Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕΣ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Να! Γι΄αυτή την ανάρτηση επιβεβαιωθήκαμε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ Γ.Γ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Πλατείας σχετικά με την ενδιαφέρουσα (από πολλές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πλευρές) επιλογή του Σ. Ρούσσου για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. (Του μη εγκεκριμένου από την εξουσία - βεβαίως, βεβαίως -  ρεπορτάζ, γιατί εμείς δεν ρωτάμε ποτέ όταν γράφουμε. Ούτε δεξιούς, ούτε αριστερούς, ούτε αριστεροδέξιους).

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών μας, ήρθε σύντομα, αφού ο νέος δήμαρχος επισκέφτηκε το δημαρχείο και συνέστησε στους υπηρεσιακούς παράγοντες τη νέα γενική γραμματέα, την κα Μιχαλοπούλου Στέλλα, η οποία - όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει - έχει διατελέσει στην ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση τόσο στα Σπάτα επί δημαρχίας του δημάρχου της ΝΔ κ. Μάρκου όσο και στην Αγία Παρασκευή όπου ήταν η στενότερη συνεργάτης τους απερχόμενου δημάρχου κ. Ζορμπά, ο οποίος θα παραδώσει στον - προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ - Γιάννη Σταθόπουλο.

Και επανερχόμαστε σήμερα γιατί κάποιοι πάτησαν το κουμπί "ΧΑΖΟ" όταν πρωτοαναφερθήκαμε στο θέμα, θέλοντας - για άλλη μια φορά - να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα της Πλατείας - του "λασπολογίου", όπως την αποκαλούσαν πριν γίνουν εξουσία.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ, όταν τον φέρανε με μεταγραφή από "τα εξωτερικά" για να διοικήσει τους Χαλανδραίους ιθαγενείς.

Τότε που κράζαμε τον Κουράση, όχι γιατί ήταν δεξιός ο ΓΓ που επέλεξε (άλλωστε η δεξιά είχε κερδίσει τις εκλογές, λογικό ήταν) αλλά  γιατί δεν βρήκε ένα στέλεχος από την πόλη μας να ορίσει στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση του Γενικού Γραμματέα και να συνεργαστεί μαζί του.

Και εμείς θυμόμαστε ότι τότε η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μίλαγε και εκείνη για τα "GOLDEN BOYS" της αυτοδιοίκησης που πάνε από δήμο σε δήμο.

 Στο "boys" φαίνεται θα επικεντρωνόταν η κριτική της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΝΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤο παντοπωλείο ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ να έχει τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν Έλληνες παραγωγοί, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τιμή τους, που πολλές φορέας είναι πιο συμφέρουσα από τα SUPER MARKET και από αυτή ακόμα τη λαϊκή αγορά της γειτονίας σας.

Ώρες καταστηματος 9πμ-23μμ.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ
Ηρακλειδών 23 (ποδηλατόδρομος Χαλανδρίου)
Τηλ.:210 6830790
Ιστοσελιδα:www.pantopolio-podilatis.gr
Email:info@pantopolio-podilatis.gr

ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:
 • ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΑΙΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 • ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝ-ΝΤΙΠΙ 
 • ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΧΕΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 • ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
 • ΧΥΜΑ ΟΣΠΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΜΟΝΟ ΝΕΑΣ ΣΟΔΕΙΑΣ
 • ΧΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
 • ΧΥΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ <<ΜΑΝΝΑ>>
 • ΧΥΜΑ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
 • ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΧΥΜΟΙ <ΑΓΡΟΣ>ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 • ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
 • ΓΑΛΑ ΚΑΛΑΒΡΙΤΩΝ<ΚΟΜΗΣ>
 • ΚΡΕΜΑ-ΡΥΖΟΓΑΛΟ<ΜΑΓΓΙΝΑΣ>
 • ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙ
 • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ <ΑΔΑΜΑΝΤΙ
 • ΝΑ> ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 • ΜΕΛΑΣΣΑ
 • ALOE VERA ΚΡΗΤΗΣ
 • ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΗΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
 • ΤΑΧΙΝΙ ΚΟΣΜΙΔΗ
 • ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
 • ΜΠΥΡΑ ΒΕΡΓΙΝΑ 100%ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 • ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΡΑΣΙ ΡΑΚΟΜΕΛΟ
 • GREEN COLA 100%ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 • ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2lt
 • ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
 • ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΟΝ ΡΙΓΑΝΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
 • ΡΥΖΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 • ΜΕΛΙ ΑΓΝΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
 • ΦΕΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
 • ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
 • ΧΑΡΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ
 • ΠΑΝΕΣ ΥΠΟΣΕΝΤΟΝΑ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

To μικροΠΑΣΟΚ και ο μικροΣΥΡΙΖΑ

To μικροΠΑΣΟΚ και ο μικροΣΥΡΙΖΑ editorial RP
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία και μια μεγάλη απειλή. Αυτό που λέμε στην επικοινωνία «ανάλυση SWOT» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το δύσκολο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται καθώς από τη μια έχει την ευκαιρία να αποτελέσει πραγματική τομή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας και από την άλλη αντιμετωπίζει την απειλή να πέσει θύμα της ίδιας της επιτυχίας του ως σήμερα και να γίνει μέρος στο «γαϊτανάκι» της μικροπολιτικής που κυβερνάει τη χώρα εδώ και τριάντα χρόνια.

Κάθε δέντρο φαίνεται τι είναι, από τους καρπούς που κάνει. Τηρουμένων των αναλογιών κάθε κόμμα φαίνεται «τι φρούτο είναι» όταναναλαμβάνει διαχειριστικές ευθύνες.

Είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στη Ρένα Δούρου που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή της μισής χώρας. Όλοι λοιπόν περιμένουν να δουν τα «δείγματα εξουσίας» που θα συνιστούν κατά κάποιο τρόπο και πρόγευση για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Με την πρώτη της ουσιαστικά μετεκλογική ανακοίνωση, η παράταξη "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" που θα είναι διοίκηση στον δήμο από την 1η Σεπτεμβρίου, τοποθετείται περί της αναβολής κατεδάφισης του καταυλισμού των ΡΟΜΑ και δίνει το στίγμα των επικείμενων επιλογών της επί του μεγάλου θέματος.

Την ανακοίνωση αναδημοσιεύουμε από την ΣΤΑΣΗ, όπου αναρτήθηκε η ανακοίνωση της παράταξης της νέας πλειοψηφίας..
  
Ανακοίνωση για την αναβολή της κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά.

Ο Προικοθήρας και η πλούσια νύφηΤου Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη
από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΠΡΟΥ

Η τριχοτόμηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ
Τα τουρκικά παιχνίδια, τα νέα τετελεσμένα, το οξιδωμένα όπλα, η διακοπή των συνομιλιών και οι εναλλακτικές επιλογές
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ καταλύτης λύσης ή νέας κρίσης

Οι Τούρκοι, διαρκουσών των συνομιλιών, επιχειρούν νέα τετελεσμένα.

Αφού υπέγραψαν με το ψευδοκράτος τη συμφωνία εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων και αφού προχώρησαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011 σε συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, τώρα πιέζουν όπως η συμφωνία λάβει μορφή επισήμου αλληλογραφίας με τον ΟΗΕ. Είναι, δε, πρόδηλο για ποιο σκοπό το πράττουν.
Αμφισβητούν και την υφαλοκρηπίδα και κατ΄ επέκταση την κυπριακή ΑΟΖ, όπου, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό είναι το ψητό: Η τριχοτόμηση της κυπριακής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, είτε λυθεί είτε όχι το Κυπριακό.

Σίφνος: Ταξίδι στο χρόνο με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο γάμο!

Σίφνος: Ταξίδι στο χρόνο με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο γάμο!

Ένα από τα ωραιότερα δρώμενα που πλασιώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου είναι αναμφίβολα η αναβίωση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου γάμου μια ημέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, όπου «παντρεύονται» έθιμα και παραδόσεις. Ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο έκαναν όσες και όσοι ακολούθησαν την εκτύλιξη του δρώμενου στα σοκάκια και στις αυλές της πανέμορφης Σίφνου στο 7ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας.

Ο παραδοσιακός νησιώτικος αυτός γάμος τα είχε όλα! Εκτός από νύφη, γαμπρό και κουμπάρους από διαφορετικά κυκλαδονήσια αλλά και κασέλες με προικιά, συνοδευόταν από ζωντανή νησιώτικη μουσική, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και καλεσμένους όλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και αστείρευτο κέφι!

Αυτό το ζωντάνεμα της γαμήλιας παράδοσης των Κυκλάδων σε κάθε της λεπτομέρεια είχε μακρά διάρκεια και πολλή πεζοπορία για τους πολλούς θεατές που τον ακολούθησαν. Η αναπαράσταση του γάμου ξεκίνησε από τα Εξάμπελα, το σπίτι του Νικόλαου Τσελεμεντέ, διήλθε μέσα από τα σοκάκια της Απολλωνίας και κατέληξε στον Αρτεμώνα. Το parianostypos.gr και το cyclades24.gr ενώσαν τις δυνάμεις τους και εγκαινίασαν μια πρωτοποριακή συνεργασία με αφορμή την κάλυψη ενός σημαντικού πανκυκλαδικού πολιτιστικού γεγονότος.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο πραγματικά όμορφο δρώμενο του παραδοσιακού γάμου καταγράφοντας τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.
Να σημειώσουμε ότι το αφιέρωμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη διάρκειας 12.11 και 12.04, συνολικής διάρκειας 24 περίπου λεπτών.

Έτσι συμπληρώνονται οκτώ βίντεο που αφορούν στην παρουσίαση και όχι μόνο του φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας 2013 της Σίφνου.
Κοινή ανάρτηση σε www.psts.grwww.cyclades24.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Η καλημέρα μας σήμερα είναι με μια αναδημοσίευση από το http://cyclades24.gr που αφορά πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πιο όμορφο κυκλαδονήσι, με το οποίο βέβαια έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς.