Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Έχασε το δάκτυλό του κατά την αποκομιδή απορριμμάτων υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου το πρωί.

Περισσότερα αργότερα.

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ, έτσι?

Η ΔΕΞΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΤΣΙ?

ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, έτσι?

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ.

ΝΤΑΞΕΙ?

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑ

 Στον δήμο Χαλανδρίου λοιπόν από εχτές μπορούμε να μιλάμε ευθέως ΓΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΑKΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ με κυριάρχη ευθύνη του Ρούσσου και των αυλικών του αλλά και με τις συμβολικά κρίσιμες ψήφους της ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ και της ΤΑΝΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (της συνδικαλίστριας της ΑΔΕΔΥ και της Προοδευτικής συμμαχίας που ξιφουλκεί κατά του νεοφιλελευθερισμού βερμπαλιστικά, όταν δεν πρέπει να τον εφαρμόσουν εκείνοι.)

Ψήφισαν εχθές στην οικονομική επιτροπή εισήγηση του Ρούσσου για ανάθεση του πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων σε ιδιώτη με πρόσχημα ότι .... λόγω κορονοϊού πρέπει να πλένονται συχνότερα από το συνηθισμένο οι κάδοι.

Μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ φορά το μήνα  παραπάνω πλέον θα πλένονται οι κάδοι, σου λέει στο fb ο εκπρόσωπος του Κουράση που πανηγυρίζει για την εφαρμογή πολιτικών που δεν θα τόλμαγαν ποτέ να εφαρμόσουν αν γίνονταν ποτέ ξανά διοίκηση αν δεν τους άνοιγε σήμερα τον δρόμο ο  Ρούσσος, ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  και η ..... προοδευτική σύμπραξη που έγινε στο Χαλάνδρι .... για να μην εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές..

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ θα πλένονται οι κάδοι με την ανάθεση.
(Περισσότερο από μια φορά, μιάμιση ίσως (?) για την ακρίβεια ήταν η εξυπνακίστικη διατύπωση)

Άρα σε ΚΣ πίεσης και ιώσεων δεν πλένονται ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ και γαι να φτάσουμε σε αυτό το εξαιρετικό - για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποτέλεσμα - του "ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ" - χρειάζεται ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ;;;

Και  δεν κάναμε χρήση της ΠΝΠ για να ενισχύσουμε την ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΜΗ ΜΑΣ με τα αναγκαία για να πλένονται οι κάδοι μια φορά το μήνα ακόμα άσχετα από τον COVID 19 (πλυντήριο, χειριστές ή οδηγός) με διαδικασίες του κατεπείγοντος όπως μπορούσαμε και έκανε ακόμα και Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στην Αθήνα,  αλλά κάναμε ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤH. 
Την τρίτη στη σειρά ανάθεση για ανταποδοτικές υπηρεσίες (πράσινο, μεταφορά ογκωδών και τώρα πλύσιμο κάδων). 

Του επείγοντος για την μετάδοση του κορονοϊού, είπε η Καρατζά.
Το πλύσιμο των κάδων κάθε 3 αντί - ας πούμε 4 βδομάδες - θα λύσει το πρόβλημα της μετάδοσης του κορονοϊού!!!

Και η άρνηση να προσληφθούν δύο επισκέπτριες υγείας για κατ΄ οίκον νοσηλεία ασθενών που προτείναμε εμείς αλλά μας είπαν ότι "θα το δουν στο μέλλον" ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ;

Και η αγορά τάμπλετς για τους μαθητές που τα χρειάζονται  που πρότεινε ο Βάσιος (γιατί εμείς δεν είμαστε μικροπρεπείς για να μην το αναφέρουμε) είναι σπατάλη.

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Η διγλωσσία και η απόσταση λόγων και έργων στον δήμο Χαλανδρίου πλέον είναι τόσο εξόφθαλμη που μόνο οι ταϊσμένοι και εξαρτημένοι δεν μιλάνε και ψηφίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχοντας μετατρέψει την πολιτική τους στάση και αντίληψη σε εμπόρευμα απέναντι σε έναν δήμαρχο - αμοραλιστή και εμονικό - διαπραγματευτή καταπάτησης πολιτικών αρχών και αξιών προς χάριν της συμπόρευσης και στήριξης των επιλογών του από την κυβερνητική - νεοδημοκρατική πλευρά του δημοτικού συμβουλίου και την ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ από τον Κουράση Λούλα Καρατζά.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

Εμείς το λέμε καθαρά. Δεν μιλάμε στην περίπτωση του Χαλανδρίου για την καλώς εννοούμενη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
Μιλάμε για ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΗΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ, όπως καταγράφηκε στις περσινές δημοτικές εκλογές.

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ και τις εμμονές του - προσωπικές ή επιβαλλόμενες από ελεγχόμενα από τους ίδιους παράκεντρα, καμία διαφορά δεν έχει - του ψηφίζουν τα πάντα.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
Αυτά που εκείνος εξήγγγειλε και εγκρίθηκαν από τον λαό ή τα ανάποδα;
Με την θετική τους ψήφο οι νεοδημοκράτες δεν είναι συναινετικοί.
ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ!

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ως παράδειγμα ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ της νεοφιλελεύθερης ατζέντας με ένα νέο ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟ ΘΑΤΣΕΡΙΚΟ ΤΙΝΑ (There is no alternative).

Και ο Ρούσσος είναι ένας ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ που του επιβάλλεται και  ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ για αυτά που θα κάνουν οι άλλοι δήμοι που ομνύουν στην ιδιωτικοποίηση μετά την κρίση,  ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ τον αυτοδιοικητικά απομονωμένο και ΑΝΕΠΑΡΚΗ να αντισταθεί στον εξουσιασμό και τις εμμονές του Ρούσσο."Και εσείς τα κάνατε" θα είναι το μότο ....

Δεν μιλάμε λοιπόν ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
Διότι ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ δομείται στην γραμμή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
Συναίνεση είναι συνισταμενη που δομείται με άξονα τις επιλογές της κύριας πολιτικής συνιστώσας.
ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ.
Και η κύρια συνισταμένη είναι αυτή που έχει δώσει ΕΝΤΟΛΗ Ο ΛΑΟΣ να ακολουθείται.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ - ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ - ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

Στον δήμο Χαλανδρίου ο λαός ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ για ιδιωτικοποιήσεις και αναθέσεις των ανταποδοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Τα αντίθετα λέει και το πρακτικό της σύμπραξης.

Η ψήφος της Λούλας Καρατζά στην ανάθεση δεν είναι παρά η απόλυτη - αλλά τραγική  για το σύνολο της αριστεράς και την συνέπειά της -  επιβεβαίωση μας για όσα χρόνια τώρα λέμε για τα ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ συγκοινωνούντα δοχεία.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που κατακεράυνωνε την ανάθεση της μεταφοράς ογκωδών από ιδιώτη στην χωματερή και στάλθηκε επιλεκτικά μόνο σε ένα ενημερωτικό site για να υπάρχει το ξεκάρφωμα, η Λούλα Καρατζά έβαλε πλάτη στην παρέα της για να ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ καθολικά στον ΑΝΕΠΑΡΚΗ να υπερασπιστεί στην πράξη τις αρχές του Συμεών.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε όλους εσάς τους συμπολίτες που .... πανηγυρίζετε που θα πλένονται οι κάδοι μια φορά το μήνα με την ανάθεση:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ - ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Ενίσχυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, αιμοδοσία, ενίσχυση δομών κατ΄οίκων νοσηλείας συμπολιτών μας που θα βρεθούν σε ανάγκη, ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ένα παραπάνω πλύσιμο των κάδων τον μήνα τίποτα δεν προσφέρει στην αποτροπή μετάδοσης του COVID 19.
Και επιλέγεται ΜΟΝΟ για λόγους που έχουν να κάνουν με την μετά την κρίση διαχείριση.

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ.

Σαν την ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ!

Α.Ν.