P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.


ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ;


"Είναι αλήθεια πως πολλές φορές, όταν περπατάς στο Χαλάνδρι, έχεις την αίσθηση μιας πόλης του εξωτερικού.

Όχι φυσικά κάποιας χαώδους κοσμοπολίτικης τύπου Νέας Υόρκης αλλά μιας καθαρής και περιποιημένης, όπως το SaltLakeCity."

Αυτό κυκλοφορεί μετά δηλώσεων αντιδημάρχου!

Πώς λέγαμε μέχρι τώρα "Είδαν τα σκυλιά για γουρούνια".

Ε! τώρα θα λέμε "Είδαν το Χαλάνδρι για Salt Lake City"!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 17-1-2014
Ο δήμαρχος Πεντέλης δεσμεύτηκε δημόσια για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου καύσης βιομάζας στο παλιό λατομείο Μαλτέζου στην Πεντέλη. Η δέσμευση αυτή οδηγεί στη δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και θα προσβάλλει σοβαρά την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των παιδιών.

Ο κ. Στεργίου επιθυμεί να εγκαταστήσει μια βιομηχανική μονάδα μέσα σε προστατευόμενη δασική περιοχή, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία του τοπίου (εργοστάσιο, κίνηση φορτηγών και γραμμή μεταφοράς για το παραγόμενο ρεύμα). Παράλληλα ανοίγει την πόρτα στην οριστική αλλαγή του δασικού χαρακτήρα της περιοχής.

Αυτάρεσκα, χωρίς τεχνοοικονομική μελέτη και πρόχειρα μιλά για αεριοποίηση, θέσεις εργασίας και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η αεριοποίηση είναι στην πραγματικότητα μια σπάνια πρακτική, ελάχιστα αποδοτική, ακριβή και επικίνδυνη τεχνολογία. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργεί μετριούνται στα δάκτυλα και η ενέργεια που παράγεται είναι πολύ μικρή για το τεράστιο κόστος που απαιτεί.

Σχέδια καύσης απορριμμάτων παρουσιάζονται κατά καιρούς, σε διάφορες περιοχές, από ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν το κέρδος, αδιαφορώντας για το περιβάλλον. Είναι η πρώτη φορά που η πρόταση αυτή διατυπώνεται από έναν δήμο.

Οι επιπτώσεις από το προεκλογικό «αναπτυξιακό» όραμα του κ. Στεργίου είναι επικίνδυνες και σκόπιμα αποκρύπτονται:

  • Θα μιλήσει ο κ. Στεργίου στους δημότες για τις καρκινογόνες διοξίνες και τα φουράνια που παράγονται από τέτοια εργοστάσια; 
  • Θα μιλήσει για τις δηλητηριώδεις διαρροές από ένα πιθανό ατύχημα, όπως στο εργοστάσιο καύσης στο Αλκμάαρ το περασμένο καλοκαίρι, που οδήγησε τις αρχές να επιβάλουν στους πολίτες τον κατ’ οίκο αποκλεισμό λόγω τοξικού νέφους;
  • Θα μιλήσει για ρύπους (διοξίνες, φουράνια, καρκινογόνους πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, αιωρούμενα σωματίδια, κ.λπ.) που διασπείρονται παντού στον αέρα,  στα νερά και στο έδαφος και από κει περνούν στον άνθρωπο (και φυσικά, στα ζώα και στις καλλιέργειες) μέσω της αναπνοής, του νερού και της τροφής;

Εξίσου εντυπωσιακή όμως είναι και η παντελής απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης και του αμέριμνου κ. Γραφάκου, που δεν έχουν αρθρώσει λέξη επί του θέματος, σαν να μην τους αφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης είναι πάντα παρών στους αγώνες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και θα συγκρουστεί νικηφόρα με τα κάθε λογής συμφέροντα, όπως έπραξε και στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών.

Καλούμε όλους του κατοίκους του δήμου μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν την άμυνά τους. Πρόκειται για την υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας, τον τόπο που ζούμε. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας τα πάρει, ούτε να μας μετατρέψει σε «οικολογικούς μετανάστες»!
Οργάνωση Μελών Πεντέλης

Απίστευτο!; - Στάση εργασίας για συμπαράσταση στον συναδέλφο τους, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Άρτας !!!«Αθώο» πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη έκριναν τον συνάδελφό τους το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας και αποφάσισαν στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες αύριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, για συμπαράσταση στον 50χρονο δάσκαλο, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές, να χαστουκίσουν συμμαθητή τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».

Ειδικότερα αποφάσισε:

«Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες». Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Άρτας Σωτήρης Γούσιας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απόφαση του ΔΣ και για το θέμα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, εξέφρασε αμφιβολίες για τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ, όπως υποστήριξε, τον 50χρονο συνάδελφό του, όλοι γνωρίζουν πολλά χρόνια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΑ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ