Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ... ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


Στο αυριανό συμβούλιο η διοικησάρα του δήμου Χαλανδρίου έχει βάλει - πάλι - επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις - ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - με πρόσχημα "παράνομες επιγραφές".

21 Πρόστιμα θέλουν να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο σε μαγαζιά της Μεσογείων για παράνομες επιγραφές που κατέγραψαν οι Ράμπο του Γερολυμάτου.

Και ήρθε μετά η οικονομική υπηρεσία υπό τας εντολάς της νονάς να πλακώσει τα πόστιμα και να τα στείλει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.

Με το διαδικαστικό παράλογο δεν θα ασχοληθούμε πολύ. Ποιο παράλογο; Μα να χρειάζεται έγκριση από ΠΟΛΙΤΙΚΟ όργανο η επιβολή προστίμου που είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ανά περίπτωση.

(Θα μπλέξουμε τώρα και δεν το πιάνω αυτό το θέμα, είναι γραφειοκρατικό, δεν αφορά τον αναγνώστη).

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (είτε είναι πολίτης, είτε είναι μπαμπουίνος) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι έρμοι ηρωικοί επαγγελματίες αυτής της χώρας, που τους έχουν ξεσκίσει με φόρους, προκαταβολές και τα κέρατα των δανειστών όλα μαζί - και που δεν έχουν πάρει ακόμα την έδρα τους στην Βουλγαρία, να κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αμαξάρες με βουλγάρικες πινακίδες και πιστωτικές κάρτες - και να μην τους ενοχλεί κανένας, μόλις τους υποδείξουν οι δημοτικοί αστυνομικοί την μεγάλη παρανομία τους συμμορφώνονται και απομακρύνουν τις "εγκληματικές πινακίδες τους".

ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ παρά το ότι συμμορφώνονται να τους βάλει το πρόστιμο γιατί πριν την είχαν.

ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΕΣΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΚΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΖΩ και πες μου ό,τι θες εσύ και επειδή - όπως ενημερώθηκα από την υπηρεσία - δεν έχει γίνει η δεύτερη αυτοψία για να ξέρουμε ποιοι δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις Γερολυμάτου ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ!

Και για έναν πρόσθετο λόγο: Ότι η χυδαία απροκάλυπτη επίθεση στην Μικρομεσαία Επιχείρηση πρέπει να σταματήσει.

Ας επιβιώσουν οι καβλοεξουσιαστές και λίγο χωρίς να κυνηγάνε κάποιον για να επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την "εντιμότητά τους" παριστάνουν τους ΖΟΡΟ της υπεράσπισης του δημόσιου ταμείου (εκείνοι οι υποκριτές που έχουν ξεσκιστεί στις αναθέσεις σε κολλητούς).

Και μη μου πεις ότι ΨΗΦΟΘΗΡΩ γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες της Μεσογείων δεν είναι Χαλανδραίοι για να με ψηφίζουν.

(Άσε που σιγά που θα ξαναβάλω υποψηφιότητα δηλαδή, να κάθομαι να γεμίζω άδεια κεφάλια, να με λένε κομπλεξικοί και άσχετοι με την αυτοδιοίκηση ανέντιμο επειδή πληρώθηκα δύο χρόνια νόμιμα,, φορολογημένα λεφτά από το μαγαζί που εγώ έφτιαξα και που τώρα που πληρώνει άλλους δεν τρέχει μία, να κυνηγάνε στελέχια του ΜΠΑΤΣΟΚ τους συνεργάτες μου και να τσακώνομαι με Μαυρογυαλούρους που το παίζουν ολοιμαζί, όταν είναι να πάρουν κανένα - μαύρο κατά προτίμηση, για να μην φαίνεται και να μπορούν την λένε στους άλλους υποκριτικά - πακετάκι).

Αλλά επειδή δεν είναι Χαλανδραίοι οι επαγγελματίες της Μεσογείων δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεσκίζουν. Τουλάχιστον όχι με την συναίνεσή μου.

Πολίτες της χώρας που την έλεγαν Ελλάδα είναι, μαγαζιά έχουν, στην πραγματική οικονομία (μπουχαχαχα) κινούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν.

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
ΡΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΟΥΝ.

Και να θες ν' αγιάσεις ρε πούστη μου σε αυτή τη χώρα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΙΚΕΛΩΝ που επέλεξε η ΤΡΟΙΚΑ εσωτερικού υπό την κάλυψη της ΤΡΟΙΚΑ εξωτερικού να σε διαφεντεύουν και να σε κοροϊδεύουν ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ, δεν σε αφήνουν.
Εκεί σου λέει πούστη. Θα σε κάνουμε να βρίζεις πρωί πρωί. και είχα καιρό .....

Διάβαζε ο Ακατανόμαστος  - όπως κάθε πρωί για να επιλέξει θέματα για την ΠΛΑΤΕΙΑ - τι παίζει γύρω γύρω σχετικά με τα θέματά μας.

Μας δείχνει λοιπόν σε άλλο Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης εκ των "σοβαρών", των "νόμιμων", των χρηματοδοτούμενων από τους δήμους - όλους τους δήμους , την ΕΙΔΗΣΑΡΑ που αφορά σε γειτονικό δήμο!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ - σου λέει - "ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ" (να το τονίσουμε αυτό, έτσι;) ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ρε μεγάλε.

Έπλυναν τους κάδους των σκουπιδιών ρε φίλε και έβγαλαν δελτίο τύπου να το προπαγανδίσουν!

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ρε μαλάκα.
Τα κατάφεραν!
ΈΠΛΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ χωρίς απώλειες. Όλα δουλεύουν ρολόι!

Πλύναμε - σου λέει ο αιρετός που παριστάνει τον δήμαρχο - τους πράσινους και τους καφέ κάδους! ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΤΥΧΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!  ΔΟΞΑΣΕ ΤΟΥΣ!

Και όχι μόνο αυτό!
Έχουν και ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΕ!
Προγραμματίζουν να πλύνουν και τους μπλε κάδους. Είναι στο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο ο μεγαλεπίβολος αυτός στόχος!

(Θα μου πεις αυτά μας αφήνει ο κανονικός δήμαρχος να κάνουν, αυτά κάνουν, τι να κάνουν και αυτοί ...)

Και βρέθηκε  δημοσιοκάφρος να το περάσει αυτό ως είδηση στην εφημερίδα του ρε μαλάκα μπαμπουίνο μου για να το διαβάσεις χωρίς να το πολυσκεφτείς, χαλαρά και να σου μείνει η εντύπωση ρε μεγάλε ότι όλα δουλεύουν ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ!

ΠΛΥΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ!

Και το καλύτερο; Για το τέλος!

Ο μπροστινός του πραγματικού  ισόβιου δημάρχου αιρετός ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ - λέει - ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  ΓΙΑΤΙ ΕΠΛΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ρε μαλάκα!

Δηλαδή και με τα δύο χέρια αυτοεξυπηρέτηση!

Όχι τους υπαλλήλους που έβγαλαν πιστοποιητικά στο δημοτολόγιο δεν τους ευχαρίστησε που έκαναν την δουλειά τους. Δεν πουλάει.

Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει!
Γελάνε και τα νταμάρια!

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΤΟ 33ο ΘΕΜΑ

1. Έγκριση των υπ΄αριθμ. 1 και 2 αποφάσεων Δημάρχου, που αφορούν στην πληρωμή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων για το μήνα Ιούνιο 2017, με ‘ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ’.

2. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Ο.Ε. 2017.

3. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στα τμήματα προσχολικής αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

4. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

5. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

6. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7. Επιστροφή επιχορήγησης στο Δήμο Χαλανδρίου από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, λόγω ματαίωσης της προγραμματισμένης εκδήλωσής τους.

8. Έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Ομάδα Α), Υποστηρικτικού Αθλητικού Υλικού για τα Δημοτικά Αθλητικά Προγράμματα (Ομάδα Β), προμήθεια πάγκων αποδυτηρίων και πάγκων αθλητών εξωτερικού χώρου (Ομάδα Γ) και προμήθεια και τοποθέτηση σταθερών οργάνων γυμναστικής σε ανοικτούς κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους (Ομάδα Δ).

9. Οριστική απόρριψη ολόκληρης της συμβατικής ποσότητας παραδοθέντων μηχανημάτων.

10. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στην πρόσκληση του Συμφώνου των Δημάρχων για Σύμφωνο Συνεργασίας (Αδελφοποιήσεις Πόλεων) “Twinning Programme – 2017/2018 Call for municipalities”.

11. Λύση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και του κ. Γεώργιου Χατζητριανταφύλλου.

12. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τους υπ. αρ. 778 & 779 & 780 & 781 /2017 χρηματικούς καταλόγους.

13. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 297.

14. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα ως προς την όψη του κτιρίου και σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 329.

15. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 345.

16. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 365.

17. Επιβολή προστίμου για τις πέντε (5) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 365.

18. Επιβολή προστίμου για τις τρείς (3) επιγραφές (σημαίες) που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 321.

19. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 377.

20. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα προς την όψη του κτιρίου και σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 339.

21. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 267.

22. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 337.

23. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα προς την όψη του κτιρίου και σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 279.

24. Άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 496Α στην περιοχή Τούφα του Δήμου Χαλανδρίου σε ιδιοκτησία των κ.κ. Ζωή Ζάχαρη και Κ. Έξαρχου σε συμμόρφωση προς την 7456/2006 απόφαση του 28ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

25. Έγκριση και οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο ‘Γεωλογική Μελέτη Πέριξ Νεκροταφείου’ του Δήμου Χαλανδρίου.

26. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 204-162 υδραυλικής μελέτης της ΕΥΔΑΠ του έτους 1968 για έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στην περιοχή Πολυδρόσου του Δήμου Χαλανδρίου».

27. Λήψη απόφασης για την παράταση της σύμβασης «Προμήθεια υλικών σήμανσης».

28. Λήψη απόφασης για την παράταση της σύμβασης «Τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ και ονοματοθεσιών στο Πάτημα Χαλανδρίου» με Α.Μ. 42/2016.

29. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ου Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών χώρων σε Κ.Χ.» (Α.Μ. 4/2016).

30. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (3ου Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση και συντήρηση διαφόρων παιδικών χαρών και κοινοχρήστων χώρων» (Α.Μ. 11/2015).

31. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση εμπορευμάτων της επιχείρησης χρωματοπωλείου με την επωνυμία «ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.»

32. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «TOSKA LEART».

33. Συζήτηση για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη λειτουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου.

Η Μαίρη Παναγιώτου Για μια καλύτερη ζωή

 
Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Μ.Π.: Έγραψα αυτό το βιβλίο θέλοντας να μιλήσω για την προσφυγιά. Πού βρίσκονται οι έφηβοι πρόσφυγες που έφτασαν στα νησιά μας; Ζουν; Υπάρχουν; Χάθηκαν; Εμείς οι Έλληνες έχουμε δική μας προσφυγιά; Σαφώς έχουμε. Πόντος, Μικρά Ασία, Ιωνία, Αιολίδα, Κωνσταντινούπολη, Κύπρος. Εγώ ασχολήθηκα με την περίπτωση εκείνων των Ελλήνων που εκδιώχθηκαν απ' την Πόλη με το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της έκτης Σεπτεμβρίου 1955. Χάθηκαν οι περιουσίες τους κι έφθασαν στην Ελλάδα ρακένδυτοι, ψάχνοντας από κάπου να πιαστούν και να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους. Το κατόρθωσαν; Ποια είναι η μοίρα που τους σημάδεψε και ποια μυστικά κρύβουν στην καρδιά τους;

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Μ.Π.: Ευαισθησία.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Μ.Π.: Θα του έλεγα να το πιάσει με αγάπη και τρυφερότητα, να το διαβάσει με υπομονή και να μην βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα, διότι κρύβει ανατροπές.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Μ.Π.: Θα ταξιδεύαμε στην Κωνσταντινούπολη και το ταξίδι θα κρατούσε τόσες ημέρες, όσες χρειάζονται να περπατήσουμε είκοσι επτά χιλιόμετρα με τα πόδια από το Πέραν στον Κεράτιο, στην Αγιά Σοφιά και στο Φανάρι, όλες τις εκκλησιές-μοναστήρια, τη Λευκοφρούσα Παναγιά, έξω απ' τα τείχη στην Ζωοδόχο πηγή να διαβάσουμε ονόματα αποθανόντων πάνω στις πλάκες με τις οποίες είναι στρωμένη η αυλή της και στο παρακείμενο κοιμητήριο με τα προγονικά ονόματα. Το ταξίδι με τα πόδια ίσως κρατούσε δέκα μέρες, με την ψυχή όμως για πάντα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μια φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Μ.Π.: "Θυμάσαι τι σου είπα;" "Ναι" έγνεψε η Σωτηρία. "Ε αυτά είναι. Όπως πορεύτηκες έως τώρα, έτσι κι από 'δω και πέρα. Κράτα όσα μας είπε το φεγγάρι. Τίποτα άλλο."


Στο οπισθόφυλλο λέει μεταξύ άλλων:
Η ζωή του Ανδρέα καθώς και η επιχείρησή του στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα καταστραφεί ολοσχερώς με το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Ο ερχομός του στην Ελλάδα, περιπετειώδης. Το ίδιο και ο γάμος του...
Η περιπέτεια της θετής του κόρης, η οικογενιακή της κατάσταση, η αρρώστια, ο χωρισμός, η μοναξιά, η βιοπάλη, το ψάξιμο για την αληθινή μητέρα, είναι τα γεγονότα που θα χαράξουν τη ζωή του.
Ποιος είναι άραγε ο νεαρός εκείνος άνδρας που τόσο τον αντιπαθεί; Τι γιρεύει απ' αυτόν;

Η Μαίρη Παναγιώτου γεννήθηκε στο χωριό Άγναντη Φθιώτιδος και είναι κάτοικος Χαλανδρίου Αθηνών. Έχει εργασθεί δεκαπέντε χρόνια ως δασκάλα των Αγγλικών και όταν δεν γράφει, ασχολείται με την Αρχαία Κλασική Γραμματεία και Φιλοσοφία. Ανήκει στη γενιά που γαλουχήθηκε μέσα στους πολλούς εκσυγχρονισμούς της μεταπολεμικής περιόδου, οι οποίοι οδήγησαν με γρήγορους ρυθμούς την κοινωνία σε καταναλωτική. Πιστεύει ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να αφήνει πίσω του έργο για να αποπληρώνει το επίγειο ταξίδι του και να μένει κληρονομιά στους απογόνους. Αισθάνεται ευγνώμων που ζει στις απαρχές της τρίτης χιλιετίας και ελπίζει στην τελειοποίησή της ως υποψιασμένη πολίτης.

https://koukidaki.blogspot.gr