Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑυξημένο κατά 146 εκατ. ευρώ είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά πλέον τις 2.000.

Και συνεχώς αυξάνονται.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα.

Ο αριθμός ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα.

Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Προσθέστε τώρα τα νέα υπουργεία, τις νέες γενικές και ειδικές γραμματείες, τις 27500 νέες προσλήψεις "δικών τους παιδιών".

Φαντάζομαι πως όλοι αντιλαμβάνονται με ποιανών λεφτά πληρώνονται όλοι αυτοί.

Νικήτας Κάλφας
Βόρειος Τομέας Αθήνας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΒΟΜΒΑ από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ! "Παίρνουν μίζες στο ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις..."Δήλωση - σοκ έκανε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αποκάλυψε με απόλυτη φυσικότητα ότι τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν… μίζες για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν!
Μιλώντας συγκεκριμένα στο Top Channel της Κοζάνης στις 19 Νοεμβρίου, πριν από 9 ημέρες, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης, αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την μεταβίβαση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ. Και υποστηρίζοντας ότι το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο, άρχισε να λέει ότι: «...Είχε μεταβιβαστεί το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013. ΤΑΙΠΕΔ ίσον πώληση. Να τα ξεκαθαρίσουμε. Είναι γεγονός ότι είναι προς πώληση. Αυτό σας εξηγώ, είναι προς πώληση… αυτό σημαίνει ΤΑΙΠΕΔ, δεν σημαίνει κάτι άλλο…και μάλιστα πώληση και απευθείας χρέος… πληρώνονται μόνο τις ΜΙΖΕΣ τους οι ΤΑΙΠΕΔιτες αυτοί οι οποίοι έκαναν την πώληση… για να ξέρουμε τι συζητάμε»!

http://www.press-gr.com/

Ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή σε βίντεο:ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ

Όπως συνηθίζεται τέτοια εποχή το δημοτικό μας συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα 28/11, για να συζητήσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους .Θα συζητήσει τα προγραμματιζόμενα έργα, τις μελέτες, το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο, τις λοιπές πολυετείς εκκρεμότητες του δήμου, και πολλά άλλα , για τα οποία όμως δυστυχώς κανείς δημότης δεν είχε λόγο και δεν θα μπορέσει ούτε να τα παρακολουθήσει. Φρόντισε γι΄αυτό ο «δημοκράτης» δήμαρχος μας. 

Στη διαδικασία αυτή ήταν φανερή η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για κάθε συμμετοχική διαδικασία, με εμφανή την αποστασιοποίηση των δημοτών από τα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα, την ώρα που η εποχή επιτάσσει το αντίθετο. Χωρίς την ενεργό εμπλοκή των δημοτών δεν είναι δυνατόν να προκύψει κάτι καλό για την πόλη μας. Απεναντίας συνέχεια θα βυθίζεται στην παρακμή, τυλιγμένη μέσα σε έργα βιτρίνας, όπως συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια. Εδώ αναφέρομαι στο δημοκρατικό έλλειμμα, όχι στις τεχνικές επικοινωνίας – αυτοδιαφήμισης της δημοτικής μας αρχής, οπού μαζεύονται μεταξύ τους μαζί με τους μισθοφόρους τους και αλληλοσυγχαίρονται για τα αυτονόητα. Το ότι στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του δήμου μας παρουσιάστηκαν μόλις 8 από τους περίπου 50 που την αποτελούν, κανέναν από την διοίκηση του δήμου μας δεν φάνηκε να προβληματίζει.

Δεν είναι μόνο ότι η δημοτική μας αρχή αδιαφορεί για την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, μη δημιουργώντας προϋποθέσεις για την εμπλοκή τους, αλλά και με συγκεκριμένες διαδικασίες, τους εμποδίζει κιόλας να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα! Πχ σήμερα το βράδυ ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ουσιαστικά ως 31ο θέμα, μετά τα μεσάνυκτα. Κάπως έτσι η βασική αρχή της δημοκρατίας, ότι ο κάθε πολίτης έχει λόγο και δικαίωμα συμμετοχής, μετατρέπεται στην παγιωμένη πιά άποψη ότι μόνον οι εκλεγμένοι (και όχι όλοι) παρά μόνο οι ειδικοί της αυλής του Συμεών, τρομάρα τους, δύνανται να αποφασίζουν, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η πρόσφατη φαιδρότητα στο κέντρο νεότητας τα λέει όλα.

Θέλω, με την ευκαιρία να επισημαίνω ότι «δήμος» δεν σημαίνει έργα και προγράμματα αλλά δημότες- πολίτες . Δεν είναι οι παρατάξεις, οι διοικητικοί παράγοντες, τα ΕΣΠΑ και οι χειραψίες, αλλά μια συνθήκη συμβίωσης, όπου οι πολίτες αποκτούν ρόλο, διαμορφώνουν συνείδηση και αναλαμβάνουν ευθύνη ως πολιτικά υποκείμενα. Υπό αυτήν την έννοια, κάθε δημοτική αρχή κρίνεται πρωτίστως από τη συμβολή της σε όσα καθιστούν μια πόλη ως λειτουργική οντότητα και όχι από τους προϋπολογισμούς και τα ετήσια Τεχνικά Προγράμματα, που σπάνια υλοποιούνται.

Με άλλα λόγια, επειδή οι πολιτικές δεν καρποφορούν σε κατακερματισμένες κοινωνίες, ιδίως σήμερα, έχει μεγάλη σημασία αν ένας δήμος λειτουργεί δημοκρατικά, δημιουργώντας αντισώματα στη μεθοδευμένη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την υπονόμευση των κάθε είδους ερεισμάτων των πολιτών. Όσο οι παρατάξεις υποβαθμίζονται ως συλλογικότητες, όσο η αντιπολίτευση αυτοαναιρείται και συνάπτει «πολιτικές» συμφωνίες με την διοίκηση (έτσι λέγεται στο Χαλάνδρι πια το αλισβερίσι), όσο οι διοικήσεις δρουν ως ειδική ομάδα στελεχών, όσο οι φορείς της πόλης μας υπονομεύονται και ερημώνουν και οι δημότες ανασύρονται μόνον ως «ιδιώτες» την προεκλογική περίοδο με πελατειακές μεθόδους, τόσο δυσκολότερα η πόλη θα αντιμετωπίσει την κρίση και τα προβλήματα της καθημερινότητάς της .

Παρεμπιπτόντως, επιθυμώ να επαναφέρω , μετά από περίπου 3 χρόνια, στη δημόσια συζήτηση τα αυτονόητα για μια φιλολαϊκή-δημοκρατική Αριστερή διοίκηση στο Δήμο, θέματα, όπως τις ανοιχτές συνελεύσεις ανά γειτονιά, τον ουσιαστικό ρόλο της Επιτροπής Διαβούλευσης, το Συντονιστικό Φορέων της Πόλης, τον πραγματικά συμμετοχικό προϋπολογισμό, την ώρα του δημότη στο δημοτικό συμβούλιο, τη δικτύωση των δημοτών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, τα τοπικά δημοψηφίσματα και πολλά άλλα, που χάνονται στους διαδρόμους της δεξιάς διαχείρισης ή είναι αδιάφορα σε όσους αναπαράγουν τον τρόπο διοίκησης της κεντρικής σκηνής και της αυθεντίας.

Για μένα είναι σαφές ,ότι η πληγωμένη κοινωνία μας θα ορθοποδήσει στον αντίποδα αυτού του πολιτικού συστήματος που προκαλεί ασφυξία σε κάθε απόπειρα κοινωνικής χειραφέτησης, στον αντίποδα των πρακτικών, του ήθους, της υποκρισίας και της αφασίας του. Αντίστοιχα η αυτοδιοίκηση οφείλει να βρει ρόλο συγκροτώντας τοπική κοινωνία, μακριά από την μοιρολατρία των μνημονίων , μακριά και από τον αυτισμό όσων ικανοποιούνται με έργα βιτρίνας και ψεύδονται διαρκώς, αναζητώντας λοβοτομημένο ακροατήριο. Αλήθεια, ποιος δήμαρχος μπορεί να χαρακτηριστεί ως Αριστερός, αν δεν λειτουργεί πατριωτικά και δημοκρατικά, αν δεν προσανατολίζει τους πόρους που διαθέτει σε παραγωγικές δραστηριότητες και σε δομές που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά;

Χρειάζεται η κοινωνία μας να αφυπνιστεί άμεσα, να ενεργοποιηθεί, και να διεκδικήσει την εξουσία που της έταξαν και που της ανήκει, πριν χαθεί για μια ακόμα φορά το τραίνο.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΥΓ. Έχω την περιέργεια να δω την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κυρίως της συμπολίτευσης , σήμερα , όπου επιχειρείται όχι μόνο η ουσιαστική, αλλά και η τυπική κατάργηση του ρόλου που τους έχουν εμπιστευτεί οι συμπολίτες μας.

ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ

Το Σάββτο 26 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Συλλόγου της Ρεματιάς Κέλλυ Δάνου ανεβάζει στο προφίλ της στο φατσομπούκι το ποστ που ακολουθεί (μαζί με τις φωτό) δηλώνοντας έξω φρενών και τρελαμένη με τα γνωστά φατσάκια του φατσοβιβλίου:

" Καταγγελία από συμπολίτη μας ευαισθητοποιημένο. Κόπηκαν 3-4 πεύκα. Είναι το τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς. Ανήκει στο Μαρούσι η στο Χαλάνδρι; Τώρα μέτρησα 25 πεύκα κάποτε ήταν 30. Ποιός όμως τα έκοψε? Δεν βρέθηκε ένας περαστικός να πεο " Τι κάνετε εκεί βρε?" κανείς? είχαν άδεια δεν είχαν?" 

Και σς άλλο ποστ:

Κάποτε ήταν 30 πεύκα .Τώρα είναι 25!!!Σιγά σιγά γίνεται το έγκλημα
Μην το καταλάβουμε Στο παρκάκι της φραγκοκλησιάς. Κοντά στη Πεντέλης.

Στο group του Συλλόγου Ρεματιάς εκείνος ο έμμισθος συνεργάτης του δημάρχου, εκείνος καλέ που μας έχει κάνει αγωγή,  ο μισθοφόρος προπαγανδιστής  που έχει αναλάβει να (παρα)πληροφορεί τους ιθαγενείς έδωσε "εξηγήσεις" στον Σύλλογο της Ρεματιάς, στο googlegroup του συλλόγου.

Βέεεεβια! 
Υπεύθυνη ενημέρωση, σου λέει, από το Σουλτανικό γραφείο. 
Όχι ανακρίβειες σαν αυτές που γράφει η Πλατεία. Εγγυημένη ενημέρωση. 
Λίρα Εκατό!
Να τι έγραψε ο σύμβουλας για να ενημερώσει "υπευθύνως - Είναι πιστή αντιγραφή χωρίς διορθώσεις":

Από: Kostas Efthimiou <kostas.efthimiou60@gmail.com>
Ημερομηνία: 27 Νοεμβρίου 2016 - 1:41 μ.μ.
Θέμα: Re: ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ...!!!
Προς: sosrematia@googlegroups.com


"Ηταν ξερά και τα εκοψε ο δημος αμαρουσιου

Ο δήμος Χαλανδρίου δεν ξέρει, δεν είδε, δεν φταίει, δεν άκουσε, φταίει ο Μαρούσης, σου λέει ο αξιόπιστος  εκπρόσωπος του δημάρχου σου.

Όμως δεν συνεννοήθηκαν καλά, ήταν και Κυριακή, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστουλάκης φαίνεται δεν είδε το μήνυμα του Σουλτανικού συμβούλου στο γκρουπ ή δεν ήθελε να χάσει την "δόξα" άλλης μίας αυτοδικίας που έγινε κατόπιν εντολών του, αφού προφανώς άδεια κοπής δεν υπήρχε  και το συμπεραίνουμε γιατί αν υπήρχε θα το ανέφερε ο αντιδήμαρχος στο ποστ με το οποίο .... "αναλαμβάνει την ευθύνη" για την κοπή των 5 πεύκων, δύο ώρες μετά την χρέωση της ευθύνης στο Μαρούσι από τον ..... έτερο Καππαδόκης του δημαρχιακού γραφείου.

ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Στις 27 Νοεμβρίου 2016 - 3:43 μ.μ., ο χρήστης Dimitris Christoulakis <dchristoulakis@hotmail.com> έγραψε:

Όπως φαίνεται και στο google maps, από τον Σεπτέμβρη του 2014 τα εν λόγω πεύκα ήταν ξερά και επικίνδυνα. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν την κοπή τους. 


Δημήτρης Χριστουλάκης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας
Δήμου Χαλανδρίου 


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ.

Αντί άλλου δικού μας σχολίου θα αντιγράψουμε και θα προσυπογράψουμε απολύτως το σχόλιο του Κομπότη στο group του συλλόγου της ρεματιάς.

O Μισθοφόρος-σύμβουλος του αξιότιμου δημάρχου μας (δηλαδή ο δήμαρχος) μας πληροφορεί υπεύθυνα, ότι τα δέντρα τα έκοψε ο ΔΉΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ .
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαλανδρίου μας πληροφορεί πάλι υπεύθυνα ότι τα έκοψε η υπηρεσία πρασίνου του δήμου μας της οποίας προΐσταται και αφήνει να εννοηθεί χωρίς την εντολή του (αν είναι δυνατόν !!!) και μας πασάρει και ένα χάρτη που δείχνει ένα δένδρο που έχει ένα κλαδί του ξερό, για να μας πείσει ότι ήταν αναγκαία η κοπή 5 δένδρων.
Συνενοηθειτε επιτέλους πριν μας πληροφορήστε υπεύθυνα!!!!!!
Η ανεπιτυχής προσπάθεια να αποποιηθειτε τις ευθύνες σας με ψέματα σημαίνει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Ας έχουν τον νου τους οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο σύλλογός μας σε ευρεία αναδάσωση της συγκεκριμένης περιοχής, για να μην έχουμε εκπλήξεις. Από τέτοιας ποιότητας ανθρώπους όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΙΣΙΩΣ ΤΟ 68 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΣΜΕΡΑ