Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ : Η ταλαιπωρία στο ΠΟΛΥΠΑΘΟ Πάτημα Χαλανδρίου καλά κρατεί!

Εδώ και ένα περίπου μήνα, κάποιοι, στο όνομα των "έργων για τους πολίτες", ταλαιπωρούν καθημερινά τους κατοίκους του ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ Πατήματος Χαλανδρίου αλλά και τους διερχόμενους αυτοκινητιστές που θέλουν να πάνε από την περιοχή αυτή στα Βριλήσια.
Στα μέσα περίπου της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Πάτημα Χαλανδρίου, έχει ανοιχτεί ο δρόμος για να περαστούν σωλήνες. Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα από το τέλος της συγκεκριμένης οδού, στη διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Αντωνίου.


Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο δρόμος είναι σκαμμένος μέχρι τα σύνορα με τα Βριλήσια (οδός Αγ. Αντωνίου), με αποτέλεσμα όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο κέντρο των Βριλησίων ή στους δρόμους τριγύρω - για να πάει σπίτι του δηλαδή ή στη δουλειά του - θα πρέπει ή να κάνει παράκαμψη στην παράκαμψη Ω! παράκαμψη μέσα από τα "τεράστια" στενάκια του Πατήματος που χωρούν 1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (!), ή, να κάνει όλη τη διαδρομή κατά μήκος της κεντρικής οδού ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ και να στρίψει στο ύψος της Μπακογιάννη (αν φυσικά γνωρίζει ότι στην οδό Μ. Μερκούρη γίνονται έργα εδώ και εβδομάδες...).
Στο ΕΡΓΟΛΑΒΙΣΤΑΝ λοιπόν, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα των συνανθρώπων του. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. "Έλα μωρέ, υποβαθμισμένη περιοχή είναι το Πάτημα, άσε τα κορόϊδα να ταλαιπωρούνται"...Έτσι κι αλλιώς, "τιμωρία" δεν υπάρχει γι αυτούς που καθυστερούν να παραδώσουν ένα έργο ούτε, φυσικά, για αυτούς που αποδέχονται οποιαδήποτε αθέτηση χρονοδιαγραμμάτων.

Έτσι, στο ΠΟΛΥΠΑΘΟ Πάτημα Χαλανδρίου, ο χρόνος κυλάει υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων. Θα μου πείτε τώρα, "έτσι δε γίνεται πάντα;". Ναι. Όμως, αυτός που πληρώνει και μάλιστα αδρά (φόρους + χαράτσια) ΑΠΑΙΤΕΙ σεβασμό, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ και διεκδικεί επί ίσοις όροις ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...