Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

 


 


Ενώ η πρότασή μας για πρωτοβουλία του Δήμου για φιλοξενία ομογενών προσφύγων από την Μαριούπολη είχε κατατεθεί εδώ και μια βδομάδα το θέμα δεν μπήκε καν προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη.

Ο Δημήτρης Λέρτας ζήτησε τον λόγο στην προ ημερησίας διαδικασία. 

Με ένα ακόμα από τα γνωστά τεχνάσματα της διοίκησης όμως αυτή εξαντλήθηκε με ένα άλλο θέμα, αφού μια συνδημότισσα μας από την Ένωση Γονέων είχε κληθεί για να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για εγκύκλιο που ρυθμίζει θέματα διαχείρισης των αύλιων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων. 

Η προβλεπόμενη από τον - κατά περίπτωση εφαρμοζόμενο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου - εξαντλήθηκε και όταν ο λόγος δόθηκε στον Δημήτρη Λέρτα για να θέσει το θέμα το πρώτο που υπογράμμισε ο πρόεδρος Λαδόπουλος ήταν η εξάντληση του χρόνου της ΠΗΔ.

Ο Δ. Λέρτας ζήτησε να γίνει συζήτηση επί της πρότασής μας και τον λόγο πήρε ο Συμεών και δύο αντιδήμαρχοι (Ευθυμίου και Μαυρουδής).

Τι είπαν;

1. Ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει τοποθετηθεί επί του πολέμου στην Ουκρανία.

2. Ότι ο δήμος συλλέγει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

3. Ότι ο δήμος δεν έχει δεχτεί αίτημα για φιλοξενία προσφύγων και αν δεχτεί θα το εξετάσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων φιλοξενείας στο ΚΑΠΗ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, άσχετα αν είναι Έλληνες ομογενείς ή .... τάταροι (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά).

4. Ότι μία οικογένεια Ουκρανών ζήτησε και έλαβε οικονομική βοήθεια από τον δήμο επειδή φιλοξενεί πρόσφυγες.

5. Ότι ένας Ουκρανός χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο δωρεάν

Η πρότασή μας βέβαια μιλούσε για ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην κατεύθυνση της συνδρομής προς τον ελληνισμό της μαρτυρικής Μαριούπολης ασυγκεκριμένα, αφού αν δεν τους βοηθήσει η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία συγκεκριμένα δεν ξέρουμε αν θα τους βοηθήσουν οι .... τάταροι, αλλά η διοίκηση του δήμου έκανε πως δεν κατάλαβε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ - ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.

 


Εχθές δημοσιεύτηκε η απόφαση του τρίτου τμήματος του ΣτΕ που λέει το αυτονόητο και - αν επικυρωθεί από την ολομέλεια του ΣτΕ - επαναφέρει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Εχθές συνεδρίασε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου με κυρίαρχο το θέμα του νεκροταφείου.

Ο Ρούσσος ήθελε πάσει θυσία μια νέα απόφαση διοικητικής αποβολής για το κυλικείο αφού για την προηγούμενη  υπάρχει η γνωστή προσωρινή διαταγή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η απόπειρα της αυλής ήταν να μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο σε δικαστήριο. 

Τρεις δικηγόροι - οι κ. Τακόπουλος, Θωμάς και Αντωνιάδης - τοποθετήθηκαν στη νομική πλευρά του θέματος. Και βέβαια είχαν ΔΥΟ διαφορετικές νομικές απόψεις.

Διότι σε ΚΑΘΕ δικαστήριο υπάρχουν ΔΥΟ δικηγόροι που υποστηρίζουν ο καθένας την πλευρά του.

ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ.

Αυτό το γράφω διότι το επιχείρημα 'το είπε ο δικηγόρος' δεν σημαίνει ότι ο δικηγόρος που το είπε κατέχει και την απόλυτη αλήθεια και αυτό μην το ξεχνάει κανείς.

Γι΄αυτό πρέπει να ακούγονται ΟΛΕΣ οι απόψεις για να βγαίνει το σωστό συμπέρασμα.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Δεν θα μπω λοιπόν στις νομικές πλευρές της υπόθεσης. Για κάθε θεσμικό - δημοκράτη πολίτη είναι αυτονόητο ότι αυτό που έχει αξία είναι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επί αυτών. Η δίκη θα γίνει σε οκτώ μέρες. Κάθε προσπάθεια λοιπόν να προκαταλάβει κανείς την απόφασή είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Και κάθε προσπάθεια να ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙ είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Θα μείνω λοιπόν μόνο προς το παρόν σε όσα έγιναν στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ στο δημοτικό συμβούλιο:

Την εισήγηση Ρούσσου φήφισαν οι τρεις παρατάξεις της διοίκησης - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, η παράταξη ΠΡΑΣΣΟΥ και ο Λαδόπουλος - αλλά - ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΡΑΝΙΔΗ!

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Κουράση, Θωμά, Βάσιου και ο Δημήτρης Λέρτας.

Έκρηξη Κουράση για το θέμα: Άνθρωπος του Λαδόπουλου ο μισθωτής του κυλικείου είπε - μην τον χρεώνετε σε εμάς, κάνοντας αναφορά και στον πρώην δήμαρχο Γρ. Ζαφειρόπουλο.

Ο Γιώργος Θωμάς στο πολιτικό μέρος της τοποθέτησής του μίλησε για απόκρυψη μέρους των στοιχείων της υπόθεσης από τους επικεφαλής των παρατάξεων και έκανε αναφορά σε στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το ίντερνετ (χωρίς να κατονομάσει την ΠΛΑΤΕΙΑ) που τον υποχρεώνουν να αλλάξει την αρχική στάση του, που ήταν υποστηρικτική των ενεργειών του δήμου.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ το ερώτημα περί της διακοπής και επανασύνδεσης του ρεύματος από την ΔΕΗ. Σα να μην το ακούσανε, όταν ρωτήθηκαν από τον Γιώργο Θωμά.

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ η γνησιότητα του συμβολαίου παράτασης της σύμβασης μίσθωσης που έχει υπογράψει η ΦΛΥΑ (Πρόεδρος και Δνων Σύμβουλος) που αναδείξαμε. 

Είναι γνήσιο λοιπόν.

 ¨Όπως ουσιαστικά λοιπόν δέχτηκε και ο Π. Τακόπουλος Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΩ COVID είχε ξεκινήσει, όπως ο νόμος απαιτούσε. 

Και τα χάλασαν - κατά πως φαίνεται - στο αντίτιμο.

Ο Γιώργος Θωμάς ήταν αποκαλυπτικός και ξεκάθαρος για το τι σημαίνει νομικά αυτό και θα κριθεί τελικά από την δικαιοσύνη.

 Ο Δημήτρης Λέρτας ζήτησε τον λόγο για την παράταξή μας και δήλωσε - ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν τόσο από εμάς όσο και από την παράταξη Λαδόπουλου - Πανταζή - να μιλήσω εγώ για το θέμα αντ΄ αυτού: 'Θα θέλαμε για το θέμα να τοποθετηθεί Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ' είπε

Ο Ρούσσος έπαθε παράκρουση και άρχισε να ουρλιάζει: Τι είναι αυτά, εσείς κε Λέρτα είστε επικεφαλής της παράταξής σας. 

(Όπως θες εσύ Σουλτάνε. Τώρα θα καθορίζεις και τα εσωτερικά των άλλων παρατάξεων. ....)

Ο Λαδόπουλος είπε 'αυτό δεν γίνεται'. (Δεν περιμέναμε δημοκρατικότητα από τον εκπρόσωπο των ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ στο δημοτικό συμβούλιο)

Ο Πράσσος είπε 'έχει δικαίωμα να μιλήσει αλλά όχι ως επικεφαλής παράταξης, σαν πολίτης να πάρει τον λόγο'. (Το σουλτανάκι με πολιτικά. Ο .... δημοκράτης. Γιατί καλέ μου; )

Είπα απλά ΟΚ δώστε μου τον λόγο και πείτε με όπως θέλετε. Δεν με νοιάζει η ιδιότητα.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. 

ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗ!

ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ή κανονικός ΝΑΖΙ ......

ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΗΚΕ.

Και επειδή δεν είμαι μικρόψυχος θα πρέπει να πω ότι η "παραπολιτική" αλήθεια βγήκε κυρίως από τον Κουράση εχθές.  

Και βέβαια ο Θωμάς ήταν - όπως πάντα - TO THE POINT που λέμε και στο Καρπενήσι

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι παρατάξεις της Καρατζά και του κ. Λαπιέρη.

Παρών αρχικά αλλά στον δρόμο αποχώρησε ο Σ. Ανδρεόπουλος.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΚΥΒΡΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΤΑ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΩΔΟΡΙΚΑΚΟΥ)

 


ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ


Αντισυνταγματικές είναι σύμφωνα με το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι μετεκλογικές αλλαγές της ΝΔ με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, αντισυνταγματικές κρίθηκαν η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές και στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και η συγκρότηση των επιτροπών αυτών με πλειοψηφίες 3/5 υπέρ των παρατάξεων των δημάρχων.

Η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου και αν οι διατάξεις κριθούν εν τέλει αντισυνταγματικές και από την Ολομέλεια, τότε θα επηρεαστούν ανάλογα βάσει νομολογίας οι αντίστοιχες διατάξεις και για τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την περίληψη της απόφασης, έγινε δεκτό, κατά πλειοψηφία, ότι οι παραπάνω διατάξεις, κατά το μέρος που καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη των εκλογών της 26.5.2019 και της 2.6.2019 δημοτική περίοδο (1.9.2019-31.12.2023), παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα άρθρα 1 (παρ. 1 και 2), 4 (παρ. 1), 5 (παρ. 1), 51 (παρ. 3), 52 και 102 (παρ. 2) του Συντάγματος, δεδομένου ότι τόσον οι εκλογείς όσο και οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συνεκτιμήσει, για τη διαμόρφωση της εκλογικής τους βούλησης, τις ισχύουσες κατά τον χρόνο των εκλογών αυτών ρυθμίσεις του ν. 4555/2018 (άρθρα 76 και 91), με τις οποίες προβλεπόταν η συγκρότηση των προαναφερόμενων συλλογικών οργάνων χωρίς αντίστοιχη ρύθμιση περί πλειοψηφίας της παράταξης του δημάρχου.

                                                                                                                                    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ