Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

AYTO!


ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ


Σε τρεις μήνες η θητεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου λήγει.

Ένα ΔΣ που ανοίγαγε τον εργοδοτιό συνδικαλισμό σε άλλη σφαίρα - ΘΕΣΜΙΚΗ, όχι παρασκηνιακή, αφού πρόεδρός του είναι ο σύζυγος της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή του δεύτερου τη τάξη θεσμικού παράγοντα της διοίκησης του δήμου βρίσκεται στην δύση της θητείας του.

Αυτά αν τα έκαναν δεξιοί ή κεντροαριστεροί θα έπεφταν μολότωφ από το κίνημα και τας επαναστατικάς αναρχοελευθεριακές δυνάμεις.

Και το ΠΑΜΕ θα είχε ξεσηκώσει κουρνιαχτό. Να τα λέμε και αυτά σύντροφοι, με όλο τον σεβασμό μας.

Αλλά η εξαργύρωση των αγώνων του παρελθόντος σε νομιμοποιεί - φαίνεται - να κάνεις ό,τι για τους άλλους είναι κατακριτέο και καταγγελτέο.

Έτσι σκέφτονται άλλωστε όλοι τους στην αριστερά..

Για να μην αναφέρουμε την είδηση ξερά

Μιλήσαμε με τον παραιτηθέντα Άκη Γκόγκο, διευθυντή του δήμου και στέλεχος της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

"Δεν ύπάρχουν ειδικοί λόγοι για την παραίτησή μου Άγγελε. Υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθυντή, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και επιλέξαμε να δώσουμε την δυνατότητα στον Δημήτρη τον Χανιωτάκη να μπει στο ΔΣ, να εκπροσωπησει την ΠΡΟΤΑΣΗ εν όψει των επερχόμενων εκλογών."

- Και ο Πέτρος; Δύο θέσεις χρειαζόταν ο Χανιωτάκης;
- Όχι μωρέ και εκείνος για τους ίδιους λόγους. Πάρτον τηλέφωνο. Την θέση του στο ΔΣ παίρνει ο Κώστας Κιύσης. (Δεν πάιρνω τηλέφωνο τον κ. Χριστοδούλου - ξέρει γιατί).

- Και ο Δημήτρης  Πέτρου;
Α δε ξέρω καθόλου, είναι από το ψηφοδέλτιο του κτήματος καθαριότητας . Στην θέση του η Ευγενία Ζαφειροπούλου.

- Δηλαδή από την  αρχική 11μελη σύνθεση του ΔΣ έχουν παραιτηθεί πέντε;
- ΝΑΙ.
- Μόνο το προεδρείο και η Στέλα Λύτινα (ΠΑΜΕ) δηλαδή έχουν μείνει σταθεροί, έτσι;
- ΝΑΙ
 - Άγγελε θέλω να υπογραμμίσω ότι η ΠΡΟΤΑΣΗ συνεχίζει την δράση της και τις παρεμβάσεις της για τους συναδέλφους και τα προβλήματά τους".

- ΟΚ Άκη. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Η ΑΚΤΟ Κατάρτιση ζητά πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων.Με αφορμή την υλοποίηση τμημάτων του προγράμματος επιταγής κατάρτισης (voucher) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών "Ενέργεια Β1: Επαγγελματική Κατάρτιση (training voucher) των απολυμένων ατόμων από 16 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής του κλάδου Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών», η ΑΚΤΟ Κατάρτιση αναζητά πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, για την κάλυψη των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:

·         Ειδικός Γραφίστας με Ψηφιακή Τεχνολογία
·         Διακοσμητής 
·         Φωτογράφος - Ειδικός Ψηφιακών Λήψεων
·         Συγγραφή Σεναρίου & Δημιουργική Γραφή
·         Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία
·         Βασικές και Προηγμένες γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και διαδικτύου 
·         Τεχνικός Σχεδίασης και Ανάπτυξης εφαρμογών Web & προγραμματισμού ψηφιακών εφαρμογών (Video Games)
·         Δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο και Δημοσιογραφική κάλυψη κρίσεων
·         Διευθυντής Παραγωγής σε ραδιοτηλεοπτικά Μέσα – Σύγχρονα Μοντέλα Οργάνωσης και Παραγωγής Περιεχομένου 
·         Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (Λογιστικά και Διαχείριση Αποθήκης)
·         Marketing και Marketing μέσω διαδικτύου / Μάρκετινγκ 
·         Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού 
·         Στέλεχος Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσων και Επικοινωνίας
·         Εκπαίδευση Εκπαιδευτών
·         Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων 

Αποστολή βιογραφικών και υποβολή ερωτήσεων αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@aktotraining.gr με την ένδειξη «B1/2016».

Βιογραφικά στα οποία δεν θα αναφέρεται η εγγραφή στο Μητρώο Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά μέχρι και την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.aktotraining.gr 

Το πρόγραμμα «Ενέργεια Β1: Επαγγελματική Κατάρτιση, με επιχορήγηση επιταγών κατάρτισης (training voucher) των απολυμένων ατόμων από 16 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής του κλάδου Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών», συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων"

ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΙΜΚ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια …"

αρχική σελίδα

Ώρα: 21:00

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη | Απαραίτητη η κράτηση θέσεων


42 χρόνια
από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974


Συναυλία
Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια …
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Δώρος Δημοσθένους και Ηρώ Σαΐα. Συμμετέχουν: Μιχάλης Βιολάρης, Υακίνθη Λάγιου και το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «΄Εμπνευσις» υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη.

Απαγγελία: Μαρίνα Αργυρίδου.
Ορχήστρα: Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα), Νίκος Πολίτης (κοντραμπάσο), Βασίλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι) και Βάσος Αργυρίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις).
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βάσος Αργυρίδης.
Θα ακουστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα, Δημήτρη Λάγιου, Μάνου Χατζηδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Βάσου Αργυρίδη, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Διονύση Σαββόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Ανδρέου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγική υποστήριξη της CYTA Ελλάδος και της Cybarco. Επίσημος χορηγός αερομεταφορών η Aegean και χορηγός φιλοξενίας το ξενοδοχείο Athens Cypria.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3418579, Δευτέρα -Παρασκευή 11:00-14:00.

Με την υποστήριξη:Χορηγοί:
 

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική η ποιητική συλλογή του Μίλτου Γήτα «Συλλέκτης χρόνου»


ΜΙΛΤΟΣ ΓΗΤΑΣ Συλλέκτης ΧρόνουΣελ.: 30, τιμή: € 6,36
ISBN: 978-618-5191-28-3
Κάπα ΕκδοτικήΠέντε χρόνια μετά την τελευταία του ποιητική συλλογή, ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Συλλέκτης χρόνου». Πρόκειται για 21 καινούργια ποιήματα που έχουν σαν κύρια θεματολογία το χρόνο που κυλάει, την ανθρώπινη ύπαρξη, το παιδί και το θάνατο στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ουσιαστικά οι βασικοί θεματικοί πυλώνες της νέας του ποιητικής συλλογής είναι τρεις. Ο χρόνος, η απώλεια και το παιδί. Ο χρόνος που με το πέρασμά του αλλάζει τους ανθρώπους, τις γειτονιές, τα σπίτια… όλα γύρω μας. Ο χρόνος που φέρνει χαρές αλλά και λύπες, αναμνήσεις αλλά δημιουργεί και όμορφες στιγμές. Η φθορά του χρόνου που στο τέλος φέρνει θάνατο. Από την άλλη, οι απώλειες, άνθρωποι που χάνονται από τη ζωή απροσδόκητα, άνθρωποι που επιλέγουν άλλους ανθρώπους ή ακόμη και άλλα μέρη για να ζούνε. Ξεχωριστός ο πόνος από κάθε τέτοιου είδους απώλεια, αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι τα ίδια για όλους όσους βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Και τέλος το παιδί. Το παιδί που γεμίζει τις ψυχές των γονιών του συναισθήματα και που μέσα από τα μάτια του βλέπει ο κάθε γονιός τη δική του παιδική ηλικία, βλέπει το παρόν αλλά και το μέλλον του.

Επηρεασμένος από προσωπικά βιώματα αλλά και από όσα συμβαίνουν γύρω του τα τελευταία χρόνια, ο ποιητής Μίλτος Γήτας προσπαθεί να ξορκίσει «το κακό» από γύρω του με στίχους που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ποιητική πρόταση.


Βιογραφικό

Ο Μίλτος Γήτας γεννήθηκε το 1984 στα Ιωάννινα όπου και διαμένει. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας του Antenna και του τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 11 ετών. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές, ένα ομαδικό μυθιστόρημα, ένα δοκίμιο κι ένα βιβλίο με δημοσιογραφικά του κείμενα. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της Παγκόσμιας Εταιρίας Ποιητών, της Εταιρίας Λογοτεχνών Ηπείρου και του Λαογραφικού και Πολιτιστικού συλλόγου «Καλαρρύτες». Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και σε ειδησεογραφικά site. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Έργα του ιδίου
2002: «Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα», έκδοση Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (Ποίηση)
2002: «Ψυχανεμίσματα», έκδοση ιδιωτική (Ποίηση)
2004: «Η πρώτη παρτίδα», εκδόσεις Γαβριηλίδη (Ποίηση)
2005: «Vacui Dies», έκδοση ιδιωτική (Δοκίμιο)
2008: «Στα Σύνορα της Θλίψης», εκδόσεις Σοκόλη – Κουλεδάκη
(Ποίηση)
2009: «Επαφή», εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη (Ποίηση)
2010: «Δώδεκα», εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική
(Συλλογικό Μυθιστόρημα)
2011: «Ανακωχή», εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη (Ποίηση)
2012: «Βlog από μελάνι», εκδόσεις Revolution (Ειδησεογραφία/Δοκίμιο)

ΜΕΡΕΣ ...