Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου με την κατάθεση μήνυσης εναντίον τους και έγινε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που αποφασίσαμε την στήριξη των μαθητών –εγγονιών μας και την καταγγελία της τρομοκράτησής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταδικάζει τις προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα τους και τις απόπειρες τρομοκράτησης τους. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς, αίθουσες διδασκαλίας με 15 μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και όχι εισαγγελείς και κάμερες παρακολούθησης .

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα εγγόνια μας, εν μέσω πανδημίας, με τα ίδια προβλήματα όπως και η προηγούμενη και πολλές προηγούμενες. Λόγω και της πανδημίας έπρεπε να είχαν γίνει από πλευράς κυβέρνησης και από πλευρά Δήμων πολλές ενέργειες που δεν έγιναν και τα προβλήματα παραμένουν . Τον χρόνο τον είχαν και δεν τον αξιοποίησαν. Όμως τα εγγόνια μας δείχνουν τον δρόμο. Εδώ και δύο εβδομάδες , πανελλαδικά έχουν ξεσηκωθεί και κινητοποιούνται.

Εμείς οι συνταξιούχοι μείναμε μακριά από τα εγγόνια μας στην 1η φάση της πανδημίας για να αλληλοπροστατευτούμε. Τώρα μπαίνοντας στις τάξεις με 25- 28 μαθητές εκτός του ότι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν τους δημιουργούμε και ενοχές για το αν θα κολλήσουν και εμάς τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Και σαν να μην φτάνει αυτό καλούν παιδιά 14 και 16 ετών στο αστυνομικό τμήμα γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν. Αυτό μας θυμίζει άλλες εποχές.

Το Σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών των Δήμων αναφοράς μας, ιδιαίτερα του Χαλανδρίου ,που κατατέθηκε μήνυση εναντίον τους, ενώνει τη φωνή του μαζί τους και βροντοφωνάζει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους».

Ως παππούδες και γιαγιάδες , οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τον τρόπο που θα επιλέξουν να δράσουν, χαιρετίζουμε τη στάση τους να διεκδικούν , αγκαλιάζουμε τον αγώνα τους και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους και συκοφαντίας τους.

Χαλάνδρι: Κρούσματα κορωνοϊού στο 3ο ΔημοτικόΣυναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του ΕΟΔΥ με αφορμή των εντοπισμό δυο κρουσμάτων Covid-19 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη μέσω mail στους γονείς όλων των μαθητών, η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής, όπου και ενημέρωσε με τη σειρά της για άμεση απομάκρυνση από το σχολείο των μαθητών του Γ2 Τμήματος του πρωινού προγράμματος κι όσων μαθητών παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του τμήματος της Γ τάξης, διότι εκεί εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Οι μαθητές των παραπάνω τμημάτων πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δυο βδομάδες. Τα τμήματα έκλεισαν σήμερα και ακολούθησε απολύμανση.

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε πως μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως σημείωσε, «αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι μαθητές που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιπροσωπεύουν το 0,016% επί συνόλου των μαθητών, ποσοστό 0,033% επί συνόλου των εκπαιδευτικών σε σχέση με το σύνολο των εκπαιδευτικών, ενώ τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

https://www.protothema.gr

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 η υποβολή δήλωσης κυψελών για διαχείμαση από τους μελισσοκόμους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών ανακοινώνεται ότι όλοι οι μελισσοκόμοι - κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων πρέπει να υποβάλουν αίτηση-δήλωση κυψελών έτοιμων για διαχείμαση μέχρι τις 31-12-2020.

Η αίτηση - δήλωση υποβάλλεται κάθε χρόνο και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των μελισσοκόμων σε όλα τα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα.

Η αίτηση - δήλωση κυψελών διαχείμασης δεν είναι απαραίτητη μόνο στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει θεωρημένο βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Η αίτηση – δήλωση διαχείμασης υποβάλλεται με τους ακόλουθους τρόπους:
Αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών (Λεωφ. Κηφισίας 18 & Γκύζη (είσοδος από Γκύζη στο ισόγειο), Μαρούσι).

Μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας Αττικής που βρίσκεται στην οδό Μάρνης 34.

Με ψηφιακό τρόπο κάνοντας εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-services.minagric.gr/

Στον οδηγό του πολίτη της Περιφέρεις Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.pattikis.gr/citizen/ (επιλέγοντας ΑΟΚ 84 και στη συνέχεια ψηφιακή υποβολή).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία στα τηλέφωνα 213 2100453 και 213 2100455 και με το Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής στο τηλέφωνο 210 5237919.