Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152

Στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 προσέφυγε ο Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Θωμάς, ζητώντας την ακύρωση απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
……………………………………………………………

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Θωμάς αναφέρει ότι: « Η ασκούσα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεν. Διευθύντρια Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, με την από 25-07- 2016 απόφαση της παντελώς αναιτιολόγητα, και εσφαλμένα απέρριψε την προσφυγή μου, με την οποία είχα προσβάλλει ως μη νόμιμη την πρόσκληση της 9 ης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημου Χαλανδρίου».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Γιώργος Θωμάς « η ασκούσα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεν. Διευθύντρια Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ουδόλως έλαβε υπόψη της την πλούσια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία αποδέχεται τους νομικούς ισχυρισμούς μου και επιπλέον κατά μη νόμιμο τρόπο αγνόησε παντελώς την καταστρατήγηση βασικών διατάξεων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Στην αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και μη νόμιμη απόφαση της, δεν εξέτασε και δεν απεφάνθη για την συνδρομή ή οχι των προϋποθέσεων που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας ( Ν. 2690 / 1999 αρθρο 14 παραγ. 2 &4), για τηνδιαδικασία ενημέρωσης και πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων».

Η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 θα αποφανθεί επι της προσφυγής εντός 30 ημερών.

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ;;;;
Ο ΣΥΜΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ τότε ο αριστερός πριν γίνει δήμαρχος;)
(συνεχίζεται)

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Υπάρχει σήμερα η άποψη ότι το σχήμα Δεξιά–Αριστερά είναι ξεπερασμένο. Ότι ο κόσμος είναι δεδομένος και ότι δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε.
Επομένως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Σ’ αυτό το επιχείρημα υπάρχει σκοταδισμός που εμφανίζεται ως διαφωτισμός. Γιατί οι διακρίσεις υπάρχουν, το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο είναι η Δεξιά. Ο άνθρωπος πάνω από το κέρδος είναι η Αριστερά. Δηλαδή η ευημερία του συνόλου της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής ελίτ.

Ποιο θα έπρεπε να είναι το χαρακτηριστικό μιας αριστερής δημοτικής αρχής;

  •  Να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκε και να δώσει την εξουσία στους δημότες όπως υποσχέθηκε. Μέχρι σήμερα έχει βάλει τους πολίτες στη γωνία και εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της προηγούμενης δεξιάς διοίκησης σε τέτοιο βαθμό που έχει ξεδοντιαστεί η σημερινή αντιπολίτευση, τουλάχιστον στην πλειοψηφία της.
  •  Να αναθέτει τα έργα αναμόρφωσης της κάθε γειτονιάς σε ανέργους συμπολίτες μας με αυτεπιστασία και διαφάνεια και όχι με αναθέσεις αδιαφανείς και υπερτιμολογημενες σε ημέτερους των αυλικών. Η ίδια η γειτονιά να επιβλέπει την σωστή εκτέλεση του έργου, αφού η ίδια θα έχει αποφασίσει την εκτέλεσή του με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

  • Να μειώσει δραστικά τα δημοτικά τέλη, αφού αποδεδειγμένα κάθε 2 μήνες ο λογαριασμός του δήμου μας στην τράπεζα αυξάνεται κατά 1,5 εκατομμύρια περίπου, παρά τις αδικαιολόγητες δαπάνες και τις ρεμούλες που αποκαλύφτηκαν εσχάτως στο δημοτικό συμβούλιο από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

  • Να διεκδικεί τη δημόσια περιουσία στα όρια του δήμου μας αντί να την ενοικιάζει πό το ΤΑΙΠΕΔ.
  •  Να διεκδικεί από τις πολυεθνικές και τους μεγαλέμπορους της πόλης μας ποιότητα ζωής και τα ανάλογα τέλη, αντί να ζητιανεύει χορηγίες και ψίχουλα για τους φτωχούς, ανάγοντας την αντιδραστική πρακτική της φιλανθρωπίας σε κύρια πολιτική της, την οποία βαφτίζει μάλιστα προοδευτική.
  • Να αναβαθμίσει τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και να μην αυθαιρετεί σε υπόγειες διαδρομές με την πραγματική εξουσία. Να στηρίζεται στον λαό και όχι στα μεγάλα συμφέροντα. Η εμφάνιση του δημάρχου στο πλευρό του αρχιεπίσκοπου ως πρωτοσύγκελός του σε εκδηλώσεις εκτός του δήμου μας τα λέει όλα.
Έχω πολλά ακόμα να προσθέσω, αλλά δεν θέλω να κουράσω άλλο.
Το συμπέρασμα είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει δυστυχώς μετατραπεί σε μια σέκτα που εφαρμόζει ακροδεξιές πολιτικές.
 Για τον λόγο αυτό απολαμβάνει την ανοχή της δεξιάς αντιπολίτευσης.
Οι αριστερές κορώνες δεν είναι τίποτε άλλο από επικοινωνιακή πολιτική και φτηνή προπαγάνδα, που έχει σκοπό την εξαπάτηση των δημοτών.
Θα τα καταφέρει;
Δεν νομίζω.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα μέλη που δεν είναι στημένα στην ουρά μπροστά στο ταμείο, καθώς και οι φίλοι της «Αντίστασης» δεν είναι δυνατόν να εξαπατηθούν.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

2003 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΜΟΣ ΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΝΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ελεύθερος χώρος στην γωνία Βάρναλη και Επιδαύρου έχει αφεθεί από τον συχωρεμένο Γ. Κουρτέση στο ίδρυμα για να αξιοποιηθεί για να γίνει ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ δια τας κορασίδας του Χαλανδρίου.

Το ίδρυμα, με την σύμφωνη γνώμη όλων στην πόλη και το υπουργείο Οικονομικών που το εποπτεύει, αλλάζει τον σκοπό από ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ σε ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, αφού πλέον οι "κορασίδες" με τα οικοκυρικά δεν έχουν την σχέση που είχαν στα χρονια του μακαριστού ευεργέτη του Χαλανδρίου (κατά την βούλησή του, διότι μάλλον ευεργέτης μιας κλίκας τελικά έγινε άθελά του.)

Η περιουσία του ιδρύματος είναι τεράστια.

Επιλέγεται από το ΔΣ να χτιστεί η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ στον χώρο που όλοι ξέρουμε, την δεκαετία του 1990, - σήμερα πίσω από τον σταθμό ΧΑΛΑΝΔΡΙ του ΜΕΤΡΟ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙ¨ΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ (θα το δούμε αυτό αναλυτικά) για το καλό της πόλης και του σκοπού του ιδρύματος.

Στο ακίνητο στην Βάρναλη και Επιδαύρου λοιπόν δεν θα γίνει παιδικός σταθμός πλέον.
Είναι ελεύθερο από την βούληση του διαθέτη, σου λέει.

Να αξιοποιηθεί - σου λέει - για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού.
Γιατί έχει νηπιαγωγούς, υπαλλήλους, διευθυντές, τρόφιμα κλπ σου λέει ο παιδικός σταθμός για να λειτουργήσει. Χρειάζεται λεφτά για να λειτουργήσει, δεν αρκεί που χτίστηκε.

Μάιστα!
Αλλά μπορεί να γίνει και δημοτικό σχολείο όμως εκεί, έτσι; Ειδικά αν φτάνουν τα έσοδα του ιδρύματος για να λειτουργήσει ο σταθμός.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ

- ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΟΚ! Ας γίνει μαγαζιά και διαμερίσματα για να χρηματοδοτήσει την λειτουργία της ΕΤΣΙΑΣ (αφού δεν φτάνει για να τον χρηματοδοτήσει το Εμπορικό Κέντρο στην Πλάτωνος και Χαϊμαντά, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης στην πιο εμπορική της γωνία).

΅ΔΕΞΙΑ -ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ - ΧΑΪΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΟ

- Άρα θα πάρει το ίδρυμα τα παιδιά της πόλης τσάμπα μετά που θα έχετε περισσότερα έσοδα, έτσι;
150 παιδιά - τουλάχιστον και by the book - θα έχουν παιδικό σταθμό δωρεάν, με κριτήρια οικογενειακά και εισοδηματικά, έτσι;
-ΟΧΙ.
- Τι ΟΧΙ;

- Όχι όλα τα παιδιά. Μερικά που θα καθορίζει ο δήμος θα μαίνουν δωρεάν (20-30-40 λέει ο παπά Σπύρος). Τα άλλα θα τα πάρει το ίδρυμα και θα πληρώνουν δίδακτρα για τα λειτουργικά του σταθμού!

- ????????????????????????????????

"Εγώ εισηγούμε να έχουμε μεγαλύτερη συνεργασία με τον δήμο, να είναι στο ΔΣ και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου" λέει ο παπαΣπύρος αλλά "δεν συμφωνεί το συμβούλιο που αυτό το συμβούλιο το έβαλε ο διαθέτης, δεν μπορούμε να μην το σεβαστούμε".

- Καλά αγαπητέ μας παπα Σπύρο, αλλά από ό,τι είπε ο διαθέτης να γίνει μόνο αυτό που αφορά την συγκρότηση του ΔΣ πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα; Τα μέλη του ΔΣ που έχασαν τα λεφτά του ιδρύματος στο χρηματιστήριο και δεν υλοποοιούν την βούληση του διαθέτη ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕ;

ΑΛΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2003.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα είπε σκόπιμα για να βγουν στην φόρα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι από το 2005 εισπράττει το ίδρυμα τα νοίκια και από την Βάρναλη και Επιδαύρου μαζί με τα νοίκαι από την "Πλάτωνος και Χαϊμαντά".

Ο παιδικός σταθμός λειτούργησε πέρυσι, ύστερα πάλι από δική μας πίεση ΚΑΙ ΠΗΡΕ 20 παιδιά με ΔΙΔΑΚΤΡΑ.

Δηλαδή τα έσοδα του ιδρύματος από τα νοίκια ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ούτε καν για 20 παιδιά!

Τι έγινε ρε συνδημότες του ΔΣ; Πότε θα πάρετε κανένα παιδάκι στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ;;;

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!

ΜΗΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ  ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ!

Εμείς μιλάμε και μας λένε - δικαίως - τρελούς!

Και αποδεικνύουμε τι λέμε για να  μας λες και εσύ τρελούς αναγνώστη μας αλλά να μην μας λες ΨΥΕΤΕΣ.

ΡΕΜΑΤΙΑ: ΟΙ "ΙΔΕΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο "ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" - ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Διότι - για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά -  η ρεματιά είναι πρώτα ΡΕΜΑ!
Είναι δηλαδή ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ!
ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!
Που έρχεται το νερό από το όρος Πεντελικό - από καταπαν προς κατακάτ - με φόρα.

Πέφτουν από πλάγια και τα νερά από πρόχειρα μελετημένους αγωγούς ομβρίων των βλαχοδημαρχαίων και φτάνει στον ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΣ, του Χαλανδρίου τον Συνοικισμό που η ρεματιά γίνεται .... μια τρύπα κάτω από την Κηφησίας και πνίγονται οι άνθρωποι εκεί ενίοτε.

Σκάει η φύση την οργή της για την ύβρη που διαπράττουν Μαυρογυαλούροι για να εξυπηρετήσουν τον ψηφοφόρο ή να "κοροϊδέψουν τους χωριαταρέους" (δρομάκια και βλακειούλες).
ΑΡΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ, το μείζον για το οποίο πρέπει να μιλήσει κανένας όταν μιλάει για την ρεματιά είναι Η ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΤΗΣ γιατί εδώ παίζονται ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
Δεν είναι τα δρομάκια και οι περίπατοι. ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!

Γιατί Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και η προστασία της ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ θέμα, άσχετα από ιδεολογίες και ιδεοληψίες.Όμως το ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παροχετευτικότητα του ρέματος, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΡΕΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ.
ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΡΕΟΥΝ.
Απλά μασηματικά!

ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ (τα πλαινά τοιχώματα της κοίτης) δεν πρέπει να χτίζεται τίποτα γιατί αν βρέξει πολύ θα πνηγεί κοσμάκης γιατί το νερό θα βγάινει πάνω!
Απλά είναι τα πράγματα.

Και αν χτίζεται το πρανές είναι κακό πράγμα, άσχετα ποιος κτίζει, πόσα λεφτά έχει  και σε ποια παράταξη ανήκει.
ΜΕ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΝΕΣ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Και εδώ έχουμε λάθη  που δικαιολογούν εν μέρει την απολυτότητα της καργαριστεράς το  "πονάει δόντι κόβει κεφάλι" αλλά δεν διακιολογούντην εμμονή της σε συλλογικές ευθύνες.
ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ.

Την απολυτότητά της όμως που ξέχασε τώρα που είναι διοίκηση.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1986 από τις διοικήσεις τους δήμου: Δύο πολυκατοικίες άμεσα συνδεδεμένες με το ΠΑΣΟΚ, διότι εδώ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ! (Γι' αυτό μας κυνηγάνε όλοι). (Δϋο μεγάλα και πολλά μικρά λάθη, αλλά αυτά δεν τα υπολογίζουμε, μιλάμε για τις ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ζημιές στο σώμα της πόλης).

ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ - ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΤΗΣ:

Τα πρανή  - μέσα σε μια πόλη - μπορεί και πρέπει να στηριχτουν γιατί κατά πώς κατεβαίνει το νερό τα τρώει. Και αυτό ήταν το πρώτο που είπε η μελέτη για την ρεματιά που θέλανε να απορρηφθεί συλλήβδην.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ!
Σχεδιάζεις το δρομάκι με πρανές Α κα μετά έχεις πρανές Β. Φεύγει η γη κάτω από το .... δρομάκι σου!
Βάζεις την κάμερα για φύλαξη στο δέντρο, και το δέντρο φτάνει .... στο Φάληρο.

Σε καμιά πενηνταριά χρόνια μπορεί να φύγει το έδαφος και κάτω από το σπίτι σου που έχτισες αλόγηστα για να μάθεις!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Αν αγαπάς την ρεματιά και θες να την περπατάς,  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΝΗ, να διευθετηθεί η κοίτη,  έτσι ώστε όταν έρχεται το νερό από πάνω με φόρα, να μένουν στην θέση τους τα δρομάκια περιπάτου.

Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμέντα ή χωρίς τσιμέντα. Η επιλογή έγινε παλιά: ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟ στη ρεματιά.

Αν δεν στηρίξεις σοβαρά όμως τα πρανή κάθε συζήτηση για το ρέμα και την αξιοποίησή του, πάει περίπατο. Να το καταλάβουν αυτό όσοι έχουν "νέες" ιδέες.

Παλιά ο Νίκος Πέρκιζας έκανε ένα πολύ ωραίο δίκτυο περιπάτου χωρίς να έχει προηγηθεί η υδραυλική διευθέτηση.

Ε τα πήρε το ποτάμι, τα πήρε ο ποταμός τα δρομάκια.

Η διευθέτηση των πρανών προχώρησε αρκετά μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, από τις διοικήσεις Παττακού κατά την δεκαετίας του 90, αλλά δυστυχώς κάποιοι κατάλαβαν ότι αυτά τα έργα δεν έχουν "ψωμί" δεν δίνουν ψηφαλάκια, είναι έργα στρατηγικής γιατις επόμενες γενιές, δεν εξαγοράζουν συνειδήσεις στις επόμενες εκλογές και είπαν να μην "πετάνε" λεφτά για τέτοια, τα έκαναν τα λεφτά .... ποδηλατόδρομους για τον μοναδικό Χαλανδραίο ποδηλάτη.
Αυτές ήταν οι ιεραρχήσεις τους.


Όπως βλέπετε κάτι καλό έγινε "εδώ και 40 χρόνια, δεν καταστρεφόταν μόνο η πόλη την προ του Συμεών περίοδο.

(συνεχίζεται)