Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Η ΣΤΗΛΗ EN FACE ΤΟΥ ΤΥΠΩΜΕΝΟΥ 7ου ΦΥΛΛΟΥ - ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ - ΣΑΤΥΡΑ - ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ - ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ

Πέρασαν μήνες 4
που δεν έχουμε τυπώσει αλλά υπάρχει το Blog που γίνεται όλο και πιο απαιτητικό σε χρόνο και αμεσότητα. Όσο όμως μας διαβάζετε, εμείς θα το τρέχουμε.


Δεν μπορώ παρά να αρχίσω
με ένα αντίο στον πολιτικό μου μέντορα– τον Διονύση Καλογερόπουλο, πρ. Γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ (της παλιάς, της κανονικής) . Ο Διονυσάκης (έτσι τον φωνάζαμε οι δικοί του) αναπαύτηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, σε ηλικία 45 χρονών, ύστερα από πολύχρονη περιπέτεια. Την απώλεια της συντροφιάς και της συμβουλής του την έχουμε συνηθίσει αφού για πάνω από 10 χρόνια ζούσε σε κώμα, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρόλα αυτά μόνο που νιώθαμε, ότι ήταν εκεί μας έδινε κάποιο κουράγιο. Καλή ανάπαυση ΔΙΟΝΥΣΑΚΗ.


Πιλάφη είσαι καλά;


«Όσο είσαι αντιδήμαρχος θα φοβάμαι μην ανοίξει τρύπα στην πλατεία και μας ρουφήξει όλους μέσα», είπε η Λούλα Καρατζά στο δημοτικό συμβούλιο στον αντιδήμαρχο κο Βάσιο, ο οποίος με τις επιλογές του έχει – πώς να το θέσω τώρα κομψά και έτσι ώστε να μην χωράει μηνύσεις – δημιουργήσει κάποια προβληματάκια στον Δήμαρχο Γιώργο Κουράση ο οποίος έχει περιπέσει σε μια δίνη των αντιφατικών προεκλογικών του συμφωνιών από την οποία τώρα πολύ θα ήθελε να ξεφύγει αλλά αυτό χρειάζεται ΑΝΤΕΡΑ και ΡΗΞΕΙΣ.


Βλέπετε ο κος Βάσιος ΤΙΝΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
με την δήλωση που έκανε στο Δ.Σ. με την οποία ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ σε επιτροπή παραλαβής έργου που έγινε το … 2006, κατηγορώντας ουσιαστικά τον τότε αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα για πλαστογραφία! Ο κος Κουράσης αντέδρασε άμεσα μεν, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΔΕ, προκαλώντας ΕΔΕ για την διερεύνηση ευθυνών των υπηρεσιακών παραγόντων, αδιαφορώντας για την άποψη εμπειρότερων διαχειριστών κρίσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος να θυμίζει σήμερα ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.


Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι
της πλειοψηφίας, σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί και μιλούν ακόμα και για παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις. Πολλοί εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κος Κουράσης δεν συναποφασίζει με τους αιρετούς αλλά έχει περιορίσει τον κύκλο των συνομιλητών του σε 3-4 «αυλικούς» (έτσι τους χαρακτηρίζουν).


Τι έγινε ρε παιδιά τελικά με το θέμα
της εργολαβίας για τον καταυλισμό των τσιγγάνων;;;

Γιατί προχθές ένα πουλάκι - τι πουλάκι δηλαδή, μεγάλο πουλί ήταν - μου είπε ότι δεν έχει καταθέσει τελικά την μήνυση για πλαστογράφηση της υπογραφής του ο Αντιδήμαρχος.

Αλήθεια λέει το πουλάκι ή όχι;;;

Και τι θα γίνει αν έχει ζητηθεί γραφολογική από τον Ζαφειρόπουλο, που τα έχει πάρει κρανιοεγκεφαλικά;

Διότι αν, ΑΝ ΛΕΩ, έγινε τόση φασαρία και δεν έχει κάνει την μήνυση και βγει και καμιά γραφολογική, θα έχουμε θεματάκια....

Και η ΕΔΕ;;; Έγινε;;;; Ή όχι;;; Δεν την έκανε η ... κα Κούκα;;;

Θα γίνει;;;; Πόσο καιρό θα σέρνεται το θέμα;;;; Γιατί σέρνεται;;;;

Και ο Πρόεδρος των Τσιγγάνων (δεν χρησιμοποιώ το ΡΟΜΑ γιατί ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΘΙΓΩ ΑΝ τους ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ) τι λέει;;

Και είναι αλήθεια τελικά ότι το θέμα βγήκε, μόλις ο κος Βάσιος άλλαξε ξανά στρατόπεδο, μετά από συμφωνία με το … άλλο στρατόπεδο;;;

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΒΒΕΔΑΙΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

(Δεν μας χέζεις και εσύ με τις ερωτήσεις σου.

Μακάριοι οι πτωχοί, μακαριώτεροι οι πτωχοί τω πνεύματι ...)

Πάντως το φύλλο του Σεπτεμβρίου – αν είμαστε καλά – θα την βρούμε την μάνα των παιδιών του Ζεββεδαίου.


Ένα από τα έργα που αποτέλεσαν αιχμή
για την αθλητική πολιτική της διοίκησης Ζαφειρόπουλου, το κολυμβητήριο της οδού Αποστολοπούλου δεν εξυπηρετεί πλέον τους κατοίκους του Κάτω Χαλανδρίου, αφού το νερό της γεώτρησης δεν είναι κατάλληλο για κολυμβητήριο και προκάλεσε ζημιές στο σύστημα καθαρισμού της πισίνας.

Ο Ο.Ν.Α. αναγκάστηκε να επιστρέψει στους εγγεγραμμένους χρήστες τα χρήματα των συνδρομών τους ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο. Κάποιος πουλάκι (λαλίστατο) μου είπε ότι έχει εγκαταλειφθεί προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την Τ.Υ. για λύση του προβλήματος με την ΕΥΔΑΠ λόγω …. Ξέρετε.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.
Ο Καλλικράτης εφαρμόζεται μόνο όπου είναι να μας τα πάρουν ή να φέρουν κανένα περιπλανώμενο να τα πάρει. Τον θεσμό τον έκαψε ο Δήμαρχος Π.Ε. για να μην έχει έλεγχο στις πράξεις του ο δημαρχεύων Γ.Γ.

Η γραμμή ήταν απλή και θα οδηγούσε σίγουρα στην πόλωση: «ή ο κηπουρός μου ή κανένας!» ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ – ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΟΣ!


Και καλά να έχεις κερδίσει τις εκλογές με κανένα μεγάλο ποσοστό
. Όταν έχεις εκλεγεί ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΛΕΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΧΛΑΝΔΡΙ (Λιγότερους από 11000 ψήφους όταν οι άλλοι δήμαρχοι εκλέγονταν με πάνω από 15000) τότε

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΕ ΚΟΥΡΑΣΗ!ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ!


Η ΠΕΤΑ ΑΕ είναι εταιρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - μοναδικός μέτοχος είναι η ΚΕΔΚΕ.
Έχει συσταθεί για να προσφέρει μελετητικό υπόβαθρο στους δήμους με τιμολόγιο που δεν τους τινάζει στον αέρα και έχει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό γι' αυτό.

Η ΠΕΤΑ Α.Ε. , μέσω του διευθυντή της κου Βασταρδάνη, εκδήλωσε ενδιαφέρον να εκπονήσει την μελέτη για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου (βλ. έγγραφο).

Ο Δήμαρχος κος Κουράσης όμως επέλεξε να αναθέσει την μελέτη σε ιδιώτη μελετητή με απευθείας βέβαια διαδικασία.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΑ ΑΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ - ΕΙΝΑΙ Ο πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΡΑΓΕ;;;

Το γεγονός είναι ακόμα ένα παράδειγμα ότι ο κ. Κουράσης και οι αυλικοί του θεωρούν τον δήμο ΦΕΟΥΔΟ που έχει κατακτήσει μια παρέα ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ προς όφελος την παραγωγή έργου για τον δήμο και τους δημότες.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ

Διάβασα στο blog την ανάρτησή σας (http://stinplatia.blogspot.com/2011/06/blog-post_6806.html) σχετικά με προβλήματα στην συνεργασία μου ως Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τον Δήμο Χαλανδρίου και διέκρινα υπαινιγμούς σας περί μη αξιοποίησης δυνατοτήτων επίλυσης προβλημάτων της πόλης μας και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ο περιφερειακός συνδυασμός μας, από 14-3-2011 έχει αποστείλει έγγραφο στον Δήμαρχο Χαλανδρίου κο Γ. Κουράση – έγγραφο που σας κοινοποιώ για ενημέρωση των αναγνωστών σας – όπου ζητάμε να μας υποδείξει θέματα που αφορούν τον δήμο μας και που θα ήθελε να προωθήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Το έγγραφο αυτό – όπως διαπιστώνεται – υπογράφει ο κος Κικίλιας – ως επικεφαλής του συνδυασμού και εγώ ως επικεφαλής του Βόρειου Τομέα.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής του συνδυασμού μας παρευρέθηκα σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων δήμων του Βόρειου Τομέα και βέβαια μεταξύ αυτών ήταν και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό – και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα πρακτικά του Δ.Σ. –και προφορικά ζήτησα την συνεργασία με τον δήμο μας για την προώθηση θεμάτων της πόλης μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Δημάρχου κου Γ. Κουράση και των συνεργατών του.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει η πολυτέλεια για τον Δήμαρχο και κάποιους «συνεργάτες του», να ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές, που ευτυχώς δεν εκφράζουν το σύνολο της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, να μην αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προώθησης λύσεων για τα προβλήματα της πόλης μας και μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Προσωπικά θα ήθελα – και με αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας – να δηλώσω ότι καθοδηγούμενος από την αγάπη μου για το Χαλάνδρι και την αγωνία μου για τον Δήμο και τον σεβασμό μου για τους πρώην συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στον Δήμο, δηλώνω την διαρκή μου διαθεσιμότητα για να συνδράμω το έργο του Δημάρχου.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ευχαριστούμε για την ΔΙΑΨΕΥΣΗ.

ETOIMO TO 7o ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ!ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ...

''ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...''
Μετά από πρόταση της Θεματικής Συνέλευσης Άμεσης Δημοκρατίας η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος απευθύνεται εκ νέου στο Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με τις δηλώσεις, τις προθέσεις του και τα πολλά δημοσιεύματα για "εκκένωση" της πλατείας.
Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Συνέλευση αναφέρονται:

«Προς τον κ. Καμίνη
Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.

Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες,
Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες.
Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.
Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών.

Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!
Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν, περνούν ή παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, Έλληνες και ξένοι, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά ενισχύουν τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση.

Δεν είπατε λέξη για τις συνέπειες στον τουρισμό από την κρατική τρομοκρατία στις 15, ούτε από το όργιο χημικών, προβοκατόρων και αστυνομικής βίας στις 28 και 29 Ιουνίου, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Παγκράτι, στο Στάδιο, στο Μοναστηράκι. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ.α
Ούτε μιλήσατε για τις συνέπειες της κρατικής βίας και τρομοκρατίας στην εμπορική κίνηση της περιοχής του Συντάγματος και του κέντρου της Αθήνας.

Δεν είπατε τίποτα για την επίθεση των ορδών της ΔΙΑΣ σε καταστήματα της Ερμού κλπ. και την άσκηση βίας ακόμα και σε τουρίστες.
Δεν πήρατε θέση κατά της δολοφονικής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των δημοτών σας, και αρνηθήκατε ακόμη και να συζητήσετε γι' αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είπατε μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα.
Ούτε για τα χιλιάδες χημικά, που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.

Δεν κάνατε ούτε μια παρέμβαση για να εμποδίσετε την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες. Από τύχη και κυρίως από τη δική μας αλληλεγγύη δεν είχαμε νεκρούς.
Δεν είπατε τίποτε για το οργανωμένο από την αστυνομία σχέδιο προώθησης εξαρτημένων προς την πλατεία Συντάγματος. Αν κάποιοι άστεγοι ή εξαρτημένοι καταφεύγουν εκεί, είναι επειδή εκεί δεν τους καταδιώκει κανείς. Εάν η παρουσία τους προσβάλλει την αισθητική σας, σας θυμίζουμε ότι είναι τα θύματα της ανάλγητης κρατικής και δημοτικής πολιτικής, για την οποία και εσείς είστε συνυπεύθυνος.

Αντί λοιπόν να τους καταδιώκετε από δρόμο σε δρόμο και από πλατεία σε πλατεία, οφείλετε να σκύψετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά τους, να τους δώσετε ελπίδα, να τους βρείτε στέγη και περίθαλψη, ώστε να φύγουν ανακτώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια.
Ας μην ξεχνάμε, ότι η πλειοψηφία όσων μένουν στις σκηνές στο Σύνταγμα απαρτίζεται από ανθρώπους, που παράτησαν τα σπίτια τους και τις προηγούμενες ζωές τους, για να υλοποιήσουν στην πράξη το σύνθημα της πλατείας, ότι "δεν φεύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί". Τέτοιους αποφασισμένους ανθρώπους φοβάται και προσβάλλει το σημερινό καθεστώς.
κ. Καμίνη,
Όταν οι πολίτες βρίσκονταν σε κίνδυνο, εσείς λάμψατε δια της απουσίας σας.

Τις κρίσιμες μέρες και ώρες η Αθήνα δεν είχε δήμαρχο.

Αφήστε λοιπόν τα προσχήματα και ομολογήστε ότι έχετε εντολή να συνεργήσετε στην επιχείρηση διάλυσης των λαϊκών συνελεύσεων της πλατείας Συντάγματος.

Θα συμμορφωθείτε στις υποδείξεις μιας κυβέρνησης βίας και αδικίας, την οποία προθύμως μέχρι σήμερα υπηρετείτε, και θα στραφείτε φανερά πια κατά των δημοτών σας;
Αντί για δήμαρχος της Αθήνας και συνήγορος των δημοτών σας, θα καταντήσετε κατήγορος τους και συνένοχος στη βία εναντίον τους;

Εμείς πάντως δεν είμαστε απλώς οι «αγανακτισμένοι» που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είμαστε ενεργοί πολίτες αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, μέσα από τις λαϊκές μας συνελεύσεις, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας έφεραν εδώ, κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, τράπεζες και οι εντεταλμένοι τους κ.λπ., μέχρι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, και να εγκαταστήσουμε πραγματική δημοκρατία με σχέσεις ισότητας, δικαιοσύνης για αξιοπρέπειας.
Η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες.
Καλείστε και εσείς να έρθετε ατομικά και να εκθέσετε τις απόψεις σας, όπως όλοι.
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 10 Ιουλίου 2011»


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *