Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τζίνα Πούλου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άρης Νόμπελης
ΜΕΛΗ:
 
ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
Ασημακόπουλος Γιώργος
Βασιλόπουλος Θοδωρής
Σαμιώτου Έλένη
Παπακωνσταντίνου Αποσκίτη Κωνσταντίνα
 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Λίτινα Μαρία
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ (Στάθης Ανδρεόπουλος)
Παπαδόπουλος Δημήτρης
 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Λούλα Καρατζά)
Γεραμάνη Βασιλική
 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (Σίμος Ρούσσος)
Λιερός Γιώργος
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (Κώστας Παττακός)
Κωνσταντοπούλου Αντιγόνη
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  (Νίκος Πανταζής)
Βελούτσου Λίτσα


Επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας, Νένας Ρήγα, για τον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου
Ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνει τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.
Λυπάμαι που δεν θα είμαι παρούσα σ΄ αυτή την εκδήλωση επειδή για σοβαρούς λόγους υγείας θα βρίσκομαι στο εξωτερικό.
Στα 20 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου το όνειρο μας ήταν μια Ρεματιά προσβάσιμη σε όλους από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Έγινε μια κάποια πρόοδος ,αλλά ακόμη υπάρχουν μάντρες που επεκτείνονται μέχρι την κοίτη, ερειπωμένα κτίσματα , ασύμβατες χρήσεις, καταπατημένα κομμάτια, τμήματα αδιάβατα από τη διάβρωση.
Ελπίζω λοιπόν ο αγώνας αυτός δρόμου να ξεκινήσει από εκεί που αρχίζει το Ρέμα, να γίνει μέσα σ ' αυτό και όχι στους παράδρομους γύρω του και να καταλήξει στο πληγωμένο κομμάτι δίπλα στην Αττική οδό. Να δούνε οι αγωνιζόμενοι την αληθινή Ρεματιά με τις ομορφιές και τις αδυναμίες της, Και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αποκατάστασή της, όχι μόνο ως πνεύμονα πρασίνου, αλλά το σπουδαιότερο ως προστατευόμενο φυσικό σχηματισμό και τοπίο, ένα θαύμα της φύσης δηλαδή, χωρίς τις παρεμβάσεις που, η ανθρώπινη απληστία με τη συνέργεια της πολιτείας, την πληγώνουν .
Σας χαιρετώ και εύχομαι ο αγώνας να συνεχιστεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο

Νένα Ρήγα
Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου


Διέρρηξαν 111 Ι.Χ. σε τρεις μήνες! 27 κλοπές στο Χαλάνδρι.

Γλυφάδα και Χαλάνδρι οι αγαπημένες τους περιοχές
 
Στη Γλυφάδα συνελήφθησαν χθες ένας 25χρονος Αλβανός λίγο μετά τη διάρρηξη πέντε Ι.Χ., μαζί με την 24χρονη συνεργό του που αναζητείται, από το εσωτερικό των οποίων είχαν αφαιρέσει κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τους τρεις τελευταίους μήνες, μετά την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν διαπράξει 111 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα:
• Τριάντα εννέα στην Γλυφάδα.
• Είκοσι επτά στο Χαλάνδρι.
• Είκοσι στον Άλιμο.
• Οκτώ στο Ελληνικό.
• Έξι στην Βουλιαγμένη.
• Οκτώ στη Βούλα.
• Τρεις στο Π. Φάληρο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.
newabeast


ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ! ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ!

ΝΑΥΤΙΛΟΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…Θα ήταν το πιο μεγάλο ψέμα αυτής της κυβέρνησης, αν τα μέλη της δεν εψεύδοντο συστηματικώς και για όλα.

Ο μύθος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τον υπερδιογκωμένο Δημόσιον Τομέα κι άλλες συναφείς αρλούμπες, τις οποίες με την (προδοτική εν τέλει) προπαγάνδα πολλών χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων έχει καταπιεί αμάσητες ο ελληνικός λαός σε μεγάλο ή μικρότερο μέρος του.

Χρόνια τώρα και επ' εσχάτοις με ρυθμό πολυβόλου οι δημόσιοι υπάλληλοι διασύρονται, λιθοβολούνται, σφαγιάζονται. Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης όπως ο «ΣΚΑΪ» όπου διάφοροι εργαζόμενοι τη επικουρία καλεσμένων βήτα διαλογής, εν πολλοίς φλούφληδων και φιρφιρίκων, τρώνε για πρωινό δύο Δημοσίους Υπαλλήλους για μεσημεριανό τρεις και για βραδινό -στα ακριβά ρεστωράν όπου συχνάζουν- τέσσερις συν καναν ωρομίσθιο!

Μόλις πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος μίλησε για 1.000.000 υπαλλήλους !

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, της Eurostat, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (τα οποία όλα συμπίπτουν) το σύνολο των υπαλλήλων του «στενού» Δημόσιου Τομέα το 2009 ήταν 511.906 !

 
Εξ αυτών οι τακτικοί ήταν 460.636, οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου 25.981 και ορισμένου χρόνου 48.880.

Από το 2009 έως σήμερα οι 511.906 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί λόγω της σχέσης συνταξιοδοτήσεων (πέντε έως δέκα) και προσλήψεων (μία). Μάλιστα τώρα τελευταίως παραιτούνται σωρηδόν. Αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι «σύμβουλοι» και τα λοιπά σαπρόφυτα που προσλαμβάνουν συνεχώς οι αμετανόητοι πασόκιοι, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία (που όμως αυξάνει διαρκώς κι ατελέσφορα τις δημόσιες δαπάνες).

Έχουμε λοιπόν γύρω στους 480.000 Δημοσίους Υπαλλήλους στους οποίους πρέπει να συνυπολογίσουμε τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και στα νοσηλευτικά ιδρύματα!

Μήπως δεν χρειαζόμαστε (έστω και υποεπανδρωμένα) στρατό, σχολεία, αστυνομία και νοσοκομεία;

Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τα Δημόσια Καταστήματα, είναι πολλοί; Μας περισσεύουν; Δεν τους χρειαζόμαστε;

Ας το δούμε κι αυτό.

Το ποσοστό όσων υπηρετούν στην Ελλάδα στο ευρύτερο Δημόσιο, απ' τον στρατό έως τα σχολεία και τις εφορίες, είναι (ήταν το 2009, τώρα είναι μικρότερο) στο 9,04% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ένωση είναι 9,92%! Στη Δανία, που ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, το ποσοστό είναι 18%!

Κι ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία (των εγγυήσεων), η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία κι άλλοι, πολλοί άλλοι.

Ναι, λένε ορισμένοι (ή βαλτοί ή ηλίθιοι ή θύματα της προπαγάνδας), αλλά σε εμάς οι δημόσιοι υπάλληλοι μας κοστίζουν περισσότερο.

Ψεύδος κι αυτό! μέγα ψεύδος.

Στην Ελλάδα οι αμοιβές «των εν ευρεία εννοία δημοσίων υπαλλήλων ανέρχονται στο 10,8% του ΑΕΠ». Στη Δανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, την Ιταλία κι άλλες -πολλές- χώρες το ποσοστό κυμαίνεται απ' το 11% έως το 17% !!

Ναι, λένε πάλι (ή οι βαλτοί ή οι φανατικοί ή οι δογματίλες ή οι μισάνθρωποι), αλλά σε μας ο Δημόσιος Τομέας κωλοβαράει. Γιατί; Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι... παλιοχαρακτήρες! Άριστα !!

Παλιοχαρακτήρας μπορεί να 'ναι κι ένας λοστρόμος σε ένα καράβι, αλλά αν το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια το πάει ο καπετάνιος !

Τη δημόσια διοίκηση την έχει ξεσκίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Μάλιστα η πιο αισχρή και η πιο γελοία (αλλά περιέργως η πιο εύπεπτη απ' την κοινωνία) πρακτική είναι η αναγωγή της όποιας παθολογίας σε γενίκευση.

Βεβαίως και υπάρχουν κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, κηφήνες όμως υπάρχουν παντού. Η γενίκευση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κηφήνες, είναι φασιστική. Και χρήσιμη σε μια κυβέρνηση που θέλει να ξεπατώσει το κράτος αντί να το κάνει ατμομηχανή της ανάπτυξης...

Γιατί να το ξεπατώσει;

Αλήθεια, ακόμα δεν ξέρετε;ΣΤΑΘΗΣ Σ.

17.ΙΧ.2011

stathis@enet.gr


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι 29/9/2011


 


ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι,Η έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του υπό κατάληψη Δημαρχείου την Τετάρτη 28/9/11 στις 12:30 το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να ζητηθούν στοιχεία για πλεονάζον προσωπικό, για να τεθεί σε εφεδρεία – απόλυση, θα υπάρξει άμεση αντίδραση με κατάληψη των υπηρεσιών διοικητικού προσωπικού και με ευθύνη του Δ.Σ του Συλλόγου να μην δοθούν στοιχεία.


Β) Την πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Τρίτη 4/10/11 στις 15:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με Θέματα:

  1. Συζήτηση και διαμόρφωση προγράμματος δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων, απέναντι στα νέα μέτρα, το επόμενο διάστημα
  2. Απολογισμός εκδηλώσεων που έγιναν στη Ρεματιά υπό την αιγίδα του Συλλόγου.

Ως εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να καθορίσουμε ένα βασικό πλαίσιο και προσανατολισμό για τη στάση μας απέναντι στις διαμορφούμενες συνθήκες.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Αλέκος Βαρβέρης
Ο Γραμματέας

Γιώργος Ανδρεδάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *