Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ; ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑRESPECT!

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ...

Επί πληρωμή...

του Π. Μαραγκού, "Έθνος", 13-3-2013

Εμένα, πάντως, θα με ενοχλούσε αφάνταστα ΚΑΙ ως πραγματικότητα αλλά ΚΑΙ ως ένα απλό μη αποδεδειγμένο υπονοούμενο...Για την ακρίβεια δε, ΔΕ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ...Όόόόόόόλα τα παραπάνω, με μία λέξη λέγονται Τ Σ Ι Π Α...

Δ.Χ.

Δεν είναι νόμιμη η παράταση της θητείας των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση


kirizoglou

Του Λάζαρου Κυρίζογλου, 
δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλους Δ.Σ. ΠΕΔ/ΠΚΜ και ΚΕΔΕ.

Σε εκτεταμένα δημοσιεύματα, σε πολλές μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικες (3.2.13) εφημερίδες, γίνεται λόγος για μετάθεση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2015. Γίνεται λόγος για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011 – 31.8.2014) κατά 16 μήνες δηλαδή μέχρι την 31.12.2015. Καλόν είναι η Κυβέρνηση, τα κόμματα, οι Βουλευτές και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να λάβουν υπόψη τους ορισμένες πολύ σοβαρές επισημάνσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 102 παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος «οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει». Ο νόμος όμως (κοινός νομοθέτης) δηλαδή ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) ορίζει ότι η διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου αρχίζει την 1.1.2011 και λήγει την 31.8.2014.

Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 έγιναν με βάση την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση. 
Οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ψήφισαν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο και εξέλεξαν συγκεκριμένους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για 3 έτη και 8 μήνες. Έτσι οι αιρετοί της Τ.Α. έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση, με βάση το ερώτημα που τέθηκε στους πολίτες, κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, μέχρι την 31.8.2014. Η τελευταία σταγόνα της κλεψύδρας του χρόνου της λαϊκής μας νομιμοποίησης τελειώνει την 31.8.2014. Κατά συνέπεια κάθε ακόμη και σκέψη για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011–31.8.2014) είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος και προς τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης). Ταυτόχρονα είναι πράξη αντιδημοκρατική. Αλήθεια με ποιο κύρος θα μπορέσει να σταθεί όρθιος ένας δήμαρχος μετά την 31.8.2014, όταν ΜΜΕ, αιρετοί, κόμματα και βουλευτές θα βάλουν εναντίον τους και θα αμφισβητούν τη δημοκρατική του νομιμοποίηση;

Η επίκληση ως επιχειρημάτων των προσχημάτων, τα οποία υπακούουν στη λογική της δήθεν εξεύρεσης περισσότερου χρόνου για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του ότι η χώρα διανύει περίοδο έκτακτης κατάστασης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επιμήκυνση του χρόνου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου πέραν της 31.8.2014.

Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών τα κόμματα, οι Βουλευτές και η ΚΕΔΕ οφείλουν να σεβασθούν και να προστατέψουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών, την εκπεφρασμένη κατά το Σύνταγμα και το νόμο λαϊκή βούληση στην καθολική ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010. Να μην επιτρέψουν την καταστρατήγηση του Συντάγματος και του νόμου. Να μην συνεργήσουν στον βιασμό της λαϊκής εντολής και της παρασχεθείσης από τους πολίτες στους αιρετούς δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Ας αφεθεί επιτέλους η Αυτοδιοίκηση έξω από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας. Μεθοδεύσεις που θα τις πληρώσουν πολιτικά όσοι τις απεργάζονται αλλά εκθέτουν και προσβάλουν θεσμικά την αυτοδιοίκηση. Εκθέτουν και προσβάλουν τους αιρετούς.

http://www.localit.gr/, 13/3/2013

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ....

Στην αρχή ήμουν έτοιμος να γίνουμε από δυο χωριά. 
Αλλά τελικά δεν γίναμε γιατί είμαστε από το ίδιο χωριό. Το Χαλάνδρι.
Πέσαμε σε παλαιό, παιδί του 1ου Λυκείου και έτσι η σύγκρουση αποφεύχθηκε.

Ο άνθρωπος έχει δίκιο στο θέμα που βάζει.
Αλλά δεν πρόκειται να το βρει.
Είναι κάτοικος στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Τον πνιγούν τα μπαρ και τα τραπεζοκαθίσματα.
Είναι από εκείνους που σε λίγο θα φύγουν από το σπίτι τους θέλουν, δεν θέλουν.
Θα το νοικιάσουν στα μπαρ ....

Το κέντρο του Χαλανδρίου γίνεται γκέτο. Δεν χωράει κατοίκους πια.

Το θέμα το έχουμε ανεβάσει διακόσιες φορές.

Στον δήμο δεν συζητούν το ενδεχόμενο να πάρουν μια απόφαση αναστολής έκδοσης αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να περιοριστεί αυτό το πράγμα που γίνεται στο Χαλάνδρι.

Έχουν άποψη οι άνθρωποι.

Είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ αυτό που βλέπετε.
Χαίρονται κιόλας. Το διαφημίζουν. "ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΕΟ HOT SPOT της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ". Το διακίνησαν σε social media χαρούμενοι της διοίκησης και σύμβουλοι της - και καλά - αντιπολίτευσης.

Κάποια στιγμή ξεκίνησε και μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών. Σταμάτησε.

Εμείς δεν είμαστε εναντίον των μπαρ γενικώς.

ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Και τις πολιτικές ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ διαφορετικών χρήσεων στην πόλη.

Όποια χρήση πάει να καταπιεί τις άλλες είμαστε διαχρονικά απέναντι της.

Είμαστε πάντα εκεί και υπηρετούσαμε ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ.

Εμείς ΟΙ ΑΝΙΣΌΡΡΟΠΟΙ.

Ο αναγνώστης μας έχει δίκιο να θέτει το θέμα του.
Έχει να κάνει με την ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ.

ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Βυτίου, Πυροσβεστικής, Ασθενοφόρου κλπ.

Αλλά είναι το ίδιο - και μάλιστα ακόμα σε αρχικό στάδιο σε σχέση με το "νησί" απέναντι στην Ιφικράτους, την Θουκιδίδου κλπ.

Και η κατάσταση συνεχώς απλώνει.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.

Δεν φτάνουν τα μπαρ και τα καφέ! Και άλλα θέλουν.

Τώρα ας μην αρχίσω τον εξάψαλμο. Δεν είναι Δευτέρα άλλωστε.


Όμως με τον παλαιό συμμαθητή (σε μικρότερη τάξη ήταν στο σχολείο) δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά που λέει, αφού κάνει πολλές σωστές επισημάνσεις αλλά κατά την γνώμη μου ελλιπείς.

Διότι η κριτική του μένει στον Ελληναρά που παρκάρει παράνομα, τον υπάλληλο που δεν του απάντησε σωστά, τον δημόμπατσο που δεν ήρθε αμέσως όταν τον κάλεσε να μετρήσει τα καθίσματα, την προστασία που πουλάω εγώ στα μπαρ ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ όλες αυτές οι επισημάνσεις, ειδικά αυτή που λέει ότι πουλάω νταβατζιλίκι στα μαγαζιά,

αλλά φίλε εμείς πιστεύουμε ΣΤΑΘΕΡΑ ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ.

Και πιστεύουμε ότι πρέπει να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ και αυτά αλλά η βάση είναι η επιλογή της διοίκησης Κουράση - Ανδρεόπουλου (διοίκηση Ανδρεάση την λέω) να μην βάζουν ένα φρένο με μια απόφαση αναστολής έκδοσης αδειών.

Αυτά γιατί όταν διάβασα προσεκτικότερα τα μηνύματά σου βρήκα αυτό που δεν το είχα προσέξει με πρώτη ματιά.

".... γράψτα όπως θες αν και δε θέλω να ξέρει η γειτόνισσα ότι εγώ έκανα την καταγγελία γιατί δε θέλω να τσακώνομαι με κανένα αλλά να εφαρμόζονται αυτά που δικαιούμαι από το νόμο."

Λοιπόν αφού δεν θέλεις να ξέρει η γειτόνισσα δεν μπορώ να ανεβάσω ούτε τα έγγραφα που μου έστειλες, (λένε το όνομά σου), ούτε να φιλοξενήσω ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ και ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, με χαρά, όπως σου είπα και τηλεφωνικά ότι θα έκανα.  Ελπίζω να μην απαιτείς να τις προσυπογράψω εγώ, συμφωνώ δεν συμφωνώ.

Αφού όμως τελικά μου ζήτησες να τα γράψω όπως θέλω, γράφω ΚΑΘΑΡΑ αυτό που πιστεύω: ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και βέβαια δεν περιμένεις από εμένα, έναν νταβατζή να "ονομάσω" μαγαζιά γιατί ως γνωστόν τα παίρνω.

Αλλά πάλι αν χτυπάω επιλεκτικά το ένα μαγαζί, αυτό στο οποίο αναφέρεσαι εσύ, δεν θα μου πει ο άλλος ότι τα παίρνω από τον ανταγωνιστή του για να τον κλείσω;

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΛΟΣ.
Ούτε πιστεύω να θες σοβαρά να βάζω στην Πλατεία φωτογραφίες με τους αριθμούς κυκλοφορίας παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, όπως λες. Σκέψου ότι πρώτον ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ και 2ον) μου έχει σκιστεί η κουκούλα και θα φαίνομαι.

Οπότε μένω σταθερά στην άποψη ότι ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ζητάμε, απαιτούμε, διεκδικούμε και προτείνουμε από τον Δήμο ΠΛΑΙΣΙΟ που δεν θα επιτρέπει αυτές τις παρεκτροπές που σε ταλαιπωρούν.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. Αυτή είναι βασική μας αρχή.

Με χαρά περιμένω το ελεύθερο για να ανεβάσω το κείμενό σου. Αλλά θα το υπογράψεις.

Και από τις φωτό θα σβήσουμε αριθμούς κυκλοφορίας ...

Θες να με λες νταβατζή; Λέγε με!

Αλλά αυτό είναι το πλαίσιο φιλοξενίας στην Πλατεία.

ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

γδφη

Το πήραμε από τον ΑΣΗΜΩΝΗ

4ωρη στάση στους παιδικούς σταθμούς
4ωρη στάση εργασίας στους παιδικούς σταθμούΤετράωρη παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ για το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η στάση γίνεται προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι κατά της προωθούμενης κατάργησης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας.

Απόρρητη έκθεση για πετρέλαιο 500 δισ. δολαρίων στα “συρτάρια” από το 1997!!!


Γράφαμε τον Οκτώβρη του 2011
Αύγουστος 1995. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.
“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, έχει μεγάλη σημασία για να καταλάβετε τον ρόλο του Σημίτη και του διαδόχου, Γιώργου Παπανδρέου.
Η είδηση: Κλειδωμένη από το 1997 παρέμενε στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδοςαπόρρητη έκθεση που αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων – κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης.

Σε αυτή την έκθεση, που έφερε στο φως η Real News, περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων.Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε “θαμμένη” και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα “χέρια” της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος τον Απρίλιο του 1998.

“Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo”, ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ.

Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ’ όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις.

Με πληροφορίες από RealNews και News247.
http://www.olympia.gr/, 11/3/2013

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις