Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Μια απ’ τα ίδια στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με τις εκλογές για τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας. Πρώτη δύναμη βγήκε η ΠΑΣΚΕ, με μεγάλες απώλειες αφού έπεσε στις 16 έδρες απ’ τις 22 που είχε, ενώ η ΔΑΚΕ διατήρησε της 11 έδρες που κατείχε στην περασμένη διοίκηση.

Η παράταξη του Σύριζα, Αυτόνομη Παρέμβαση, στην οποία συμμετέχουν και κάποιοι συνδικαλιστές προερχόμενοι από την ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 5 έδρες από 3 που είχε, ενώ η ΔΑΣ (η παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ) διαθέτει στην νέα διοίκηση 10 έδρες από της 9 που είχε.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Για πρώτη φορά κατέγραψαν τις δυνάμεις τους τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ (Φωτόπουλος, Κουρουπός, Σαλουφάκου κ.α) και έφτιαξαν την παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων). Το ψηφοδέλτιο τους πήρε 32 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στην νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Μια απ’ τα ίδια δηλαδή στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αν και ο σημερινός της πρόεδρος, Γ. Παναγόπουλος, πρέπει να θεωρείτε παρελθόν για την καρέκλα του προέδρου της ΓΣΕΕ, αφού η ΔΑΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα τον στηρίξει γ’ αυτό το πόστο.

ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΑΠΟ FB ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ! ΓΕΛΑΩ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ.

ΝΕΑ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ:

προς... επιβεβαίωση των ισχυρισμών ότι κανείς δεν μιλά για τα δάνεια στέλνω το κείμενο από την στάση της 18ης Σεπτεμβρίου με υπογραμμισμένη την αντίστοιχη αναφορά στο θέμα. Ελπίζω να μην θεωρηθεί και αυτό υβριστικό και επιθετικό σχόλιο γιατί τρέμουμε για την απάντηση.


Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 00:00 Σίμος Ρούσσος


Σούρουπο Τρίτης, η απόφαση κατεδάφισης ανεστάλλει προσωρινά και το Χαλάνδρι ευτυχώς δεν θα αποτελεί θέμα στα δελτία των 8μμ.

Φανταστείτε να είχαν αλλιώς εξελιχθεί τα πράγματα: ορδές μαινόμενων ΜΑΤατζήδων θα κυνηγούσαν όλη την μέρα μέσα στο κάτω Χαλάνδρι 150-200 ανθρώπους, μετατρέποντας την πόλη σε πεδίο μάχης, πνίγοντας την γειτονιά στα δακρυγόνα και στοιβάζοντάς γυναίκες και παιδιά σε κλούβες, με άγνωστο τελικό προορισμό.

Αυτή πιθανόν είναι η μορφή της «τελικής λύσης» που κάποιοι διακαώς επιθυμούν και συστηματικά με πράξεις και παραλείψεις προωθούν τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτήν άλλωστε την στρατηγική της έντασης υπηρετούν και όσοι έσπευσαν- σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης κίνηση- να καλέσουν τα ΜΑΤ στην χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία των τσιγγάνων στο Δημαρχείο μιας και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κινδύνευαν από καμιά εκατοστή γυναικόπαιδα πολλά εκ των οποίων προσχολικής ηλικίας.

Η προσωρινή όμως εκτόνωση δεν λύνει κανένα από τα θέματα της περιοχής και αποτελεί θετική εξέλιξη μόνο στον βαθμό που αξιοποιηθεί για εξεύρεση πραγματικής λύσης.

Η αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, ούτε είχε ,ούτε έχει την δυνατότητα να δώσει λύση, μιας και δεν διοικεί τον δήμο, πολύ περισσότερο την περιφέρεια, μπορεί όμως να συμβάλλει με σκέψεις απόψεις και προτάσεις, όπως συστηματικά κάνει για όλα τα θέματα της πόλης τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που Δήμαρχοι και κράτος ακολουθούσαν την πεπατημένη οδό της μετάθεσης του προβλήματος, του εμπορίου ψήφων και συνειδήσεων, των έργων βιτρίνας και της σπατάλης εκατομμυρίων για χωματουργικά και μπάζα κάποιοι που σήμερα με ευκολία κατηγορούνται ώς ευαίσθητοι με εισαγωγικά έκαναν προτάσεις και εισέπρατταν αδιαφορία και χλευασμό από τους αναίσθητους χωρίς εισαγωγικά.

Τί θα είχε γίνει αν στο παρελθόν είχαμε εισακουσθεί στις προτάσεις μας για δημιουργία ιατροκοινωνικού κέντρου για τους τσιγγάνους, για παράρτημα του συμβουλευτικού κέντρου προληπτικής ιατρικής του δήμου, για αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για την στέγαση, εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, για αγορά χώρου από τον δήμο και αξιοποίηση της δημοτικής τράπεζας γης, για κεντρική δημοτική διαχείριση των περίφημων δανείων που τελικά ουδείς γνωρίζει αν και πόσα τελικά εκταμιεύτηκαν. Πιστεύει κανείς ότι η κατάσταση θα είχε οδηγηθεί ως εδώ;

Οι χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος δεν μπορούν όμως να αποτελούν άλλοθι για αδράνεια σήμερα. 

Γι αυτό ζητήσαμε από τον δήμαρχο ειδική δημόσια και ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συνεδρίαση στην οποία όλοι θα είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ δήμαρχος την αρνήθηκε, αντιπροτείνοντας σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων η οποία πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Η διαχρονική ομηρία, τσιγγάνων, περιοίκων και ιδιοκτητών πρέπει να λυθεί με δικαιοσύνη και ευθύνη της πολιτείας, χωρίς βία και δημιουργία τετελεσμένων. Ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια σε παιδιά και γέρους στο Χαλάνδρι το 2012 δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Η μετεγκατάσταση σε χώρο αξιοπρεπή, από άποψη υποδομών και συνθηκών ζωής μπορεί να γίνει εφόσον άλλωστε και οι ίδιοι το επιθυμούν. Για τον σκοπό αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει σύσσωμο να ασκήσει αποφασιστική πίεση στην περιφέρεια για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. Η τακτική του Πόντιου Πιλάτου και της αναμονής εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης που ακολουθεί μέχρι τώρα η διοίκηση του δήμου μεταφέρει την πίεση στον πιο αδύναμο δηλαδή στους τσιγγάνους και όχι σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την μη εξεύρεση βιώσιμης λύσης οδηγεί δε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και σύγκρουση.

Αυτό θέλουν;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

 ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ  ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ - π.χ -  ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΘΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

"ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΟΥΣ".

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!
ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΩΡΕΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ -  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ: 

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: 
" για κεντρική δημοτική διαχείριση των περίφημων δανείων που τελικά ουδείς γνωρίζει αν και πόσα τελικά εκταμιεύτηκαν" 
η οποία "αναδεικνύει" το θέμα (!!!) σε ένα κείμενο, μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ "ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙ" και έχει αναφερθεί (κατά δήλωσή της) ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
(Δηλαδή ο Δήμος θα μπορούσε να είχε κτίσει 2 πολυκατοικίες και να είχε στεγάσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΡΟΜΑ - με χρήμα της Ε.Ε. - αν επαληθευτεί αυτό που φαίνεται ότι ισχύει.)

Αν εσύ αναγνώστη μου θεωρείς ότι αυτό είναι αποτελεσματικός έλεγχος της πλειοψηφίας του δήμου για ένα τέτοιο θέμα, την έκταση του οποίου την καταλαβαίνετε όλοι, τότε εμείς από εδώ έχουμε άδικο, είμαστε υπερβολικοί, μαλάκες, κομπλεξικοί, ηλίθιοι και πρέπει να μας κρίνεις αυστηρά.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ 2 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΚΑΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! 
ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΓΑΜΕ ΣΤΑ BLOGs! ΘΑ ΞΕΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΕΔΩ ΤΩΡΑ - ΑΠΟΞΩ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, απλά γιατί ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ.

Συγνώμη αλλά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και Ο ΣΙΜΟΣ - παλιά, τότε που ήταν η πιο αυστηρή αντιπολίτευση στην πόλη - ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ από 'αλλες ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ του δήμου

ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ .... ΑΝΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΘΑ ΕΛΙΩΝΕ ΔΕΚΑ ΣΟΛΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕ Η  ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ.

- Αλλη μια διευκρίνιση: Όχι το κείμενο του Σίμου σήμερα δεν είναι υβριστικό, όπως το προηγούμενο, είναι ειρωνικό και κάνει το ίδιο.
Καθόλου δεν είναι σκοπός μας να αντικαταστήσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τον φόβο. 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.

Πολιτική επιλογή λοιπόν έχετε κάνει Σίμο - να στηρίξετε εμμέσως τον κ. Κουράση και να επιτίθεστε με πάθος σε όσους του κάνουν αντιπολίτευση - κάτι που είναι δικαίωμά σας, στο τέλος της γραφής, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ για να μην κοροϊδευόμαστε ώστε να γνωρίζει μεθαύριο ο πολίτης που θα πάει στην κάλπη τι ψηφίζει. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΙΜΟ!

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ,  ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΩΣΕΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ".

ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!

Τραγική ειρωνία...


Να γιορτάζεις την ημέρα της Απελευθέρωσης στο Σύνταγμα...
ΡΟΜΑ vs ΓΥΦΤΩΝ. ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Εχθές αναδείξαμε ότι ο δήμος Πεύκης - Λυκόβρυσης είπε όχι - όπως ήταν φυσικό - στην απόπειρα του δήμου Χαλανδρίου να στείλει εκεί τους τσιγγάνους του καταυλισμού.

Οι κουτοπονηριές δεν μπορεί να λειτουργήσουν πια.
Ποιος δήμος θα δεχτεί να πάρει πάνω του το πρόβλημά μας και γιατί;
Οι ευθύνες για την μη αξιοποίηση των ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κονδυλίων μεταστέγασης θα στοιχειώσουν την υπόθεση των ΡΟΜΑ.
Η αβελτηρία και η έλλειψη πολιτικού θάρρους μιας διοίκησης περιορισμένης ευθύνης ίσως οδηγήσουν σε αιματοχυσία.


Πριν σας προσθέσουμε νέα κομμάτια στο παζλ (από βδομάδα) μαζέψαμε για τους διαβαστερούς 
κάποιες παλιότερες αναφορές μας στο θέμα για να υπάρχει όλο το υλικό να βγουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΛΟΙΠΟΝ:
ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΗΤΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΝΤΑΒΑΡΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ! ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ!


ΤΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

1. Ήρθαν τα χρήματα των επιδοτήσεων για την μεταστέγαση τότε επί ΠΑΣΟΚ;;; Τα πήραν οι τσιγγάνοι;;;; (Εμείς ξέρουμε ότι ήταν ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ που δεν ήρθαν, αλλά όρκο δεν παίρνουμε κιόλας.) Αν θέλει κανείς από τους χειριστές του θέματος ας ενημερώσει τους αναγνώστες της Πλατείας.

2. Ήρθαν τα χρήματα των επιδοτήσεων για την μεταστέγαση επί ΝΔ, επί Νάκου, στα οποία αναφέρθηκε εχθές ο ίδιος ο Ηλίας Ντάβαρης, ο οποίος ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ και από τελεοράσεως ότι τα χρήματα ήρθαν και "τα πήραν κάποιοι ΡΟΜΑ αλλά δεν έφυγαν";;;

Δεν το είδαμε στον ύπνο μας.
Εκείνος το είπε: "το θέμα το χειρίστηκα εγώ και ο Β. Λέκκας" είπε ο Ηλίας. Δηλαδή;;;
Ποιοι πήραν τα λεφτά;;;
Τα πήραν οι ΡΟΜΑ και δεν έφυγαν; πώς;;; Με απλή υπόσχεση τους τα δώσανε;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;Τι εννοούσε ο Ηλίας;;;
3. Πόσα λεφτά έχουν έρθει διαχρονικά για "έργα στον καταυλισμό";;;;
4. Τι περιλαμβάνεται στα "έργα";;; Νερό, καθαρισμοί, συναυλίες, ΤΙ;;;;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΕ!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ!

ΚΑΝΕΙΣ!

(ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ και μην παρεξηγηθεί κανένας και στέλνει επιθετικά και υβριστικά email γιατί αυτή τη φορά δεν θα μείνει αναπάντητος.)


Άλλα σχετικά ή περιφερειακά του ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για τους  πολύ μελετηρούς.

10 Ιουλ 2012  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΣΔΟΕ;;;ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ

17 Απρ 2012  333 000 ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

17 Μαρ 2011 ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ ..." ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!

24 Αυγ 2011 ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ: ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ! ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ (ΡΟΜΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΥΦΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.Πριν δυο μήνες - σε απάντησή μας σε ένα email αναγνώστη - είχαμε προαναγγείλει αυτή την αναδημοσίευση. 
Την κάνουμε σήμερα μαζί με την επόμενη για να έχουν όσοι θέλουν "ύλη επανάληψης" για το διήμερο.
Γιατί από Τρίτη έχουμε ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

Σε αυτή την ανάρτηση - όπου θα βρείτε και πώς μας την είχε "πέσει" ο καλός αναγνώστης μας.
(ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΤΟ "ΚΑΛΟΣ"  ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ).


ΗΤΑΝ 17 Σεπτεμβρίου 2012
(αυτό είναι το κακό με τα κείμενά μας! Αντέχουν στον χρόνο).


Αγαπητέ φίλε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στο blog καθώς και για τον ευπρεπή τρόπο που αντιπαραθέτεις (?) την άποψή σου στην δική μας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να μας επιτρέψεις να συμπεριλάβουμε στον σχολιασμό του mail σου και τον φίλο που πάτησε το «χαζό» στην ανάρτησή μας.

Και ξεκινάμε:

- Αύριο στην πόλη μας έπαιζε να χυθεί αίμα. Ένα πρόβλημα 40 χρόνων θα «λυνόταν» με αστυνομική επιχείρηση επιβολής του νόμου με την βία, κάτι που εμείς θα απευχόμαστε όσο και αν αυτό δεν είναι στην εποχή μας δημοφιλές. Αύριο λοιπόν κάποιοι συνάνθρωποί μας θα έπρεπε να πάρουν τις οικογένειές τους, τα υπάρχοντά τους, το βιος τους (μικρό – μεγάλο δεν έχει σημασία) και να αναζητούσαν σημείο νέου ριζωμού. Επέτρεψε μας να μην μας αρέσει αυτό το σενάριο.


- Την ίδια ώρα συμπολίτες μας Κατωχαλανδραίοι – όχι δεν μένουμε εκεί κοντά φίλε, αλλά δουλεύουμε δίπλα και ζούμε την πραγματικά άσχημη κατάσταση περισσότερες ώρες από όσες ζούμε στην γειτονιά που κοιμόμαστε – ταλαιπωρούνται από την ασυδοσία, την αναρχία, τον παραβατισμό των ρομά (εμείς θα τους λέμε τσιγγάνους, γιατί έτσι τους μάθαμε μικροί, όταν μαζί τους παίζαμε ποδόσφαιρο στην «Τράπεζα» - το γήπεδο ποδοσφαίρου του Απόλλωνα και δεν είχαμε κανένα σύμπλεγμα που ενώναμε τους ιδρώτες μας σε κάθε τζατζάρισμα).


Όχι φίλε δεν θα σε κατηγορήσουμε εμείς, ούτε θα σε χαρακτηρίσουμε ρατσιστή επειδή αγανακτείς για την κατάσταση. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ. Το ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ!


Και σου δηλώνουμε ότι όποιος σε πει ρατσιστή, φασίστα ή ό,τι άλλη παπαριά γιατί αγανακτείς θα είμαστε πλάι σου.
Και θα μας λέει «σχιζοφρενείς», και εκείνος και εσύ διότι εκείνος θα μας κατηγορεί ότι δεν είμαστε ξεκάθαροι στην καταδίκη σου ως «ρατσιστή» και εσύ θα μας κατηγορείς ως «προστάτες – φίλους, πώς το λες, των ΡΟΜΑ και μαϊμού ευαίθητους."


ΜΑΥΡΗ ΤΥΧΗ ΜΑΣ! Θα μας βρίζετε όλοι!

Φίλο δεν θα κάνουμε.

Αλλά ρε παιδιά για βαστάτε.

Ζούμε σε μια κοινωνία τίγκα στις αντιθέσεις, τι αδικίες και τις ανισότητες.


Ναι, εμείς διεκδικούμε, προτείνουμε, αυτές τις ανισότητες να τις διαχειριστεί το κοινωνικό σύνολο με σύνεση, συναίνεση και χωρίς τάσεις αλληλοεξόντωσης.


Και κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ για να μην αναζητήσουμε λύσεις σε αυτές τις ανισότητες ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ – και μάλιστα κάποιες φορές πιο ακραία από τους τσιγγάνους - με καταφυγή στην βία.


ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ.


Δεν θα υποχωρήσουμε για να γίνουμε φίλοι με όσους ονειρεύονται να ζήσουν τα παιδιά μας νύχτες των κρυστάλλων είτε ως πρωταγωνιστές, είτε ως θεατές, ούτε με εσένα που έτσι θα κερδίσουμε την συμπάθειά σου, ούτε με τους άλλους που – δικαίως – λένε ότι ο πολιτισμός μας φαίνεται από την διαχείριση του αδυνάτου.

Ελπίζουμε φίλε να μας κατάλαβες.
Αν όχι …

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.»

Δεν θα επανέλθουμε. Το θέμα για εμάς έληξε - προς το παρόν - ως προς την κοινωνική του πλευρά.

Μένει ανοικτό ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ – δήμος, περιφέρεια, κεντρική διοίκηση.
Πρέπει να βρεθεί ΛΥΣΗ στο επόμενο δίμηνο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (εκτός της τρικομματικής εξουσίας) αυτοί που κρίνονται.
(Αν γίνεται έτσι μιλάμε για ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ στην οποία δεν σε συμπεριλαμβάνουμε. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ, έλεγε η γιαγιά μου).

Αν δεν τα καταφέρουν σε δύο μήνες δεν θα φταίνε «οι άλλοι».

ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ!
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ!

Και τότε, σε δυο μήνες, αν μας ρωτήσει κανένας άλλος φίλος, ή εσύ, «και τώρα τι πρέπει να γίνει, που εμείς βιώνουμε μια αβίωτη κατάσταση που δεν λύθηκε" εμείς απλά θα αναδημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο και θα σου πούμε
"ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΧΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ!"

Και ίσως κάποτε κάποιοι – εμείς, άλλοι δεν έχει μεγάλη σημασία - σου πούνε «δώσε μας τα χτένια για να δοκιμάσουμε τι θα κάνουμε με τούτα εδώ τα γένια» με την ψήφο σου, οπότε τελικά ΕΣΥ φίλε θα λάβεις την απόφαση και την ευθύνη.

Αλλά αν αποφασίσεις αλλιώς από αυτό που εμείς προτείνουμε, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ εκεί που πρέπει. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ!

Διότι να ψηφίσεις το ΕΝΑ και να ζητάς από το ΑΛΛΟ ευθύνες γιατί δεν λύνει το πρόβλημα ή δεν ταυτίζεται με αυτό που ΕΣΥ ψήφισες, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ, φίλε μου.
ΠΟΝΗΡΟ αλλά ΑΝΗΘΙΚΟ (με την δική μας ηθική κλίμακα)!
Και οι πονηριές πλέον ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ!

ΚΑΑΑΤΙΝΑ! ΣΑΛΑΜ ΑΤΙ!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ!
Μήπως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τον εκπρόσωπό του από αυτό το πράγμα που αυτοαποκαλείται Ε.Σ.Ρ. ενώ στην πραγματικότητα μετεξελίσσεται σε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΕΣΡ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! "ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@ΜΗΣΩ"...
Σύγχρονη Χούντα... Το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα...σω», είναι βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου». Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, όμως, που δεν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, θα τιμωρεί όποιον το μεταδίδει.

Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα...σω», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.

«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές», λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.


http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13415:--------q----q&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !


ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ... ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις