοινωνία μας δεν το γνωρίζω και πάντως δεν είναι το κίνητρο της επικοινωνίας μας.
Η πολιτική - δημοσιογραφική επικοινωνία δεν είναι ΦΙΛΙΑ.

Και με ανθρώπους που ενδεχομένως να συνεργαζόμαστε πολιτικά, δημοσιογραφικά επαγγελματικά δεν σημαίνει ότι είμαστε και φίλοι. 

Ο Νίκος είναι αναγνώστης της Πλατείας.

Για να γίνει κάποιος ΦΙΛΟΣ μου (και από όσο έχω καταλάβει το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του - δεν ψάχνει για φίλους) υπάρχει ΜΑΚΡΥΣ δρόμος.

Πάντως - παρά το ότι δεν το οφείλω - διαβεβαιώ τον Άρη ότι η πηγή της διαρροής της είδησης δεν είναι ο Νίκος.  
Και τον διαβεβαιώ με την προσωπική μου αξιοπιστία που άμα θέλει την δέχεται. 
Οι είδησεις είναι ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ! 

Και επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια - μέσα από τον δήμο, περισσότερα σίγουρα, από όσα γνωριζόμαστε και οι δύο με το Νίκο - καλό θα είναι να με εμπιστευτείς και να μην κάνεις τριανταμίες.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - 5/9/1944 Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ηρώ Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου του 1927, από ευκατάστατους γονείς καταγόμενους από την Σπάρτη.

Μαθήτρια ακόμη του Γυμνασίου οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση κατά των δυνάμεως Κατοχής. Στις αρχές Ιουλίου του 1944, μία ομάδα των Ταγμάτων Ασφαλείας εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειάς της στην οδό Βεΐκου 57 στο Κουκάκι και τη συνέβαλαν, αφού πρώτα τη βασάνισαν. Οι γονείς της, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες τους, κατόρθωσαν να την απελευθερώσουν. Αλλά μόνο προσωρινά...


Τα Ες-Ες τη συνέλαβαν για δεύτερη φορά στις 31 Ιουλίου, ύστερα από ένα σαμποτάζ σε τρένο που μετέφερε πυρομαχικά για λογαριασμό των δυνάμεων κατοχής. Την έκλεισαν στα κρατητήρια της «Κομαντατούρ» στη οδό Μέρλιν και τη βασάνισαν για τρεις εβδομάδες, προκειμένου να μαρτυρήσει τους συντρόφους  της στην οργάνωση. Αλλά ούτε τα βασανιστήρια, ούτε οι δελεαστικές προτάσεις που τις έκαναν απέδωσαν και τελικά την οδήγησαν στην πτέρυγα μελλοθανάτων του στρατοπέδου Χαϊδαρίου.


Στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 οδηγήθηκε μαζί με άλλους 49 κρατουμένους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκτελέστηκε με 17 σφαίρες - όσα τα χρόνια της - για «παραδειγματισμό», όπως είπαν οι χιτλερικοί.

Η Ηρώ έπεσε για τη λευτεριά της πατρίδας, 37 μέρες προτού απελευθερωθεί η Ελλάδα.

Πηγές: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ! Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας!


Καταργείται η Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού από το ΥΠΑΑΤ!

Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και 30 χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, όπως τονίζουν η ΒΙΟΖΩ και το ΗΛΕΣΙΟΝ.

Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού (Τ.Γ.Υ.) ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.
Στην Ελλάδα, ως τράπεζες γενετικού υλικού φυτών λειτουργούν συλλογές σπόρων σε κάθε Γεωπονική Πανεπιστημιακή Σχολή, καθώς κι οι τράπεζες σπόρων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», του Δικτύου για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και της ΜΚΟ «Πελίτι».
Η πρώτη και μεγαλύτερη στην Ελλάδα τράπεζα είναι αυτή του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στα ταμεία της οποίας είναι «κατατεθειμένα» 14.500 διαφορετικά είδη σπόρων.
Οι τράπεζες γενετικού υλικού έχουν στόχο τη διατήρηση και προστασία καλλιεργούμενων ή άγριων φυτών μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Οι σπόροι που φυλάσσονται στις ειδικές συνθήκες των τραπεζών αυτών μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί και για περισσότερα από 100 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις. Λίγα γραμμάρια σπόρων μπορούν να δώσουν χιλιάδες φυτά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα, κυρίως όμως για την αποκατάσταση, ή εμπλουτισμό των πληθυσμών τους στη φύση ύστερα από κάποια καταστροφή, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.τ.λ.
Η σπουδαιότητα αυτού του είδους των τραπεζών, διαπιστώθηκε όταν αποτεφρώθηκε μεγάλο τμήμα του φοινικοδάσους Πρέβελη στην Κρήτη, για την αναγέννηση του οποίου σχεδιάζεται «ανάληψη» σπόρων από το ταμείο της τράπεζας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.
Οι τοπικές ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών είναι δημιούργημα της επιλογής των αγροτών και της προσαρμογής τους στο περιβάλλον όπου καλλιεργούνται. Ορισμένες από αυτές, που είναι και αρκετά εμπορεύσιμες, είναι τα ρόδια Ερμιόνης, η κορινθιακή σταφίδα, τα φασόλια Πρεσπών, το τοματάκι Σαντορίνης, ο ξινόμαυρος οίνος της Νάουσας, οι επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής κ.τ.λ.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων


Global Seed Vault, Spitsbergen, Norway
Η είσοδος

Η παγκόσμια τράπεζα σπόρων είναι ένα «ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων» που βρίσκεται στο νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard και είναι σε απόσταση 1.120 χιλιομέτρων από το Βόρειο Πόλο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και στόχος της είναι να συμβάλει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη και να συγκεντρωθούν εκεί σπόροι από κάθε γνωστό είδος φυτού της γης.
Η παγκόσμια τράπεζα σπόρων (Svalbard Global Seed Vault) χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν κρυμμένα αποθέματα σπόρων απ’ όλη τη διατροφική αλυσίδα. Το υψόμετρο που βρίσκεται δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού έτσι μπορεί να αποφευχθεί το πρόβλημα ενδεχόμενης αύξησης της στάθμης της θάλασσας και είναι πολύ βαθιά στη γη ώστε να προστατεύεται ακόμη και από πυρηνική έκρηξη και ακόμα από σύγκρουση μετεωρίτη. Την κατασκευή του «θησαυροφυλακίου» χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ και η Νορβηγία.
http://agrogreco.blogspot.com/2011/12/blog-post_8492.html#ixzz2eBWwYjnb

olympia.gr

ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Ξανασκεφτείτο!

Δεν λέει!

Υπάρχουν δεκάδες τέτοια θέματα.

Συγνώμη για την άποψη, πετάχτε την στην θάλασσα.

ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

Με άρθρο του στο ΠΡΟΦΙΛ ο Άρης Νόμπελης αναφέρεται στο θέμα της ποινικής δίωξης σε στελέχη του δήμου.

Και μέσα από ένα δικό του σκεπτικό, εμπλέοκοντας και  διάφορα άλλα θέματα στα οποία δεν θα σταθούμε γιατί δεν έχουν απασχολήσει την έρευνα και το ρεπορτάζ της Πλατείας, άρα δεν έχουμε εικόνα,  καταλήγει ότι:

"ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ" 

Και βεβαίως ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Άρα ασκήθηκαν όμως σε άλλους, συμπεραίνω εγώ που δεν είμαι και πολύ στα καλά μου, ως γνωστόν. Χωρίς "ίσως" και "αν".

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όντας ο μόνος από την διοίκηση που έχει μιλήσει για το θέμα και έχει πάρει θέση για την οποία του έχουμε γράψει όταν την πήρε, ότι τίμησε την θέση του Προέδρου του Δ.Σ.,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,  ούτε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ήταν,  μεταξύ των στελεχών στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Αλλά διαβάζοντας το άρθρο μου γεννήθηκε αμυδρά αμφισβήτηση κε Πρόεδρε (Άρη στο μεταξύ μας, αλλά μιλάω δημόσια οπότε προτάσσεται η θεσμική σου ιδιότητας).

"Υποτιθέμενη", "φήμες", "αν" κλπ

Δηλαδή;
Δεν είσαι σίγουρος;

Αμφισβητείται ότι έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις;
(Για τα άλλα που μπλέκονται στο άρθρο σου, δεν ανακατεύομαι, δεν με αφορούν)

Διότι συγνώμη κε Πρόεδρε, αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μην μιλάμε καθαρά, όπως πρέπει, γι' αυτό.

Και ο δήμος - όχι εσείς προσωπικά - πρέπει να μιλήσει καθαρά, όχι στο επίπεδο του "ΕΓΩ" αλλά στο επίπεδο του "Ο ΔΗΜΟΣ - ΕΜΕΙΣ".

Δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Άρη Νόμπελη, όπως και σε 16 ακόμα στελέχη του δήμου, σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, στα οποία ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ του "αχρεωστήτως καταβληθέντος" ποσού των 335000 ευρώ !

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ
(ή μήπως "ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" με εισαγωγικά για να μην ξεχνάμε το τεκμήριο της αθωότητος)
και αν δεν θέλουν να τα σκάσουν ή να μπλοκαριστεί το ΑΦΜ τους, πρέπει να κάνουν ένα σκασμό νομικές ενέργειες, που κοστίζουν ΛΕΦΤΑ σε ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (ανακοπές, προσφυγές, αγωγές, ΠΟΙΝΙΚΑ ίσως - πολλά λεφτά για να αποδείξουν οι χριστιανοί ότι δεν είναι ελέφαντες)
και που αν δεν τις κάνουν και όλες (για να γλυτώσουν κανένα φράγκο ή γιατί δεν έχουν τα λεφτά, ναι σας πληροφορούμε αν δεν το ξέρετε ότι υπάρχουν και τέτοιοι, δεν έχουν όλοι κάνει τεράστιες περιουσίες από την δουλειά τους, ήταν ... σπάταλοι), θα θεωρηθεί και ... ύποπτον.

Και μπορεί ως πρόσωπο η στάση του Άρη να ήταν ΗΘΙΚΑ ΑΨΟΓΗ απέναντί τους, η στάση του δήμου όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Διότι:

Δεν έχουν γίνει (ακόμα) οι ενέργειες που πρέπει για να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από λάθη ή παραλείψεις άλλων.

Και πιέζονται και από πάνω για να μην έχουν δικηγόρο της επιλογής τους αλλά ΦΤΗΝΟ δικηγόρο. 

Αυτό δεν είναι πραγματική καθαρή στήριξη από τον δήμο.
Αυτό είναι ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Και ο Άρης ξέρουμε ότι έχει εισηγηθεί αλλιώς.
Αλλά ... αυτό δεν φτάνει. 
Διότι είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ άρα έχει ευθύνη για ό,τι γίνεται.

Όπως έχει και ο προηγούμενος πρόεδρος του Δ.Σ. το 2007 τουλάχιστον ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι έγινε τότε. 

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Άρη - και μιλάω επώνυμα - όπως γίνεται το πράγμα στον δήμο - με αυτή την απίθανη και ανούσια - διαδικασία υπόκρυψης ή αποσιώπησης ενός τέτοιου γεγονότος,  οι πολίτες αναρωτιούνται και ίσως στοχοποιούν στο μυαλό τους και λάθος πρόσωπα, όπως πιθανά να γινόταν και με εσένα, αν δεν είχες την δυνατότητα να το ξεκαθαρίσεις μόνος σου.

ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ (8 είναι οι εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τις πηγές μας).

Εσύ Άρη ξεκαθάρισες για τον εαυτό σου ότι ΔΕΝ ΕΣΑΙ - και βέβαια δεν είσαι, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ. (πάντα με βάση τις πηγές μας)

Οι εργαζόμενοι στην οικονομική υπηρεσία δεν είναι και βέβαια δεν είναι.

Αλλά μήπως είναι ο ΤΑΔΕ συνάδελφος - τότε ή νυν δημοτικός σύμβουλος - (ας πούμε ο - τότε - Νταβίας που σίγουρα δεν θα μας κάνει μήνυση που γράψαμε το όνομά του);

Γιατί τώρα ο καθένας λέει ό,τι θέλει, για όποιον θέλει και φόρο δεν πληρώνει.

Μήπως αφήνετε Άρη - με αυτή την στάση του ήξης αφίξης - να σέρνονται φήμες που απλά συσκοτίζουν και τελικά ΣΠΙΛΏΝΟΥΝ μη εμπλεκόμενους;

Μήπως πρέπει ΕΠΙΣΗΜΑ, ΕΝΤΙΜΑ και ΚΑΘΑΡΑ ο δήμος να ενημερώσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ για την ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΠΟΙΟΙ κατηγορούνται, γιατί κατηγορούνται ή μήπως δεν κατηγορούνται, οπότε η ΠΛΑΤΕΙΑ (για εμάς μιλάμε) θα πρέπει να απολογηθεί που γράφει τέτοια πράγματα;

ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. (Εμείς βάζουμε τελεία και όχι ερωτηματικό).

Κάθε φορά που ασκείται ποινική δίωξη ισχύει ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ,  γιατί αυτό αφορά ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ή ΑΘΩΩΣΗ.
Αλλοίμονο, μην επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα.

 Αλλά ασκήθηκαν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ λέμε εμείς και οι πηγές μας όπως και οι πηγές του ΟΜΕΡΤΑ που έβγαλε πρώτο την είδηση.

Αυτό γράφτηκε. Δεν γράφτηκε ότι καταδικάστηκε κανείς, ούτε ότι είναι ποινικά ένοχος κανείς.
(Για το πολιτικά ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, αλλά άλλη ώρα).

Και εμείς έχουμε μεγάλο πρόβλημα από εχθές.

Διότι μας παίρνουν αναγνώστες τηλέφωνα και μας ρωτάνε για συγκεκριμένα πρόσωπα - αν είναι μέσα ή έξω - και ό,τι και να πούμε είναι κακό.

Διότι αν είναι μέσα και δεν το επιβεβαιώνουμε μας λένε ότι συγκαλύπτουμε και αν δεν είναι μέσα και δεν το λέμε αφήνουμε να σέρνεται λάσπη σε βάρος του.

Και αν γράψουμε - όπως εξετάσαμε ως πιθανότητα, για να είμαστε μια φορά και εμείς οι καλοί της ιστορίας- ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να τους χαροποιήσει, θα αφήσουμε αυτούς που είναι στη λίστα απ' όξω, οπότε θα είναι το ίδιο με το κάνουμε αυτό που πρέπει και να γράψουμε ονόματα και να μας λέτε .... κακούς.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Άρη - Κύριε Πρόεδρε - πρέπει να μιλήσει ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ κιόλας ο δήμος, επίσημα.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.

ΠΛΑΤΕΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ....ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΑΖΕΙ!

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!

ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ!

ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ή ΥΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΚΑΙ - ΟΧΙ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ.

ΑΝ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ - όπως κάποιοι ΑΣΤΕΙΟΙ ισχυρίζονται και διακινούν για να πλήξουν το νούμερο 1 τοπικό μέσο ενημέρωσης - τότε θα έπρεπε να εξαφανιστούν από τις ειδήσεις στα "μεγάλα μέσα"  εγκλήματα, πόλεμοι, βιασμοί, βασανισμοί, λιμοί, περιβαλλοντικές καταστροφές και να βλέπουμε συνεχώς πράσινα άλογα σε κόκκινα λειβάδια, εκτός αν οι δημοσιογράφοι που τα αναδεικνύουν αυτά είναι όλοι ψυχάκηδες.
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

ΚΑΘΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ - ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ή ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ (αλλά και σε άλλα  που εσείς θέλετε) ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ.

ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΛΕΣ .... ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ή τουλάχιστον ΟΣΟ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


ΞΕΦΤIΛΙΣΕ ΤΗΝ ΔΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Γ. ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!


Το όνομα του Τσίπρα είναι βλάχικο!


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Πάγκαλος, ο Τσίπρας δεν ξέρει «ότι το όνομά του είναι βλάχικο».

 Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, Τσίπρας σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο.

«Φάγανε το «ου» και το έκαναν Τσίπρας, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

ΣΧΟΛΙΟ: Μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα ετυμολογική προσέγγιση μου γεννήθηκε ο προβληματισμός αν το Πάγκαλος προέρχεται από το ΠΑΝ (ΤΑ)  - ΚΑΛΟΣ. (βάλε τον τόνο όπου θες εσύ, μην έχουμε και μηνύσεις

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ :ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Έτος ίδρυσης 1982 - Μέλος Ε.Σ.Ο.
Αβέρωφ 4, 15232 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, τηλ. 210-6846693
e-mail: halandri@halandrichess.gr
Ιστότοπος: http://www.halandrichess.gr

Χαλάνδρι 4/9/2013

Δελτίο τύπου - Πρόσκληση

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εις μνήμην του εκλιπόντος Προέδρου του Γιώργου Ραυτόπουλου, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου από ιδρύσεώς του (1982 - 2013), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το Σχολικό Σκάκι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου την Κυριακή 29/9/2013, ώρα 18:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο προπονητής του Ομίλου μας διεθνής μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σπύρος Σαγιάς (κιν. 697.750.6987), Ηλίας Παναγούλιας (κιν. 693.790.4137)

Με τιμή
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. Σαγιάς                                                                                                   Β. Κοτρότσος