Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίο του Άρεως





Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιουλίου 2015 στην Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα τη διαχείριση των αυξανόμενων το τελευταίο διάστημα προσφυγικών ροών που διέρχονται από την πόλη μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανοργάνωτη διαμονή τους σε υποβαθμισμένες περιοχές και ελεύθερους δημόσιους χώρους όπως στο Πεδίο του Άρεως.
Κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων ήταν ότι η διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αποτελεί ζήτημα σύνθετο και πολυδιάστατο, που απαιτεί συνεργασία πολλών επιπέδων διακυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
Στη σύσκεψη:
-   έγινε πλήρης ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά των νεοεισερχομένων προσφυγικών ομάδων στην Αθήνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες υγείας, στέγασης και σίτισης, ενημέρωσης ή μετακίνησης που έχουν
-  έγινε παρουσίαση από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους δημόσιων φορέων για τις σχετικές αρμοδιότητες και συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει ο καθένας
-   κατατέθηκαν ιδέες προς άμεση διερεύνηση για έργα, υπηρεσίες και υποδομές που χρειάζεται άμεσα να δρομολογηθούν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.
-    διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για άμεσες λύσεις σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την ανοργάνωτη διαμονή προσφύγων στο Πεδίο του Άρεως.
Μετά τη λήξη της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει το σύνθετο αυτό πρόβλημα με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης. Αυτήν ακριβώς την ευθύνη έχει αναλάβει η Περιφέρεια, υπερβαίνοντας όρια αρμοδιοτήτων. Με κατάλληλες συνέργειες και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή με τους αρμόδιους φορείς,  επιζητεί, ως οφείλει,  την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών που διέρχονται από την Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά στη σημερινή σύσκεψη, από τους συμμετέχοντες έγιναν προτάσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως σε χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας. Μέχρι την εξεύρεση του χώρου αυτού, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί πρόνοιας θα είναι παρόντες στο Πάρκο παρέχοντας αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα στον πληθυσμό που παραμένει εκεί. Το Συντονιστικό κλιμάκιο διαχείρισης που ορίστηκε θα προβεί σε αυτοψία των χώρων που υποδείχθηκαν ή προτάθηκαν προκειμένου να επιλεγεί ο καταλληλότερος εντός των προσεχών ημερών.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν – μεταξύ άλλων:
- εκ μέρους της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων: ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η Αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παύλος Πολλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.
- από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, πολυμελής αντιπροσωπία του Δήμου Αθηναίων με τους Αντιδημάρχους Μαρία Στρατηγάκη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Αμαλία Ζέπου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Λευτέρη Παπαγιαννάκη και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης
- και μια πλειάδα εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και ανεξάρτητων μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης ακύρωσε διαταγές έξωσης για 70 οικογένειες

Η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης ακύρωσε τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες, που είχε τεθεί σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή προστίθεται στα μέτρα που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο υπό την Μανουέλα Καρμένα, την οποία υποστηρίζει το κόμμα Ποδέμος, υπέρ των προγραμμάτων στέγης σε μια χώρα όπου η φούσκα των ακινήτων και το σκάσιμό της είχε αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να χάσουν τα σπίτια τους.
«Βρίσκονταν σε εξέλιξη 70 διαδικασίες, αλλά σήμερα αυτές οι οικογένειες πήραν πίσω τα σπίτια τους. Κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο», είπε η Καρμένα έπειτα από μια συνάντησή της με ακτιβιστές.

Η Καρμένα ανέλαβε δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας τον Ιούνιο, αφού ο συνασπισμός του οποίου είναι επικεφαλής, οAhora Madrid («Μαδρίτη τώρα») συνήψε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές τερματίζοντας την κυριαρχία του κεντροδεξιού (PP Λαϊκού Κόμματος) στον δήμο αυτό, που κράτησε 24 χρόνια.

Αν και ο συνασπισμός Αόρα Μαδρίδ είναι ανεξάρτητος, υποστηρίζεται από το κόμμα Ποδέμος, όπως και πολλοί άλλοι δήμαρχοι από τη Βαρκελόνη ως τη Θαραγόθα, που ανέλαβαν καθήκοντα μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Οι αποφάσεις έξωσης συνδέονταν με τη συμφωνία του EMVS, του οργανισμού εργατικής κατοικίας του δήμου της Μαδρίτης, να πουλήσει πέντε πολυκατοικίες της εργατικής εστίας στην ισπανική εταιρεία ακινήτων Renta Corporacion έναντι περίπου 21 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία απέτυχε, αλλά οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε από τον EMVS να υπογράψουν νέα συμβόλαια, που όριζαν ότι σε περίπτωση πώλησης θα όφειλαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, ώστε τα ακίνητα να γίνουν ελκυστικότερα στις επενδυτικές εταιρείες.
«Ο EMVS θα σταματήσει να πιέζει τις 220 οικογένειες που ζουν σε πέντε τετράγωνα που τους ανήκουν στο κέντρο (της πόλης) να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους και θα διακόψει τις διαδικασίες έξωσης για τα 70 σπίτια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι θα εγγυηθεί την ισχύ άλλων 2.086 συμβολαίων μίσθωσης ακινήτων του οργανισμού εργατικής κατοικίας στην πόλη.
«Είμαστε ευγνώμονες για το ότι φροντίζει τους κατοίκους της πόλης και λύνει τα προβλήματά τους και δεν θέλει να τους συντρίψει», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ρομέραλ, ένας συνταξιούχος που ζει σε ένα από τα διαμερίσματα και είναι επίσης ηγέτης του κινήματος Yonomevoy («Δεν φεύγω»), αναφερόμενος στην δήμαρχο.
Το επιδοτούμενο ενοίκιο του Ρομέραλ είναι 232 ευρώ τον μήνα.
Η Καρμένα έχει συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών της Ισπανίας για να συζητήσει το πρόβλημα των εξώσεων. Το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει ιδρύσει παράλληλα μια υπηρεσία διαμεσολάβησης για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια.Πάνω από 50.000 ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν μπορούσαν πια να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια υπέστησαν έξωση το 2013 και το 2014 στην Ισπανία.

 http://left.gr/news/i-neoeklegeisa-aristeri-dimarhos-tis-madritis-akyrose-diatages-exosis-gia-70-oikogeneies

VAMPIRE FOURSOME: ΤΟ ΖΟΜΠΙ, Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ

 

Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΓΙΝΕ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .... ΚΑΡΕ!

Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΜΠΙ, Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ...
Αυτό δεν είναι κλιμάκιο.

Είναι

VAMPIRE FOURSOME!

Ποιοι είναι - Διαβάζουμε:

Δίπλα στον Ιρλανδό Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν θα βρίσκονται  η Ρουμάνα οικονομολόγος Ντέλια Βελκουλέσκου ( γνωστή στην Κύπρο και με το προσωνύμιο «Δρακουλέσκου» λόγω του σκληρού  χαρακτήρα της), που διαδέχεται τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Η Τρόικα χρειάζεται και τον Γερμανό της: Ο Γερμανός Ράσμους Ρούφερ ( με προυπηρεσία στην Πορτογαλία και παρατσούκλι το «Ζομπι»), έρχεται ως διάδοχος του Κλάους Μαζούχ  εκ μέρους της ΕΚΤ.

Διαφορετικό στοιχείο από το παρελθόν είναι ότι στις διαβουλεύσεις αναμένεται να εκπροσωπηθεί και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) διά του Ιταλού Νικόλα Τζιαμαριόλι, άρα η τρόικα θα μετεξελιχθεί σε κουαρτέτο.

Προβλέψεις Πλατείας: 

Αυτόν τον Ιταλό τον έχουμε για πρωινό - δικός μας είναι, ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ - ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ, θα τον τουμπάρουμε.
Ο Ιρλανδός παλεύεται.  Έχουμε και τον Bono να στηρίζει, μετράει κάπως.

Με το ΖΟΜΠΙ και την ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑ να δούμε τι κάνουμε τώρα Αλέξη .....!

Η "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ "ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΥΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ Ο Γ.Γ.



Φίλε Άγγελε

Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για τα μπαράκια και τα ξενυχτάδικα του Χαλανδρίου, τα δικαιώματά τους, αλλά και τις υποχρεώσεις των Χαλανδραίων, σκέφτηκα να σου γράψω περιληπτικά τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης πριν από λίγες ημέρες.

Η πρώτη συνάντηση ήταν άκαρπη καθώς δεν υπήρχε η απαραίτητη απαρτία.
Πήρε όμως το λόγο μόνον ο νομικός σύμβουλος κάποιου νέου σωματείου που εκπροσωπεί τους καταστηματάρχες του Χαλανδρίου που δραστηριοποιούνται σε φαγάδικα, μπαράκια και ξενυχτάδικα μετά μουσικής.
 Δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό ήθελε να επιστήσει την προσοχή του κ. αντιδημάρχου σε θέματα που θα χρειαζόταν να κάνει διορθώσεις στις 3 κανονιστικές για να αρθούν κάποιες αδικίες. Στο λαϊκίστικο λογύδριο του, θέλοντας να τονίσει την κοινωνική προσφορά των καταστημάτων αυτών, μας είπε μάλιστα ότι στα καταστήματα αυτά εργάζονται 6.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι μισοί είναι Χαλανδραίοι. (Την επόμενη ημέρα στην κανονική συνεδρίαση που έγινε του είπα ότι θα χαιρόμουν πολύ αν υπήρχαν και 6.000 κανονικά μισθοδοτούμενοι και ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ εργαζόμενοι, καθώς όλοι γνωρίζουμε το καθεστώς εργασίας αυτών των ανθρώπων, που βέβαια είναι άλλων φορέων υποχρέωση να το ελέγχουν).

Στην επόμενη συνεδρίαση όπου δεν απαιτείτο απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση που έκανε ο συγκοινωνιολόγος μελετητής που είχε συντάξει μελέτη του κυκλοφοριακού φόρτου στο Χαλάνδρι, και ο οποίος απέδειξε ότι ο μεγαλύτερος φόρτος από κίνηση, παράνομη στάθμευση και ρύπανση, δεν είναι το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η αγορά έχει την μεγαλύτερη κίνηση, αλλά τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής, όταν το νυχτερινό Χαλάνδρι βρίσκεται στα μεγαλεία του.

Ο μελετητής δέχθηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις. Οι παριστάμενοι ιδιοκτήτες ΚΥΕ επικεντρώθηκαν στην δυνατότητα να υπάρξουν τεχνικές λύσεις που θα επέτρεπαν την εξυπηρέτηση του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που προκαλείται από τα καταστήματά τους, όπως π.χ. νέους χώρους στάθμευσης, μονοδρομήσεις κλπ.

Κατόπιν τον λόγο έλαβαν τα λίγα παριστάμενα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια των μελών, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκαν στα εξής:

Περιορισμός του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα με τρόπο ώστε να διευκολύνεται η ελεύθερη μετακίνηση των πεζών, η τήρηση κανόνων ασφαλείας για οχήματα πρώτων βοηθειών, πυροσβεστικής, η διατήρηση της έννοιας του κοινόχρηστου χώρου που δεν μετατρέπεται σε «αυλή» των καταστημάτων, η ορθολογική χρήση τους, η ύπαρξη διαγραμμίσεων για την νόμιμη κατάληψη των χώρων.

Θα πρέπει να μας οδηγεί η αρχή ότι τα κάθε είδους καταστήματα θα πρέπει να εξυπηρετούν την πόλη και τους πολίτες της και όχι η πόλη να προσαρμοσθεί για να εξυπηρετεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Να γίνει προσπάθεια αυστηρής τήρησης των κανόνων του ΚΟΚ σε ότι αφορά πεζόδρομους, σεβασμό παραρεμάτιας περιοχής, στάθμευση σε εισόδους γκαράζ πολυκατοικιών κλπ.
 Σεβασμός στην ανάγκη για ησυχία των κατοίκων του κέντρου από τον θόρυβο που προκαλείται από τα καταστήματα, τη μουσική και τους θαμώνες, αλλά και την ενόχληση και στις κοντινές γειτονιές καθώς οι παρέες μετά το πέρας της διασκέδασης κατευθύνονται στις γειτονιές όπου έχουν παρκάρει με την αντίστοιχη φασαρία. Δεν έγινε κατανοητό γιατί η υπέρβαση του ωραρίου σε μουσική θα πρέπει να είναι κανόνας και να εφαρμόζεται καθημερινά.

Δεν έγινε κατανοητή κάποια αναφορά σε «μεταβίβαση αδειών» από παλαιό ιδιοκτήτη σε νέο ιδιοκτήτη, αυτό που κάποτε λεγόταν «αέρας», ώστε να μη μειωθούν σχεδόν ποτέ τα υφιστάμενα καταστήματα ΚΥΕ στο Χαλάνδρι.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γερολυμάτος ανέφερε την ισχυρή θέληση της δημοτικής αρχής να υπάρξει αστυνόμευση για την τήρηση των κανόνων που υπάρχουν και αυτών που θα θεσπισθούν, η προστασία των πολιτών, αλλά και η διασφάλιση της λειτουργίας των «σωστών» καταστηματαρχών.

Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτή η «κεντρική ιδέα» μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν ελήφθη υπόψη, καθώς γραπτές προτάσεις κατατέθηκαν μόνο από τον εκπρόσωπο των καταστηματαρχών.

 Να υποθέσω ότι διαβάστηκαν τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο ή έγινε απλώς μια αναφορά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στα πλαίσια του παραπάνω κειμένου;

Πραγματικά θα ήταν ευχάριστο να υπάρχουν στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρίατέτοιες ανοιχτές διαδικασίες, όπου η γνώμη των κατοίκων πραγματικά λαμβάνεται υπόψη.


Γιώργος Γεωργιάδης
Μέλος της επιτροπής διαβούλευσης


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:
Γιώργο σε ευχαριστώ εκ μέρους του αναγνώστη μας για την ενημέρωση.
Θα απαντήσω στα ερωτήματα που βάζεις για το δημοτικό συμβούλιο.
Και κυρίως θα επενέλθω στο θέμα της μεταβίβασης των αδειών που βάζεις. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
Μέχρι τότε σε καλώ να σκεφτείς - και εσύ και ο αναγνώστη μας - γιατί πρέπει να προβλέπεται η μεταβίβαση της άδειας, να μην λήγει ποτέ αυτή, γιατί η άδεια τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής μεταβιβάζονται  και γίνονται -  οι άδειες που εκδίδει ο δήμος -  ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ προϊόν στην πιάτσα, μέρος του αέρα του ακινήτου, όπως σωστά λες, και μάλιστα  ες αεί.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ! 
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ και μεγάλη ανισότητα για άλλες επιχειρήσεις και άλλα ακίνητα.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ EMEINAN ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ TOY ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ!



58 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου έμειναν Αυγουστιάτικα απλήρωτοι.

Κάποιοι εξ αυτών είναι διακοπές και περίμεναν τον μισθό τους!

Κάποιοι από αυτούς περίμεναν το δεκαπενθήμερο για να ψωνίσουν γάλα για τα παιδιά τους!

Κάποιοι εξ αυτών - λίγοι - είναι πλούσιοι και δεν τους νοιάζει.

Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι από λάθος της υπαλλήλου που στέλνει τις καταστάσεις μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων.

Ξέχασε τους ΙΔΑΧ, λέει, λόγω φόρτου εργασίας.

Κατά έναν περίεργο τρόπο αμέσως έπεσε στο τραπέζι το αίτημα από κάποιους: να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία της μισθοδοσίας γιατί η δημοτική υπηρεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ. Τυχαίο;
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΥΧΑΙΟ!

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων διέταξε ΕΔΕ και απέρριψε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας, που του εισηγούνται ακόμα και συνεργάτες του.

Η υπάλληλος που έκανε το ... λάθος είναι η αρχισυνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ στα Βριλήσσια.

Λάθος θα πει κάποιος. Επιτρέπεται το λάθος. Άνθρωποι είμαστε.

ΒΕΒΑΙΑ!

Αλλά πρώτη η ίδια η υπάλληλος - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ - πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση της και να αναλάβει την ευθύνη της.
Κυρίως πρέπει να σταματήσει με τρόπο ΞΕΚΑΘΑΡΟ κάθε συζήτηση περί αδυναμίας ΤΗΣ να κάνει σωστά την δουλειά της και να μην γίνεται άλλοθι σε όσους καραδοκούν να αποδείξουν ότι οι ιδιώτες μπορούν καλύτερα.

Αλλιώς δίνει τροφή για δεύτερες σκέψεις που κανείς δεν πρέπει να κάνει. Πολύ περισσότερο για το ΠΑΜΕ.

Η διοίκηση του δήμου  ανέλαβε πρωτοβουλία να τροφοδοτηθούν  έκτακτα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων από το ταμείο του (δυστυχώς μόνο στα όρια που επιτρέπουν τα capital controls - 420 ευρώ) αλλά και με συγκέντρωση δανεικών χρημάτων από όλους τους εργαζόμενους καλύπτει ένα μέρος του προβλήματος εντός της ημέρας, οργανώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη των πληρωμένων εργαζόμενων προς τους απλήρωτους συναδέλφους τους.

Δεν τους έφταναν των ανθρώπων που τα είχαν χύμα.

Τους ήρθαν και τσουβαλάτα.

ΥΓ: Σκέφτομαι αλήθεια τι θα έλεγε το ΠΑΜΕ αν αυτό δεν είχε γίνει από κορυφαίο μέλος του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ