Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εθελοντισμός»... η μαύρη εργασία στους Ο.Τ.Α.!!! 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εθελοντισμός»... η μαύρη εργασία στους Ο.Τ.Α.!!!


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες αιχμής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την συντονισμένη μεθόδευση κυβέρνησης και αιρετών να υποκαταστήσουν το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (Δίμηνα, Κοινωφελής Εργασία, Μ.Κ.Ο., ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ.λπ.). Νέο φρούτο πλέον στις ξεχειλωμένες εργασιακές σχέσεις είναι η δήθεν «εθελοντική εργασία» που ουσιαστικά προκύπτει «μαύρη και ανασφάλιστη εργασία»!!!

Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως πλήθος αιρετών προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού στις θεσμοθετημένες Υπηρεσίες των Δήμων βάζοντας από την «πίσω πόρτα» δήθεν «εθελοντές». Ενέργεια φανερά μη νόμιμη!!!

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το με αριθμ. πρωτ.: 26129/10-7-2012 απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα όπου ξεκαθαρίζει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχει την δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου οι Ο.Τ.Α. απαγορεύεται να δέχονται την παροχή εθελοντικής εργασίας στις οργανωμένες υπηρεσίες τους.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια «μαύρης εργασίας» με το πρόσχημα του εθελοντισμού διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα «μαύρης» ουσιαστικά εργασίας σε οργανωμένες υπηρεσίες οι Σύλλογοι-Μέλη θα πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα στις Διοικήσεις των Δήμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να καταγγέλλουν το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Ι.Κ.Α. και στις Διευθύνσεις Υγιεινής της Περιφέρειας όταν αφορά Υπηρεσίες όπου παρέχεται τροφή ή ποτό.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                       Γιάννης Τσούνης

ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

 ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ .... 

Μας έβριζε όμως η αριστερά .... μπαίνοντας που τολμήσαμε να το πούμε.Αλλά έχω απορίες ....

Γιατί δεν κάνει ο Λοβέρδος τον Υπουργό - Εθελοντή;
Ο Αγγέλακας τον Γενικό - Εθελοντή.
Ο Πατούλης και ο Ρούσσος τον Δήμαρχο - Εθελοντή;
ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ;
 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ;

Ας το κάνουν πρώτοι πράξη.

Θα του βάζουμε μόρια, όπως πρότεινε για τους καθηγητές.
Θα ανοίξουμε λογαριασμό να τους μετράμε μόρια.
Κάθε μαλακία που θα λένε θα του βάζουμε και ένα μόριο αν δεν παίρνουν τον μισθό τους.

Με τόσες μαλακίες θα γεμίσουν μόρια. Πολλά μόρια.

Αλλά όχι να παίρνουν χρήματα.
Αφού όλοι τσάμπα πρέπει να δουλεύουν για να σωθεί η πατρίς.

Να τρώει και ο Λοβέρδος ΜΟΡΙΑ, όχι μόνο οι δάσκαλοι των παιδιών μας.

Γιατί να παίρνει αυτός τον μισθό του Υπουργού δηλαδή;
Αφού πιστεύει στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

ΑΕΙ ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ
Έχει χαθεί κάθε ίχνος ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ!

Yπ. Παιδείας: Ψάχνει εθελοντές εκπαιδευτικούς με... μόρια αντί μισθούΛοβέρδος: «Αν αυτή είναι η μόνη λύση για να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία, τότε θα τη χρησιμοποιήσω» - Η πληρότητα στα σχολεία είναι πλέον ανέφικτη καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν τα κενά - Η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών θα ανταμειφθεί με επιπλέον μόρια που θα τους... ανεβάσουν στην κατάταξη των άμεσων προσλήψεων.

Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχθούν να εργαστούν...  δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

www.protothema.g

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ: ημερομηνία ανάρτησης 6/11
 
Ο δήμος, σε συνεργασία με την "Εταιρία Επιστημονικής Τάδε κλπ ΑΕ" υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (ΚΟΥΡΑΣΗΣ 2-ΡΟΥΣΣΟΣ 1 - σημειώσατε 1) ένα φοβερό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την υποστήριξη της κίνησης παιδιών με κινητικά προβλήματα.

Έργον θεάρεστον και επιδοτούμενον!

Εχθές ανέβασε και στο site του την ανακοίνωση για όσα παιδάκια έχουν πρόβλημα.
Διότι για τα παιδάκια γίνεται το πρόγραμμα. Τα παιδάκια αυτών που τα μασάνε χοντρά μέσα από μαϊμού ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έβαλε ο δήμος λοιπόν την ανακοίνωση για να το μάθουν όσοι το έχουν ανάγκη και να τύχουν της φροντίδας του προγράμματος και του δήμου τους, που αδιαλείπτως φροντίζει δια την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών με κινητικά προβλήματα εδώ και τρία χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!
ΦΟΒΕΡΟ!
ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, που ο νέος δεν το πειράζει καθόλου, τα συνεχίζει όλα σα να μην άλλαξε τίποτα.

Δεν θέλει να χαλάσει άλλωστε τέτοιες φοβερές υπηρεσίες που προσφέρονται εις τους δημότας που έχουν την ανάγκη του δήμου. Ειδικά σε παιδάκια με κινητικά προβλήματα, σου λέει ....
 
Μπήκε εχθές λοιπόν η ανακοίνωση στο site του δήμου.

Τι έλεγε;
Καλούσε ενδιαφερομένους - παιδάκια με κινητικά προβλήματα - να υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν τις παροχές του προγράμματος στο κέντρο νεότητας.που θα γίνεται από φοβερό προσωπικό στο Κέντρο Νεότητας.
ΔΩΡΕΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ!
Πληρώνουν οι κουτόφραγκοι.

Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 27 Οκτωβρίου (2014).
Αναρτήθηκε στο site του δήμου στις 6 Νοεμβρίου (2014).

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (2014).

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ!

Οπότε συνδημότη μου για να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα εκτός των απαραίτητων δικαιολογητικών ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ για να γυρίσεις τον χρόνο 4 μέρες πίσω, στις 3/11.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ:Η «ΕΕΕΥΤ» πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Άσκηση και βελτίωση της κίνησης μέσα από τη χρήση υποστηρικτικής τεχνολογίας» για τρίτη χρονιά στο Δήμο Χαλανδρίου (6/11/2014)

  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
http://www.eeeyt.gr
Ταχυδρομική Θυρίδα: 62018, 15210 Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 2107275688, Fax: 2107275193
Ηλ. Ταχυδρομείο: eeeyt@googlegroups.com 

Χαλάνδρι 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι η «Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Άσκηση και βελτίωση της κίνησης μέσα από τη χρήση υποστηρικτικής τεχνολογίας» (ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού και ειδικών προγραμμάτων) για τρίτη χρονιά στο Δήμο Χαλανδρίου.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της αδρής και λεπτής κίνησης, του κινητικού συντονισμού παιδιών που παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, δυσγραφία, αδεξιότητα, ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα. Τα προγράμματα θα εκτελούνται από εθελοντές επαγγελματίες  -  μέλη της ΕΕΕΥΤ (εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές φυσικής αγωγής, κ.α.).

Το παραπάνω πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε δημότες Χαλανδρίου. Θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 17:45-19:15 (2 τμήματα) στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, Δαναΐδων και Αντιγόνης, Χαλάνδρι (στάση μετρό Νομισματοκοπείο) τηλ. 210 6840033 από τις 3/11/2014 μέχρι 31/05/2015.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος και εγγραφές 3/11/14


Πληροφορίες κα Κ. Λάππα 6977656672


ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ....

Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: «Oι δήμαρχοι πρέπει να κάνουν μπίζνες με επιχειρηματίες»


Τη σύσταση κοινών Επιτροπών, Δήμων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αποκέντρωσης Μανώλης Αγγελάκας, κατά τη διάρκεια σημερινής ημερίδας για τους «άξονες συνεργασίας των ΟΤΑ α’ βαθμού και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».
Ο κ. Αγγελάκας επιδοκίμασε την πρόταση της δημιουργίας κοινών Επιτροπών, από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Ηρακλή Γκότση και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ιωακειμίδη, και πρόσθεσε ότι οι Επιτροπές μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για να προωθηθούν νομοθετικές τροποποιήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγχρόνως, απαντώντας στους δημάρχους που μίλησαν για τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης των πόρων, σημείωσε ότι οι δήμοι «πρέπει να κάνουν μπίζνες. Όλοι οι επιτυχημένοι δήμαρχοι στην Ευρώπη συνεργάζονται με τους επιχειρηματίες. Ο δήμαρχος τίθεται επικεφαλής και προσπαθεί να βρει χρήματα από τους επιχειρηματίες. Πρέπει να δουλέψετε με τα τοπικά brands» τόνισε ο κ. Αγγελάκας.
Αναφερόμενος στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, για την οποία -όπως είπαν οι δήμαρχοι και συμφώνησε ο γγ- δεν ευθύνονται οι δήμοι, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει σχετική πρωτοβουλία, ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ. Όπως είπε «είναι έργα εθνικής, υπερτοπικής σημασίας, είναι έργα της κεντρικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας και θα ανακοινωθεί σύντομα σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Οι πόροι θα αναζητηθούν από το τρέχον και το νέο ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τις Καταστροφές και άλλες δυνατές πηγές.
«Δεν βγαίνει άκρη με το Ελεγκτικό» σημείωσε ο κ. Αγγελάκας, απαντώντας σε παρεμβάσεις των δημάρχων που μίλησαν για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το Ελεγκτικό σε σειρά έργων.
Πρόσθεσε: «Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Μια κουβαρίστρα να θέλουμε να αγοράσουμε, έρχεται το Ελεγκτικό και μας ρωτά “τι τη θέλεις;”, “πόσο κάνει;”. Δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν όλους ως ύποπτους Κορλεόνε». Και κατέληξε ότι «πρέπει να γίνει συνάντηση με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και να εξηγήσουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα έχουν πάμπολλα καθημερινά προβλήματα να αντιμετωπίσουν».
Αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σημείωσε ότι αποκτά σταδιακά περισσότερες αρμοδιότητες, διότι μεταβιβάζονται σε αυτήν οι αρμοδιότητες που έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα. Αυτό γίνεται με δεδομένη την απόφαση και το δόγμα ότι «τα υπουργεία σχεδιάζουν στρατηγική και πολιτικές και το αποκεντρωμένο κράτος τις υλοποιεί».
Στο πλαίσιο αυτό, η σύνδεση μεταξύ δήμων και Αποκεντρωμένης πρέπει να είναι μια σχέση συνεργασίας, είπε και πρόσθεσε: «Μια σχέση που να είναι βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, στην κατανόηση των ρόλων που θα κατατείνει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επίτευξη λύσεων. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Οι λύσεις. Κι εμείς αυτό θέλουμε να πετύχουμε συνεργαζόμενοι μαζί σας. Έχουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής επάρκειας, που γνωρίζουν τους νόμους και τις διατάξεις, που είναι έτοιμα να συμβουλεύσουν τα στελέχη σας αλλά και να συζητήσουν μαζί τους όλα τα θέματα».
Όπως είπε, η σχέση των δυο μερών δεν εξαντλείται στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των δημοτικών συμβουλίων και τον έλεγχο των προϋπολογισμών των δήμων. Συναντάται σε πολλά άλλα πεδία, όπως οι αδειοδοτήσεις έργων που επιτελούν οι δήμοι, οι επιθεωρήσεις και αδειοδοτήσεις παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, η έκδοση αδειών παραμονής και ιθαγένειας, αλλά και η λειτουργία κληροδοτημάτων, οι άδειες χρήσης νερού και γεωτρήσεις, η Πολιτική Προστασία, τα τμήματα σεισμοπλήκτων, τα δάση και δασικά συστήματα, το περιβάλλον και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.
Γι αυτό, είπε, «πρέπει να προχωρήσουμε μαζί. Να συνεργαστούμε στενά, με ειλικρίνεια, με μείωση της γραφειοκρατικής αντίληψης και αποτελεσματικότητα».

aftodioikisi.gr

O MANΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ...

Νέα πρωτοβουλία από τον Μανώλη Γλέζο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και μάλιστα με σύμμαχο μια Γερμανίδα: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ...
και η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ θα δώσουν το απόγευμα της Πέμπτης κοινή συνέντευξη Τύπου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέμα «οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»

Σημειωτέον ότι η κυρία Τσίμερ τηρεί ιδιαιτέρως φιλική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν ανήκει η ιδέα, που τελικά έγινε πράξη, της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο κ. Γλέζος μετά από τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις του στο ευρωκοινοβούλιο για την προώθηση του κινήματος των διεκδικήσεων, προχωρά πλέον και σε πιο πιεστικές ενέργειες προς το Βερολίνο. Είχε προηγηθεί προ ημερών και συνάντηση ελλήνων ευρωβουλευτών, όπου εκφράστηκε η συναίνεση στην προσπάθεια.

Ο δραστήριος ευρωβουλευτής επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή διεθνοποίηση του προβλήματος και την κινητοποίηση κι άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Ουσιαστικά προετοιμάζει, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο τις αντίστοιχες ενέργειες μιας αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Α.ΠΙΣΤ.

ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 1917 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Ναι, αμέ.

Σαν σήμερα και να σκάσεις που γελάς και λες ότι είμαστε ανιστόρητοι!

ΔΙΟΤΙ Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΙΝΕ .... ΝΟΕΜΒΡΙΟ!

ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ήταν με το παλιό ημερολόγιο!

Με το νέο η ημέρα έναρξης της επανάστασης  ήταν η 7η Νοεμβρίου!

25 Οκτωβρίου, που νομίζεις ότι ξεκίνησε η Οκτωβριανή επανάσταση, παραπλανημένος από την κομμουνιστική προπαγάνδα, έδειχνε εκείνη την ημέρα ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

Άρα ΣΗΜΕΡΑ είναι η μεγάλη επέτειος.
Και η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν ..... Νοεμβριανή.

Έτσι για να αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια που έχουν διαστρεβλώσει σκοτεινά κέντρα/

ΠΕΡΥΣΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ....

Συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

Ένα χρόνο μετά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο «μαύρο» που έριξε η συγκυβέρνηση στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

"πρΟΤΑση" εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Και ο Πολιτισμός, κύριε; Χάρισμα στους ιδιώτες;

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 6-11-2014

Και ο Πολιτισμός, κύριε; 
Χάρισμα στους ιδιώτες;

Η «πρΟΤΑση» έχει ουκ ολίγες φορές ασχοληθεί με την «εισβολή» ιδιωτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα γεγονός αναμφισβήτητο και παραδεκτό – πλέον – από όλους. 

Καθώς η Παιδεία στη χώρα μας υποβαθμίζεται και εμπορευματοποιείται συστηματικά, η γνώση και η μόρφωση αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα, ενώ οι μαθητές και οι γονείς σαν πελάτες.
Η υποχρηματοδότηση από το κράτος φαίνεται και στην πράξη ότι έχει διπλό στόχο: να «εξοικονομηθούν» χρήματα για άλλες πιο…”χρήσιμες” δαπάνες και να δώσουν ένα ισχυρό «άλλοθι» στους «καλούς» (ή τον ΕΝΑΝ τον «καλό»…) ιδιώτες να ΠΑΡΟΥΝ – χωρίς καν να διεκδικήσουν – όλο (κατά προτίμηση) ή κομμάτι (αν υπάρξουν αντιδράσεις) από την πίτα του πολιτισμού.

Η επόμενη πράξη του «έργου» περιλαμβάνει το άπλωμα των «πλοκαμιών» των ιδιωτών στις δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες όλης της χώρας, εκμεταλλευόμενοι τη συνειδητή απαξίωση όλων των κυβερνήσεων για την ενίσχυση και επέκταση των δημόσιων, σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών. Και, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΤΕΧΝΗΤΟ κενό έρχεται να καλύψει ο «καλός ιδιώτης» με τη μορφή του... «ευεργέτη».

Κατ’ αυτό τον τρόπο και από την Παιδική Βιβλιοθήκη της Ορέστου, ξεκίνησε την περασμένη χρονιά η ανακαίνιση τεσσάρων βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ενίσχυσης των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» και με την αποκλειστική χρηματοδότηση από ιδιώτη.

Υπό τον μανδύα της…οικοδόμησης του «σχολείου της αγοράς» ή των «πρωτοποριακών» προγραμμάτων σε δημοτικές βιβλιοθήκες που σύντομα θα μεταλλαχθούν σε μορφώματα τύπου “Mall”, οι ... «ευεργέτες» των δημοτικών βιβλιοθηκών «χαρίζουν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές, t-shirts και κούπες καφέ με την επωνυμία τους.

Θυμίζουμε ότι, στα πλαίσια του… ιδεολογήματος της «πολιτιστικής χορηγίας» (!!!) η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη παραδίδονται σε μεγάλο ιδιώτη, αναδεικνύοντας ότι, σε ένα τοπίο γενικού ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, κάθε παρέμβαση ιδιωτικής «πρωτοβουλίας» στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, καμία «ευεργεσία» δεν είναι απόλυτα αθώα.

πρΟΤΑση