Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε ενωτικό κλίμα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέλευση των κατοίκων του Κάτω Χαλανδρίου όπου αποφασίστηκε η παράλληλη προσφυγή των κατοίκων κατά της απόφασης του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλου για μετεγκατάσταση του καταυλισμού στον χώρο της αλάνας του Νομισματοκοπείου.

Η συνέλευση ήταν ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και κατέληξε σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Οι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου έδειξαν να έχουν κατανοήσει σφαιρικά το θέμα και έτσι δεν ήταν δυνατό να περάσει οποιαδήποτε μεμονωμένη απόπειρα να οδηγηθούν σε λάθος δρόμους.

Σημαντικά σε αυτό βοήθησε η εισήγηση του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση, από την πλευρά των κατοίκων ο οποίος έδειξε πολύ καλά διαβασμένος, με ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και με κοινωνική ευαισθησία για την επίλυση του ανθρωπιστικού θέματος των τσιγγάνων.

Έχουμε στην διάθεσή μας πλούσιο φωτογραφικό υλικό - το οποίο όμως δεν θα αναρτήσουμε χωρίς επεξεργασία, ανταποκρινόμενοι στο ευγενικό αίτημα κατοίκων που μας είπαν ότι δέχονται απειλές και δεν επιθυμούν να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Θα ανεβάσουμε  αύριο στο YOUTUBE ολόκληρη την συνέλευση - σε ηχητικό χωρίς εικόνα - γιατί θεωρούμε ότι έχει αξία να ακούσετε όλοι την συζήτηση και ιδιαίτερα κάποιες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις παρευρισκομένων για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κόσσυβας, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Θ. Βαρδουλάκης, η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, και αντιπροσωπεία της Αντίστασης και του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου - παρέμβαση από την Αντίσταση έκανε ο Κώστας Γερολυμάτος.

Αποκλειστικά στην Πλατεία θα δημοσιεύσουμε και νέα παρέμβαση - τοποθέτηση του Θωμά Βαρδουλάκη για το θέμα.

Έξω από την αίθουσα συγκέντρωση έκαναν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που ανάρτησαν πανώ υπέρ των ΡΟΜΑ αλλά πέρα από μικροαντιπαραθέσεις δεν προκλήθηκε σημαντική ένταση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ λοιπόν στις πρωινές μας αναρτήσεις.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 309 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 175% ΤΟΥ ΑΕΠ !!! ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.309 δισ. €: Δυο κουρέματα, τόσες θυσίες, τόσοι σωτήρες και… το χρέος στα επίπεδα πριν το Μνημόνιο!

Αλμα στα 309 δισ. ευρώ πραγματοποίησε το χρέος της Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου 2013 σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, το χρέος του Δημοσίου, από 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Μαρτίου του 2012, αμέσως μετά το πρώτο κούρεμα (PSI), αυξήθηκε σε 309,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013,σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8 δισ. ευρώ και από τα 305,5 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Μέσα σε 12 μήνες, Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ, παρά τη δεύτερη αναδιάρθρωσή του (ανταλλαγή ομολόγων) που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και οδήγησε σε εξοικονόμηση της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Η αιτία της βραδείας αποκλιμάκωσης του χρέους δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα, το σύνολο δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα από ΕΕ-ΔΝΤ από το 2010 ως τώρα φθάνουν τα 205,1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, δόθηκαν 73 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα (52,9 δισ. από κράτη μέλη ευρωζώνης και 20,1 δισ. από το ΔΝΤ) και 132,1 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα από το 2012 και μετά (127,3 από τον EFSF και 4,84 από ΔΝΤ).

Μη βιώσιμο τότε, μη βιώσιμο και τώρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν από την προσφυγή στο Μνημόνιο, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 310,3 δισ. ευρώ, πάντα με βάση το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.
Επομένως μετά από τρία χρόνια προσπαθειών η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το χρέος της σε απόλυτους αριθμούς κατά μόλις… 1 δισ. ευρώ.

Το άσχημα νέα είναι ότι παρά το γεγονός ότι το ύψος του χρέους είναι σχεδόν ίδιο με τα επίπεδα προ του μνημονίου η κατάρρευση του ελληνικού ΑΕΠ λόγω των μέτρων λιτότητας κατά περίπου 25% από το 2008 κατέστησε το χρέος (και πάλι) μη βιώσιμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα φτάσει το 175% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014 για να αποκλιμακωθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2016.

Επιμήκυνση το όφελος

Τα μόνα καλά νέα είναι η βελτίωση του προφίλ του χρέους καθώς τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι πλέον χαμηλά ενώ έχει επιμηκυνθεί σημαντικά η περίοδος αποπληρωμής του.
Τον Μάρτιο του 2010 το 52,5% του χρέους ήταν μακροπρόθεσμο ενώ η «μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκεια χρέους κεντρικής κυβέρνησης» ήταν 7,65 έτη. Τον Μάρτιο του 2013 μακροπρόθεσμο είναι πλέον το 73,2% του χρέους ενώ η μέση διάρκεια έχει υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 15,41 έτη.
Ως και το τέλος του 2020 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 82 δισ. ευρώ σε ομόλογα και δάνεια. Το κύριο μέρος θα πρέπει να καλυφθεί εφέτος (11,3 δισ. ευρώ), και ακολουθούν 25 δισ. ευρώ το 2014 και 16,1 δισ. ευρώ το 2015 ενώ στη συνέχεια το ύψος της εξυπηρέτησης πέφτει στα επίπεδα των 4 ως 8 δισ. ευρώ ετησίως.

Πληροφορίες από in.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΦΥΓΕ Ο ΖΩΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Δελτίο Τύπου για τη βόλτα και τον καθαρισμό της Ρεματιάς στις 21/4/2013

Βόλτα και καθαρισμός
της Ρεματιάς στα Μελίσσια
την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Το πρωί της Κυριακής στις 21 του Απρίλη μια 25-μελής παρέα από μέλη και φίλους του συλλόγου Ρεματιάς ξεκίνησε έξω από το περιφραγμένο πάρκο της Ναυτικής Βάσης για να εξερευνήσει τη ρεματιά στα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη. Διασχίσαμε τη Λεωφ. Πεντέλης και είδαμε τον πλακοσκεπή αγωγό που διέρχεται κάτω από τη Λεωφ. Δημοκρατίας όπου ξεκινήσαμε και τη δράση καθαρισμού. Στη συνέχεια περάσαμε απέναντι και είδαμε τη συμβολή του ρέματος Αγ. Σίλα με το κυρίως ρέμα της Πεντέλης.

Περπατώντας κατόπιν στην όμορφα διαμορφωμένη παραρεμάτια διαδρομή φτάσαμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας. Η θέα του ακαλαίσθητου σκελετού της νέας εκκλησίας είναι σαν ένα κακόφωνο παράσιτο στην αρμονική αισθητική της περιοχής. Αιφνιδιαστήκαμε επίσης από την απότομη διακοπή της πλακοστρωμένης παραρεμάτιας διαδρομής και την ξύλινη περίφραξή που συναντήσαμε μπροστά μας, γεγονός που απαγορεύεται στη Α’ ζώνη προστασίας ρεματιάς. Βάτα, αγκάθια και θάμνοι έκαναν την παραρεμάτια διάβαση αδύνατη.


Αναγκαστικά λοιπόν ανεβήκαμε από το στενάκι της Πηγής της Αφροδίτης. Σε λίγα λεπτά φτάσαμε στο υπέροχο ξέφωτο της πηγής που αποτελεί μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κατάφυτης περιοχής είναι η απουσία τεχνικών παρεμβάσεων και η φυσική πεζοπορική διαδρομή σε χωμάτινο μονοπάτι που φτάνει μέχρι την κοίτη της ρεματιάς. Εδώ βέβαια γινόταν και χαμός από σκουπίδια που είχε κατεβάσει η νεροποντή του Φεβρουαρίου.Πιάσαμε όλοι δουλειά και σε μισή ώρα περίπου πέντε τεράστιες σακούλες σκουπιδιών γέμισαν και η περιοχή απόκτησε ξανά την καθαριότητα που της αξίζει.

Στη συνέχεια, όλη η παρέα διέσχισε το ρέμα και ανέβηκε την απότομη δυτική όχθη με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Πεντέλη και τον εγκαταλελειμμένο σκελετό της αυθαίρετης παραρεμάτιας οικοδομής. Και εδώ τα διάσπαρτα σκουπίδια μας απασχόλησαν ιδιαίτερα. Μαζέψαμε αρκετά αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώσαμε το έργο του καθαρισμού.Συνεχίσαμε κατόπιν προς το φυτώριο της Νέας Πεντέλης και θαυμάσαμε όλη τη γύρω περιοχή. Περάσαμε από την πύλη του φυτωρίου και διασχίσαμε το παραρεμάτιο μονοπάτι μέχρι τον μικρό καταρράκτη. Το μικρό αυτό πέτρινο φράγμα αποτελεί ένα αξιόλογο τεχνικό μνημείο που όμως πλημμυριζότανε και αυτό από σκουπίδια, φερτά υλικά, ξερά κλαδιά και βάτα που είχε παρασύρει μέχρι εδώ η δύναμη του νερού.
Επιστέψαμε κατηφορίζοντας τη Λεωφόρο Πεντέλης. Η απουσία συνεχούς πεζοδρομίου στα άκρα του πολυσύχναστου αυτού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας κάνει το περπάτημα επικίνδυνο: Νεροφαγώματα, πέτρες, χόρτα, πλάκες κάθε μορφής μεταλλάσουν ένα απλό βάδισμα σε περιπέτεια.

Η συντροφιά κατέληξε σε ταβέρνα της περιοχής για τον απολογισμό, παρέα με ουζάκι. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που είδαμε νέους φίλους της ρεματιάς να έρχονται στη βόλτα με τα μικρά τους παιδιά τα οποία βοήθησαν σε όλον τον καθαρισμό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και την ομάδα πολιτικής προστασίας του δήμου Πεντέλης για την αποκομιδή των σάκων με τα απορρίμματα.

Παράλληλα με τη βόλτα βέβαια τα έμπειρα μάτια των μελών του Δ.Σ. αντίκρισαν τις ομορφιές, τις κακοτοπιές αλλά και τις ανάγκες για μικρά έργα που υπάρχουν για βελτίωση του περιβάλλοντος της ρεματιάς, όσον αφορά την προσβασιμότητα και τον καθαρισμό της. Σε άλλο Δ.Τ. θα αναπτύξουμε τις προτάσεις μας αυτές και θα τις αναρτήσουμε και στο blogμας.

Υποσχόμαστε ότι σύντομα θα επαναλάβουμε τη δράση μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Υ.Γ. Μια συλλογή από 135 φωτογραφίες της βόλτας μας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook στην ανάρτηση: «ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ»

ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Μεγάλη και δικαιολογημένη ανησυχία καταγράφουν οι σμπίροι μας μεταξύ των εργαζομένων των νομικών προσώπων του δήμου (Αετοπούλειο, Αθλητικός Οργανισμός "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ" και "Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας).

Σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο τότε οι εργαζόμενοι των νομικών προσώπων θα θυσιαστούν στον βωμό του τροϊκανού εκσυγχρονισμού.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Κουράσης είπε ότι το θέμα βρίσκεται σε "διαβούλευση".

Οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο, στην διαβούλευση αυτή να γνωρίζαμε με ποια θέση προσέρχεται η διοίκηση του δήμου μας.
Θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει το κυρίαρχο όργανο της πόλης αν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ή ΟΧΙ τα νομικά πρόσωπα;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙ;

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ για την καλύτερη λειτουργία τους;

Τονίζουμε ότι  ερώτημα απευθύνεται στην διοίκηση του δήμου η οποία ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ενημερώσει τόσο τους εργαζόμενους των νομικών προσώπων, όσο και τους δημότες.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ


Νέο «όχι» της ΚΕΔΕ σε κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμωνΟι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των υπηρεσιών και των δομών των δήμων της χώρας, και η ΚΕΔΕ εξέφρασε και σήμερα κατά την συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την αμετακίνητη και κάθετη αντίθεση της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με αφορμή αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την αμετακίνητη και κάθετη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί, πρώτον, θα καταρρεύσουν υπηρεσίες και δομές των δήμων της χώρας και δεύτερον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος φορέας του Δημοσίου που προχώρησε ήδη σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του.»

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι «το Δ. Σ. της ΚΕΔΕ, σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, αναγκαίες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες μέσω δομών, όπως παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ξενώνες αστέγων,κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, κέντρα πρόληψης, γυμναστήρια, ωδεία κ.α. Υπηρεσίες που ανακουφίζουν τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες στις συνέπειες της κρίσης κοινωνικές ομάδες πολιτών.»

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ Γ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Είναι τόσο δύσκολο ένα γραφείο τύπου να γράφει σωστές ανακοινώσεις;
Δεν χρειάζεται διδακτορικό, μόνο απλά Ελληνικά. ‘Η μήπως στο Χαλάνδρι τίποτα δεν μπορεί να γίνεται σωστά;

Αντιγράφω από το δελτίο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου:
«Η Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου καθώς και όλες οι εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου .......... Η συμμετοχή όλων των εθελοντών πολιτών με οικολογική ευαισθησία και συνείδηση στην ανωτέρω δράση κρίνεται απαραίτητη»

Οι μόνοι που δεν χρειάζεται να προσκληθούν είναι αυτοί που έχουν ήδη οικολογική ευαισθησία, αυτοί θα πάνε από μόνοι τους μιας και ανήκουν στους οργανωτές. Όλους τους άλλους πρέπει να καλέσει, ώστε να αποκτήσουν και αυτοί οικολογική ευαισθησία.

Φιλικά
Γ. Γ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


O Σύριζα-ΕΚΜ Χαλανδρίου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Καλογερόπουλου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των τσιγγάνων στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Κρατικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), στην οδό Λευκωσίας και Σαρανταπόρου.

Είμαστε υπέρ της μετεγκατάστασης των Ρομά, σε συνεννόηση των αρμόδιων αρχών με τις συγκεκριμένες οικογένειες, σε άλλη τοποθεσία, η οποία να διαθέτει τις αναγκαίες αξιοπρεπείς υποδομές και υγειονομικές προϋποθέσεις.

Όμως, η δημόσια έκταση πίσω από το Νομισματοκοπείο και οι αθλητικοί χώροι, δεν «απειλούνται» μόνο από την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, αλλά και από την παραχώρησή της στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και την ανοικοδόμησή της.

Όλοι θυμόμαστε τους πρόσφατους αγώνες των φορέων και κατοίκων του Χαλανδρίου, στους οποίους συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά μέλη του Σύριζα, για την ανατροπή της σχεδιαζόμενης ανέγερσης του κτιρίου του υπ. Οικονομικών, έκτασης δεκάδων χιλιάδων τ.μ., η οποία γινόταν με την συνεργασία της τότε δημοτικής αρχής.

Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το δίλημμα: είτε στην δημόσια έκταση πίσω από το Νομισματοκοπείο θα μετ-εγκατασταθεί ο καταυλισμός των Ρομά, είτε αυτή η έκταση θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, θα πωληθεί και θα κτισθεί.

Δεν δεχόμαστε να μετατρέπεται η μετεγκατάσταση των Ρομά σε πεδίο αντιπαράθεσης με τους κατοίκους της περιοχής και να λειτουργεί ως εξιλέωση όσων χρόνια τώρα άφηναν το θέμα να διογκώνεται ή κερδοσκόπησαν μέσω αυτού. Αντιτασσόμαστε στα διάφορα συμφέροντα που χρησιμοποιούν εμμέσως αυτή την λύση για να εκβιάσουν το ξεπούλημα και τσιμεντοποίηση της δημόσιας έκτασης.

Είναι μια έκταση που οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης μας αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν να μείνει ένας δημόσιος ελεύθερος χώρος πρασίνου και αθλητισμού.

Κάθε άλλη επιβουλή ή σχέδιο θα μας βρει ενάντιους και θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες του Χαλανδρίου για να μείνει ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος.


21.5.2013

Τοπική Οργάνωση Χαλανδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Κόρη:
– Μπαμπά, εχθές ένας νεαρός από το σχολείο, μου είπε κάτι που δεν το καταλαβαίνω.
… Μου είπε ότι έχω καταπληκτικό σασί, δυο πανέμορφα αμορτισέρ και δυο φοβερούς προφυλακτήρες. Τί εννοούσε;

Μπαμπάς:
– Να πεις στον νεαρό, ότι έτσι κι ανοίξει το καπό για να μετρήσει πόσο είναι το λάδι στη μηχανή, θα του “τσακίσω” την εξάτμιση.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις