Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΣΟ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ;;;;
Για να το πιάσουμε λίγο το πράγμα από την ΑΡΧΗ, γιατί έχουμε γίνει φούστηδες και παλληκάρια .... μαλλιά κουβάρια.

Ν. 3652/2010 - Άρθρο 7 - Παρ. 1 Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!
Εκείνοι ΠΡΟΪΣΤΑΝΤΑΙ των υπηρεσιών και ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των οργάνων διοίκησης του παραπάνω άρθρου. 

ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ MONO ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

Τις υλοποιούν γιατί ΑΥΤΟ ΥΠΟΧΡΟΥΝΤΑΙ να κάνουν, επειδή αυτό αποφάσισαν τα κατά νόμο, θεσμικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ, KΡΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κάθε τέσσερα χρόνια, όργανα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ - όχι η συντηρητική - θέση περί του ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν λόγο για την δουλειά τους και το περιεχόμενό της - είτε έχει παρεξηγηθεί, είτε έχει παραποιηθεί έτσι ώστε να ακυρωθεί, είτε έχει αξιοποιηθεί ακαταλλήλως και ιδιοτελώς από τα μεγαλύτερα ΘΡΑΣΙΜΙΑ μέσα στην υπηρεσιακή μηχανή.

Διότι εμείς λέγαμε ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ οι εργαζόμενοι (άρα και οι προϊστάμενοι).
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, λέγαμε.
ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ και να τους δίνουν οι αιρετοί την γνώμη τους μήπως τους είναι χρήσιμη.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ακόμα και σε ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ όπου ζητείται ΚΑΙ η άποψη των εργαζομένων σε έναν φορέα.

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ - ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ - ΣΕ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ, έτσι;
Με βάση την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΘΕΣΜΙΚΗ -  ΙΕΡΑΡΧΙΑ μιλώντας, όχι την  ιεραρχία κάποιου παρακρατικού παρασκηνίου, που έχει την δική του, έτσι;

Και εμείς που λέγαμε για συμμετοχή του εργαζόμενου στην λήψη της απόφασης,  ΠΟΤΕ δεν είπαμε ότι ο διευθυντής σε κάθε υπογραφή που βάζει ως διευθυντής για να υλοποιηθούν ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ πρέπει να καταθέτει και την πολιτική του συμφωνία με την επιλογή.
Και πολύ περισσότερο δεν είπαμε ποτέ, ότι  αν δεν συμφωνεί πολιτικά με την επιλογή ο διευθυντής, δικαιούται να μην βάλει την υπογραφή του ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ τον οργανισμό και την απόφαση των δημοκρτικά εκλεγμένων οργάνων.
ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ .... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, να είμαστε ξηγημένοι.

Δεν είπαμε εμείς ότι αν δεν υπάρχει η πολιτική  συμφωνία του διευθυντή στην απόφαση του αιρετού οργάνου, τότε νομιμοποιείται αυτός να μην την βάζει την υπογραφή του, μέχρι να βρεθεί κάποιο αποδεκτό αντίδωρο που θα τον πείσει  να την βάλει.

Αυτό δεν αφορά τους σοσιαλιστές, έτσι; ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΦΟΡΑ, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το αντίδωρο για την υπογραφή;
Μπορεί να είναι η δίωξη ενός υπαλλήλου που δεν γουστάρει γιατί δεν του έκατσε - σε αυτόν ή στον κολλητό του δήμαρχο, η αποδοχή από την διοίκηση των συκοφαντιών του για ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που μετέχουν σε διαγωνισμούς, προς όφελος  των φιλικών και προστατευόμενων του στις οποίες θέλει να δίνει όλες τις δουλειές , η αποδοχή των προτάσεών του για αναθέσεις ΓΕΛΟΙΩΝ εργολαβιών σε φιλικά του πρόσωπα (ας πούμε στον ΜΠΑΝΑΝΑ με Λ)  ή ακόμα περισσότερο - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ η παροχή ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ - ΙΔΙΩΤΗ που αντί να νοικιάσει γραφείο για να κάνει την δουλειά του, διώξανε τους υπαλλήλους από τον χώρο τους για να του δώσουν χώρο εκεινού ώστε να μην έχει λειτουργικά έξοδα  (!!!!).

Επίσης δεν έχει την αρμοδιότητα - Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - να καθορίζει μόνος του τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΥΠΕΡ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.

Δεν είναι δυνατόν - ας πούμε - να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο ότι η οδός Κορυτσάς ή Αγίων Σαράντα  - ας πούμε - πρέπει να αντιδρομηθεί, διότι γίνονται πέντε ατυχήματα την βδομάδα και ο διευθυντής να λέει ότι" ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ και δεν το υλοποιώ".

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

Και βέβαια ο δρόμος μπροστά στο σπίτι του να παραμένει κλειστός, να μην ανοίγει για να μην τον ενοχλούν τα αυτοκίνητα.

Και ο δήμαρχος να τα βλέπει όλα αυτά και να δηλώνει εξαρτημένος από την υπογραφή του - λέει - για να προχωρήσει το δημοτικό έργο.

Και να μην ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, την πρωτοβουλία να σπάσουν τέτοια αποστήματα, τα οποία εμφανίζονται μάλιστα από τα καθεστωτικά παπαγαλάκια - και ως η εκσυγχρονιστική διέξοδος αναβάθμισης του δημοσίου, δια της αξιολόγησης των άλλων υπαλλήλων, κατά τας υποδείξεις της ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ.

Την αξιολόγηση που θα γίνει από μερικούς τέτοιους  που ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ - και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση -  αλλά με το θράσος τους, την γλώσσα τους και την διαπλοκή τους είναι εκείνοι που ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και δηλώνουν ΠΡΟΘΥΜΟΙ στην ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ για την υλοποίηση ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑΣ σε βάρος των άλλων.

Δεν είναι δυνατόν ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ,  ο δήμαρχος  να λέει στους κατοίκους ότι "εγώ μαζί σας είμαι αλλά διαφωνεί ο Διευθυντόπουλος" και δεν υλοποιεί την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. 

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΤΡΟΠΗ!

Ποιοι φταίνε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δήμους - όπου πλέον κάποιοι (ανεπαρκείς έτσι και αλλιώς) δήμαρχοι έχουν φτάσει στο σημείο να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ με κάποιους ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ διευθυντές για κάθε υπογραφή που αυτοί βάζουν για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;;;;

Ποιοι έκαναν το ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ κανόνα;
Ποι ήθελαν πάντα τα λεφτά για τους δικούς τους μαύρα, χωρίς τιμολόγια και καταστάσεις μισθοδοσίας για να το παίζουν "εγώ δεν έχω κανένα όφελος";

Μα φταίνε ΟΙ ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους.  Οι "ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ"!
Φτάινε οι ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ γεννημένοι για να διοικούν.
Οι εκλεκτοί του κόλπου.

Εκείνοι που ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ  ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται στα ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ υπό το φως και με τη συμμετοχή όλων των αιρετών και βέβαια και ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ (που είναι .... ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ) αλλά σε παρασυναγωγές των "ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΩΝ" χωρίς να ενοχλούνται και να ελέγχονται από τους ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και τις "τοξικές" απόψεις τους.

Και έχουν φτάσει στο σημείο πλέον - ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ - να επιβάλλουν - δια των υπογραφών των διευθυντών - ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

"Δεν είναι δική μου ιεράρχηση άρα δεν θα γίνει".
Ο δήμαρχος δεν μπορεί να το πει αυτό εκ του ρόλου του και συνυπολογίζοντας και το πολιτικό κόστος. Θα φάει ντουματιές.
Γιατί είναι ΑΙΡΕΤΟΣ.

Ο ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΣ ΟΜΩΣ δεν έχει καμιά απολύτως επίπτωση από το ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ.
Και έτσι αναλαμβάνει την βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση της ιεράρχησης του παρασκηνίου υπό την ανοχή των αιρετών.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΜΠΑ!

Το ΦΩΣ των ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, του διαλόγου με τους εργαζόμενους και με την κοινωνία ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΙΑ, δεν μπορούν πλέον - μέσω της δημοκρατίας - να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που τους εντέλλουν, τους επιλέγουν και τους υποστηρίζουν.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ

Κλήθηκε ιερέας σε Δημοτικό Συμβούλιο για να ξορκίσει το “κακό”!

Δικαιοσύνη και Υποκρισία - του Απόστολου Κακλαμάνη

"Η υποκρισία που χαρακτηρίζει άλλοτε τον έπαινο και άλλοτε τον ψόγο, αναλόγως προς το ενδιαφέρον καθενός για μια δικαστική απόφαση, υπονομεύει, όπως και άλλα γεγονότα που αφορούν την προσωπική και λειτουργική κατάσταση των λειτουργών της, την εμπιστοσύνη του απλού πολίτη στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει, με τη συμμετοχή επώνυμων μελών των άλλων δύο πολιτειακών λειτουργιών, λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Επιτομή της υποκρισίας με την οποία αντιμετωπίζονται η Δικαιοσύνη, οι λειτουργοί της και τα προβλήματά τους, είναι η κατάχρηση της κατά το Σύνταγμα διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Εδώ βρίσκεται η "δικαιολογία" όλων όσα προαναφέρθηκαν και άλλων δεινών.

Όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.ά. καταλαβαίνουμε γιατί, αν και είχε αρχίσει, ήδη, στις 18 τρ.μ. το νέο δικαστικό έτος, η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη αποφασίσει για την επιλογή του διαδόχου της συνταξιούχου, πλέον, κυρίας Θάνου. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των πέντε (5) νέων αντιπροέδρων.

Τα αναφερόμενα, βέβαια, στη συνέχεια, δεν αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα  που τελικώς επέλεξε η κυβέρνηση για τις θέσεις του προέδρου και των Αντιπροέδρων, τα οποία δε γνωρίζω και τα οποία εύχομαι ν' αφήσουν το καλύτερο αποτύπωμα ως παράδειγμα για τους διαδόχους τους, χάριν της ίδιας της ιδέας της Δικαιοσύνης, στην οποία αφιέρωσαν τη ζωή τους. Οι δύο πραγματικές  ιστορίες που ακολουθούν είναι, νομίζω, εξαιρετικά χαρακτηριστικές του τι γίνεται και τι θα' πρεπε, αν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τις οποίες και μόνον και όχι τους εκάστοτε κρινόμενους λειτουργούς της αφορούν,  διακατέχονταν από ανυπόκριτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

1η. "Έγκλημα" και τιμωρία…

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έστειλε για γνωμοδότηση η παρούσα κυβέρνηση, ύστερα από προεπιλογή υποψηφίων που έκανε η ίδια,  πίνακα με τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων για τη θέση Προέδρου και πίνακα με διπλάσιο αριθμό για τις θέσεις αντιπροέδρων του Α.Π.
Και στους δύο αυτούς πίνακες περιέργως προεπιλέγη για θέση αντιπροέδρου αλλά και Προέδρου, ένας αρεοπαγίτης που συμπλήρωσε μόλις προ μηνός το χρόνο υπηρεσίας στον Α.Π. που απαιτείται για περαιτέρω προαγωγή του στη θέση του Προέδρου. Αλλά χρειάστηκε επιπλέον, να γίνει μεγάλη "βουτιά" στην επετηρίδα για τον αρεοπαγίτη αυτόν. Γιατί; Το γιατί το μάθαμε επισήμως από τις αποφάσεις της κυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου.

Αντιθέτως, αρεοπαγίτης  η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της επετηρίδας παραλείφθηκε και από τους δύο πίνακες και έτσι δεν γνωμοδότησε για αυτήν η Διάσκεψη των Προέδρων!!! Γιατί όλα αυτά κύριοι της πρώτης φοράς "Αριστεράς" και της "Πατριωτικής" δεξιάς; Γιατί; Η εν λόγω αρεοπαγίτης, τιμωρείται, προφανώς, διότι διαπράττει κατ' εξακολούθησιν το βαρύτερο, όπως πιστεύουν οι θιασώτες μιας υποταγμένης στη θέλησή τους Δικαιοσύνης, έγκλημα. Είναι η άρνηση ενός δικαστή να συμμορφώνεται "προς τας υποδείξεις".

Η αρεοπαγίτης αυτή  "ουκ ηβουλήθη συνιέναι". Και ως μέλος της Επιτροπής για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, αναδρομικώς από το 1974 μέχρι το 2012, όπως προέβλεπε ο ν. 4065/12 ο οποίος, ως διακομματική πρόταση 75 βουλευτών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ψηφίστηκε ομοφώνως από τη Βουλή, επέμεινε ν' ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχόμενων.
Η πλειοψηφία της Επιτροπής, αδιαφορούσα για την επιταγή του Νόμου, επέλεξε αντί του πραγματικού ελέγχου, την απλή αντιπαραβολή των εγγραφών στα "πόθεν έσχες" καθενός με τα αντίστοιχα παραστατικά του. Γιατί; Όπως καταλαβαίνει καθένας, ουδείς απατεών ή καταχραστής του δημοσίου δηλώνει στο "Πόθεν Έσχες" το προϊόν της εγκληματικής του δράσης!
Η εν λόγω αρεοπαγίτης, συνέχισε να κάνει αυτό που έλεγε ο νόμος και η συνείδησή της, παραλείφθηκε το 2014 και το 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ) - Βενιζέλου, παρά το γεγονός ότι είχε προταθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσδοκώμενη καταξίαν προαγωγή της, τότε μετά την ακρόασή της. Οι ίδιοι κύριοι, Σαμαράς - Βενιζέλος, διά των εκπροσώπων τους στην Επιτροπή και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κατόρθωσαν να ανασκολοπιστεί και να καταργηθεί τελικώς την 31/12/14 ο νόμος 4065/12, ώστε να μη γίνει ουσιαστικός έλεγχος!!

Δυστυχώς και η "νέα" κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν επανέφερε αναδρομικώς από 1/1/2015, όπως έλεγαν, ο ν.4065/12.
Κάποιοι "κυβερνήτες" μας φαίνεται ότι για λόγους που αυτοί γνωρίζουν, προτιμούν, αντί της επιβαλλόμενης κάθαρσης, να πιστεύει ο λαός ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες και "θέλουν κρέμασμα"!

Όσο για την "πείσμωνα" αρεοπαγίτη, παραλείφθηκε πέρυσι (2016) και από τη νέα κυβέρνηση - "που είναι κατά της διαπλοκής" και ίδρυσε υπουργείο κατά της διαφθοράς, με Υπουργό τον Πρόεδρο της Αρχής για το "ξέπλυμα", Αντιεισαγγελέα Π. Νικολούδη, για να τον εκπαραθυρώσει. ΓΙΑΤΙ; Για να καταργήσει και το υπουργείο και οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στον γνωστότατο κ. Παπαγγελόπουλο της δικέφαλης ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και, όπως φάνηκε παραλείφθηκε   κι εφέτος! Γιατί, δυστυχώς γι' αυτή,
συνεχίζει την "εγκληματική" συμπεριφορά της ως μέλος και της νέας  επιτροπής όπου την όρισε (κάτι ήξερε!) το Α.Δ.Σ. (η άλλη επιτροπή καταργήθηκε μετά πολλών επαίνων!!!) για τον  έλεγχο των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, επιμένοντας  να λειτουργεί κατά συνείδηση. Έτσι, συνεχίζεται η τιμωρία της, παραδειγματική για όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Γιατί; Όπως της εξήγησε ένας από τη… δικέφαλη ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης, "είναι άξια δικαστής αλλά οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές"!!

2η.Η ιστορία που ακολουθεί έρχεται από το "φαύλο" χθες του ΠΑΣΟΚ. Έτος 1987. Κρίσεις για τη θέση του Εισαγγελέα του Α.Π. και τριών (3) θέσεων αντιπροέδρων. Η "σκανδαλολογία" οργιάζει, η υπόθεση Κοσκωτά είναι το όχημα με επιβαίνοντες τους ηγέτες της Ν.Δ. και του Ενιαίου Συνασπισμού (ΕΑΡ και ΚΚΕ) που από το 1986, αφού συνεργάστηκαν στις δημοτικές εκλογές για την εκλογή ως δημάρχων, των Έβερτ, Ανδριανόπουλου και Κούβελα, επιστρατεύουν τον γνωστό κ. Χρ. Καλογρίτσα, που ανέλαβε την έκδοση της χρηματοδοτούμενης από το Συνασπισμό φυλλάδας, "Πρώτη", που λασπολογούσε κάθε απόγευμα  το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα βρίσκουν με τους 5 εκδότες, υποσχόμενοι σ' αυτούς τη χορήγηση αδειών τηλεόρασης που τους αρνιόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου,  αν συνεργαστούν στην εξόντωσή του και τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και καταλήγουν στο "βρώμικο'89".

Η "κατάσταση" επέτρεπε, αν ίσχυε ό,τι συμβαίνει στις μέρες μας, να πιστεύουν πολλοί ότι θα επιλεγεί για εισαγγελέας του Α.Π. ένας σκληρός "Πασόκος"! Θα έπεφταν έξω!
Η πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία συμφώνησε ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και το Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν να επιλεγεί ως νέος εισαγγελέας του Α.Π. ένας άγνωστος εκτός των τειχών της Δικαιοσύνης, αλλά πολλαπλώς άξιος δικαστής ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος.

Η έκπληξη "εντός των τειχών" ήταν μεγάλη, όταν έγιναν γνωστά τα ονόματα άλλων "υποψηφίων" που υποτίθεται ότι είχαν "πλάτες" στην κυβέρνηση και σε παράγοντες των ΜΜΕ και της Οικονομίας.

Εκλήθη λοιπόν, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αλλά κατάπληκτος ο υπουργός άκουσε την απάντηση στην πρότασή του. "Ξέρετε, εγώ δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά. Σας ευχαριστώ, πάντως". Στην επιμονή του υπουργού να το ξανασκεφτεί,  η μόνη υποχώρηση που δέχτηκε ήταν να απαντήσει οριστικά την επομένη. Την επομένη, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε πάλι επιφυλάξεις. "Ξέρω ότι ο εισαγγελέας πρέπει να είναι συνεχώς σε επαφή με τον υπουργό. Σας σέβομαι αλλά…" σηκώθηκε να φύγει, ξανακάθισε, όμως, όταν άκουσε "Κύριε Πρόεδρε, όσο είμαι εγώ εδώ, είτε το σηκώσω εγώ" -κι έδειξε το τηλέφωνο- "είτε με πάρετε εσείς, αν γράψουμε απομνημονεύματα, δεν θα ντραπούμε να το αναφέρουμε"!
Με την απάντηση που πήρε, λες και του έφυγε ένα βάρος, σηκώθηκε, έδωσε το χέρι του και είπε

"Σας ευχαριστώ. Δέχομαι".

Αυτονόητο το συμπέρασμα για όσους, πολιτικούς και δικαστές σέβονται ή δε σέβονται το ρόλο τους και τη Δικαιοσύνη, το "οχυρό" της Δημοκρατίας, όπως μας είχε διδάξει ο Γεώργιος Παπανδρέου."


Μπορείτε να το δείτε online και εδώ στη σελίδα "Δημοκρατικοί Ενεργοί Πολίτες":

ΕΕΕΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΑ