Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Για το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940
28η Οκτωβρίου. Εθνική εορτή. Ημέρα Μνήμης, απόδοσης Τιμών, περισυλλογής. 

Κορυφαία στιγμή στην πορεία του νέο-Ελληνικού Έθνους, από τότε που (ξανα)απέκτησε την Ανεξαρτησία του , μετά την Επανάσταση του 1821. 

To ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, παραμένει μια ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ στιγμή του Ελληνισμού στον 20 αιώνα. Τόσο ως πράξη Αντίστασης στον ξένο εισβολέα, εν προκειμένω στον Ιταλικό φασισμό, όσο και ως πράξη εθνικής αυτοπεποίθησης. (τον τελευταίο χαρακτηρισμό σημειώνει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος). 

Ο εορτασμός της ημέρας ΕΝΑΡΞΗΣ του πολέμου για την Ελλάδα, σε αντίθεση με τους λοιπούς ευρωπαίους που εορτάζουν την ημερομηνία λήξης του, έρχεται να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙ τον Εθνικό, Παλλαϊκό χαρακτήρα του ΟΧΙ, την έναρξη του Αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, την εθνική περηφάνια και ΕΝΟΤΗΤΑ του Λαού μας που νίκησε στα Ηπειρωτικά βουνά και στα βουνά της Αλβανίας τον ιταλικό φασισμό, έγραψε το Έπος της Αλβανίας. Αρχή των όσων θα ακολουθούσαν σε λίγο, όταν η Ελλάδα, μετά την εισβολή των Γερμανικών χιτλερικών δυνάμεων τον Απρίλη 1941–αλλά και των σύμμαχών τους Βουλγάρων, θα βρεθεί υπό τριπλή Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρική κατοχή. 

Ο ελληνικός στρατός, οι Έλληνες έφεδροι κι΄ εθελοντές, δεν πήγαν στον πόλεμο για να ηττηθούν, αλλά για να νικήσουν! Δείγμα Πατριωτισμού και περηφάνιας, δείγμα πίστης στην τότε κοινωνία που δεν δεχόταν να κατακτηθεί. Τεράστια συνεισφορά στους Συμμάχους που πολεμούσαν ενάντια στον Άξονα, ουσιαστικά η πρώτη ΗΤΤΑ των φασιστών. 

Να γιατί η –περίεργη τουλάχιστον- προσπάθεια «αντικατάστασης» της 28ης Οκτωβρίου του ΟΧΙ, με άλλες ημερομηνίες όπως η Απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτώβρη 1944, χωρίς να υποτιμούμε την σημασία της, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ το Πνεύμα της Εθνικής εορτής, ΕΥΝΟΟΥΝ την περαιτέρω ΚΑΜΨΗ του Εθνικού, Παλλαϊκού Νοήματος του ΟΧΙ της 28ης… 

Ψηλά οι Σημαίες!
Γ.  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Xειμερινή ώρα από ταα ξημερώματα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας 1 ώρα πίσω στις 6 τα ξημερώματα ώστε να δείχνουν 3.

(Δεν είναι και προς θάνατο βέβαια να το κάνετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μην βάλετε και ξυπνητήρι στις 4 για να αλλάξετε το ρολόι, το αλλάζετε και στις 9 το πρωί ας πούμε αν θέλετε. Αλλά να το διευκρινίσουμε γιατί μας διαβάζουν και ΣΥΝΙΣΤΩΣΙΑΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, σε αυτή την περίπτωση δεν θα το βάλετε να δείχνει 3, αλλά 8, εντάξει;)

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ακόμα κανείς δεν έχει πάρει μια πρωτοβουλία να σταματήσει αυτή η βλακεία με το μπρος - πίσω στην ώρα.

ΤΙ; ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ; Alors, c'est la guerre !

Καλούμε τους συντρόφους κρεατοφάγους σε εθελοντική επιστράτευση κατά του εχθρού, του Αντισπισιστικού Πυρήνα Σφυροφόρων Καταδρομέων.

Είναι αυτοί οι τύποι, που πάνε και την πέφτουν στον αδελφό μας, τον σύντροφό μας, τον ΦΙΛΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΜΑΣ γιατί μας προσφέρει τα αγαπημένα μας κοψίδια.

Δεν θα μείνει απροστάτευτος!

Αναλαμβάνουμε την προστασία του από τις επιθέσεις των λακέδων των μανάβηδων που εμφανίζονται με ιδεολογικό μανδύα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των  κρυφών χρηματοδοτών τους και να προωθήσυν την κατανάλωση εκείνων των πράσινων αηδιών που τρώνε αποκλειστικά, του σέσκουλου, του κουνουπιδιού και του ιπποφαές με το οποίο τρέφονται ως γνήσια .... μουλάρια..

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ κα η συμπεριφορά τους δεν θα μείνει αναπάντητη.

Όχι μόνο θα προστατέψουμε τον χασάπη αλλά θα αντεπιτεθούμε.
Θα χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει.

Ομάδες δικές μας θα "ψιθυρίζουν δυο φωνήεντα" στους μανάβηδες, που σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις και πληροφορίες βρίσκονται πίσω από την  ψευτοεπαναστατική αυτή οργάνωση που αλλοιώνει το χαρακτήρα του κινήματος και αποπροσανατολίζει τη νεολαία.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΨΗΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ ΚΑΙ "ΦΙΛΕ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΝΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΕΡΩΤΗ ΦΥΤΡΑ ΣΑΣ!

ΣΟΡΟΣ-ΠΙΑΣΜΑΤΑ!

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ στο παϊδάκι, την μπριζόλα, το χοιρινό καλαμάκι (σουβλάκι για τους συντρόφους από την Θεσσαλονίκη) και την γουρουνοπούλα, μέρα που είναι!
 
Η συμπεριφορά του Αντισπισιστικού Πυρήνα (!!!!) αποτελεί για εμάς casious belli που δεν θα μείνει αναπάντητη.

ΟΧΙ! 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "Η ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ" - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ  "ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ"

ΣΗΜΕΡΑ; ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ .....


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΗΡΩΕΣ


ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!