Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ1. Μετά από 5 μήνες επίπονης διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα μέσα πίεσης (διακοπή συνομιλιών, στάση πληρωμών, μονομερείς νομοθετήσεις, δημοψήφισμα), η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρούν σε μια αναγκαία συνθηκολόγηση μπροστά στην επαπειλούμενη άτακτη χρεοκοπία, η οποία θα είχε οδυνηρές συνέπειες, κυρίως για τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια συμφωνία – προϊόν εκβιασμού, που περιέχει όρους εκτός των ιδεολογικών πλαισίων του κόμματος και πολιτικές που δεν συνάδουν με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να αναζητηθούν τυχόν λάθη στις προεκλογικές εκτιμήσεις και στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική, για τα οποία όλοι μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού, πρέπει με ειλικρίνεια να μιλήσουμε στο λαό. Δεν μπορεί κανείς πλέον να διατηρεί αυταπάτες για την σημερινή κατάσταση της Ε.Ε., καθώς περίτρανα αποδείχθηκε ότι ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός έχει κυριαρχήσει ακόμα και έναντι θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών, όπως η δημοκρατία και η αυτοδιάθεση.

Πέραν του αρνητικότατου συσχετισμού δύναμης, η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης ήταν αναγκαστικό να κινηθεί εντός των πλαισίων που καθορίζουν αντικειμενικές αδυναμίες της χώρας (αποσάθρωση παραγωγικού ιστού, έλλειψη αυτάρκειας σε βασικά είδη διαβίωσης και σε ενεργειακές πηγές, ανεπάρκεια συναλλαγματικών αποθεμάτων, αναποτελεσματικές δομές δημόσιας διοίκησης). Οι αδυναμίες αυτές σηματοδοτούν από τη μία την καταστροφική διαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων σε συνεργασία με τα εγχώρια ολιγοπώλια και αποτελούν από την άλλη το βασικό εμπόδιο για την εκπόνηση ενός Plan B στην παρούσα φάση, στην κατεύθυνση απεμπλοκής της χώρας από το πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατάφεραν να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα και να αποδείξουν ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά είναι δομικό ευρωπαϊκό πρόβλημα, που αργά η γρήγορα θα αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Πέτυχαν μ” αυτό τον τρόπο να αποκτήσουμε συμμάχους και να σπάσουμε την απομόνωσή μας. Το δημοψήφισμα αποτέλεσε μια μεγάλη νίκη και μια λαμπρή σελίδα στην Ιστορία και δημιούργησε όρους λαϊκής ενότητας, χωρίς να αποτελέσει εντολή ρήξης με την Ευρώπη. Όμως η τελική φάση της διαπραγμάτευσης διεξήχθη με το συγκριτικό μειονέκτημα για την χώρα μας των κλειστών τραπεζών και της παντελούς έλλειψης ρευστότητας. Οι επιλογές για την διαπραγματευτική μας ομάδα ήταν πλέον πολύ συγκεκριμένες. Υπογραφή της συμφωνίας ή χρεοκοπία με την οποιαδήποτε μορφή.

Η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος και η ανάδειξη της καταστροφικής συνταγής της λιτότητας αποτελούσε εξ’ αρχής τη βάση του πολιτικού μας σχεδίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υλοποιήσαμε ένα κοινά συμφωνημένο σχεδιασμό και πως η εξαντλημένη οικονομικά κοινωνία ζητούσε μετ’ επιτάσεως συμφωνία. Από την άλλη πλευρά μια μερίδα του κόμματος ζυμωνόταν με αυτοκαταστροφικές αντιλήψεις αποχώρησης από το ευρώ, χωρίς να έχει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο. Η μοναδική πρόταση που γενικόλογα παρουσιάστηκε αποτελούσε μια εναλλακτική εκδοχή του σχεδίου Σόϊμπλε, δηλαδή το GREXIT.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, παίρνοντας υπ” όψιν τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων αλλά και την απουσία του οποιουδήποτε εναλλακτικού σχεδίου αποφάσισαν να αποδεχθούν την συμφωνία, βελτιώνοντας στο μέτρο του δυνατού τους όρους της.

Με αυτά τα δεδομένα δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την ισότιμη παρουσία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Την θεωρούμε τακτική συνθηκολόγηση, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος να καρπίσει και αλλού στην Ευρώπη ο σπόρος της αντίστασης που πρόβαλε, μπροστά στους πιο ακραίους εκβιασμούς, ο ελληνικός λαός και να επιστρέψουμε έτσι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη είναι ο γεωπολιτικός χώρος στον όποιο παλεύουμε για τη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης εναλλακτικής στρατηγικής και η ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε πανευρωπαϊκό ηγέτη στη μάχη κατά της λιτότητας και του αυταρχισμού είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τέλος, θεωρούμε ότι ακόμα και εντός των ασφυκτικών δημοσιονομικών πλαισίων της συμφωνίας, η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση: α) να υπερασπιστεί το δίκιο των ασθενέστερων τάξεων, στις οποίες το εγχώριο οικονομικό κατεστημένο φόρτωσε ετεροβαρώς τις ζημιές της καπιταλιστικής κρίσης και β) να μετατρέψει τη δημόσια διοίκηση, από μηχανισμό αναπαραγωγής της ανομίας των ολιγοπωλιακών ελίτ σε μηχανισμό δίκαιης κατανομής των βαρών και αναδιανομής του πλούτου. Επιπλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί όλα τα παράθυρα της συμφωνίας για να πετύχει δίκαιη κατανομή βαρών και απόδοση των αναπτυξιακών πακέτων στην πραγματική οικονομία και όχι στις γνωστές τσέπες που δίνονταν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κομβικής σημασίας είναι παράλληλα η πάταξη της εγχώριας διαπλοκής και η απόδοση αισθήματος δικαιοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.

Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο και παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, μακριά από αυτό-αναφορικές αντιλήψεις ιδεολογικής καθαρότητας και ανεδαφικά σχέδια επί χάρτου, με αντικειμενικό σκοπό να αναπτύξει η χώρα τις δυνάμεις εκείνες που χρειάζεται, ώστε να μην βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα για την επιβίωση της. Αυτό είναι το δικό μας Plan B.

2. Τα όργανα του κόμματος αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Αποδείχτηκε ότι η επίκληση στην ενότητα δεν είναι μια ουδέτερη διαδικασία αλλά χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις και περιφρούρηση. Οι ίδιοι που ζητούσαν ενότητα την επομένη μέρα μάζευαν υπογραφές και καλούσαν τους βουλευτές να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Παράλληλα με την επιθετική συμπεριφορά τους όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν σοβαρότατο πρόβλημα στις Ο.Μ. Τέλος η δημόσια αντιπαράθεση κομματικών μελών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Καλούμε τον Γραμματέα του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Καλούμε τον Πρόεδρο του κόμματος να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πολιτικό πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα, η συνοχή και η συντροφικότητα ανάμεσα στα μέλη των Ο.Μ. του κόμματος.

Ζητάμε να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, μετά το καλοκαίρι στο οποίο: α) θα επικαιροποιηθεί η πολιτική του, β) θα επανεξετασθούν οι προγραμματικοί του στόχοι, γ) θα εξετασθεί η υλοποίηση των αποφάσεων του προηγούμενου συνεδρίου και δ) θα εκλεγεί νέα Κ.Ε.

http://toideologio.gr/?p=1954

Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό - Ζημιές σε σπίτια - Όλα δείχνουν εμπρησμόΣτην περιοχή, όπου έχουν σπεύσει επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, (δύο ελικόπτερα, ένα καναντέρ, και 55 πυροσβέστες) πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια κοντά στο Νεκροταφείο του Βύρωνα ενώ όλα δείχνουν εμπρησμό.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρωθυπουργός

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στη Λακωνία και την Αττική και τις προσπάθειες κατάσβεσης.

http://www.topontiki.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ - ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ....


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - VIDEO ΑΠΟ ΤΟ thessi.gr


Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου για το Χαλάνδρι. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου σε βίντεο στο thessi.gr

Γιώργος Καραμέρος: Στο παρελθόν δήμοι που ανήκουν στον βόρειο τομέα ήταν ευνοημένοι. Εμείς έχουμε εντολή να μειώσουμε τις ανισότητες αυτές - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ! ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ!


Ομόφωνα πέρασε η πρώτη "κανονιστική" (κατά Γερολυμάτο "κανονιστική", κατά τον αντιδήμαρχο που βαφτίζει την φακή ΚΟΙΝΣΕΠ,  γιατί στα ελληνικά δεν ήταν παρά μια αναστολή έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ για το κέντρο της πόλης, διάρκειας ενός έτους).

Την ψήφισαν οι της πλειοψηφίας, οι της "αξιωματικής" αντιπολίτευσης του Γ. Κουράση, ο Γ. Λαδόπουλος και οι δύο του Γ. Θωμά (ο ίδιος και ο Θ. Βαρδουλάκης) ενώ είχε δηλώσει ότι θα την ψήφιζε - αν δεν αποχωρούσε - και ο Ακατανόμαστος.

Στην δεύτερη όμως - που δεν ψήφιζε κανείς από την αντιπολίτευση χωρίς τις συμπληρώσεις που κατέθεσε ο Γ. Θωμάς, που είχε δουλέψει πολύ το πράγμα - έγινε το Βατερλώ του ΓΚΑΣΜΑ.

Μιλάμε για την κανονιστική που  καθόριζε τους χώρους για τα τραπεζοκαθίσματα. (που αντί να βγουν, θα αυγάτιζαν κιόλας).

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία να "εγκρίνει" την ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ που πρότειναν Γερολυμάτος - ΚΥΕ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ .... ΤΙΓΚΑΝΑ! Κάτι θυμήθηκαν ότι είχαν ξεχάσει.

Όσο για την .... τρίτη; Την αύξηση δηλαδή του ωραρίου μουσικής;

 Αυτή το κατάλαβε μόνος του και την απέσυρε για να μην φύγουν και οι υπόλοιποι και μείνει μόνος του.

ΑΠΙΘΑΝΟΣ!

ΥΓ:  

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ - και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να μας την πει για την δημοσιοποίηση - ανεβάζουμε τις παρατηρήσεις - προσθήκες που συνέταξε ο Γ. Θωμάς για την "δεύτερη" κανονιστική.
(άδικα όμως θα μας την πει αν μας την πει δεν είναι "εμπιστευτικές" και κατατέθηκαν επίσημα στο δημοτικό συμβύλιο)

Παρατηρήσεις που ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ από τον αντιδήμαρχο.
(Δεν τις υπαγόρευσαν τα μαγαζιά αυτές βλέπεις)

Είναι μια δουλειά κατά πολύ πιο σοβαρή - όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού άλλωστε - που δεν αποδέχτηκε να συμπεριλάβει ο αντιδήμαρχος στο δικό του πόνημα.

Και που πρέπει να δημοσιοποιηθεί για να ξέρει ο δημότης ότι δεν είναι - πάντα - τρελή, ανεύθυνη και πρόχειρη η αντιπολίτευση όταν φωνάζει, δεν έχει αυτοσκοπό να μπλοκάρει το έργο της πλειοψηφίας και ότι ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, με την άποψή τους βέβαια.

Οι προσθήκες του κ. Θωμά είχαν την στήριξη όλης της αντιπολίτευσης και παρόλα αυτά αγνοήθηκαν.


Και η πλειοψηφία ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Γ. ΘΩΜΑ.ΘΕΜΑ:  ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Α.  Το κείμενο που μας εχει δοθει σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ούτε ως προς το περιεχόμενο, ουτε ως προς τον τύπο να αποτελέσει  ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Β. Η  ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ απόφαση  αποτελεί κανονιστική διοικητική πράξη που έχει εκτελεστό χαρακτήρα και ισχύ ουσιαστικού τυπικού νόμου και εκδίδεται βάσει  συγκεκριμένων διατάξεων
Γ. Χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και νομοτεχνική διατύπωση
Δ. Η αποψή μου είναι ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε μία ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για  ολων των μορφών και περιπτώσεων κατάληψης κοινοχρήστων χώρων ( περίπτερα,   υπαίθριο εμπόριο,  οικοδομικές εργασίες κλπ)
Γ.  Στα πλαίσια της συνεισφοράς της παράταξης μας σε μια προσπάθεια,  θέλω να πιστεύω ειλικρινούς εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, σας  διαβιβάζω μια πρώτη  εκ μέρους μου   ανεπεξέργαστη καταγραφή διατάξεων,  σχετικά με την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), οι οποίες θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται σε μια  ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - Η 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Από αριστερά: Κ. Βέττα (Π.Σ.) - Σ. Κορωναίου (Π.Σ.) και δεξιά ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος
Π. Γαβράς (Π.Σ.) - Γ. Καραμέρος
Το (υποβρύχιο) Χαλάνδρι
Μια αναλυτική παρουσίαση των  έργων που εντάχθηκαν στον προγραμματισμό του βόρειου περιφερειακού τομέα Αττικής με την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της περιφέρειας για το 2015  έκανε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο (Π.Σ.) Σοφία Κορωναίου - μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ, την κ. Καλλιόπη Βέττα (Π.Σ. Β. Τομέα) και τον κ. Παν.Γαβρά (Π. Σ. Βόρειου Τομέα).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος εξήγησε αναλυτικά την αλλαγή φιλοσοφίας στην πολιτική της περιφέρειας, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
 
Το βάρος του προγραμματισμού φεύγει από τα έργα αναπλάσεων και βιτρίνας και περνάει σε έργα υποδομών που αφορούν κυρίως την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων με έργα αποχέτευσης ομβρίων και καθαρισμούς ρεμάτων, την υλοποίηση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε συνεργασία με τον ΕΣΔΝΑ με ένταξη των πρώτων πράσινων σημείων σε όσους δήμους ήταν έτοιμοι, έργα βασικής πολεοδομικής υποδομής (μεγάλο υπόγειο γκαράζ στο εμπορικό κέντρο της Ν. Ιωνία, αθλητικά κέντρα, πεζογέφυρες, κτιριακές αναβαθμίσεις και υποδομές) ενώ πιλοτικά ξεκινούν εφαρμογές καινοτόμων προγραμμάτων ενεργειακής εξοικονόμησης αλλά και .... Η ΕΚΠΛΗΞΗ ... εκπαίδευσης σε μεθόδους αγροτικής παραγωγής στο ΕΘΙΑΓΕ (στη Λυκόβρυση - Πεύκη).

Έξω από το πακέτο των έργων που εντάχθηκαν στον περιφερειακό προϋπολογισμό ενημέρωση έγινε και για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και την εκκλησία.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

- Είναι ο πιο αδικημένος δήμος του Βόρειου Τομέα, παραδέχτηκε ο Γιώργος Καραμέρος. Αδικημένος από τον περιφερειακό προγραμματισμό, αφού κατά την προηγούμενη περίοδο (διοίκηση Σγουρού) έχει ριχτεί ακατανόητα. (σχόλια άλλη ώρα)

- Τα πλημμυρικά προβλήματα στο Χαλάνδρι είναι γνωστά σε όλους", είπε, την ώρα που έπεφταν από τον προτζέκτορα οι γνωστές εικόνες που έχουν κάνει το Χαλάνδρι παγκοσμίως γνωστό (πλημμύρες στο Πολύδροσο και τον Συνοικισμό).
- Η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού αφορούσε μόνο το Χαλάνδρι, όπου προγραμματίστηκε η αναμόρφωση του ΣΑΧΑΛΑ (ΚΑΠΗ στο κέντρο) και η μελέτη για την διάνοιξη του κλειστού αγωγού της Κόδρου (κάτω από την λ. Κηφισίας).
ΣΥΝΟΛΟ 2 εκ ευρώ.

Σε αυτή την δεύτερη αναμόρφωση εντάχθηκε για την πόλη μας μόνο ένα έργο - 15000 ευρώ .

"Δεσμευόμαστε ότι τον Οκτώβριο, κατά την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού της Περιφέρειας θα ενταχθούν οι διαμορφώσεις των δύο πλατειών στο Πάτημα (περί τ0 1,5 μύριο)- αφού σε αυτή την φάση δεν επιλέξαμε αναπλάσεις - αλλά και η εφαρμογή της μελέτης 5,5 εκ. ευρώ για έργα ομβρίων." είπε ο κ. Καραμέρος

Σε ερώτηση της Πλατείας για το αν η μη ένταξη άλλων έργων για την πόλη σε αυτή την φάση οφείλεται σε κακή συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου ο κος Καραμέρος ήταν απόλυτα καθησυχαστικός: "Έχουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επαφή με τα κορίτσια της τεχνικής σας υπηρεσίας - γιατί έχετε πολλές γυναίκες - στελέχη της υπηρεσίας, έτσι δεν είναι" μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης με νόημα.

"Έχουμε καθημερινή επαφή για το θέατρο, το θέμα των ΡΟΜΑ και όλα τα θέματα του δήμου.
Και αν ρωτάτε για τις σχέσεις μας με τον Σίμο είναι άριστες".

"Επειδή έχει προκύψει η παρεξήγηση, ήδη έχουμε μιλήσει με τον δήμαρχο Χαλανδρίου και προγραμματίσαμε μια συνάντησή μας (αντιπεριφερειάρχης και χαλανδραίοι περιφερειακοί σύμβουλοι) με όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Χαλανδρίου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Η συνάντηση ήδη προγραμματίστηκε για την Δευτέρα στις 20 Ιουλίου, στις 10 το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Χαλανδρίου."

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα των ΡΟΜΑ. Ο κος Καραμέρος ήταν απόλυτος: "Σχεδιάζουμε πρόγραμμα κινήτρων για τους Χαλανδραίους ΡΟΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ - αυτό έχει τελειώσει. Και βέβαια η λύση που σχεδιάζουμε δεν θα βασιστεί στα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ".


ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Α.Ν. - Γ. Καραμπιπέρης


ΣΧΟΛΙΟ:

Εν όψη της συνάντησης της Δευτέρας αναγνώστη μου θα μας επιτρέψεις να σε αφήσουμε λίγο σε αναμονή για περισσότερα που βέβαια θα ειπωθούν.

Περισσότερα που δεν βγήκαν - κυρίως - από την συνέντευξη τύπου αλλά από την χθεσινή - για πολλά θέματα τραυματική για την πόλη και τα συμφέροντά των δημοτών της - συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις τοποθετήσεις που έγιναν σε αυτό, όταν "καταγγελία" της διοίκησης του δήμου για "ολιγωρία" στην διεκδίκηση των έργων από την περιφέρεια (των έργων που εκείνος είχε προγραμματίσει βεβαίως - βεβαίως) έκανε ο Γ. Κουράσης. (διότι στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα τους ζητήσει και τα ρέστα ο Κουράσης γιατί δεν είναι όσο καλή ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα ήθελε).

Εδώ σταματάμε όμως. 

Διότι την Δευτέρα πρέπει να υπάρχει εκείνο το κλίμα που θα βοηθήσει την πόλη.

Και η διοίκηση του περιφερειακού τομέα Βόρειας Αττικής δεν είναι (και αυτοί, όπως όλος ο κόσμος) οχτροί  που θέλουν το κακό της "πρώτη φορά .... κλπκλπ"

Εκτός αν τους κάνουμε και αυτούς οχτρούς για να καλύψουμε .... ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ.

ΣΧΟΛΙΟ: Α.Ν.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ....

 

Υπό το αδιάκριτο, απλανές, ενοχικό και ντροπιασμένο βλέμμα των περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων της πόλης ο αντιδήμαρχος του γκασμά κατέγραφε εχθές στην "κανονιστική" του τις απαιτήσεις των νυχτομάγαζων, όπως ακριβώς τις υπαγόρευε ο εκπρόσωπός τους.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΊΛΑ ούτε όταν διοικούσαν τα ΠΑΣΟΚολαμόγια (μαζί με τα ΣΥΝΑΣΠΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ), ούτε όταν οι νεοφιλελέδες άνοιγαν τον δρόμο στην αγορά για να αυτορυθμιστεί και να μετατρέψει το Χαλάνδρι σε μια σύγχρονη πόλη που τους θυμίζει το SALT LAKE CITY (Άβυσσος το γούστο και οι φαντασιώσεις του νεοφιλελε ....)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ σαν την χθεσινοβραδινή.

Τέτοια ΧΥΔΑΙΑ υπέρβαση κάθε προσχήματος δεν έχει ξαναζήσει η αίθουσα της Γυφτοπούλου.

Δεν έχει όρια η καργαριστερά τελικά όταν παραδίδεται και παίρνει την κατάλληλη θέση στα τέσσερα.

Συγκάλεσαν αναγνώστη μου σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων πριν μερικές μέρες,  γιατί ήθελαν - λέει -  συναίνεση στις αποφάσεις του δήμου για την "προστασία" των κατοίκων του κέντρου.

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!

Ήθελαν να είναι ομόφωνες σου λέει οι αποφάσεις του ΔΣ για να είναι ισχυρές και να μην τις ρίξουν τα μεγαλοσυμφέροντα των νυχτομάγαζων  δικαστικά - σου λέει.

Γιατί - σου λέει - εδώ τα βάζουμε με τα συμφέροντα - σου λέει.
Δεν είναι παίξε γέλασε - σου λέει.
Μην μας αδειάζει η αντιπολίτευση (σου λέει) και πάει με τα συμφέροντα - σου λέει.
Πρέπει όλοι μαζί να προστατέψουμε τον κάτοικο, σου λέει.

Έλαβαν την συναίνεση λοιπόν από την αντιπολίτευση που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ στο έργο της "πρώτη φορά αριστερά" (όπως έρχεσαι) διοίκηση του δήμου όταν αγγίζει τα δύσκολα - μεγάλα θέματα της πόλης που χρειάζονται τομές.

Συγκάλεσαν - μετά την σύσκεψη των "αρχηγών" των ΑΠΑΤΣΙ, (γιατί για ινδιάνους μας  περνάνε)  την επιτροπή διαβούλευσης για να κουβεντιάσουν με τους φορείς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τον δημότη, σου λέει.

Συζήτησαν τα κείμενα των κανονιστικών με τον κάτοικο, συμφώνησαν και τα έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφιστούν.

Και εχθές ο αντιδήμαρχος του γκασμά, ο μεγάλος "επαναστάτης", ο αντιδήμαρχος που έχει βγάλει την τεχνική υπηρεσία του δήμου από την Ε.Ε. μόνος του,  καθόταν επί κανένα μισάωρο να καταγράφει αλλαγές στο κείμενο, καθ' υπαγόρευση του εκπροσώπου των ΚΥΕ που απειλούσε την διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι αλλαγές που απαιτεί θα προσφύγει κατά της απόφασης και αυτή δεν θα περάσει. (Διότι εδώ είναι κράτος ....)

Ο αντιδήμαρχος άφησε τον γκασμά  με τον οποίο πριν γίνει διοίκηση πήγαινε  και γκρέμιζε "επαναστατικώ δικαίω" τα τσιμέντα σε κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνταν τότε για τραπεζοκαθίσματα, για να πείσει να τον ψηφίσουν οι μπαμπουίνοι, πήρε το στυλό και έγινε .... στενογράφος υπηρεσίας.

Δεν έχει σημασία αν ήταν σωστά ή λάθος τα αιτήματα των ΚΥΕ.

Το γεγονός ότι αυτή η συζήτηση γινόταν κατά την συνεδρίαση του οργάνου, που μετατράπηκε από "ανώτατον βουλευόμενον και αποφασιστικόν σώμα της πόλεως ταύτης" (μην χέσω), σε ένα σύνολο απορημένων αιρετών,θεατών μιας καθ' υπαγόρευση συγγραφής της απόφασής που έπρεπε να ψηφίσει, είναι από μόνο του επαρκής  απόδειξη του ισχυρισμού μας ότι το θέμα δεν ήταν ώριμο να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και ήρθε γιατί ο Γερολυμάτος έχει την αυταπάτη ότι είναι αποτελεσματικός αντιδήμαρχος που τα "σφάζει όλα και τα μαχαιρώνει".

ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ.

"Αποσύρετε το θέμα να μας φέρει ο σύλλογος των ΚΥΕ δακτυλογραφημένη την κανονιστική όπως την θέλει να την ψηφίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση και να τελειώνουμε, μην καθόμαστε εδώ να περιμένουμε τα γράψε - σβήσε" είπε ο Νταβίας αποχωρώντας από την συνεδρίαση από την οποία έλλειπαν η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Ανδρεόπουλοι (δοξάζονται κρυπτόμενοι οι μεγαλοκυνηγοί της  διαφθοράς και προστατεύουν τους κατοίκους αλλά μόνο προεκλογικά).

Δεν ξέρουμε τι αποφάσισε τελικά το δημοτικό συμβούλιο.

ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Κανονικά θα έπρεπε να κλείσουμε ζητώντας από τον Δήμαρχο ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ να ζητήσει την παραίτηση του Γερολυμάτου που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο σε τέτοιο εξευτελισμό.

Αλλά ούτε αυτό θα είχε απολύτως κανένα νόημα ....

ΝΤΡΟΠΗ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Φύλαρχος ισχνής ινδιάνικης φυλής

Τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κατά την παρέμβασή της στη διαδικασία επερώτησης, που κατέθεσε η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» αναφορικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό  σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημείωσε μεταξύ άλλων:

·                Την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα όταν περιήλθε στα χέρια μου το συγκεκριμένο περιοδικό το μελέτησα με πάρα πολλή προσοχή. Διάβασα λοιπόν το άρθρο, που ξεκινά διαχωρίζοντας ‘αδέκαστες’ με ‘αμαρτωλές’ πολιτικούς. Και παίρνοντας ως δεδομένο ότι η ‘αμαρτωλή’ έναντι της ‘αδέκαστης’ πολιτικού έχει περαιώσει μια αμαρτωλή διαδικασία. Με απόλυτο σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία και επειδή το πατριωτικό μου καθήκον το αντιλαμβάνομαι στο να μην γίνομαι αυτοαναφορική, είπα ότι οφείλω να συνδράμω ως πολίτης και ως Περιφερειάρχης, εκ των αρμοδιοτήτων για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και να μην χρειαστεί να σπαταληθεί λέξη προκειμένου να απαντήσω πόσο αμαρτωλή είμαι.
·                Σε πολιτικό επίπεδο κάποιοι βιάζονται. Κάποιοι βιάζονταν πριν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αργότερα σε σχέση με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Γιατί για όποιον είχε χρόνο και τον σπατάλησε για να διαβάσει τις 13 σελίδες, θα διαπίστωνε ότι αυτές εντάσσονται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
·                Προσωπικά την πολιτική δεν την αντιμετωπίζω ως καριέρα. Θα μείνω εδώ μέχρι το 2019. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, ανάμεσα στα άλλα, στη χειμαζόμενη χώρα μας και στην κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος.
·                Αναφορικά με το συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού, που δημοσιεύθηκε δυο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, υπάρχουν αλλότριοι κεντρικο-πολιτικοί λόγοι που αυτό γράφτηκε. Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο διαπίστωσα ότι αναφέρεται σε έγγραφα των Υπηρεσιών.
·                Έχω διατάξει έρευνα η οποία αφορά και σε αιρετά πρόσωπα. Θα είστε όλοι γνώστες σχετικά με την έρευνα αυτή και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα.
·                Προσωπικά υπερασπίζομαι το Δημόσιο Τομέα, ο οποίος όμως πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να αυτοπροστατεύεται. Ανακάλυψα λοιπόν ότι έχουμε Υπηρεσίες που αυτονομούνται, έχουμε Διευθυντές που δεν ενημερώνουν συναρμόδιες Διευθύνσεις
·                Το άρθρο βρίθει αξιολογικών κρίσεων και επιθετικών προσδιορισμών. Αυτά όλα δεν είναι για αυτήν την αίθουσα, είναι για άλλες αίθουσες και εκεί θα κριθούν.
·                Στην Περιφέρεια Αττικής βάζουμε ένα λιθαράκι προκειμένου να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για χρηστή Διοίκηση.
·                Λάθη θα γίνουν, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο είμαι Περιφερειάρχης υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω.
·                Με απόλυτο σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία και επειδή το πατριωτικό μου καθήκον το αντιλαμβάνομαι με το να μην γίνομαι αυτοαναφορική, θεώρησα ότι οφείλω να συνδράμω ως πολίτης και ως Περιφερειάρχης, υπεύθυνη εκ των αρμοδιοτήτων μου, για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και να μην χρειαστεί να σπαταληθεί λέξη προκειμένου να απαντήσω πόσο αμαρτωλή είμαι.