Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ! Ν.1566/1985! ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ!
ΟΡΓΑΝΑ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

1. Μαθητική κοινότητα αποτελεί το σύνολο των μαθητών κάθε τάξης ή, όπου οι τάξεις διαιρούνται σε τμήματα, το σύνολο των μαθητών κάθε τμήματος.


2. Ισότιμα μέλη κάθε μαθητικής κοινότητας είναι υποχρεωτικά όλοι οι μαθητές κάθε τάξης ή τμήματος. Τα μέλη κάθε μαθητικής κοινότητας έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις τακτικές ή έκτακτες γενικές συνελεύσεις με δικαίωμα λόγου, ελέγχου και ψήφου, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης των γενικών συνελεύσεων με γραπτή πρόταση τους προς το συμβούλιο κάθε μαθητικής κοινότητας, να αρθρογραφούν στις εφημερίδες των μαθητικών κοινοτήτων.

3. Τα μέλη οφείλουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας και τις αποφάσεις των συνελεύσεων των μαθητικών κοινοτήτων, να εναρμονίζουν τη δράση τους σύμφωνα με τα γενικότερα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μαθητικών κοινοτήτων, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση των αποφάσεων των συνελεύσεων, να πληρώνουν τη συνδρομή τους στις μαθητικές κοινότητες, εφ* όσον προβλέπεται συνδρομή με •απόφαση της γενικής συνέλευσης κάθε μαθητικής κοινότητας (τάξης ή τμήματος).

4. Όργανα κάθε μαθητικής κοινότητας είναι:

α) Η Γενική Συνέλευση

β) Το 5μελές Συμβούλιο

5. Η γενική συνέλευση, όπου μετέχουν όλα τα μέλη κάθε μαθητικής κοινότητας, δηλαδή όλοι οι μαθητές κάθε τάξης ή τμήματος, είναι το ανώτερο όργανο κάθε μαθητικής κοινότητας. Στην γενική συνέλευση οι μαθητές συζητούν και αποφασίζουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

6. Η γενική συνέλευση συγκαλείται τακτικά κάθε μήνα με την ευθύνη του συμβουλίου ή έκτακτα με πρωτοβουλία του συμβουλίου ή με αίτηση προς το συμβούλιο του 1/2 των μελών κάθε μαθητικής κοινότητας. Οι τακτικές γενικές συνελεύσεις διεξάγονται σε κάθε τάξη ή τμήμα σε μία από τις 3 πρώτες διδακτικές ώρες. Οι τακτικές γενικές συνελεύσεις, ορίζονται σε διαφορετική μέρα κάθε μήνα σε συνεργασία των συμβουλίων με τους συλλόγους των καθηγητών και τη διεύθυνση.

7. Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις συγκαλούνται εκτός διδακτικών ωρών.

8. Στις γενικές συνελεύσεις προεδρεύει το τριμελές προεδρείο που εκλέγεται από τη γενική συνέλευση. Ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται πρόεδρος, ο δεύτερος γραμματέας και ο τρίτος αντιπρόεδρος. Προεδρεύει ο πρόεδρος με συλλογική συμμετοχή και ευθύνη του προεδρείου.

9. Στις γενικές συνελεύσεις των μαθητικών κοινοτήτων των γυμνασίων παραβρίσκεται καθηγητής που ορίζεται στην αρχή της χρονιάς για κάθε κοινότητα από το σύλλογο των καθηγητών. Σκοπός της παρουσίας του είναι να συμβουλεύει τους μαθητές αποκλειστικά σε διαδικαστικά θέματα. Η παράγραφος αυτή δεν εφαρμόζεται στα λύκεια και στις τεχνικές-επαγγελματικές σχολές.

10. Στην πρώτη γενική συνέλευση κάθε σχολικής χρονιάς, που συνέρχεται μέσα στον πρώτο μήνα των μαθημάτων, εκλέγεται 5μελές συντονιστικό όργανο, το συμβούλιο της μαθητικής κοινότητας. Η πρώτη συνέλευση κάθε χρονιάς συγκαλείται με ευθύνη του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου (των μελών που έχουν παραμείνει, δεν έχουν αποφοιτήσει).

11. Η τελευταία γενική συνέλευση κάθε χρονιάς αποφαίνεται για τον απολογισμό των πράξεων του συμβουλίου καθώς και για τον οικονομικό απολογισμό που τον εγκρίνει ή τον απορρίπτει. Το συμβούλιο παραμένει σε λειτουργία μέχρι και την τελευταία ώρα λειτουργίας του σχολείου κάθε χρόνο.

12. Δικαίωμα για υποβολή ή πρόταση υποψηφιότητας έχουν όλοι οι μαθητές, όλα τα μέλη της μαθητικής κοινότητας.

13. Οι εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων πρέπει να ακολουθούν, ύστερα από πλατύ διάλογο πάνω στα προβλήματα των μαθητών και του σχολείου.

14. Η διαδικασία της εκλογής είναι η ακόλουθη:

α) Από τη γενική συνέλευση εκλέγεται 3μελής εφορευτική επιτροπή που έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το συμβούλιο.

β) Στο γυμνάσιο ο καθηγητής - σύμβουλος συμμετέχει στην εφορευτική επιτροπή, χωρίς ψήφο με σκοπό να συμβουλεύει τους μαθητές για διαδικαστικά θέματα.

γ) Η εφορευτική επιτροπή γράφει με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων σε φύλλα χαρτιού (ψηφοδέλτια), τόσα όσα είναι και οι μαθητές.

δ) Η ψηφοφορία είναι μυστική. Κάθε μαθητής σημειώνει, με μπλε μελάνι, σταυρό δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων της προτίμησης τους. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να σημειώνει από ένα μέχρι πέντε σταυρούς. Ψηφοδέλτια που έχουν διακριτικά γνωρίσματα ή σταυρούς περισσότερους από πέντε θεωρούνται από την εφορευτική επιτροπή άκυρα. Οποιοδήποτε μέλος της μαθητικής κοινότητας έχει το δικαίωμα να υποβάλλει στην εφορευτική επιτροπή ένσταση, αν θεωρεί ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας ή δεν τηρείται ο κανονισμός των μαθητικών κοινοτήτων. Η εφορευτική επιτροπή είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει την οποιαδήποτε ένσταση.

ε) Οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι αποτελούν τα τακτικά μέλη του συμβουλίου και οι τρεις επόμενοι τα αναπληρωματικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας, οι εκλογές επαναλαμβάνονται μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν. Αν μετά από δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες παραμένει η ισοψηφία τότε γίνεται κλήρωση.

στ) Μετά την εκλογή συντάσσεται και υπογράφεται πρακτικό από την εφορευτική επιτροπή που κοινοποιείται με ευθύνη της στη διεύθυνση του σχολείου.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΕΝΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ!<fredakon9@gmail.com>

κυριε νταβια,καλησπερα σας....

θα σας παρακαλουσα πολυ να ανεβασετε και τη σημερινη συμπληρωματικη υποδειξη-παραπονο σε συνεχεια αυτου της κυριακης......χωρις παρεμβαση οπως το προηγουμενο....αφορμη του συμπληρωματικου ειναι η απαντηση σας οσον αφορα τα παιδακια,για να αποφευγονται οι παρεξηγησεις,οσον αφορα τους αναγνωστες σας...κυριε νταβια,εγω δεν σας εγραψα οτι δεν πρεπει να παιζουν τα παιδακια στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!...εξαλλου γιαυτο το λογο κατασκευαζονται....σας εγραψα για την πλατεια!!..........και ναι οσο περιεργο και αν ειναι,ακομα και τα παιδακια απαγορευεται καθ ολο το 24ωρο να παιζουν με οτιδηποτε προκαλει θορυβο σε αυτην!!!και φυσικα τις ωρες κοινης ησυχιας απαγορευεται οτιδηποτε,απο οποιονδηποτε να προκαλει θορυβο....δεν ξερω αν θα λυπησω καποιον..αλλα δεν το λεω εγω αυτο....ειναι αστυνομικη διαταξη απο τον αρχηγο της αστυνομιας.....και για να μην εχετε τον φοβο αγωγων και διωξεων σας αποστελλω σχετικα εγγραφα, για να γνωριζετε και εσεις...φυσικα ολο αυτο το σκηνικο που γινεται στην πλατεια-παιδικη χαρα ειναι σε συναρτηση με το δημοτικο κυλικειο με γονεις-συνοδους που απολαμβανουν τον καφε τους η το ποτο τους,αφηνοντας ανεξελεγκτα επι ωρες τα παιδακια σε πλατεια- παιδικη χαρα.....και καλα κανουν!! δικαιωμα τους....οπως και δικαιωμα μας να θελουμε να εφαρμοστει ο νομος.....προσωπικα δεν εχουμε κατι με τους ανθρωπους που δουλευουν το κυλικειο...ισα ισα....επαγγελματιες ειναι και θελουν την επιχειρηση τους οσο το δυνατον κερδοφορα....και εγω το ιδιο θα εκανα...απλα υπεγραψαν ενα συμβολαιο(που ειναι ανερτημενο στο διαδικτυο),κατα το δοκουν....το θεμα ειναι πως ο δημος! συνεταξε μια τετοια συμβαση μην υπολογιζοντας ωρες κοινης ησυχιας....
για να μην κουραζω τους αναγνωστες σας και εσας,θα ηθελα να σας κανω προσωπικα μια ερωτηση και μην φοβαστε...δεν θα ασκησω διωξεις(??).....εαν κατοικουσατε 20-30 μετρα απο την πλατεια και επι 6-7 μηνες το χρονο επι 7 ημερες την εβδομαδα ,απο τις 8 το πρωι εως 11-12......εχοντας τοσο κοντα καμμια 50-70 ατομα να πινουν καφε με οτι συνεπαγεται...καμμια 100 παιδακια να ουρλιαζουν,φωναζουν,παιζουν ποδοσφαιρο και ποδηλατο και οτιδηποτε στο πλακοστρωτο της πλατειας,και δεν μπορουσατε καν να βγειτε στο μπαλκονι σας...τι θα κανατε???ειλικρινα τωρα......και μιλαω και για τις ωρες κοινης ησυχιας........κοινης ησυχιας....ξερετε λατρευουμε τα παιδακια,αλλα υπαρχουν και ανθρωποι ηλικιωμενοι,ανημποροι,αρρωστοι καθως και εργαζομενοι που πρεπει καποια στιγμη να ξεκουραστουν ψυχικα και σωματικα για να αποδωσουν.....πως?? οταν καθε μερα πρεπει να ειναι ορθιοι καθ ολη την διαρκεια της ...και αν ειναι τυχεροι να κοιμηθουν κατα τις 1:00-2:00 την νυχτα???...και ξανα τονιζω...μιλαω για τις ωρες κοινης ησυχιας.....γιατι θεωρουμε οτι τα παιδακια μπορουν ανετα να μην παιξουν απο τις 15:00-17:30.......και απο τις 23:00 μεχρι το πρωι........εξαλλου....ο νομος το λεει.....οχι εγω...
σας ευχαριστω 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Επειδή εδώ σχολιάζουμε ό,τι θέλουμε και όποτε θέλουμε και φιλοξενούμε όλες τις απόψεις που μας στέλνονται - ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΟΥΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ δεν θα "πειθαρχήσουμε" στην "εντολή" σας να "δημοσιεύσουμε την επιστολή σας χωρίς παρέμβαση" και θα παρέμβουμε.
Κατ΄αρχήν απάντηση στο ερώτημά σας για το τι θα έκανα αν.....: απέναντι από το σπίτι μου είναι η πλατεία Κιοσέ στο Πολύδροσο - λιγότερο από 30 μέτρα απόσταση, και παίζουν παιδάκια ποδόσφασιρο, κάνουν ποδήλατο, φωνάζουν και το θεωρώ ΕΥΛΟΓΙΑ να ακούω τις φωνές τους. 
Και είναι άποψή μου ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ανομολόγητη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ή ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ κάποιος συγχαίει την λειτουργία του κυλικείου, την σύμβασή του με τον δήμο και τις παραβιάσεις που κάνει ή δεν κάνει με την λειτουργία της παιδικής χαράς και τα παιδάκια.
Η παιδική χαρά παραμένει παιδική χαρά είτε λειτουργεί, είτε δεν λειτουργεί σε αυτήν κυλικείο. Και εμείς είμαστε με το να λειτουργεί κυλικείο ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ στις παιδικές χαρές. Ενώ ποολοί δεν θέλουν, τα κλείνουν ή τα καίνε για να μην χάνουν πελάτες. Και τα βάζουν με .... τα παιδάκια.
Όποιος θέλει τις παιδικές χαρές και τις πλατείες άδειες και νεκρές, εδώ δεν βρίσκει συμμάχους.
Γιατί συμμάχους ψάχνετε με την εμμονή σας να τοποθετηθώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ παρασυρόμενος από ... ψηφοθηρικό άγχος  (λάθος πόρτα). 
Δεν σας αρκεί η φιλοξενία της άποψής σας και η πρόθεσή μας να αναδείξουμε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ στην λειτουργία του κυλικείου.
Συνεχίζετε - ίσως με διαφορετικά ονόματα και email αλλά πάντα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό τρόπο γραφής των email σας - να μην κάνετε αυτό που τόσες φορές σας έχουμε ζητήσει για να αναρτήσουμε στην Πλατεία: Να τραβήξετε ένα βιντεάκι που να αποδεικνύει τις παραβάσεις του κυλικείου που καταγγέλετε για να τοποθετηθούμε ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΒΑΣΕΩΝ, όχι σε γενικούς αφορισμούς και αοριστίες.
Αλλά μας στείλατε κάποια "έγγραφα"  εντελώς αμφιβόλου εγκυρότητας - χωρίς υπογραφές, ημερομηνίες, κλπ -  που λέτε ότι είναι "αστυνομική διάταξη" - για τα παιδάκια, όχι για το κυλικείο και την σύμβασή του. 

Με χαρά να ξαναφιλοξενήσουμε απόψεις σας, όπτε θέλετεαλλά ΕΝΤΟΛΕΣ δεν δεχόμαστε. Και εμείς εδώ τοποθετούμαστε ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ!
 


Προγράμματα Επιχορηγήσεων για Επιχειρήσεις

  Ενημερωτικό Δελτίο Νο 73 (Σεπτέμβριος 2016)
  Προγράμματα Επιχορηγήσεων για Επιχειρήσεις


Περιεχόμενα
Άμεσα αναμένεται ο Β' κύκλος των τριών πρώτων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020
Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων (15-200.000 €, επιχορήγηση 40-50%)
Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (25.000 €, επιχορήγηση 100%)
Νεοφυής επιχειρηματικότητα (60.000 €, επιχορήγηση 100%)
Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016 για Τουρισμό, Μεταποίηση, Υπηρεσίες
Ενίσχυση της ίδρυσης νέων τουριστικών μονάδων ή επέκτασης υφισταμένων
Προδημοσίευση ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ"
Αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους
Πρόγραμμα "Σύγχρονη Μεταποίηση"
Προδημοσίευση για το μέτρο "Νέων Γεωργών" του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης
Προδημοσίευση ειδικής δράσης στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών
Προδημοσίευση ειδικής δράσης ανοικτής καινοτομίας στον πολιτισμό "Πολιτισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά, Επιστήμη και Τεχνολογία"
Προδημοσίευση ειδικής δράσης: "Βιομηχανικά και Προηγμένα Λειτουργικά Υλικά"
Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας"
Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων τοπικής εμβέλειας για την μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα"
Πρόγραμμα "Νέο Ξεκίνημα" από τον ΟΑΕΔ
Υπόλοιπες νέες προσκλήσεις έως τέλη 2016
Αναμενόμενα προγράμματα για το Α' Εξάμηνο του 2017 (συμπεριλαμβανομένου και του λιανικού εμπορίου)
Δημοσιεύστε τον εταιρικό ισολογισμό σας στο Internet οικονομικά και με την εγγύηση της PLAN A.E.
Νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά

Α. ΚΡΟΥΣΤΗΣ:Η κατάρριψη ενός ακόμα μύθου, περί συνεργασίας της εκκλησίας με τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Μπορεί πολύ εύστοχα ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης να αλλάζει την πολιτική ατζέντα με τις δηλώσεις του για την εκκλησία και το ρόλο της στην κατοχή και στη Χούντα για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την οσμή της αριστερής διαφθοράς, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλαπλασίως σοβαρότερο και χρίζει απαντήσεως.

Κατά την στρατιωτική δικτατορία μια ομάδα αξιωματικών (Χούντα) υπονόμευσαν ή παρέκαμψαν την επίσημη στρατιωτική τους Ιεραρχία και κινήθηκαν για την κατάληψη της Εξουσίας και κατά του Συντάγματος, πράγμα που επέτυχαν.

Κάτι παρόμοιο είχαμε και μέσα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας. Οι αναλογίες δεν είναι οι ίδιες, αλλά υπάρχει μια ομοιότητα. Μια ομάδα Ιεραρχών, που κινήθηκε από διάφορα αίτια, υπονόμευσαν την κανονική δομή της Εκκλησίας, παρέκαμψαν τον Καταστατικό Χάρτη, τον Συνοδικό και Πατριαρχικό Τόμο, τις Πατριαρχικές Πράξεις, οπότε μια Αριστίνδην Σύνοδος διοικούσε την Εκκλησία. Έτσι, ενώ η Ιερά Σύνοδος συγκροτείτο μέχρι τότε από δώδεκα μέλη, κατά τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης, και τον Αρχιεπίσκοπο, τότε αποτελέσθηκε μια οκταμελής Αριστίνδην Σύνοδος κατ’ επιλογήν, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε εκλεγεί κατά αντικανονικό τρόπο από επτά μόνον Αρχιερείς. Πήρε πολύ χρόνο για να συγκληθή η Ιεραρχία. Κάθε εξάμηνο εκδιδόταν μία νέα νομοθετική παράταση για την απαγόρευση της συνελεύσεως της Συνόδου της Ιεραρχίας μέχρι το 1970.

Η επάνοδος στην Εκκλησιαστική τάξη έγινε κατόπιν αγώνων, αντιδράσεων διαφόρων Ιεραρχών, οι οποίες αντιδράσεις προηγήθηκαν του Πολυτεχνείου, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής, κυρίως από το 1972 και μετά.

Έτσι λοιπόν να ξεχωρίσουμε κάποια θέματα. Το σώμα της εκκλησίας το αποτελούν οι κληρικοί και οι λαϊκοί. Όπως στον λαό υπήρχε μέρος του, που συντάχτηκε με την Δικτατορία έτσι και στους κληρικούς. Γι’αυτό να ξεχωρίσουμε και να πούμε ότι η διοίκηση της εκκλησίας τότε ανέχτηκε και συνεργάστηκε με την χούντα και όχι η εκκλησία σαν θεοϊδρυτος οργανισμός.

Ο ρόλος όμως της εκκλησίας είναι να ενώνει τον λαό και όχι να τον διχάζει. Πρέπει να έχει μια αγκαλιά να δεχτεί τους πάντες. Τους βλέπει όλους σαν παιδιά που έχουν φύγει από τον δρόμο που έχει χαράξει ο Ιησούς Χριστός για την θέωση μας. Δεν υπάρχει καλύτερος λόγος για να μείνει μακριά από την πολιτική, διότι πολλές φορές κάτω από επιφανειακές ενέργειες και στάσεις μπορεί να κρύβονται διεθνείς σκοπιμότητες, τις οποίες συνήθως αγνοούμε, και είναι ενδεχόμενο να πέσουμε θύματα της εύκολης κριτικής. Δεν αρκούν οι αγνές διαθέσεις ή απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, χρειάζεται γνώση των διαφόρων σκοπιμοτήτων και τον πονηρών παγιδεύσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος κατά την επίσκεψη του στο γραφείο του, του Γερμανού στρατηγού Φον Στούμε, τον δέχθηκε όρθιος χωρίς να του προσφέρει κάθισμα και του διεμήνυσε ότι η εκκλησία δεν πρόκειται να συνεργασθεί με τους εισβολείς. Αμέσως μετά αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Η κυβέρνηση Τσολάκογλου παύει από τα καθήκοντα του τον Χρύσανθο και χρίζει Αρχιεπίσκοπο τον Δαμασκηνό, ελπίζοντας την συνεργασία της εκκλησίας .Δεν ήταν λίγοι οι χαρακτηρισμοί εναντίον του Δαμασκηνού, για δοσιλογισμό και υποτέλεια στον κατακτητή. Διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Ο Δαμασκηνός περισσότερο διπλωμάτης συνεργάσθηκε με την εξόριστη κυβέρνηση , τους Άγγλους και τις οργανώσεις εθνικής αντίστασης , ΕΔΕΣ του Ζέρβα και ΕΚΚΑ του Ψαρρού. Ενώ ο Χρύσανθος από το σπίτι του πλέον, είχε επικοινωνία με την εξόριστη κυβέρνηση και το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής με το γνωστό «ασύρματο του Δεσπότη»

Για να επανέλθω στη περίπτωση της 7χρονης Δικτατορίας, πριν γίνει το πραξικόπημα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ήταν ο Χρυσόστομος που αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά πάφθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο από έκτακτο νόμο που απαγόρευε την άσκηση των καθηκόντων πέραν της ηλικίας των 80 ετών.

Ανακαλύψτε την Βόρεια Αθήνα. Συνεργατικός σχηματισμός (Cluster) για την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμόΤα θεμέλια για την λειτουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) ανάδειξης των βορείων προαστίων σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό τέθηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας που είχαν στο ΟΑΚΑ φορείς της αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Καραμέρου και το εγχείρημα, με την επωνυμία «ανακαλύψτε την Βόρεια Αθήνα», φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την προίκα της φύσης και της ιστορίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

«Με κεφάλαιο την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής και εργαλεία την καινοτομία και τη συνεργασία επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αναδείξουμε την ταυτότητα της βόρειας Αθήνας» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος και τονίζει: «Για πρώτη φορά σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα συνεργατικό σχηματισμό με υπεροπτικά χαρακτηριστικά, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αθροίζουν ιδέες και δεξιότητες σε κοινές δράσεις. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Οι εκπρόσωποι των φορέων που μετείχαν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο εγχείρημα και τη συμπόρευσή τους στα επόμενα βήματα που είναι η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου δράσης και η διεύρυνση της πρωτοβουλίας».

Σημειώνεται ότι ο συνεργατικός σχηματισμός προέκυψε μετά από διερεύνηση κλάδων και δραστηριοτήτων που εμφανίζουν προοπτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας τους, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με την ενεργό συμμετοχή και φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο τομέας του τουρισμού αναδείχτηκε ιδανικό πεδίο καθώς άπτεται του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας Αττικής. Κριτήριο αποτέλεσαν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, ιδανικούς χώρους αναψυχής και αθλητισμού, μουσεία και πινακοθήκες, συνεδριακά και εκπαιδευτικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους και εκθετήρια, υποδομές υγείας και ξενοδοχειακά καταλύματα, εξαιρετική τοπική αγορά και υψηλού επιπέδου καταστήματα εστίασης.