Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ για άμεση κατάργηση τροπολογίας που ουδόλως συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των ΠΕΠ
Ύστερα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ), υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την «άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,  β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό Δίκαιο, Τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις», η οποία ψηφίστηκε χθες.
«Η συγκεκριμένη εκπρόθεσμη τροπολογία που συστήνει «Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΠΕΑΣ)», η οποία θα λειτουργεί ως «υποεπιτροπή της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ», ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του νέου ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη εκπρόθεσμη τροπολογία ουδόλως συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των ΠΕΠ και στοχεύει στην απομείωση του ρόλου των Περιφερειών. Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στην κατάργηση της ψηφισθείσας άρον - άρον, χωρίς συζήτηση, τροπολογίας», αναφέρεται συγκεκριμένα στο ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Περιφέρεια Αττικής


φωτό:http://www.naftemporiki.gr


Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους». Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από τη συνάντηση η Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προέβησαν σε δηλώσεις.

Βασικά σημεία των δηλώσεων:

Ρένα Δούρου:
  • Η νέα περιφερειακή αρχή πήρε έμπρακτα μια πρωτοβουλία ώστε κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες.
  • Στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προβλέψαμε συγκεκριμένο ποσό ώστε η νέα περιφερειακή αρχή να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που σοβεί σε ολόκληρη την Αττική.
  • Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα μπει σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων όπως θα επιθυμούσε τούτες τις μέρες η κυβέρνηση.

Αλέξης Τσίπρας:

  • Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιβληθεί που στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου, είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση της ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα.
  • Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
  • Στο επίκεντρο της δικής μας αντίληψης βρίσκεται ο πολίτης, ο ανήμπορος αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και σήμερα έχει γονατίσει. Τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων θα έλθουμε να εξυπηρετήσουμε και όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να την λεηλατούν.
  • Η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής.
  • Σήμερα η επίσκεψή μου εδώ έρχεται να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει δυνατότητα παρά τις δυσκολίες για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.
  • Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός. Ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος.
  • Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, κοινοβουλευτική και κοινωνική, για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, ότι θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή. Έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ρένα Δούρου: «Η νέα περιφερειακή αρχή πήρε έμπρακτα μια πρωτοβουλία ώστε κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Γιατί για μας το ηλεκτρικό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
Θεωρούμε ότι πράξαμε το αυτονόητο γι’ αυτό άλλωστε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προβλέψαμε συγκεκριμένο ποσό ώστε η νέα περιφερειακή αρχή να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που σοβεί σε ολόκληρη την Αττική.
Θέλω, επίσης να πω, ότι η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα μπει σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων όπως θα επιθυμούσε τούτες τις μέρες η κυβέρνηση. Οι πολίτες κρίνουν, αξιολογούν. Εμείς θα συνεχίσουμε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο να εξυπηρετούμε τους πολίτες και όχι να μπαίνουμε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η νέα περιφερειακή αρχή θα είναι δίπλα στους πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας: «Θέλω να συγχαρώ την περιφερειάρχη κυρία Δούρου και τη νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής για την πρωτοβουλία να βρουν τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες επανασύνδεσης ρεύματος και κάλυψης των βασικών αναγκών για ένα χρόνο σε πάνω από 10.000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια της Αττικής.
Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιβληθεί που στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου, είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση της ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα που και τώρα ο λαός μας λεηλατείται κερδοσκοπούν. Αρκεί να υπάρχει η ευφυΐα προκειμένου να κατανεμηθούν έτσι οι υπαρκτοί, λιγοστοί μεν αλλά υπαρκτοί πόροι, για να αντιμετωπιστούν αυτές οι πληγές.
Θέλω να επαναλάβω δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Στο επίκεντρο της δικής μας αντίληψης βρίσκεται ο πολίτης, ο ανήμπορος αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και σήμερα έχει γονατίσει. Τα συμφέροντα αυτών ανθρώπων θα έλθουμε να εξυπηρετήσουμε και όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να την λεηλατούν.
Θέλω, να είμαι αισιόδοξος, ότι η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής. Θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη που χειμάζεται, του αδύναμου πολίτη.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και την πολιτική. Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη. Και σήμερα η επίσκεψή μου εδώ έρχεται να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει δυνατότητα παρά τις δυσκολίες για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Δημοσιογράφος: Για την καταγγελία του κ. Χαϊκάλη τι έχετε να πείτε;

Αλέξης Τσίπρας:  Και εγώ πριν από λίγο ενημερώθηκα, εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην κάνω καμιά παραπέρα δήλωση αν δεν δω τα στοιχεία και δεν εκτιμήσω με βάση τα στοιχεία που θα κατατεθούν το πόσο σοβαρή είναι και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός. Ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, κοινοβουλευτική και κοινωνική, για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, ότι θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή. Έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από το βούρκο!

Δημοσιογράφος:  Κύριε Πρόεδρε, είπατε για δύσκολες στιγμές;
Αλέξης Τσίπρας: Αισιοδοξία!

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου
Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με μια φωνή δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και ζητούν την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις, ενάντια στην παράλογη κυβερνητική πολιτική της τοποθέτησης νέων διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους τρεις Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου, και Ωρωπού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους. Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελής και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ο αποκλεισμός και ο οικονομικός στραγγαλισμός των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής πρέπει να σταματήσει. Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Επειδή η κατάργηση των υφιστάμενων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα είναι επιβεβλημένη και η εγκατάσταση νέων διοδίων παράλογη και απαράδεκτη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού καλούν τους πολίτες καθώς και φορείς και συλλογικότητες στην συγκέντρωση της Κυριακής.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣΑνταποδίδουμε

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.
Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και περέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της.
«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία» τονίζει ο Σίμος Ρούσσος.
Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι έχει συγκεντρώσει – και συνεχίζει τη συλλογή – μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

Η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή  τους.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Τελευταίες ειδήσεις από την Βασιλική Ακαδημία Χορού στο Λονδίνο.

Δημιουργήθηκε ταχύρρυθμο τμήμα για εκμάθηση του Πεντοζάλη.

Ειδικές τιμές για στελέχη της ΤΡΟΪΚΑ.Το μόνο που λείπει τώρα είναι να πάει να μάθει και ο Τσίπρας διευθυντής ορχήστρας, μιας και κάθε συνιστώσα, συγγνώμη κλαρίνο, βαράει τα δικά του φάλτσα. Νομίζω η κυρία Μανωλίδου, η γυναίκα του Άδωνη ντε, θα μπορούσε να του κάνει δωρεάν μαθήματα.

Γιώργος Γ.


ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΑΒΙΑ: Καλό. Σου αφιερώνω μια φωτό αντί σχολίου.

Ας κρατήσουν οι χοροί .....


Καλημέρα Γιώργο 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  27 – 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Είσοδος Ελεύθερη 

Σάββατο 27.12.2014
ΩΡΑ  13:00     ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ  - Θεατρική παιδική  παράσταση 
              Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.
ΩΡΑ  13:45     MIA ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ - Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση
    Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!
Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή , που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας.Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.
                                
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014
ΩΡΑ 12:30     MIA ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ   - Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση
Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!
Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή , που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας.Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.

ΩΡΑ 17:00    EΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   -  Παιδική Χορωδία   Συναυλία με καλλιτέχνες της ΕΛΣ         
   Με μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία η Εθνική Λυρική Σκηνή  θα πραγματοποιήσει  συναυλία με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών, της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και μικρού μουσικού συνόλου.
Αριστουργηματικές άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Μπιζέ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, θα πλημμυρίσουν για πρώτη φορά το χώρο του πιο ιστορικού άλσους της πόλης των Αθηνών, δίνοντας μέσα στην καρδιά των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μια λυρική νότα στην καθημερινότητα των Αθηναίων και στο εορταστικό κλίμα των ημερών.
Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, η Κάρμεν θα συναντήσει τον Κουρέα της Σεβίλλης, ενώ ο Ριγολέττος θα περιμένει στη γωνία Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων τον Παπαγκένο και την Παπαγκένα από τον Μαγικό Αυλό, την ώρα που ο Αλφρέντο και η Βιολέτα από την Τραβιάτα θα παίρνουν τις θέσεις τους για να μας ευχηθουν
Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι της Μάτας Κατσούλη. Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ: Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και Νίκος Στεφάνου (τενόρος).

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
ΩΡΑ 13: 00   « ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ » του Τσέχωφ , θεατρική παράσταση
Μια περιπλανώμενη παράσταση που διαδραματίζεται σε απρόβλεπτους χώρους όπως μπαρ και καφενεία, είναι η «Πρόταση Γάμου» του Τσέχωφ. Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη το ίδιο απεγνωσμένα προσπαθεί να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!
Από την ομάδα Αστροναύτες , μια πρωτότυπη κι ευέλικτη εκδοχή  του έργου του Άντον Τσέχωφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί.

ΩΡΑ 16: 00  DIMINUITA  Μουσική εκδήλωση
Οι  Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη .Κορυφαίες στιγμές των εμφάνισεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους  στο Djangofolllies Festival 2014, στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012.

Διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο ‘a-rhythmology’, με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης. Με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.
                        
                                        Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014
ΩΡΑ 12:30  ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΑΓΕΜΑΤΑ  -  Παιδική θεατρική παράσταση
Μια πραγματικά διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι» που σκορπάει διάχυτη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. Οι θεατές εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή της αγάπης. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή!
Τα «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» αποτελούν μια εξαίρετη Χριστουγεννιάτικη πρόταση, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή!  Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον η παράσταση προσφέρει άπλετο χώρο στη συμμετοχή των παιδιών και ενώ οι γονείς εντυπωσιάζονται, οι μικροί απλά απολαμβάνουν!

ΩΡΑ 14:30  ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Το Ωδείο Αθηνών, το Τμήμα Ελληνικής Μουσικής με τη Διεύθυνση του έφορου Χρήστου Τσιαμούλη, παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικη συναυλία με θέμα «τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα όλης της Ελλάδος, χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν : Η μαθητική ορχήστρα του τμήματος, η μαθητική χορωδία του τμήματος, με την Διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη, της Κατερίνας Παπαδοπούλου και των Σολιστών Καθηγητών του τμήματος. Διάρκεια 2 ώρες.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις