Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

"Χρυσός" με παραολυμπιακό ρεκόρ ο Ν. Στεφανουδάκης στον ακοντισμό - "Χάλκινος" ο Δ. Μπακοχρήστος στα 54 κιλά της Άρσης Βαρών

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό της κατηγορίας F53/54 στο Ρίο, σημειώνοντας μάλιστα και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ, με βολή στα 29.45 μέτρα.


 $ο μετάλλιο για την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς κέρδισε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος.
 Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 181 κιλά, έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα, με πρόβλημα τραυματισμού και σηκώνοντας 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, άντεξε στην επίθεση του Βραζιλιάνου Κάρα (βαρύτερος κατά ένα κιλό του Έλληνα αθλητή), που τα σήκωσε στην 2η του προσπάθεια και έμεινε εκτός βάθρου.
ΠΗΓΕΣ: CNN BREECE και .sport24.gr

ΦΑΣΙΣΤΕΣ .....


ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ! ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Την Δευτέρα η οικονομική επιτροπή - λέει - θα αναθέσει στον Πόλυ Τακόπουλο να κάνει νέα αγωγή στον Νταβία για αναρτήσεις της Πλατείας!

Ο ΔΗΜΟΣ - επίσημα πλέον, με απόφαση θεσμικού οργάνου  όχι με παρένθετο πρόσωπο όπως πριν  - ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ  - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ σε δημοτικό σύμβουλο,  για δημοσιεύματα πολιτικής κριτικής που έθιξαν εκείνον και την αυλή του, εκείνων που αποφάσισαν την αγορά της δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ και θίγονται με όσα τους γράφουμε (και δεν ξέρουμε για τι άλλο ενοχλήθηκαν -  και δικαίως).
Υποθέτουμε είναι  οι αναφορές μας για το Δουζένη, την ρεματιά και το Κουρτέση.

Θέλουν να μας φιμώσουν αλλά δεν θα το πετύχουν.

ΤΙΜΗ ΜΑΣ οι διώξεις ατό τέτοια ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διοίκηση.
Τους ενθαρρύνουμε να πάρουν την απόφαση την Δευτέρα!

ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Είμαστε πια σίγουροι ότι ο φασισμός τους θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Θα είναι μια ιστορική αντιδημοκρατική παρεκτροπή για την πόλη ο ΔΗΜΟΣ - όχι ο Συμεών από την τσέπη του - να πληρώσει δικηγόρο για να στραφεί κατά δημοτικού συμβούλου.

Ιστορική παρεκτροπή που θα διορθωθεί από τον δημοκρατικό Χαλανδραίο.

Γιατί στο δημοκρατικό Χαλάνδρι .... σε τούτα δω τα μάρμαρα ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!

A.N.

ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΠΡΙΝ

Τιμωρώντας το δέντρο που έσπασε τον σωλήνα...

ΜΕΤΑ

Κούρεμα γουλί και δημόσια διαπόμπευση

Από αναγνώστη μας που ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ με τον δήμο!
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!
Τι το σφάξατε μωρέ έτσι το δέντρο;;;; 

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Πάτημα Χαλανδρίου: Η σιωπηλή… πλατεία μετατρέπεται σε πηγή ζωής
Ένα ασφαλές καταφύγιο περιπάτου, αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και κοινωνικής συναναστροφής για δεκάδες οικογένειες με παιδιά πρόκειται να διαμορφωθεί στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (8/9/2016), μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε τη διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης 4.700 τ.μ., επί των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης. Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση πλατείας, συνολικής έκτασης 3.440 τ.μ., που θα διαθέτει παιδική χαρά, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, μικρό αμφιθέατρο και πράσινες γωνιές, καθώς και τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας.

«Μετατρέπουμε μια σιωπηλή πλατεία σε πηγή ζωής, σε έναν καλαίσθητο και ασφαλή χώρο υπαίθριου παιχνιδιού, περιπάτου, χαλάρωσης, συνάθροισης και πρασίνου για νέους και μικρά παιδιά» επισήμανε ο κ. Γ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του Πολίτη αναβαθμίζουμε, αυτή τη φορά σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, μια σχετικά νεόδμητη περιοχή που στερείται ανάλογων υποδομών.

Με την ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στη γειτονιά, μείωση της ηχορύπανσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ενισχύουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία και την ανάπτυξη τοπικών οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 786.390,00€, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η δημοπράτηση και εκτέλεσή του θα γίνει από το Δήμο Χαλανδρίου. Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνει είναι οι ακόλουθες:
 •  Διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας, συνολικού εμβαδού 1.260 τ.μ. στις οδούς Κλεισούρας και Ευρυδίκης, που διαστρώνονται με ψυχρούς γκρι κυβόλιθους ενώ κατά διαστήματα παρεμβάλλονται και φιλέτα από κόκκινους κυβόλιθους.
 •  Κατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας, προσβάσιμων από ΑμεΑ με ράμπες, που διαστρώνονται με πλάκες πεζοδρομίου, καθώς και με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών.
 •  Κατασκευή περίφραξης περιμετρικά της πλατείας, από τοιχίο και κιγκλίδωμα. Η είσοδος προς την πλατεία, γίνεται μέσω τεσσάρων (4) αντιδιαμετρικών εισόδων- πλατωμάτων.
 •  Διαμόρφωση πλατώματος κεντρικά της πλατείας, διαστρωμένο με σταθεροποιημένο «μαλακό» δάπεδο συμπυκνωμένου χώματος (κουρασάνι). Τα υφιστάμενα δέντρα διατηρούνται ενώ φυτεύονται και νέα για τη δημιουργία σκιασμένων χώρων. Ο χώρος παραμένει ελεύθερος για περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο. Διαμορφώνεται επίσης ορθογώνια ζαρντινιέρα- καθιστικό και η πλήρης εγκατάσταση κρήνης με πόσιμο νερό.
 •  Κατασκευή παιδικής χαράς στη βορειοδυτική πλευρά του πλατώματος, για δύο ηλικιακές ομάδες. Προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση επτά (7) συνολικά νέων πιστοποιημένων οργάνων. Το δάπεδο θα καλύπτεται από ελαστικά πλακίδια ασφαλείας ενώ ο χώρος της παιδικής χαράς θα περιφράσσεται με ξύλινη περίφραξη και θα περιλαμβάνει και καθιστικό με πέργολα και παγκάκια.
 • Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο νοτιοδυτικό άκρο του κεντρικού πλατώματος, με περιμετρικό διάδρομο κίνησης και περιμετρική περίφραξη. Στο βορινό τμήμα υπάρχουν κερκίδες, ενώ ανατολικά και νότια διαμορφώνονται ζαρντινιέρες με ψηλή φύτευση.
 •  Κατασκευή μικρού αμφιθέατρου με κερκίδες από σκυρόδεμα σε σχήμα Γ, στο βορειοανατολικό άκρο του κεντρικού πλατώματος.
 •  Δημιουργία τριών περιοχών πρασίνου, συνολικής έκτασης 1.100 τμ., με κηπευτικό χώμα, χλοοτάπητα και φύτευση με κατάλληλα δέντρα. Πλήρης εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος για το πότισμα. Η υπάρχουσα φύτευση θα διατηρηθεί και συντηρηθεί.
 •  Πλήρης εγκατάσταση φωτιστικών ιστών ύψους 4μ. και φωτιστικών σωμάτων, για τον φωτισμό της πλατείας ενώ στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης προβλέπονται τέσσερις ειδικοί ιστοί φωτισμού. Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση).

200 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ - ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

 Αν και η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αυξήθηκαν σε 435 φέτος από 300 τα προηγούμενα χρόνια με την λειτουργία των δύο νέων παιδικών σταθμών στο Πάτημα.

200 παιδιά της πόλης μας δεν βρήκαν και φέτος θέση στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Και πλέον οι δύο νέοι παιδικοί σταθμοί που εμφανίζονταν από τον Αεικίνητο και τον Συμεών ως η λύση στο πρόβλημα, τίθενται σε λειτουργία.

ΟΠΟΤΕ είναι προφανές πλέον ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.
(Πόσο μάλλον που η ιεράρχηση Αεικίνητου να γίνει Παιδικός Σταθμός στο Πάτημα 2 εξυπηρέτησε μόλις επτά (αριθμός 7) νήπια κατ΄επιλογήν τους και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από 41 παιδάκια της Τούφας και της Μεταμόρφωσης που θα πρέπει καθημερινά να κάνουν ένα μικρό ταξίδι αφού αντί να γίνει παιδικός σταθμός στην Τούφα προτιμήθηκε να γίνει .... ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ στον χώρο που προβλεπόταν.

Δυστυχώς λοιπόν 200 οικογένειες - που με πίεση και ανακατατάξεις ίσως γίνουν 170-180 δεν θα εξυπηρετηθούν και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια, αφού άλλος παιδικός σταθμός δεν κτίζεται για να λένε οι καθεστωτικοί "μόλις λειτουργήσει θα μειωθεί το πρόβλημα.

ΕΚΤΟΣ ....

ΕΚΤΟΣ αν το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, επιτέλους υλοποιήσει την βούληση του διαθέτη Γ. Κουρτέση και εξυπηρετήσει στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ αυτές τις οικογένειες.
 (ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ)

Στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ που μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 200 παιδιά και που λειτουργεί - όπως είπε ο εχθές ο Γερολυμάτος με καμιά 30αριά παιδιά

Και που αν πας να ζητήσεις να πάρουν το παιδί σου στον παιδικό σταθμό σου ζητάνε 300 ευρώ τον μήνα δίδακτρα ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ, όπως είπε ο Γερολυμάτος.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

Δήμαρχος, Πρόεδρος (του Προέδρου) και Αγγελής αντέδρασαν όταν ο Νταβίας  (ποιος άλλος αγγίζει τα δύσκολα) ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο πλέον, επίσημα, να απευθυνθεί στην εποπτεύουσα του Ιδρύματος αρχή, που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Αττικής και να της ζητήσει να επιβάλλει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος να κάνει την δουλειά του ή να παραιτηθεί.

Ο Συμεών είπε ότι "χειρίζεται προσωπικά το θέμα" (όλα έτσι τα χειρίζεται, γι' αυτό και έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ") με προσωπικές του επαφές με την διοίκηση του Ιδρύματος "που βρίσκονται σε καλό δρόμο" όπως είπε.

Η Πρόεδρος (του Προέδρου) προσπαθούσε συνεχώς να διακόψει τον Νταβία για να μην ολοκληρώσει ούτε μία φράση (τίποτα το καινούργιο - το " δημοκρατικό της ήθος" κατά την άσκηση των καθηκόντων της θα μείνει στην ιστορία)

Ενώ ιδιαίτερα ενοχλήθηκε ο κος Αγγελής "με τον κ. Νταβία που "κατηγορεί" - όπως είπε - το Ίδρυμα και ζήτησε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπος του Ιδρύματος για να απαντήσει στις "κατηγορίες Νταβία" αλλά μετά ανακάλεσε την λέξη "κατηγορίες" αφού ο Νταβίας του είπε ότι δεν λέει τίποτα περισσότερο από όσα έχει πει ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιδρύματος, πατέρας Σπυρίδωνας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τι να μας πούνε κε Αγγγελή;;;;
Δεν έχουμε τίποτα να ακούσουμε!
ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ εκτός από το Νίκο Πανταζή που ψέλλισε κάτι "σοσιαλισμούς" και γενικότητες,  πήγε να γενικεύσει περί ιδρυμάτων, να στρέψει την συζήτηση στο .... ίδρυμα Χατζηκώνστα (η μπάλα στην εξέδρα) συνεπικουρούμενος από την Πρόεδρου (του προέδρου) που είπε "... και η Ριζάρειος".

(Άρες, μάρες  ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ).

Ο Νίκος Πανταζής γύρισε μετά προς τον Νταβία (εκτός μικροφώνου) και του είπε "συμφωνώ μαζί σου αλλά τι να κάνουμε, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΤΕΙ".

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΤΕΙ;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΆΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ για να καλυφθούν - επιτέλους - οι ανάγκες της πόλης σε θέσεις παιδικών σταθμών.

Έστω και μόνος του, αφού όλοι οι επαναστάτες, εκσυγχρονιστές, φιλάνθρωποι, φιλεύσπλαχνοι, αλληλέγγυοι, προοδευτικοί είναι τέτοιοι μόνο αν πληρώνουν οι απλοί πολίτες τον λογαριασμό αλλά δεν τολμάνε να αγγίξουν ισχυρά συμφέροντα, να σπάσουν αυγά εκεί που μπορεί να τους κοστίσει κανένα κουκί στα εκλογάς.

Ή μήπως δεν χάνουν μόνο κουκιά από το ίδρυμα οι "προστάτες" του;
Λες;

ΥΓ - ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κωστάκη, όχι στα βαθιά παιδί μου! Ζακέτα να πάρεις!

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Ποιος μγαλοπαράγοντας του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου (βαρβάτο, πολύ βαρβάτο στέλεχος του εκσυγχρονισμού) έχει βαλθεί να τους κουφάνει όλους, αφού βρίσκεται ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ κορυφής με ποιον νομίζετε;

ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ και ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ!!!!!

Παίζει ακόμα και ανάληψη κεντρικού επιτελικού ρόλου λέει ο σμπίρος μου.

Η τοπική δημογεροντία της "κεντροαριστεράς" έχει πάθει πλάκα και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ενδεχόμενη μετακίνηση!

"Αν το δούμε και αυτό" .. λένε .....

ΟΚΑΠΑ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ_ΣΚ 10-11.9.2016 @ Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Νέο Ψυχικό (PR)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Νέο Ψυχικό
Φέτος συμπληρώνονται 94 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και 450 χρόνια από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στα Βουρλά, γενέτειρα πολλών προσφύγων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό. Παράλληλα, η επιτυχής διοργάνωση της συναυλίας για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, τον Σεπτέμβριο του 2013, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό από τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ, ήταν το έναυσμα να ενεργοποιηθούν οι Μικρασιάτες του Δήμου μας,  τόσο για τη δημιουργία του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος»,  όσο και για την οργάνωση Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Τιμώντας τις ρίζες μας, λοιπόν, και αναδεικνύοντας τις μνήμες του παρελθόντος και τις διαχρονικές αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μικράς Ασίας, ο Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού / Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού,  ο  ΟΚΑΠΑ,  η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», διοργανώνουν το διήμερο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2016. Τόπος διεξαγωγής, η Πλατεία Αγ. Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, καθώς και ο ίδιος ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, του προστάτη των Προσφύγων του Δήμου μας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Λουκά Π. Χριστοδούλου, Προέδρου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας - μια ιστορική, πολιτιστική και οικονομική αναδρομή στη ζωή της Σμύρνης πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 - και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Σμύρνη μέσα από τις καρτ-ποστάλ».
Επίσης, μικρασιατικά τραγούδια, παραδοσιακή μουσική και χοροί με τη συμμετοχή της Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Νέας Ιωνίας - συνοδεία Οργανικού Μουσικού Συνόλου, της Ορχήστρας Μικρασιατικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης-Ψυχικού, και διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων.

Με την ετήσια θεσμοθέτηση της διοργάνωση του «Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού», στόχος μας είναι να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτόχρονα να κατανοήσουμε  πως η μυστική πηγή που τροφοδοτούσε την υπερήφανη  πορεία  των προγόνων μας, ήταν ο πολιτισμικός τους εξοπλισμός και η δύναμη της ψυχής τους. Γνωρίζουμε ότι το κοσμοϊστορικό γεγονός του Μικρασιατικού Ελληνισμού δεν μπορεί να συγκριθεί με το σήμερα, η αισιοδοξία όμως των Μικρασιατών, η οποία υπερνικούσε τα εμπόδια και τη στέρηση, κάνοντάς τους να αγκιστρωθούν δυνατότερα από τη ζωή, μπορεί να αποτελέσει για όλους μας δίδαγμα ζωής και πρότυπο μίμησης.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
Ø  20:00  -  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας & Ομιλία                                                     
«Η Σμύρνη μέσα από τις καρτ-ποστάλ»

Μία ιστορική, πολιτιστική και οικονομική αναδρομή στη ζωή της Σμύρνης, πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρουσίαση: Λουκάς Π. Χριστοδούλου,
Πρόεδρος του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Δήμου Νέας Ιωνίας *

* Οικονομολόγος - Αντιπρόεδρος Συλλόγου «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» και μέλος της «Ένωσης  Σμυρναίων» - Συλλέκτης αρχειακού υλικού και ντοκουμέντων αναφερομένων στη Μ. Ασία - Συγγραφέας βιβλίων με αναφορά στους πρόσφυγες και τους συλλόγους της Ν. Ιωνίας
Διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας: έως και την Δευτέρα 12.9 / Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 12:00 & 17:00 – 20:00

21:00 - Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Νέας Ιωνίας - Μικρασιατικά Τραγούδια, συνοδεία Οργανικού Μουσικού Συνόλου


Διεύθυνση: Ευάγγελος Σαραντίδης,
Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Ανωτέρων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής Μουσικής, βιολονίστας και μελετητής


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ø  09:30 - Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
Εορτή Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης & Μνημόσυνο Μικρασιατών

Ø  21:00  - Πλατεία Αγίου Γεωργίου
Παραδοσιακή Μουσική, Χοροί & Τραγούδια της Μικράς Ασίας

Συμμετέχουν:

 • Ορχήστρα Μικρασιατικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης-Ψυχικού *
 • Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας
 • Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α)
 • Ομάδα Χορού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
 • Χορευτικό Συγκρότημα Μικρασιατικού Συλλόγου Μεγάρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
 • Χορευτικό Συγκρότημα Μικρασιατικού Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»

* Τα μέλη της ορχήστρας είναι:

Μάνος Κουτσαγγελίδης (Τραγούδι-Κανονάκι)
Έρση Φτούλη (Τραγούδι)
Πάνος Βέργος (Σαντούρι)
Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί) 
Θάνος Σταυρίδης (Ακορντεόν)
Ηλίας Μαυρίκης (Λαούτο)
Λάζαρος Ακριβόπουλος (Κρουστά)


Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Φιλιππία Ριζοπούλου, μουσικολόγος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θεμιστοκλής Μακαντάσης
6977 611060, makadiver@hotmail.com


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

ü  Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού / Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού, 213 2014 625                                                           

ü  ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, 210 6834550                                         

 Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, 210 6714673
  Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» », 210 6725551,

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
       

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016

Ψηφίστηκε από την βουλή ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 117/Α/22-6-2016 με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για την σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας – Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις» και στοχεύει στην δημιουργία πολλών νέων επενδύσεων. Mε βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για την επίσημη έναρξη του. 
Τι είναι
Ο Αναπτυξιακός Νόμος αποτελεί ένα θεσμικό πλαίσιο καθεστώτων ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, τα οποία υποβάλλονται από μεμονωμένες επιχειρήσεις ή ομάδες επιχειρήσεων προς αξιολόγηση και έγκριση υπαγωγής στις διατάξεις του.
Σκοπός
Η προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς πόρους, η τεχνολογική αναβάθμιση, η διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας (branding), η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης, η μετακίνηση στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας για την παραγωγή πιο σύνθετων προϊόντων, η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και εν τέλει η εξασφάλιση καλύτερης θέσης της χώρας στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας.
Ο Αναπτυξιακός Νόμος υποστηρίζει οκτώ (8) επιμέρους καθεστώτα ενισχύσεων
- Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού
- Γενική Επιχειρηματικότητα
- Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ
- Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ
- Συνέργειες και δικτυώσεις
- Ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί – Ταμεία συμμετοχών
- Ολοκληρωμένα χωρικά και κλαδικά σχέδια ­ αλυσίδες αξίας
- Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους
Ποιους αφορά
Υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις σχεδόν όλων των νομικών μορφών και μεγέθους της Ελληνικής Επικράτειας. Επιλέξιμοι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας, είναι εκείνοι της μεταποίησης και μεγάλο μέρος των κλάδων παροχής διεθνώς εμπορεύσιμων υπηρεσιών και προϊόντων υπό την προϋπόθεση της συμβατότητάς τους με τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΓΑΚ: Κανονισμός Ε.Ε. αριθμ. 651/2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 17ης Ιουνίου 2014 για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης).  
Ελάχιστο ύψος επένδυσης
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης ορίζεται στις:
- 50.000€ για τις ΚΟΙΝΣΕΠ
- 100.000€ για πολύ μικρές επιχειρήσεις
- 150.000€ για μικρές επιχειρήσεις,
- 250.000€ για μεσαίες επιχειρήσεις και για cluster,
- 500.000€ για μεγάλες επιχειρήσεις
Είδη ενίσχυσης
α) φορολογική απαλλαγή
β) επιχορήγηση
γ) επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing)
δ) επιδότηση μισθολογικού κόστους
ε) χρηματοδοτικά εργαλεία
στ) σταθεροποίηση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος μέχρι τα επιτρεπόμενα όρια
ζ) ταχεία αδειοδότηση
η) δάνεια (καθεστώς 6)
θ) Δάνεια και επενδύσεις ιδίων ή οιονεί ιδίων κεφαλαίων (καθεστώς 6)
Ενισχυόμενες δαπάνες
Δαπάνες περιφερειακών ενισχύσεων
Περιλαμβάνουν την πλειοψηφία των πιθανών δαπανών (πχ ενσώματα και άυλα στοιχεία ενεργητικού) ή εναλλακτικά δαπάνες μισθολογικού κόστους. Οι περιφερειακές ενισχύσεις αποτελούν την βάση κάθε επενδυτικού σχεδίου.
Δαπάνες εκτός περιφερειακών ενισχύσεων
Περιλαμβάνουν μελέτες και αμοιβές συμβούλων για ΜΜΕ, δαπάνες εκκίνησης για τις υπό ίδρυση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δαπάνες για αυτοπαραγωγή ενέργειας, δαπάνες για μέτρα ενεργειακής απόδοσης, δαπάνες για αποκατάσταση μολυσμένων χώρων καθώς και δαπάνες σε μία σειρά ειδικών περιπτώσεων όπως για παράδειγμα σε επενδύσεις καινοτομίας των ΜΜΕ ή cluster καινοτομίας. Οι δαπάνες αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά των δαπανών περιφερειακών ενισχύσεων.
Εξαίρεση αποτελούν τα επενδυτικά σχέδια παραγωγής ή συμπαραγωγής ενέργειας στα οποία επιλέξιμες είναι μόνο οι συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών.
Ιδία συμμετοχή
Η οικονομική συμμετοχή του φορέα είναι δυνατό να καλυφθεί είτε με ίδια κεφάλαια είτε με εξωτερική χρηματοδότηση ή με συνδυασμό των δύο.
Ποσοστά επιχορήγησης
Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
45%
Κεντρική Μακεδονία
45%
Θεσσαλία
45%
Ήπειρος
45%
Δυτική Ελλάδα
45%
Πελοπόννησος
45%
Βόρειο Αιγαίο
45%
Δυτική Μακεδονία
35%
(2018-2020 το ποσοστό για Γρεβενά και Κοζάνη θα είναι 30%)
Ιόνια Νησιά
35%
(2018-2020 το ποσοστό θα είναι 30%)
Κρήτη
35%
(2018-2020 το ποσοστό θα είναι 30%)
Στερεά Ελλάδα
30%
(35% για Ν. Ευρυτανίας)
Αττικής
30%
Νότιο Αιγαίο
30%
Ύψος ενίσχυσης
Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν μικρές επιχειρήσεις (λιγότεροι από 50 εργαζόμενοι με ετήσιο κύκλο εργασιών ή ισολογισμό κάτω των 10 εκατομμυρίων ευρώ), για μεσαίες επιχειρήσεις το ποσοστό μειώνεται 10% και για μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται 20%.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα  http://www.plan.gr/neos-anaptyxiakos-nomos-4399-2016
Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή επενδυτικής πρότασης στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την PLAN A.E. (801-300-3221, 26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr).
Γιατί να επιλέξετε την PLAN A.E.? 
Στην PLAN A.E. έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη και υποβολή επενδυτικών προτάσεων για επιχορηγούμενα προγράμματα. Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή έγκριση και να υλοποιήσετε με επιτυχία τα επενδυτικά σας σχέδια.
Στη PLAN A.E. έχουμε υποβάλλει και διαχειριστεί με επιτυχία εκατοντάδες επενδυτικά έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Δείτε τις εγκρίσεις των επενδυτικών μας σχεδίων στη σελίδα http://www.plan.gr/egkriseis.
Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επιτυχία σας είναι η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E. με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
·         Τηλέφωνο: 801-300-3221 (αστική χρέωση), 26510-85030, 26510-93470
·         Στείλτε μας mail στο info@plan.gr
·         Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας (www.plan.gr/form).
·         Online επικοινωνία μέσω του chat (κάτω δεξιά στο site μας).
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώνεστε για τα επιχορηγούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020;
Πολλά προγράμματα μένουν ανοιχτά μόλις για 1 ή 2 μήνες ενώ δεν λείπουν και τα προγράμματα που τρέχουν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και κλείνουν μέσα σε μερικές ώρες ή ημέρες.
Για να είστε άμεσα ενημερωμένοι για τα προγράμματα που προκηρύσσονται επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει.
1. Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της PLAN A.E. (www.plan.gr)
2. Κάντε like στη σελίδα της PLAN A.E. στο Facebook (https://www.facebook.com/PlanSA)
3. Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας στο site μας (http://www.plan.gr/form) και εμείς θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις προκηρυχθεί κάποιο πρόγραμμα που σας αφορά
 
PLAN Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων, Τεχνολογίας και Εξαγωγών
Εθνικής Αντίστασης 64, Κατσικάς - Ιωάννινα 45221
τηλ 801-300-3221 (αστική χρέωση), 26510-85030, 26510-93470
info@plan.gr
www.plan.gr

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ