Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ για άμεση κατάργηση τροπολογίας που ουδόλως συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των ΠΕΠ
Ύστερα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ), υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την «άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,  β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό Δίκαιο, Τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις», η οποία ψηφίστηκε χθες.
«Η συγκεκριμένη εκπρόθεσμη τροπολογία που συστήνει «Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΠΕΑΣ)», η οποία θα λειτουργεί ως «υποεπιτροπή της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ», ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του νέου ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη εκπρόθεσμη τροπολογία ουδόλως συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των ΠΕΠ και στοχεύει στην απομείωση του ρόλου των Περιφερειών. Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στην κατάργηση της ψηφισθείσας άρον - άρον, χωρίς συζήτηση, τροπολογίας», αναφέρεται συγκεκριμένα στο ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Περιφέρεια Αττικής


φωτό:http://www.naftemporiki.gr


Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους». Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από τη συνάντηση η Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προέβησαν σε δηλώσεις.

Βασικά σημεία των δηλώσεων:

Ρένα Δούρου:
  • Η νέα περιφερειακή αρχή πήρε έμπρακτα μια πρωτοβουλία ώστε κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες.
  • Στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προβλέψαμε συγκεκριμένο ποσό ώστε η νέα περιφερειακή αρχή να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που σοβεί σε ολόκληρη την Αττική.
  • Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα μπει σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων όπως θα επιθυμούσε τούτες τις μέρες η κυβέρνηση.

Αλέξης Τσίπρας:

  • Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιβληθεί που στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου, είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση της ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα.
  • Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
  • Στο επίκεντρο της δικής μας αντίληψης βρίσκεται ο πολίτης, ο ανήμπορος αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και σήμερα έχει γονατίσει. Τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων θα έλθουμε να εξυπηρετήσουμε και όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να την λεηλατούν.
  • Η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής.
  • Σήμερα η επίσκεψή μου εδώ έρχεται να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει δυνατότητα παρά τις δυσκολίες για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.
  • Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός. Ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος.
  • Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, κοινοβουλευτική και κοινωνική, για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, ότι θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή. Έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ρένα Δούρου: «Η νέα περιφερειακή αρχή πήρε έμπρακτα μια πρωτοβουλία ώστε κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Γιατί για μας το ηλεκτρικό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
Θεωρούμε ότι πράξαμε το αυτονόητο γι’ αυτό άλλωστε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προβλέψαμε συγκεκριμένο ποσό ώστε η νέα περιφερειακή αρχή να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που σοβεί σε ολόκληρη την Αττική.
Θέλω, επίσης να πω, ότι η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα μπει σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων όπως θα επιθυμούσε τούτες τις μέρες η κυβέρνηση. Οι πολίτες κρίνουν, αξιολογούν. Εμείς θα συνεχίσουμε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο να εξυπηρετούμε τους πολίτες και όχι να μπαίνουμε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η νέα περιφερειακή αρχή θα είναι δίπλα στους πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας: «Θέλω να συγχαρώ την περιφερειάρχη κυρία Δούρου και τη νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής για την πρωτοβουλία να βρουν τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες επανασύνδεσης ρεύματος και κάλυψης των βασικών αναγκών για ένα χρόνο σε πάνω από 10.000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια της Αττικής.
Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιβληθεί που στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου, είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση της ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα που και τώρα ο λαός μας λεηλατείται κερδοσκοπούν. Αρκεί να υπάρχει η ευφυΐα προκειμένου να κατανεμηθούν έτσι οι υπαρκτοί, λιγοστοί μεν αλλά υπαρκτοί πόροι, για να αντιμετωπιστούν αυτές οι πληγές.
Θέλω να επαναλάβω δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Στο επίκεντρο της δικής μας αντίληψης βρίσκεται ο πολίτης, ο ανήμπορος αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και σήμερα έχει γονατίσει. Τα συμφέροντα αυτών ανθρώπων θα έλθουμε να εξυπηρετήσουμε και όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να την λεηλατούν.
Θέλω, να είμαι αισιόδοξος, ότι η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής. Θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη που χειμάζεται, του αδύναμου πολίτη.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και την πολιτική. Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη. Και σήμερα η επίσκεψή μου εδώ έρχεται να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει δυνατότητα παρά τις δυσκολίες για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Δημοσιογράφος: Για την καταγγελία του κ. Χαϊκάλη τι έχετε να πείτε;

Αλέξης Τσίπρας:  Και εγώ πριν από λίγο ενημερώθηκα, εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην κάνω καμιά παραπέρα δήλωση αν δεν δω τα στοιχεία και δεν εκτιμήσω με βάση τα στοιχεία που θα κατατεθούν το πόσο σοβαρή είναι και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός. Ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, κοινοβουλευτική και κοινωνική, για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, ότι θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή. Έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από το βούρκο!

Δημοσιογράφος:  Κύριε Πρόεδρε, είπατε για δύσκολες στιγμές;
Αλέξης Τσίπρας: Αισιοδοξία!

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου
Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με μια φωνή δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και ζητούν την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις, ενάντια στην παράλογη κυβερνητική πολιτική της τοποθέτησης νέων διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους τρεις Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου, και Ωρωπού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους. Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελής και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ο αποκλεισμός και ο οικονομικός στραγγαλισμός των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής πρέπει να σταματήσει. Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Επειδή η κατάργηση των υφιστάμενων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα είναι επιβεβλημένη και η εγκατάσταση νέων διοδίων παράλογη και απαράδεκτη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού καλούν τους πολίτες καθώς και φορείς και συλλογικότητες στην συγκέντρωση της Κυριακής.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣΑνταποδίδουμε

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.
Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και περέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της.
«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία» τονίζει ο Σίμος Ρούσσος.
Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι έχει συγκεντρώσει – και συνεχίζει τη συλλογή – μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

Η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή  τους.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Τελευταίες ειδήσεις από την Βασιλική Ακαδημία Χορού στο Λονδίνο.

Δημιουργήθηκε ταχύρρυθμο τμήμα για εκμάθηση του Πεντοζάλη.

Ειδικές τιμές για στελέχη της ΤΡΟΪΚΑ.Το μόνο που λείπει τώρα είναι να πάει να μάθει και ο Τσίπρας διευθυντής ορχήστρας, μιας και κάθε συνιστώσα, συγγνώμη κλαρίνο, βαράει τα δικά του φάλτσα. Νομίζω η κυρία Μανωλίδου, η γυναίκα του Άδωνη ντε, θα μπορούσε να του κάνει δωρεάν μαθήματα.

Γιώργος Γ.


ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΑΒΙΑ: Καλό. Σου αφιερώνω μια φωτό αντί σχολίου.

Ας κρατήσουν οι χοροί .....


Καλημέρα Γιώργο