Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 885

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή της στις απεργιακές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Φυλής που για άλλη μια φορά αγωνίζονται για την καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα (1) μήνα, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει συνήθεια, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων που έχουν μοναδική πηγή εισοδήματος τον πενιχρό αυτό μισθό να βρίσκονται καθημερινά στα όρια της οικονομικής και οικογενειακής εξαθλίωσης.

Η υπομονή και η αντοχή των εργαζομένων και των οικογενειών τους έχει εξαντληθεί από τις ανέξοδες υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει για χρόνια τα οικονομικά του Δήμου Φυλής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο αλλά και τον λαλίστατο και γαλαντόμο, απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να καταβάλουν τα οφειλόμενα στο Δήμο Φυλής προκειμένου να εξοφληθεί η μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και ο Δήμος να προσφέρει στους πολίτες της περιοχής τις υπηρεσίες του.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

Σχέδιο «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Σχέδιο ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχέδιο της Κυβέρνησης για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, έπειτα και από το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Bild. 

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, το σχέδιο του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, προβλέπει ότι η επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ θα περάσει στο ΙΚΑ, ενώ οι πολιτικές απασχόλησης θα περάσουν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις ροές χρημάτων, που αναμένονται από τα Κοινοτικά κονδύλια. 

Τις πληροφορίες αυτές δημοσίευσε, πρώτη, την περασμένη εβδομάδα, η Bild. 

Αντιδρώντας, οι συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καλούν την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην μετατρέψει το δικαίωμα της εργασίας σε εμπόρευμα! Οι μεσάζοντες θα πουλάνε και θα αγοράζουν το εργατικό δυναμικό της χώρας...» αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

http://www.poli-politiki.gr/, 18/8/2014

ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΝΕΥΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ .... ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΝΕΥΤΟΥΜΕ ...

Τελειώνει η θερινή ραστώνη - αυτή η βδομάδα έμεινε - και το στικάκι όποτε θέλει μας βάζει στο διαδίκτυο ενώ πολλές ώρες αρνείται πεισματικά.

Ευτυχώς ο Χανιωτάκης .... διναυκτερεύει πάντα οπότε η Πλατεία δεν έχει χάσει μέρα χωρίς ανάρτηση.

Βέβαια ο γνωστός γκρινιάρης που ασχολείται με τα τοπικά έχει να γράψει καμιά δεκαριά μέρες αλλά από την άλλη βδομάδα έχουμε πολλά να πούμε.

Σήμερα αυτό το ρημάδι με άφησε να κάνω μια ανάρτηση (συνήθως κόλλαγε).

Και επέλεξα την διαδικασία εγγραφών στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ και τις "πληροφορίες επί της διαδικασίας" που δίνονται στο νέο site - που είναι - λέει- ακόμα υπό κατασκευή:Και το επέλεξα διότι - όχι να το παινευτούμε δηλαδή, (αλλά το παινευόμαστε) - χωρίς την Πλατεία και την δημοτική παράταξη "Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία" ο σταθμός της Εστίας Παιδιού δεν θα άνοιγε ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ.
Διότι όλοι οι άλλοι τοπικοί πολιτικοί παίχτες δεν είπαν ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, όσα χρόνια το στολίδι είναι κλειστό!
 ΛΕΞΗ, ΚΙΧ, ΜΟΚΟ, ΤΟΥΜΠΕΚΙ ....

Τυχαίο; Αν το νομίζεις κάνε κλικ και βγες από την Πλατεία, δεν κάνεις για δω.

Και όχι μόνο δεν θα άνοιγε η ΕΣΤΙΑ, αλλά υπήρχαν εισηγήσεις στο Δ.Σ. του ιδρύματος (μειοψηφικές ευτυχώς, όπως μου λέει ο σμπίρος μου) να παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και (ναι-ναι) η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!!!!

(Guten Morgen Herr Fouchtel. Wie gehts?)

Ξέρω τι θα πουν πάλι οι γνωστοί συκοφάντες μου: "Αυτός ο τρελός πάλι υπερβάλλει και λέει τρέλες".
Όμως η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη, η διάψευση (αν γίνει) θα γίνει για τα μάτια του κόσμου.

Ο παιδικός σταθμός της Εστίας Παιδιού ανοίγει γιατί εμείς δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με τα πιο ισχυρά συνασπισμένα τοπικά κατεστημένα και δεν φοβηθήκαμε να χάσουμε ψηφαλάκια, όπως κάποιοι άλλοι που "συγκρούονται" και "αντιστέκονται" μόνο εκ του πολιτικά ασφαλούς.

Και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό τώρα, από το νέο Δ.Σ. μέχρι να φιλοξενήσει 150 παιδιά, όσα είναι η δυναμικότητά του - φέτος λέει ξεκινάει με 60.

Διότι όσο και να λένε κάποιοι ότι δεν έχει νόημα αυτό που κάνουμε, ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ όπως φάνηκε:

α) από την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού που ρήμαζε.

β) την παράταση εγγραφών - προθεσμία που αρχικά έληγε στις 20 Ιουλίου (θυμίζουμε ότι ΕΜΕΙΣ - ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ - ασχοληθήκαμε και αναδείξαμε τα περί εγγραφών με 200 ευρώ τον μήνα, όπως μας είπαν στο τηλέφωνο στη γραμματεία της Εστίας)

γ) Εμείς επισημάναμε ότι δεν υπήρχε - και τώρα υπάρχει ένα - έστω - "ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ" site που ελπίζουμε ότι σύντομα (σήμερα - αύριο) θα έχει αναρτημένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την εξειδίκευση περί του τι σημαίνει "οικονομικά ασθενής οικογένεια" που δεν θα καταβάλει τροφεία στο ίδρυμα, πόσα τέτοια παιδιά θα φιλοξενηθούν από τις 60 συνολικά θέσεις και βέβαια στη συνέχεια της λίστας των παιδιών που επιλέχτηκαν από το Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Και θα επανέλθουμε ...
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ.
Πάω για τις τελευταίες βουτιές.
Α.Ν.

Έρχεται η προκήρυξη για προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούςΕντός της εβδομάδας αναμένεται η ανάρτηση της προκήρυξης για την πρόσληψη 4.026 συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η προκήρυξη θα αφορά και ανανεώσεις συμβάσεων για εργαζόμενους που εργάστηκαν και στο παρελθόν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Σύμφωνα με την προκήρυξη στόχος των προγραμμάτων θα είναι, η κάλυψη των αναγκών των δήμων στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.

Οι ειδικότητες που προβλέπονται είναι βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, νηπιαγωγοί, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι. Οι συμβάσεις που θα υπογράψει το νέο προσωπικό θα έχουν διάρκεια οκτώ και έντεκα μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης. Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΕ.

Τίτλοι:
Ειδικότερα για τους βρεφονηπιοκόμους ζητούνται τα παρακάτω προσόντα: 
πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

Αναφορικά με τους Βοηθούς βρεφοκόμων ζητούνται: 
Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α” ή Β” κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ).

Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων. Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: 
Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Μαζί με αυτά, οι υποψήφιοι συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους για τους άνδρες, ότι δεν έχουν καταδικαστεί, λόγω ποινικού αδικήματος και ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε κατηγορία για πλημμέλημα ή κακούργημα.

http://www.myota.gr/, 18/8/2014

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Έρευνα σοκ: 20 χρόνια πίσω γύρισε η αγοραστική δύναμη των μισθών - Απλήρωτοι από 1 έως 12 μήνες 850.000 εργαζόμενοι


Ερευνα σοκ: 20 χρόνια πίσω γύρισε η αγοραστική δύναμη των μισθών - Απλήρωτοι από 1 έως 12 μήνες 850.000 εργαζόμενοι

Δραματικές επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των πραγματικών μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η αγοραστική δύναμη γύρισε 20 χρόνια πίσω κατά την περίοδο 2010-2013.

Ο μέσος πραγματικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι στα 750 με 800 ευρώ μικτά, από 1.100 που ήταν στην αρχή της κρίσης καταγράφοντας μείωση κατά μέσο όρο 23%.

Ακόμη πιο δραματικές ήταν οι συνέπειες της κρίσης στους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι από τα 751 ευρώ μειώθηκαν κατά 22% στα 560 ευρώ μικτά για τους άνω των 25 ετών και κατά 32% στα 510 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους κάτω των 24 ετών.

Σύμφωνα με το Mega, η έρευνα της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών με τις μειώσεις που έχει υποστεί, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980. Αυτό σημαίνει ότι με τον σημερινό κατώτατο μισθό μπορεί να αγοράσει κανείς τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που αγόραζε στις αρχές της δεκαετίες του 1980. Επίσης καταγράφει την εντυπωσιακή αύξηση των εργαζομένων οι οποίοι καθυστερούν να πληρωθούν.

Η έρευνα εκτιμά ότι περίπου 850.000 εργαζόμενοι καθυστερούν να πάρουν το μισθό τους από 1 μήνα έως και 12 μήνες. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις στο λιανεμπόριο και τα καταστήματα με λιγότερους από 5 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την έρευνα, τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας στη χώρα μας:

- Οι χαμηλοί μισθοί
- Η ανασφάλιστη εργασία
- Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι οποίες ενώ το 2009 αντιπροσώπευαν το 26% των νέων συμβάσεων σήμερα κυριαρχούν, αφού το 2013 αντιπροσώπευαν το 51% των νέων συμβάσεων εργασίας.

http://www.imerisia.gr/, 18/8/2014

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις