Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρίσιμες ώρες για το παιδάκι που ακρωτηριάστηκε… Κλείδωσαν το Πάρκο Κουραμπά μετά το ατύχημα!
Το παιδάκι έχασε τον αντίχειρα του ενός χεριού του κι αμέσως μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής. Οι γιατροί αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνουν λόγο για μία δύσκολη περίπτωση και θεωρούν ότι είναι κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οπότε και θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά.


Το Πάρκο Κουραμπά, ήταν κατάμεστο από πιτσιρίκια τα οποία έπαιζαν.

Ο μικρός είχε ανέβει σε μία από τις ολοκαίνουριες τσουλήθρες για να απολαύσει το παιχνίδι του.

Ανάμεσα στο ξύλο όμως που καθόταν και την λαμαρίνα της τσουλήθρας υπήρχε ένα κενό. Το δάχτυλό του μαγκώθηκε κι ακρωτηριάστηκε.

Στο Πάρκο επικράτησε πανικός και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο χώρος του ατυχήματος απομονώθηκε πλήρως και στη συνέχεια η παιδική χαρά εκκενώθηκε.Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή, συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα από χαρτί Α4, ότι απαγορεύεται η είσοδος.

Από το Δήμο Ιωαννιτών, μέχρι τώρα, δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά, ήταν έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και μάλιστα με προϋπολογισμό που έφτανε τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Στο έργο προβλέπονταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές. Προδιαγραφές που άλλωστε επιβάλλονται από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.

Είναι άγνωστο, αν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου, όπως επίσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε σε λειτουργία.

Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ήδη αποστείλει θετικές γνωμοδοτήσεις.

Το ατύχημα πάντως που συνέβη έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων κι αντιδράσεων, με δεκάδες Γιαννιώτες

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα έκαναν λόγο για πλήθος προβλημάτων σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει καλά καλά και για κινδύνους που κρύβει για τα παιδάκια.

Οι ξύλινες σανίδες σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει, βίδες που έχουν τοποθετηθεί είναι εκτεθειμένες, μέταλλα έχουν ήδη σκουριάσει, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες βρίσκονται δίπλα σε παιχνίδια.


Ή τώρα ή ποτέ (του Γ. Παπιδά)


 Πιστεύω ότι έφθασε η ώρα της μεγάλης απόφασης!!!

OΙ ΝΕΟΝΑΖΙ των Βρυξελλών καθοδηγούμενοι από τον συμπλεγματικό Σόιμπλε οδηγούν την Ελλάδα σε αδιέξοδο..

Καμία συνέχιση των στημένων συνομιλιών και των αναμενόμενων αρνήσεων..

ΕΞΟΔΟΣ τώρα από το προβληματικό και αταίριαστο στην οικονομία μας ευρώ και επιστροφή στο ΕΘΝΙΚΟ μας νόμισμα.

Αν τολμάνε ας κάνουν δημοψήφισμα με αυτό ακριβώς το ερώτημα.

Ο Έλληνας κατάλαβε πλέον τι σημαίνει να μην έχεις έλεγχο πάνω στην κυκλοφορία και ροή του χρήματος.

Κατάλαβε πολύ καλά τι σημαίνει να σου διαφεντεύουν την ζωή οι ΟΥΝΟΙ που αιματοκύλισαν τόσες φορές την ανθρωπότητα και μυαλό δεν έβαλαν.

Αλέξη Τσίπρα προχώρα στην ΡΗΞΗ και έχεις στο πλευρό σου την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων!!!

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!!!!!!

ΠΛΑΝΗ; ΠΟΙΑ ΠΛΑΝΗ;

Κε πρέσβη μας κακομαθαίνετε

Με ένα εξαιρετικού ύφους και πολιτικού κλίματος ρεπορτάζ από το δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται σήμερα η ΣΤΑΣΗ στην συζήτηση - ντροπή για την δημοκρατία που προκάλεσαν με την απαίτηση να κατέβουν αναρτήσεις από την Πλατεία.

Σε ύφος πλάγιο δεύτερο το επίσημο site της παράταξης που διοικεί τον δήμο δίνει την δική του οπτική για την συζήτηση και τα εξαχθέντα εξ αυτής συμπεράσματα.

Σε πολύ καλό ύφος λοιπόν, αναφέρει ότι πεπλανηθήκαμε - λέει - και το παραδεχτήκαμε - λέει - σε δύο θέματα και αυτό είναι αυτό που τους ενδιαφέρει.

1. Ότι ο κ. Τακόπουλος "βγήκε" από την εκπροσώπηση του δήμου στο θέμα της απαλλοτρίωσης επί Κουράση και ότι ο παρευρισκόμενος πρώην δήμαρχος μας παραπληροφόρησε και είπαμε ότι ίσως ζητήσουμε συγνώμη αν ολοκληρώσουμε την έρευνα και αποδειχτεί το δίκιο τους. (ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ...)

Δεν είναι βέβαια έτσι όπως το αντελήφθησαν βέβαια, ως προς την εμπλοκή του κ. Τακόπουλου στην τελική φάση της (άρσης) της απαλλοτρίωσης και την στάση του κ. Κουράση.

Απλώς ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ο κος Κουράσης, προτίμησε την .... ¨δημιουργική ασάφεια" όταν τον ρώτησε - με πολύ καλό ύφος - ο Νταβίας, δια να μην χαλάσει το ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ που έχει δομηθεί χρόνια τώρα, μεταξύ νυν και πρώην διοικήσεως, διότι πάνω από όλα είναι το κλίμα (που ήταν στραβό και το τρώει και ο γάιδαρος).

Είπε ο κ. Κουράσης: "Δεν έχω να πω τίποτα".
Αυτό τώρα ο καθείς το παίρνει όπως θέλει, έτσι δεν είναι;

Εμείς όμως πιστεύουμε τον κ. Τακόπουλο και όχι το πρώην Δήμαρχο στο συγκεκριμένο. Δεν ήταν.

Αλλά - με πολύ καλό ύφος - θα επαναλάβουμε τα όσα έχουμε ξαναπεί:

Ο κος Τακόπουλος συνυπέγραψε την απαλλοτρίωση εκ μέρους της επιτροπής κατοίκων στην αρχή της διαδικασίας, άρα είχε δικαίωμα να παρακολουθεί τα πάντα.

Αν τον βγάλανε από την μέση έπρεπε να αντιδράσει και να ενημερώσει όλους όσους τον υπέδειξαν, ώστε να επαγρυπνούν και να γνωρίζουν ότι την υπόθεση χειρίζεται πλέον εν κρυπτώ και παραβύστω η κα Τσικίνη με τον κο Κουράση (αν είναι έτσι δηλαδή, που δεν είμαστε και σίγουροι, αφού βλέπουμε ότι όλα τα "καλά παιδιά" συμφωνούν με τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης ακόμα και τώρα.).

Για εμάς η αντιπολίτευση, η επιτροπή κατοίκων, τα μέσα ενημέρωσης  έπρεπε να ενημερωθούν ότι αφέθηκε η απαλλοτρίωση το Δουζένη στην τύχη της.  ΤΟΤΕΝΕΣ.

 ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΚΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Επιμένουμε - με γλυκό ύφος - ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε ολόκληρη την τότε αντιπολίτευση που δεν αντέδρασε στις μεθοδεύσεις της τότε διοικήσεως και μόνο η κα Καρατζά παραδέχτηκε ότι υπάρχει παράληψη.

Και σε αυτή την τότε αντιπολίτευση εμείς συμπεριλαμβάνουμε - με πολύ ήπιο τόνο - και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, εκτός των άλλων και μάλιστα εμείς την περιλαμβάνουμε, τονίζοντας ότι είχαμε  ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από εκείνους να  περιφρουρήσουν τον αγώνα στον οποίο είχαν πρωτοστατήσει το 2006-2010.

Και αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΧΡΕΩΣΗ, σε πολύ ήπιους τόνους και δεν ανακαλείται και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για να γίνει αυτό.

Οπότε .... ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ .... θεωρούμε ακόμα ότι καλά τα έχουμε πει - με ευστοχία άνω του 90% δηλαδή -  και δεν έχουμε ακούσει ουσιαστικό πειστικό επιχείρημα για να ανακαλέσουμε τίποτα, εκτός βεβαίως την επαγγελματική εμπλοκή του κ. Τακόπουλου στην υπόθεση, κατά το τελικό στάδιο, όταν δεν υποστηρίχτηκε η επιβολή απαλλοτρίωσης, που όμως για εμάς ουδέποτε ήταν το πρωταρχικό θέμα  αφού δεν αντιμετωπίζαμε τον κ. Τακόπουλο ως άχρωμο πολιτικά επαγγελματία εμπλεκόμενο δικηγόρο που απλώς έκανε την δουλειά του αλλά με τον διπλό  του ρόλο στην υπόθεση, του οποίου σημαντικότερο βεβαίως ιεραρχούμε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ. (με το συμπάθιο και χωρίς παρεξήγα δηλαδή).

2. Σε πολύ καλό ύφος λέει επλανήθημεν πλάνην οικτρά σχετικά με την διεξαγωγή δίκης για τον καθορισμό πίνακα δικαιούχων των χρημάτων της απαλλοτρίωσης και το αποτέλεσμά της.

Το να μην ξέρουμε εμείς ότι έγινε δίκη, ενάμιση χρόνο μετά την άρση της απαλλοτρίωσης, τον Γενάρη του 2014 για να καθοριστεί πίνακας δικαιούχων από την απαλλοτρίωση που είχε αρθεί είναι ένα θέμα.
Γράψε μας παράλειψη δηλαδή που δεν ξέρουμε όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Βέβαια εμείς - έτσι γενικά μιλώντας -  πρέπει να ενημερωνόμαστε από τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (και όχι της διοίκησης, όπως λέτε) για τις νομικές εξελίξεις των μεγάλων θεμάτων έγκαιρα, υπεύθυνα και εγγράφως και να μην μας βγαίνει η κακιά αρρώστια (με το μπαρδόν και χωρίς κακιά διάθεση δηλαδή) για να ενημερωθούμε σωστά και αφού πρώτα έχουμε "ενημερωθεί" αρκετές φορές με κάποια .... κενά (για να μην χαλάσουμε το ύφος μας που τώρα είναι καλό γράφοντας τίποτα πιο βαρύ).

Την επόμενη μέρα από το συμβούλιο όμως εμείς βρήκαμε εκείνη την απόφαση της Ο.Ε. που κάτι λέει για τον δικαστικό προσδιορισμό των δικαιούχων και ποιος τον έτρεξε.

Και τον έτρεξε Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που είχε αφήσει να αρθεί η απαλλοτρίωση και όχι η τράπεζα όπως απάντησε ο κος Τακόπουλος στον κο Γ. Θωμά.

Μήπως - έτσι με πολύ καλό ύφος και προδιάθεση - μπορείτε κύριοι που μας καταγγείλατε να σχολιάσετε το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε - πάλι - ορθά και έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο για το ποιος φορέας έτρεξε την διαδικασία για καθορισμό πίνακα αποδεκτών των χρημάτων της απαλλοτρίωσης που είχε αρθεί ή αν έχει πεπλανηθεί η νέα διοίκησις από την προηγούμενη και επειδή δεν θέλει να βαρέσει τον γάιδαρο (Κουράση - Τσικίνη) βαράει το σαμάρι (Νταβία που φωνάζει;)

Και με την ευκαιρία:
Συνυπογράφουμε την καταλυτική πρόταση που κάνει ο κος Πανταζής από τον ιστότοπό του για να λυθεί επιτέλους το θέμα άμεσα!

Να αγοράσουμε αμέσως το Δουζένη από την Alpha Bank για να μην χαθεί η ευκαιρία που όλοι αυτοί οι μοναδικοί χειρισμοί της προηγούμενης τετραετίας (που απ' ότι καταλάβαμε ο κος Πανταζής στηρίζει ως σωστές και συμφέρουσες για τον δήμο) δημιούργησαν.

Τι λέτε; Σταματάμε τον καυγά (ήπια και ωραία) και παίρνουμε την απόφαση που εισηγείται ο κος Πανταζής μέσα στην βδομάδα: ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA!

Εμείς - με πολύ καλό ύφος - θα το ψηφίσουμε για να δούμε τι θα γίνει μετά.

Ο κος Πανταζής βρήκε πάλι την λύση. Μετά τους ΡΟΜΑ (που τους μετακίνησε καμιά εικοσαριά φορές), το ΓΠΣ και την ένταξη των 250 μέτρων στο σχέδιο, που αρκεί να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για να γίνει) τώρα ας κάνουμε αυτό που λέει ο κος Πανταζής και εδώ.

Ακούστε τον. Συμφέρει.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε και από εμένα την πλατεία Τερψιθέας. Την πουλάω αν θέλετε.

Σε πολύ καλή τιμή.

Και σε πολύ καλό κλίμα ....

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΥΓ: Θα σας φέρουμε τον έλεγχο να μας βάλετε διαγωγή "κοσμιοτάτη"  τώρα που σας άρεσε το ύφος μας, εντάξει;

ΠΕΡΙ ΥΦΟΥΣ: ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΗ!


Ο Σόιμπλε προκαλεί γενική οργή στη Γαλλία! "Δεν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι δύσκολο, έχουμε δημοκρατία"


Διεθνή Ακάθεκτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «κατάφερε» να εξοργίσει σχεδόν σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας, με μία δήλωση που… διαλαλεί τη δυσφορία, την οποία του προκαλούν τα όποια κοινοβουλευτικά εμπόδια βρίσκει η γραμμή της σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη…

Μιλώντας … για λογαριασμό των αρχών της Γαλλίας, ως αυτόκλητος «ερμηνευτής», ο κ. Σόιμπλε δήλωσε για τη συγκεκριμένη χώρα πως αυτή θα χαιρόταν, εάν κάποιος πίεζε το κοινοβούλιό της να εγκρίνει σκληρές μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε δε με ειρωνικό ύφος: «Αυτό είναι δύσκολο, έχουμε δημοκρατία» (όχι, τη λέξη «δυστυχώς» δεν την εκστόμισε…). Τι είδους μεταρρυθμίσεις; Σαν αυτές, τις «πολύ επιτυχημένες» - κατά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών- που επιβλήθηκαν στην Ισπανία…

«Η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν», σχολίασε ο Γάλλος ομόλογος του κ. Σόιμπλε, Μισέλ Σαπέν, διευκρινίζοντας πως αυτή ήταν μια «φιλική» απάντηση στον κ. Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι «το λεξιλόγιο της τιμωρίας, των κυρώσεων, των περιορισμών, είναι αυτό που απεχθάνεται η Ευρώπη»

Η δήλωση Σόιμπλε έγινε στην Ουάσιγκτον, όπου και οι δυο υπουργοί Οικονομικών βρέθηκαν για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η γαλλοφοβία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αφόρητη, απαράδεκτη και αντιπαραγωγική», σχολίασε στο Twitter o γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ο Σόιμπλε θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό». Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού «καταδεικνύουν τη νέα γερμανική αλαζονεία την ώρα που (η Γερμανία) κυριαρχεί στην Ευρώπη», στην οποία το Βερολίνο ι επιβάλλει θυσίες. Σημείωσε όμως εύστοχα ο Μελανσόν ότι τον κ. Σόιμπλε «ενθαρρύνουν τα κλαψουρίσματα των Γάλλων υπουργών, που του παραπονιούνται για τους ίδιους τους συμπατριώτες τους».

Ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Γαλλικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση «να καλέσει αμέσως τον πρεσβευτή της Γερμανίας στο Παρίσι και να απαιτήσει μια επίσημη συγγνώμη από την κυρία Μέρκελ».

http://www.stokokkino.gr

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου»

Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο την Πέμπτη 23/4 θα συζητηθεί το θέμα που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, πρόσκληση


Π. ΠΑΝΤΟΣ

ΟΠΟΥ ΝΑ ' ΝΑΙ ΣΚΑΕΙ - ΛΕΕΙ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ (5500 ονόματα) ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Έρχονται λέει ο σμπίρος μου στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα της λίστας Νικολούδη σε γνωστό περιοδικό που τυπώνεται ήδη με άκρα μυστικότητα "όξω από δω" (εκτός Ελλάδας) για να μην πέσει δάκτυλο.

Για να δούμε ....
¨

Ν. Τσόμσκι: «Tο ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί»


Την γνώμη του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Euronews ο διάσημος διανοητής και συγγραφέας, Νόαμ Τσόμσκι.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εντολή ενός ισχυρού μέρους του λαού και με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποβάλλεται πλέον στις πολιτικές που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και οι γερμανικές τράπεζες που καταστρέφουν τη χώρα. Η συνέπεια αυτών των πολιτικών ήταν, στην πραγματικότητα, να αυξηθεί το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα καταστρέφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το χρέος της θα πρέπει να διαγραφεί όπως και η Ευρώπη διέγραψε το μεγαλύτερο γερμανικό χρέος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1953. Έτσι η Γερμανία μπόρεσε να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί.

Ερωτηθείς για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί και το δικό τους χρέος, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

http://olympia.gr

Η Ρωσία διαψεύδει: Δεν πρόκειται να δώσουμε 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα Πηγή: iefimerida

Η Ρωσία διαψεύδει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει, ακόμη και την Τρίτη, με τη Μόσχα μια συμφωνία για το αέριο που μπορεί να φέρει 3-5 δισεκ. ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία ως προκαταβολή από τα κέρδη του «ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου.

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, γράφει πως η συμφωνία θα μπορούσε «να γυρίσει τη σελίδα» για την Ελλάδα.
«Όχι, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM και οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ