Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



«Πόσο ωραία ακούγεται για να είναι αληθινή, τη στιγμή που στην εποχή μας η φτώχεια παράγεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και ο νέος πλούτος συσσωρεύεται σε ολοένα και λιγότερους.

Πόσο προσβάλλεται η αξιοπρέπεια των πολιτών όταν οι πολιτικές που εφαρμόζονται παραβιάζουν το άρθρο 2 του Συντάγματος περί σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου.

Πόσο υποκριτικό αλλά και προκλητικό είναι το γεγονός από τη μια πλευρά να υπάρχει πλούτος αφορολόγητος και από την άλλη να μιλάμε για ίσες υποχρεώσεις (άρθρο 4 Συντάγματος) και για αναλογικότητα των υποχρεώσεων και των ευθυνών (άρθρο 25 Συντάγματος).

Κατά τον Αριστοτέλη, δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων».

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑ




Επίθεση 20 περίπου κουκουλοφόρων με λοστούς σημειώθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας Σιούφας και συνεργάτες, που διατηρούν οι γιοι του πρώην προέδρου της Βουλής, στον Ταύρο.

Σύμφωνα με τον Σκαι, οι κουκουλοφόροι, αφότου έβγαλαν από το χώρο τους υπάλληλους, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν υλικές φθορές μέσα στα γραφεία.

Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Τι προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ για τους δήμους


16925993_13430019.limghandler

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ο τουρισμός, η παραγωγή και η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων, τα λιμενικά έργα, τα έργα αεροδρομίων, η βιοτεχνολογία είναι μεταξύ οι βασικοί τομείς που θα απορροφήσουν το 50% των 20,8 δις ευρώ του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020. Το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί στην Εκπαίδευση , Κατάρτιση και Απασχόληση (13%) στην Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα ( 3%), ενώ τα Περιφερειακά Προγράμματα θα απορροφήσουν το υπόλοιπο 35%.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζοντας την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τις προτεραιότητες και την αρχιτεκτονική του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης η διαφορετικότητα του νέου ΕΣΠΑ έγκειται στο γεγονός ότι βασίζεται σε τρεις μελέτες για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της οικονομίας – του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ και της McKinsey – και παρέχει την δυνατότητα στοχευμένων επενδύσεων, οι οποίες θα έχουν προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Το νέο ΕΣΠΑ λοιπόν χωρίζεται σε τέσσερα εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα καθώς και σε 13 περιφερειακά, ένα για κάθε περιφέρεια της χώρας. Αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Ειδικότερα τα προγράμματα είναι:

1. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ύψους 3,8 δισ. ευρώ.

Περιλαμβάνει δράσεις που θα χρηματοδοτούν την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την έρευνα και τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ενέργεια και την απασχόληση με παρεμβάσεις που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Επί παραδείγματι η ενίσχυση του τουρισμού, του αγροτοδιατροφικού τομέα, των logistics, της περιβαλλοντικής βιομηχανίας, του τομέα της υγείας (βιοτεχνολογία, γενόσημα) , την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, τα υλικά, τις δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτισμό.

2. Περιβάλλον και Μεταφορές ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Ορισμένοι από τους τομείς προτεραιότητας είναι η ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, τα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα λιμενικά έργα, τα έργα των αεροδρομίων, η διαχείριση των αποβλήτων και η φύση και βιοποικιλότητα.

3. Εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση ύψους 2 δισ. ευρώ.

Έμφαση θα δοθεί σε προγράμματα απασχόλησης για νέους, γυναίκες και μακροχρόνια άνεργους, στην κατάρτιση και βελτίωση των δεξιοτήτων, τα κουπόνια των ανέργων, τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

4. Μεταρρύθμιση του δημοσίου ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικοί τομείς προτεραιότητας είναι η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες, αναδιοργάνωση δομών και λειτουργίας, ο εκσυγχρονισμός της δικαιοσύνης, δράσεις για τη διαχείριση της μετανάστευσης , αναβάθμιση των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας.

Κάθε Περιφέρεια θα έχει το δικό της πρόγραμμα -Σημαντικό τμήμα των πόρων στους δήμους

Σε ότι αφορά τα Περιφερειακά Προγράμματα θα απορροφήσουν 5,4 δις ευρώ, ήτοι το 35% του νέου ΕΣΠΑ. Οι Περιφέρειες αποκτούν δικαίωμα κάθε μία να προωθεί ολοκληρωμένες τοπικές παρεμβάσεις, ενώ τα κονδύλια που θα διαχειριστούν είναι σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο αυξημένοι κατά τουλάχιστον 12%.

Το καινούργιο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης είναι ότι κάθε Περιφέρεια να έχει το δικό της πρόγραμμα , το οποίο δε θα έχει μόνο δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπως συμβαίνει στο παρόν ΕΣΠΑ, αλλά θα είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό. Δηλαδή σε κάθε Περιφέρεια θα δοθούν και χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό θα δοθούν περίπου 800 με 900 εκατομμύρια ευρώ στις Περιφέρειες, έτσι ώστε σε τοπικό σε περιφερειακό επίπεδο να προωθούνται κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις. Αλλά και το ένα τρίτο των κονδυλίων περίπου που αφορά στο πρόγραμμα της αγροτικής ανάπτυξης θα δοθούν επίσης στις Περιφέρειες. Άρα κάθε Περιφέρεια θα μπορεί να κάνει έργα τεχνικά, έργα που αφορούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, έργα του Κοινωνικού Ταμείου και έργα αγροτικής ανάπτυξης.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης προσέθεσε ότι «υπάρχει σαφής δέσμευση της Κυβέρνησης συνολικά, έτσι ώστε ένα σημαντικό τμήμα των πόρων αυτών που θα πάνε στις Περιφέρειες να αφορούν φυσικά σε Δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, λόγω και του ότι έχουν περιοριστεί οι πόροι τους, αλλά να καλύψουν τις ανάγκες τους εννοώ μέσω αναπτυξιακών έργων».

Στοχευμένες προσλήψεις στους δήμους για την υλοποίηση προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ

Σε ότι αφορά στη διαχείριση και υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε οι Διαχειριστικές Αρχές που θα είναι τέσσερις και μαζί με την τεχνική βοήθεια πέντε.

Επίσης δημιουργείται μία νέα Επιτελική Μονάδα ΕΣΠΑ σε κάθε υπουργείο. Κάποιες από αυτές μπορεί να ενσωματώσουν στελέχη των σημερινών Διαχειριστικών Αρχών, κάποιες άλλες θα ενσωματώσουν άλλα στελέχη του δημοσίου,

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπάρξει παρέμβαση για την ποιοτική στελέχωση των φορέων υλοποίησης που έχουν προβλήματα, μεταξύ αυτών και οι δήμοι.

«Δήμοι, ιδίως καλλικρατικοί, που συνεπτύχθησαν, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια επίσης έχουν αδυναμία στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Διότι έχουν πολλούς κοινοτικούς Γραμματείς και ελάχιστους Μηχανικούς, για να γίνει σαφές τι εννοώ.

Εδώ λοιπόν θα έρθουμε και θα κάνουμε παρέμβαση. Έχουμε συνεννοηθεί με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα γίνουν σε συμφωνία με την τρόικα, γνωρίζετε το πλαίσιο αυτό, για αναπλήρωση όσων φύγουν από το Δημόσιο στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας, έχει συμφωνηθεί να γίνουν μια σειρά από προσλήψεις νέων ανθρώπων με ποιοτικά δεδομένα και χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτών των προσλήψεων έχουμε συμφωνήσει να υπάρχει μία ΜΟΔ ΙΙ ή εν πάση περιπτώσει μια διεύρυνση του στελεχιακού δυναμικού της ΜΟΔ, προκειμένου να υποστηριχθούν οι φορείς εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν αδυναμίες στην υλοποίηση έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Δεν πρόκειται για καινούργιες προσλήψεις ούτε για κάτι που είναι εκτός πλαισίου, για να μη γίνει καμία παρεξήγηση. Θα είναι προσλήψεις που φυσικά θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά είναι ενταγμένες στα ήδη συμφωνηθέντα με την τρόικα».

Δεν θα υπάρξει κανένα κενό χρηματοδότησης των προγραμμάτων στους δήμους

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι από 1/1/2014, ανεξαρτήτως της εγκριτικής διαδικασίας για το νέο ΕΣΠΑ, που θα προχωρήσει παράλληλα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα υπάρξει κανένα κενό στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε: « Επειδή οι εγκρίσεις όπως θα δείτε μπορεί να πάρουν κι ένα εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε προηγούμενα προγράμματα πήραν κι ένα -ενάμιση χρόνο, ξεκαθαρίζω: Για τις μητέρες που ενδεχομένως ανησυχούν για τα παιδιά τους και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τους ανέργους σε σχέση με τα προγράμματα καλύψεώς τους, για τους Δήμους σε σχέση με έργα που θέλουν να εντάξουν, για όλους, ότι δε θα υπάρξει κανένα κενό χρηματοδότησης των προγραμμάτων. Η μετάβαση από το σημερινό ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ θα γίνει απολύτως ομαλά. Σημειώνω ότι οι δαπάνες είναι επιλέξιμες στο νέο ΕΣΠΑ, εφ” όσον έχουν πραγματοποιηθεί και πληρωθεί μετά την 1/1/2014, ανεξαρτήτως του χρόνου εγκρίσεως των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Μόνη προϋπόθεση είναι η ένταξή τους στη συνέχεια με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δηλαδή να πρόκειται για δαπάνες συμβατές με τους στόχους και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. Αυτό είναι το μόνο.

Επομένως ουδείς Δήμαρχος, καμία μητέρα, κανένας άνεργος δεν πρέπει ν’ ανησυχεί σε σχέση με το ΕΣΠΑ και με τη δυνατότητα κάλυψής τους από το επόμενο ΕΣΠΑ.

http://www.localit.gr/, 10/12/2013

Homines Tatulii και λοιποί υπάλληλοι του Φούχτελ, πληρωμένοι από εμάς, για πλασιέ Γερμανικών, σχετικά άρχηστων πραγμάτων




Πρώτον συγγνώμη αν τα λατινικά μου είναι λανθασμένα, κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη. Δεύτερον συγγνώμη από τον κ. Τατούλη που επικαλούμαι το όνομά του, αν και, μου εξήγησε ένας του σιναφιού του, δεν τους νοιάζει η αρνητική διαφήμιση, διαφήμιση να’ ναι, κι ότι να’ ναι (ναι, θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ζώα).

Τρίτον το έχω μάθει το ποίημα του πώς δουλεύει η νέα Κατοχή του Δ’ Ράϊχ: Τους καλείς για φαγητό, μαζεύεις κομπάρσους (από ΜΚΟ, στιφτούνγκ, ΟΤΑ, δεν έχει σημασία) για μπούγιο, βγάζεις φωτογραφίες, τα θύματα είναι από χωριό ούτως ή άλλως, ό,τι να’ ναι τρώνε, και τους στέλνεις πίσω με αναμνηστικές πλακέτες και φωτό να δείχνουν στους Ιθαγενείς.

Και στέλνεις τον λογαριασμό, όπως με τα τέλη σύνδεσης ΔΕΗ ή ΟΤΕ, με τον πρώτο λογαριασμό, Είναι όλα υπολογισμένα…

Οι ΟΤΑ είναι δικαιοδοσία του κ. Φουχτελάκη. Τι θα τους βάλει να αγοράσουν; ΑΠΕ, σκουπιδιάρικα, τίποτα διακόπτες νερού… Και οι ΟΤΑ φαντάζονται ότι θα πληρώνονται για το νερό που έπινε δωρεάν ο κόσμος τόσο καιρό, και για σκουπίδια. Θα δίνουν στους μπατζανάκηδες την υπεργολαβία της δήθεν ανακύκλωσης, θα απειλούν με πρόστιμα της ΕΕ εάν η χωματερή δεν μετονομαστεί σε ΧΥΤΗ, ΨΥΤΑ, ΖΟΤΑ, κλπ. Θα δίνουν σε κουμπάρους εργολαβίες (μετά από Δημοτικούς διαγωνισμούς εγκεκριμένους από την ΔΑΦΝΗ, ή την Περιφέρεια) για “συντήρηση” αιολικών (όπου η συντήρηση θα αφήνει περισσότερο κέρδος από την Ταρίφα). Μικρή καθοδηγούμενη Μαφία, μέχρι να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να στείλει ο Φούχτελ κανένα Γερμανό συνταξιούχο για Δήμαρχο, και για …διαφάνεια.

Ο φον Σημίτης κάτι ήξερε όταν κατήργησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση… “Καποδίστριας”… Κατά το “Ρόζα Λούξεμπουργκ”… Λαϊκές δημοτικές ΑΠΕ, οικολογικό ανακυκλωμένο κάτουρο για την λειψυδρία, και testicula Carabelae. Για αυτό όλοι οι Δήμοι, θα αποκτήσουν Οικολόγους Πράσινους… Τέτοιο δημοφιλές κόμμα… Να έχουν να κάνουν κάτι και αυτοί…

Και σε περίπτωση που κάποιος Δήμαρχος δεν θέλει, του πατάνε και υποχρέωση για κοινωνική πολιτική, να έχεις σοσιαληστικές ανάγκες για λεφτά, να μην μπορεί να φορολογήσει, αλλά με Δημοτικά αιολικά (από την Ένερκον ή την Ζήμενς), θα παίρνει ποσοστά από το αυξημένο ρεύμα του γειτονικού Δήμου. O γειτονικός Δήμος, θα εισπράττει από τον δικό μας… Βρε ουστ! Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, όλα αυτά, είναι παραλλαγές του Cloward-Piven… Σε νεο-φεουδαρχικό μοτίβο. 

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/, 9/12/2013

Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄ (3091-2013) : Η νέα ΚΥΑ για την απογραφή: Στη λίστα «ό,τι πετάει και κινείται» στο Δημόσιο


ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.


Όταν η Κερδοσκοπία αναφέρεται ως: Επένδυση, ή, Ανάπτυξη, ή, success story…

 Οι George Soros, John Paulson και Daniel Loeb είναι οι κύριοι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς (δηλαδή ΚΑΙ της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος).

  Η είδηση: Έκανε ανακεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Πειραιώς και συγκέντρωσε 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Εκτός από αρκετούς μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν και κάποια από τα ισχυρότερα επενδυτικά σχήματα του κόσμου

Ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ του Third Point, Τζέιμς Ντίναν του York Capital και το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι, το Capital, έδωσαν το «παρών» στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα συγκέντρωσε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Στο ζουμί: Από το 1,5 δισ. ευρώ, περίπου το 1,1 προήλθε από το εξωτερικό. Στην αύξηση κεφαλαίου συμμετείχαν και αρκετοί μεγάλοι Ελληνες επιχειρηματίες, όπως και ιδιώτες, αλλά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο μεταξύ των ξένων «επενδυτών»..

Στην αύξηση της Πειραιώς συμμετείχαν τα funds του Τζορτζ Σόρος και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο διεθνής επενδυτής τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει τα ιδιωτικά κεφάλαια που διαχειριζόταν και πλέον ασχολείται μόνον με επενδύσεις των προσωπικών του κεφαλαίων. Ο διάσημος «επενδυτής»-κερδοσκόπος που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον έμαθε όλη η υφήλιος όταν στοιχημάτισε εναντίον της αγγλικής λίρας κερδίζοντας 1 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία του, η Soros Fund Management, κέρδισε πρόσφατα 1 δισ. δολάρια ποντάροντας στην υποτίμηση του γεν. Από τότε που πήρε το στοίχημα ο Σόρος, το ιαπωνικό νόμισμα υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου. Υπενθυμίζω με την ευκαιρία, ότι στην Χώρα μας είναι ιδιαίτερα γνωστός από την δεκαετία του ΄90 και για τις «παγκοσμιοποιητικές» του πολιτικές..(όπως η χρηματοδότηση για την ΞΑΝΑ-συγγραφή «νέων» ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ σχολικών βιβλίων στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης…)

Συμμετείχε επίσης ο Νεοϋορκέζος Τζον Πόλσον, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας hedge fund, ο οποίος «αναγνωρίστηκε» όταν το 2007 «σόρταρε» (πούλαγε δηλαδή χωρίς να κατέχει !!!) ενυπόθηκα στεγαστικά στις ΗΠΑ. Τα λεγόμενα subprimes έσκασαν το 2008 παρασύροντας τη Lehman Brothers και πυροδοτώντας τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. Ο Πόλσον «κέρδισε το στοίχημα»(1!) και έβγαλε 3,7 δισ. δολάρια Παρόν και ο Τζέιμς Ντίναν του York Capital, γνωστός και πολυσυζητημένος στην Ελλάδα, καθώς κέρδισε 500 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα, ενδιαφέρθηκε για τον ΟΠΑΠ, ενώ τελευταία έκανε μια επένδυση στην Kavala Oil.

Παρόντα τέλος : το Capital World Investor, θυγατρική του Capital Group, που είχε εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο όταν εκδηλώθηκε η κρίση χρέους και το κρατικό fund του Αμπού Ντάμπι…

Mαζευτήκαν τα αρπακτικά.. Έξυπνα παιδιά είστε, καταλαβαίνετε τον λόγο..…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
http://energoisosialistes.blogspot.gr/

‘Όχι στους πλειστηριασμούς’ είπαν πάνω από 120.000 άτομα - Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με το Avaaz παραδίδουν τις υπογραφές




"Όχι στους πλειστηριασμούς" είπαν πάνω από 120.000 άτομα
Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με το Avaaz παραδίδουν τις υπογραφές

Η ΕΚΠΟΙΖΩ κορυφώνοντας τις δράσεις της για την μη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, διοργανώνει την εκδήλωση παράδοσης των ήδη συγκεντρωμένων υπογραφών την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 12:00-14:00 στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος

Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και του κινήματος του Avaaz θα ενώσουν τις φωνές τους, υπό την ‘σκέπη’ ενός πρωτότυπου και σχετικού με τους πλειστηριασμούς χριστουγεννιάτικου δένδρου, ενώ 5μελής αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει για την παράδοση των πάνω από 120.000 υπογραφών στο Ειδικό Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, χωρίς όμως την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατό να οριστεί κάποια συνάντηση μαζί τους.

Τα μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι:

- Ψηφίστε τώρα την 3ετή αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

- Αντιμετωπίστε ουσιαστικά και με προσεκτικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των κόκκινων δανείων!

- Οι πλειστηριασμοί δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των τραπεζών, αλλά θα αποτελέσουν χριστουγεννιάτικο δώρο στις εταιρείες που κατέχουν τα δάνεια, θα στείλουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες στον δρόμο


Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσής μας θα δοθεί η δυνατότητα για συνεντεύξεις με εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ και πολίτες οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ελάτε όλοι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 12.00-14.00 στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος

Για να πούμε όλοι μαζί, σ’ αυτούς που αποφασίζουν για μας, ότι είναι υποχρέωσή τους να ακούσουν την φωνή των πολλών!

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες
Αθήνα: τηλ. 210 330.44.44, e-mail: info@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr

Μεγάλη Πολιτιστική Εκδήλωση της Π. Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών με του Συλλόγους των Ηπειρωτών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών διοργανώνει, σε συνεργασία με τους συλλόγους Ηπειρωτών των Δήμων: Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων, Χαλανδρίου και Παπάγου, μια βραδιά Παράδοσης και Πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής προσφοράς των Ηπειρωτών- Ευεργετών στην πορεία και την πρόοδο της χώρας μας.

Η εκδήλωση «Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, ως συντελεστές της προόδου της ανθρωπότητας», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, στις 18:30 (Ελευθερίου Βενιζέλου 15).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Έρευνα - σοκ που δείχνει ότι η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των πέντε πιο βαριά φορολογούμενων χωρών, δημοσίευσε η ΠΟΜΙΔΑ.

από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗ












eforia_akinhta


Σημειώνεται ότι η Γαλλία που κατά το παρελθόν θεωρείτο ως η χώρα με την επαχθέστερη φορολογία στα ακίνητα, επιβάλλει φόρους περιουσίας με βάση όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά με βάση κλάσμα του τεκμαρτού μισθώματος, ενώ ακόμα και ο ιστορικός "impot de solidarite sur la fortune" -φόρος αλληλεγγύης- που επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας του φορολογουμένου-, έχει αφορολόγητο όριο 800.000€ και στη συνέχεια κλιμακώνεται ξεκινώντας από 0,5%, όταν για την ίδια αξία περιουσίας, στην Ελλάδα εξαντλείται η κλίμακα και ο συντελεστής ανέρχεται στο 1%
eforia1
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Το νέο σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος των ακινήτων από το πρώτο ευρώ, σε συνδυασμό με το συμπληρωματικό φόρο έως 3% που θα ισχύσει και για την φετινή χρονιά και το τέλος χαρτοσήμου 3,6% που εξακολουθεί να ισχύει στην επαγγελματική στέγη, και την εισφορά αλληλεγγύης ως και 4%, φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη πεντάδα των χωρών με την βαρύτερη φορολόγηση του εισοδήματος από τα ακίνητα μαζί με την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Επίσης η Ελλάδα διατηρεί την δεύτερη επαχθέστερη φορολόγηση εισοδήματος νομικών προσώπων από ακίνητα στην Ευρώπη, πίσω από τη Γαλλία. Τέλος η χώρα μας είναι μία από τις έξι που δεν αναγνωρίζει καμία έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα από επισκευές, εργασίες ανακαίνισης, έξοδα διαχείρισης ή τόκους στεγαστικών δανείων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: Σε ότι αφορά στους φόρους κεφαλαίου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με τρεις ετήσιους φόρους στην αστική ακίνητη ιδιοκτησία, που τώρα μάλιστα θα μονιμοποιηθούν νομοθετικά και για το μέλλον, και μία από τις έξι χώρες που φορολογούν την αξία των ακινήτων αθροιστικά, και όχι αυτοτελώς για κάθε ακίνητο. Επίσης η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή φόρου περιουσίας, 2% ετησίως.

Τέλος στο Ηνωμένο Βασίλειο (που πολλά θρυλούνται για τη δήθεν υψηλή φορολόγηση της περιουσίας), δεν επιβάλλει κανέναν απολύτως φόρο περιουσίας, αλλά έχει σχετικά αυξημένα δημοτικά τέλη (τα περίφημα rates), τα οποία όμως συνδέονται με το επίπεδο συγκεκριμένων υπηρεσιών που οι δημοτικές αρχές παρέχουν στους πολίτες.Ακόμα και στη Γερμανία ο φόρος περιουσίας δεν υπερβαίνει το 0,35% ενώ ανέρχεται κατ' εξαίρεση το 1% μόνο για τις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου οι φορολογητέες (αντικειμενικές) αξίες των ακινήτων δεν υπερβαίνουν το 20% των πραγματικών! 

ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή 10% με πρώτο το Βέλγιο (12,5%), όχι όμως στο σύνολό του -εφόσον ο βασικός συντελεστής στο Βέλγιο ανέρχεται σε 5%-, αλλά σε ορισμένες αυτόνομες περιοχές του. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ο αντίστοιχος συντελεστής σπάνια υπερβαίνει το 5%, ενώ σε κάποιες δεν υπάρχει καθόλου φόρος μεταβίβασης (να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μείωση του συντελεστή στο 3%).

Φ.Π.Α. Ο συντελεστής Φ.Π.Α. 23% για την μεταβίβαση νεόδμητων οικοδομών κατασκευής μετά το 2006 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Ουγγαρία (27%). Σημειώνεται ότι όλες οι Σκανδιναβικές χώρες που έχουν μεγαλύτερο Φ.Π.Α. από την Ελλάδα (25%) δεν τον επιβάλλουν στις αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες εξακολουθούν να εξαιρούνται εξ ολοκλήρου από αυτόν, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο!

ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ: Ο φόρος υπεραξίας που θα ισχύσει από 1.1.2014, θα είναι ο μοναδικός φόρος σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν προβλέπει οποιαδήποτε έκπτωση για δαπάνες σχετικές με το ακίνητο (ανακαίνιση, συντήρηση, έξοδα μεταβίβασης, έξοδα μεσίτη, τόκους στεγαστικών δανείων κλπ.), ενώ η Ελλάδα θα είναι μία από τις επτά χώρες που επιβάλλουν φόρο υπεραξίας ακόμα κι αν το ακίνητο πωληθεί πολλές δεκαετίες μετά την απόκτησή του!

ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ Κ.ΛΠ.: Περαιτέρω η Ελλάδα είναι μία από τις 10 χώρες που διατηρούν τον φόρο κληρονομιών και δωρεών στην περίπτωση των συζύγων και των τέκνων, όταν στα υπόλοιπα 12 κράτη ο φόρος αυτός έχει καταργηθεί, ο δε φορολογικός συντελεστής 5-10% βρίσκεται στον μέσο όρο των κρατών που διατηρούν αυτή τη φορολογία.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: Τέλος η Ελλάδα και η Ιταλία, είναι οι δύο μοναδικές χώρες στην Ευρώπη, που οι φορολογικές (αντικειμενικές) αξίες των ακινήτων υπερβαίνουν της πραγματικές, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες οι φορολογικές αξίες ανέρχονται σε ποσοστό 10-75% των αγοραίων.

(Πηγή: Michanikos.gr , Ered.gr)
http://artiondp.wordpress.com