Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ: Την Κυριακή ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
Χτες μπήκα σε ένα ταξί και επειδή είδα τον ταξιτζή λίγο «ομιλητικό» έκανα ρεπορτάζ! Τον ρώτησα να μου πει τι ακούει και τι πιστεύει για τις εκλογές, τόσος κόσμος μπαινοβγαίνει στο ταξί του…
Μου κούνησε το κεφάλι αρνητικά!
«Οι εκλογές αυτές είναι μουγκές» μου είπε και μου θύμισε τον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «Τζένη –Τζένη». «Ο κόσμος δε θα πάει να ψηφίσει» μου συμπλήρωσε.
Μου επιβεβαίωσε μια ενδόμυχη αίσθηση που έχω κι εγώ, ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί, έχει αηδιάσει από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.
Ο κόσμος ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του, έχει δει τα εισοδήματα του να μειώνονται, έχει χάσει το χαμόγελο και την ελπίδα του.
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει τους κάδους γεμάτους σκουπίδια, βλέπει τα συνεργεία του δήμου να αλλάζουν πλάκες στα πεζοδρόμια (σήμερα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές!).
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει χρήματα πεταμένα, βλέπει τις κολόνες και τα δέντρα να είναι γεμάτα αφίσες, βλέπει στο γραμματοκιβώτιό του πολυσέλιδα ιλουστρασιόν φυλλάδια που προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα έγιναν ωραία και θα γίνουν ακόμα καλύτερα την επόμενη πενταετία.
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει να επικρατεί μια κατάσταση ίδια με αυτή που υπήρχε τις «καλές εποχές» πριν τα μνημόνια, που οι εκλογές ήταν πανηγύρια.
Γι’ αυτό όμως ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ!
Οι «βολεμένοι», οι «ημέτεροι» θα πάνε σύσσωμοι να ψηφίσουν. Θα πάνε από πόρτα σε πόρτα κι από …γηροκομείο σε γηροκομείο για να μεταφέρουν στις κάλπες τους ψηφοφόρους τους. Και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα ισχυρίζονται ότι έχουν την εμπιστοσύνη του Χαλανδραίου δημότη.
Κι εσύ αγαπητέ ψηφοφόρε θα έχεις παίξει μια ακόμα φορά το παιχνίδι του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα πιστεύεις ότι κάνεις ...αντίσταση και τιμωρείς το σύστημα με την αποχή.
Αποχή, λευκό ή άκυρο σημαίνει, ΕΝΙΣΧΥΩ το ποσοστό κάποιου, για να ΜΕΙΩΣΩ το ποσοστό κάποιου άλλου! Σημαίνει, ΑΝΕΧΟΜΑΙ την άκριτη αποδοχή όσων μας υπόσχονται και μας τάζουν οι σωτήρες της πόλης. 
Αγαπητέ ψηφοφόρε, αν θέλεις να εκδικηθείς την κατάσταση και το σύστημα, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
Αν θέλεις να εκφράσεις την οργή, την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία σου, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ για την ανικανότητά τους, για τα ψέματα και την υποκρισία τους.
Στην πόλη μας υπάρχουν επτά (ζωή να έχουνε) υποψήφιοι συνδυασμοί. Κανένας από αυτούς, από όσο ξέρω τουλάχιστον, δεν έχει κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή (για να τον εξαιρέσω κατευθείαν).
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και αξιολόγησέ τους.
Και την Κυριακή ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.


Συμμετοχή του Κώστα Χρυσόγονου στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

 
Αγαπητοί φίλοι,

η συμμετοχή μου στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις  ευρωεκλογές αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση της αγωνίας μου για την πορεία της χώρας μας και ολόκληρης της Ευρώπης. Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου έχω καταγγείλει τη συντελούμενη εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα και την καταστρατήγηση του Συντάγματος. Έχω καυτηριάσει τη σιωπηρή μεταβολή του πολιτεύματος στην πατρίδα μας. Τη μετατροπή της δημοκρατίας, αρχικά σε κλεπτοκρατία και πλέον σε χρεοκρατία. Παράλληλα η ενωμένη Ευρώπη από ένωση ισότιμων κρατών με στόχο την ευημερία των λαών τους μεταλλάσσεται σε ένωση δανειστών και οφειλετών με στόχο την ευημερία των κεφαλαιαγορών. H Ευρωπαϊκή Ένωση μεταλλάσσεται σε ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα και η Ελλάδα σε αποικία χρέους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αρκεστώ να διδάσκω στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα νόμους, διατάξεις και δικαιώματα που υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται πια. Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, μέσα από ενεργή πολιτική δράση, για να συμβάλω στην ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας.

Κώστας Χ. Χρυσόγονος
Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


https://www.facebook.com/costaschryssogonos
https://twitter.com/Chrysogonos_K
http://chrysogonos.blogspot.gr/
τηλ. 2310 527 540
Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό.
Ο Κώστας Χρυσόγονος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961, πήρε πτυχίο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 1983 (βαθμός 9.90) και διδακτορικό της Νομικής Σχολής Ανόβερου το 1987. Είναι γνώστης της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας. Διδάσκει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης από το 1990, όπου εκλέχτηκε ομόφωνα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου το 2003. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 17 βιβλία και περίπου 100 άλλες μελέτες. Άσκησε κριτική για τη στρέβλωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο βιβλίο του «Το μετέωρο βήμα της Ευρώπης» (2005) και για το ελληνικό πολιτικό σύστημα στα βιβλία «Η ιδιωτική δημοκρατία – Από τις πολιτικές δυναστείες στην κλεπτοκρατία» (2009) και «Η καταστρατήγηση του Συντάγματος την εποχή των μνημονίων» (2013). Υπήρξε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1979 έως το 2004, οπότε διαφώνησε με τη στάση του κόμματος στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή, την άνοιξη του 2010, κατά της μνημονιακής υποτέλειας, έγινε ιδρυτικό μέλος του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου το 2011 και εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το 2013.
    

AMEA - του Γ. ΘΕΟΥ…Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του..

“Για το Δήμο Χαλανδρίου δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία που κατοικούν στο Χαλάνδρι. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με διάφορους φορείς κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία”
Επίσημος διαδικτυακός τόπος του Δήμου ΧαλανδρίουΜε κοίταξες με παράπονο. Δεν είπες τίποτα. Το έχεις δει πολλές φορές αυτό το έργο.
Κάθε φορά σε πλησιάζουν πριν από τις εκλογές. Θέλουν να σε κάνουν αφίσα.  

AMEA Τη Δευτέρα των εκλογών, όταν κάνουν την καταμέτρηση των ψήφων, ξέρεις ότι  θα είσαι ένα κλικ που έσβησε.
Θα είσαι μόνος με τη δυσκολία σου. Θα σε εμποδίζω εγώ με τον εγωισμό μου να κινηθείς στην πόλη σου.
Αν είσαι παιδάκι, θα έχεις μόνο τον μπαμπά και την μαμά.  Έχω φροντίσει να σου κλείσω το σχολείο που πήγαινες. 
 Έχω φροντίσει να σου καλλιεργήσω  ένα μονότονο, επαναλαμβανόμενο αίσθημα απογοήτευσης και πίκρας.
Να ξέρεις μόνο αυτό: έχω αποφασίσει να μην σου πω τίποτε άλλο πριν τις εκλογές. Θέλω να μιλήσουμε μαζί μετά, μακριά από τους άλλους, τους πολλούς.
Θέλω να κάνουμε τον ήλιο ζωή σου..αλήθεια στο λέω, μπορούμε..

Στη μνήμη του Νίκου Κ. Χόντζια, που έφυγε από κοντά μας πριν από επτά μήνες. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μετέτρεψε την κινητική του δυσκολία, και εν τέλει καθήλωση, σε πηγή παρακίνησης και παράγοντα πνευματικής εξύψωσης και ενδυνάμωσης.

 

Γ. ΘΕΟΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΟι διευθύνσεις σε όλη την περιφέρεια για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ


ika

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προχωρήσει στην έκδοση ενός μητρώου διευθύνσεων στις οποίες λειτουργούν οι υπηρεσίες όπου μπορούν να απευθύνονται πλέον οι ασφαλισμένοι.

Όπως είναι γνωστό από τις 7 Απριλίου 2014 καταργήθηκε ο ΟΠΑΔ και έχουν συσταθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτοτελής Τομείς Ασφαλισμένων Δημοσίου και Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Επιπλέον με Διαπιστωτική Πράξη, οι υπάλληλοι του τ.ΟΠΑΔ μετατάσσονται και μεταφέρονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι ασφαλισμένοι, μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των αρχείων των ηλεκτρονικών εφαρμογών του τ. ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα εξυπηρετούνται για το σύνολο των αρμοδιοτήτων του τ. ΟΠΑΔ από τα σημεία ανά νομό, όπως αναφέρονται σε σχετικό πίνακα

http://www.localit.gr/, 13/5/2014

Πόσοι και ποιοι υπάλληλοι μπορούν να συμμετέχουν σε εκλογικά συνεργεία


dimotikes ekloges-gallia

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία προσδιορίζονται οι φορείς το προσωπικό των οποίων μπορεί να συμμετέχει στη σύσταση ειδικών εκλογικών συνεργείων που θα προσφέρουν έκτακτη εκλογική εργασία, πέραν του κανονικού Ωραρίου. 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στα συνεργεία αυτά θα λάβουν ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Αύριο αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα προσδιορίζεται το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης. Σύμφωνα με την υπουργική σε κάθε δήμο και περιφέρεια προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων που μπορούν να απασχοληθούν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία. Ειδικότερα στα ανωτέρω ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Εθνικού Τυπογραφείου, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών, των Δήμων, περιλαμβανομένων και υπαλλήλων λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.


http://www.localit.gr/, 13/5/2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Απεργούμε. Απέχουμε, Ακυρώνουμε την "Αξιολόγηση".


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις